Mistä kateuden tunnistaa? Auttakee.

pahansuopuudesta?

Olen ajatellut elämässäni kateutta hyvin vähän, ja ilmeisesti tunnistan sen tosi huonosti toisissa ihmisissä. Joskus harvoin olen itse tuntenut kateutta, eikä se ole jäänyt päälle vaan ollut ohimenevä pistos. Yleensä en siis ajattele koko asiaa enkä ole siksi käsittänyt, että minua on ehkä kohdeltu huonosti kateuden vuoksi. Olen luullut, että minussa on jotakin vikaa.

Nytpä kysyn teiltä, onko tämä mielestänne kateutta vai jotain muuta. Kysymysmerkkejä minulle ovat yksi työkaveri ja veljenvaimo.

Työkaverin käytös (kaikki muut kollegat pitävät minusta):
- kun tulen töihin, katsoo päästä varpaisiin tympeän halveksunnan ilme kasvoilla
- minulla on olo, että hän luultavasti puhuu selkäni takana minusta sontaa
- joskus piikittelee. Olin uusi tulokas työpaikalla ja pomomme oli rekrytoimassa jälleen lisää ihmisiä. Minun kuullen hän sanoi: "Toivottavasti se ei nyt palkkaa mitään typykkää."
- hän tiesi minun hakevan vakituista paikkaa firmasta ja sanoi porukassa ääneen, että hän toivoisi yhden toisen naisen saavan ko. paikan
- on minulle muka-ystävällinen mutta nuo edellä mainitut kertovat muuta

Veljenvaimon käytös:
- arvostelee elämänvalintojani selkäni takana, saan kuulla siitä äidiltäni. Äiti kokee, että miniä koettaa saada hänet liittoutumaan kanssaan minua vastaan tavallaan, siis päivittelemään valintojani
- on töykeä (hän on kyllä muillekin töykeä)
- piikittelee joskus kiltistä luonteestani (voiko se olla kateutta? Hän ei itse ole yleisesti kovin pidetty ihminen eikä hänellä ole juurikaan aitoja ystäviä, minulla on)

Erityisesti tuota elämänvalintojen arvostelua en käsitä. Minua ei esimerkiksi juuri kiinnosta

Pitkään olen kärsinyt näistä ihmisistä, koska en ole ymmärtänyt, mikä minussa ärsyttää niin paljon. Yleensä olen pidetty ihminen, koska tykkään itse toisista ihmisistä. Olen myönteinen, iloinen ja aika avoin. Veljenvaimo saa minut kuitenkin hermostuneeksi, en mielelläni vietä hänen kanssaan aikaani mutta monta kertaa on pakko.

Sitten on erikseen ihmiset, keiden kanssa ei vain kemiat pelaa, eli tajuan, milloin joku ei vain pidä minusta. Se on ihan ok, eikä minulla ole sen kanssa ongelmaa. He eivät koskaan ole pahansuopia vaan kohteliaita ja välit on ihan jees. Ei ole tunnetta, että he puhuvat selän takana minusta.

Luulen, että kateus eroaa juuri siinä, että siihen liittyy pahansuopuutta toista kohtaan. Te, ketkä olette tunteneet kateutta samaa henkilöä kohtaan pitkään, tunnistatteko tällaista käytöstä itsessänne?

Olisin kiitollinen vastauksista. Jos tuo on vain kateutta, niin saan sisäisen rauhan. Minä en sitten vain voi sille mitään.

4

785

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pahansuopuudesta?

   Yksi lause jäi kesken. Piti siis sanoa, ettei minua juuri kiinnosta toisten elämänvalinnat, kunhan ovat itse niihin tyytyväisiä ja onnellisia. Olen itse aidosti onnellinen elämästäni, vaikkei se ulospäin näytä yhtään miltään.

   Veljenvaimon mielestä meillä pitäisi esim. olla omistusasunto. Ymmärrän, että vuokralla eläminen voi näyttää typerältä, mutten ymmärrä sitä, miksi häntä ylipäänsä vähääkään kiinnostaa asumismuotoni. Miten se voi kiinnostaa niin paljon, että hän ottaa asian esille silloinkin, ja erityisesti silloin, kun en itse ole paikalla. Ja vielä äitin kanssa. Hän arvostelee myös siitä, että otimme kodinvaihtajakoiran. Sekin oli tyhmää. Siitä ei sanonut minulla mutta äidille. Voi että osaa olla köyhää elämä, jos tuotakin pitää arvostella. Ei ole pakko ymmärtää mutta onko pakko jauhaa sontaa.

