Kausi loppunee seuraavaan reissuun Loviisan tienoilla vierailuun

Wickström W 3

Tämän veneilykauden viimeiselle reissulle lähdemme tästä noin pimeän tultua. Haluan taas ajaa valojen mukaan pitkästä aikaa ja vanhanaikaisesti merikortilta väylät katsoen. Ei saatu nyt mitään kesäennätystä, ei juuri viime kesän yli 150 vuorokautta veneilyssä kiinni. Nyt taitaa tulla 128 - 133 innosta riippuen. Päälle noita ½venevuorokausia. Lasken niiksi nämä vierasvenesatamissa vietetyt ajat Paraisilla, Rymättylässä, Naantalissa, Loviisassa, Kemiössä, Kaunissaaressa ja Turussa.
Toinen syy on, että nostan veneen kuivumaan vielä, kun on kai lämmintä ja kuivaa syksyä ensiviikolla. Veneessähän on kevättalvinen paksu lakkakerros vielä ehjänä mäntylankuissa, joten kuivattaminen oikein on nyt tärkeä toimenpide. Pääsen perin vähällä keväällä. Luullen, etä onnistuessaan kuivatuksessa en tarvitse, kuin ajaa kelkalla rataa pitkin vene taas mereen.

Ensikauden suunnitelmaksi jo päätimme tehdä sen koko Suomen rannikkoa pitkin kulkevan reitin vaimon kanssa. Ajoitus lähtemiselle noin viikko ennen juhannusta. Hangosta länteen ja Naantalista Poriin, siitä sitten Vaasa - Kokkola - Kemi - Oulu - Tornio. Paluuta Ruottin puolella, ehkä Sundsvaliin. Siitä tarkoituksella pitkä ajo Selkämeren poikki vinoon jonnekin Suomen puolelle. Aikaa ajattelimme käyttää 7 - 8 viikkoa. Se on kova reissu yli kuusikymppisille, mutta sitten se haave on koettu ja voi ottaa näitä 3 - 5 vuorokauden pyrähdyksiä.

Innostusta tähän kertoi tuttava, joka oli elokuussa ajanut myös isolla puuveneellään Espoosta Viipuriin. Kanava kulkien Lappeenrantaan. Siitä viidessä viikossa koko Saimaan vesistön läpi Nurmekseen saakka turistipaikat poiketen. Olivat jättänet veneen sinne talvehtimaan ja aikovat kesällä ajaa toisinpäin reitin uusia selkiä pitkin. Oli kuulemma ollut ainutlaatuinen taivallus ihmisille, jotka ovat käyneet kaikilla mantereilla turisteina.

En viitsi toivotta räksyttäjiä nyt kimppuuni, kun olemme saaneet siivoojan vihdoinkin palstalle. Onnea vain hänen omituiseen tehtäväänsä!

8

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuten aloituksissasi aina, niin sinulla on muiden löpinöiden seassa erittäin hyvä pointti. Navigointitaitoja erilaisissa olosuhteissa kannattaa ylläpitää aktiivisesti, se on turvallisen merenkulun perusta.

      Sattuneesta syystä minua ei nuo sinun veneilyvuorokaudet ihan hirveästi jaksa kiinnostaa, oma merellä olo on huomattavasti lähempänä sydäntä. Toisaalta tunne on takuulla molemminpuolinen. Hyvää reissua kuitenkin, hyviä kelejäkin ovat luvanneet :)

    • kiva kirjoitus

      Porissa käydessä kannattaa ottaa kalavehkeet mukaan, siinä Kokemäenjoen suulla on mahtavat apajat kun lohet nousevat jokea kutemaan!

    • 16+20

      Lieneekö wikke yksinäinen kun sitä mahtavaa fiilistään täytyy tänne nettiin suoltaa... Edustaa samaa sarjaa kuin tuonne radion aamuohjelmiin soittelevat samat immeiset. Lienee päivän kohokohta.

    • Estee tikko

      Mikä on mielestäsi kauneinta Suomea veneestä päin katsottuna, ja mihin vuodenaikaan?

    • Olympia 1952

      Hienoa että sinuakin navigoit kartan ja kompassin avulla etkä ole sortunut niihin saatanallisiin, televisiota muistuttaviin pahuuden pesiin, alligaattoreihin vai mitä lie navigaattoreita ovatkaan.
      Haluaisin kuitenkin muistuttaa sinua siitä että oppineiden merenkulkijoiden mukaan sinun tulee kulkea pelkästään muiden valojen mukaan, omat kulkuvalosi tulee olla sammutettu pimeässä, nehän aiheuttavat heijastumia ja huonontavat pimeänäkökykyäsi. Tämän kun kaikki muistavat, on veneily pimeässä ihanaa ja turvallista. ( lähdeteoksena olen käyttänyt kiinteistövälittäjien opasta ).

      • Tota haaa

        On varmaan Wickström tarkoittanut linjavaloja ja muita loistomerkkejä..... eikä merenkulkuvaloja


      • Lävistetty
        Tota haaa kirjoitti:

        On varmaan Wickström tarkoittanut linjavaloja ja muita loistomerkkejä..... eikä merenkulkuvaloja

        Nekin pitäis sammuttaa. Tähtitaivas riittää ja pilvisellä kelillä voi juopotella.


    • Pelleily seis

      Olen itse veneillyt, niin Barbadoksella, Tahitilla, kuin Thaimaassakin, sekä Floridassa ja täällä pikku rapakossakin, aikaakin on, kun jäin vaativista johtotehtävistä eläkkeelle hieman yli 40 vuotiaana.
      Wikströmiin uskon, merikarhu, haistaa merikarhun, suolan maku ja haju se tuntuu jo pitkälle.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe