Tietoa kellään??

kerttuli22

Kysymykseni kuuluu siis, että millä viikoilla alkiolla/sikiöllä voi alkaa ilmetä kasvuhäiriötä? Ensimmäisestä ultrasta lähtien minulle sanottiin, että vastaa viikkoja ja aina kaikki näytti olevan kunnossa. Sitten yhtäkkiä vauvani syntyi jo rv 32 5. Ja syytä ei tiedetä. Olen miettinyt pääni puhki mistä se saattoi johtua ja nyt pohdinkin sitä, että saattoiko alkiolla ollakin alkun alkaen hidas kasvu eikä se oikeasti "vastannut viikkoja" (siis kuukautisista laskettuna) Että entä jos raskaus olikin pidemmällä, mutta luultiin, että on vähemmän viikkoja?
Tulipa varmaan sekava kirjoitus, mutta jospa joku saa selvän ja osaa auttaa!!

5

84

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • moraalinvartija

   naiset ovat erilaisia raskaudessa minulla menee aina lasketun ajan yli(että käynnistystä on aina harkittu) mutta taas toisella sisarella piti ottaa rauhalliseksi raskauden 30vkon jälkeen koska kohtu vaikutti auenneelta joten seksi kuin muu liikkuminen kiellettiin, ettei synny ennen aikaiseksi. ja seuraavat raskaudet ovat yhtä herkkiä.

  • ytuijf

   Ennenaikaiseen synnytykseen voi vaikuttaa monikin asia, niihin varmasti olet jo perehtynyt. En näkisi kuitenkaan syyllisenä tätä sinun olettamustasi kasvuhidastumasta. Ja mitä noihin kehityshäiriöihin tulee... osan niistä näkee ultrassa, jopa jo ensimmäisissä niskapoimu-ultrissa, osaa ei välttämättä saada kiinni ennenkuin vauva syntyy.

  • kuolio.

   Kuoliko sun vauva? :O :(

  • Mmmmmmmmmmm

   Häiriöitä voi ilmetä esim. ensimmäisen kolmanneksen aikana, jolloin raskaus yleensä meneekin kesken. Muuten noita häiriöiden ilmenemisiä on kai aika vaikea havaita. Yleensä diagnoosit voidaan tehdä ennen lapsen neljättä ikävuotta. Kaverin lapsi syntyi viikolla 26 ja ainoa asia, jossa näkyy ongelmia on näkö. Lapsi joutuu käyttämään tosi vahvoja laseja. Ei ne lapset aina synny ennen aikaisesti jonkun vamman takia, vaan joskus se äidin fysiikka jostain syystä ei pelaa odotetusti.

   • tällasta tietoa ja kokem

    Mä sai pienen vauvan. Tyttö Syntyi täysiaikaisena (39 5) 45cm/ 2620g. Rakenneultrassa, rv 20 jotakin, huomattiin jo, että oli vähän pieni ikäisekseen, (melkein 2 viikon heitto), ja kasvua seurattiin loppuun saakka. Kasvoi tasaisesti ja voi hyvin koko ajan. Syntyi täyden kympin tyttönä ja on nyt terve, hieman pieni ja siro 4v. Np ultrassa rv 11 vastasi täysin viikkoja. Ja suunnilleen rv 12 eteenpäin, kun organogeneesi lopuillaan, alkaa näkymään mahd. Kasvuhäiriöt ja kasvun yksilöllisyys.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   595
   4760
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   562
   4343
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2138
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1635
  5. 65
   1568
  6. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1174
  7. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   615
   1152
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   95
   1044
  9. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   938
  Aihe