  • mkgv

   Toisen kateutta ei voi tietää kukaan ulkopuolinen varmuudella. Mutta pahansuopuus, arvosteleminen ja ilkeä vitsailu kuuluvat usein kateelliseen käyttäytymiseen. Olipa syy käyttäytymiseen mikä tahansa, niin sellaisista ihmisistä voi pysyä loitolla tai asettaa heidän käytökselleen rajat.

   Ehkä sinun kannattaisi pohtia kiltteyttäsi. Jos opettelet pitämään paremmin puolesi, niin hankalien ihmisten maalitauluksi joutuminen on epätodennäköisempää. Voit kysyä äidiltäsi, miksi hän kuuntelee pahoja puheita sinusta tai pyytää, ettei hän kertoisi veljen vaimon puheita sinulle. Jos joku arvostelee valintojasi päin naamaa, siihen voi todeta jämäkästi, etteivät asiani kuulu sinulle yhtään. Omia valintoja ei tarvitse puolustella eikä niistä tarvitse edes keskustella, jos et halua.

   Kannattaa ehkä pohtia, miksi sinua niin paljon häiritsee, että yksi henkilö työpaikalla ei tuntuisi arvostavan sinua? Kaikki muut pitävät sinusta, on mahdotonta elää elämänsä niin, että kaikki pitäisivät ja arvostaisivat juuri minua. Tämä työkaveri voi käyttäytyä noin syistä, jotka eivät liity sinuun mitenkään niin kuin monesti hankalilta tuntuvien ihmisten kanssa on. Koeta opetella sitä, ettet ota aivan kaikkea niin henkilökohtaisesti. Elämäsi on helpompaa, jos et edes toivo, että joka ikinen sinusta pitäisi, sillä se on mahdotonta. Heillä on omat syynsä, mutta niiden syiden pohtiminen ei vie kovin paljon eteenpäin.

  • IveHeard it ALL

   Voi, niin tutulta kuulostaa. Tuo ON varmasti kateutta. Jos arvostelee toisen asumismuotoa, ei todella ole viisas.Se joka on vuokralla,siihen voi olla mikä syy tahansa, yleensä ihmiset jotka eivät esim tiedä missä ovat esim 5v päästä asuvat, ja sitten jotkut voivat "odottaa sitä oikeaa" huoneistoa johon haluat sitten sijoittaa.Tai asuja vaan tykkää asumismuodosta. Mun kaverini aina kehui kuinka olemme mukavan ,tilavan huoneiston löytäneet,olette onnekkaita.Myös kesäasuntonnon ostosta onnitteli.Sitten vuosia kului,hän alkoi nälvimään,että on tää asunto kyllä sellainen etten minä olisi koskaan ostanut koska eikö tässä ole vuosia sitten tapahtunut avioero.Ja mökkikin muuttui aivan ihme hörskäksi minkä hän olisi polttanut ja tehnyt uuden.Hah,kyllä me saatiin kunnon naurut muiden kavereiden kanssa,hän vaan purki oman elämänsä väärien valintojen turhautumistaan minuun,jota piti kilttinä ja tyhmimpänä ihmisenä ,varmaan koko maailmassa.No,kiltti olen edelleen ,mutta tyhmä en.Kyllä tuollaiset kateelliset ihmiset saa ihan omissa piireissään liikkua, eivät ole minun arvoisiani. Eli suosittelen : ota etäisyyttä ja elä omaa elämääsi nauttien niistä asioista joista itse nautit, toisten mieliksi ei kannata asuntoa ostaa eikä kiltteyttään kovuudeksi muuttaa. Ole kiltti ja rehellinen ja välttele narsistisia ihmisiä, silloin elämäsi on nautittavampaa !

  • Kansan tauti

   Kateuden tunnistaa siitä, kun nostat omaa tasoasi ja hankit kalliita juttuja, naiskauneutta niin kaverisi häipyvät yksi toisensa jälkeen.
   Viimeiset, jäljelle jäävät kaverisi tyytyvät haukkumaan ja arvostelemaan valintojasi, ja huomaavat kaiken mammonasi liiankin hyvin.
   Suurin osa Suomalaisista potee kateutta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   719
   7405
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   7161
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   398
   4920
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   514
   4743
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   477
   4516
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   343
   3452
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   268
   2154
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   209
   1916
  9. Marinin juopotteluvideot on kuvannut sama Autio,

   Joka otti legendaarisen ruisrokkikuvankin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009012343.html "Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityise
   Maailman menoa
   50
   1705
  10. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   92
   1635
  Aihe