Mitä rakkaus on?

m->n

Rakkaus on sitä että hyväksyy toisen sellaisena kuin hän on. On totta, että hänen luonteensa on välillä negatiivinen ja hankala. Olen silti valinnut rakastaa, koska vaikka hän on hankala, hänessä on myös ajoittain rohkeutta paljastaa tunteensa. Se on enemmän kuin mitä monet itsestään uskaltavat antaa.

On totta etten voi paljastaa täysin tunteitani tällä hetkellä, ja tuskin voi hänkään, mutta välittämistä voi onneksi osoittaa monella tapa. Ei siihen aina sanoja edes tarvita :)

7

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loimuavat revontulet

      Silmiin voi katsella. Ja joskus voisi vaikka uskaltaa hipaista.
      Suurin niistä on rakkaus....
      Kaiken se kestää, kaiken se kärsii..
      Negatiivinen minussa on se, ettei sieluni unohda. Kun tunnen, niin sen tuntee myös koko maailmankaikkeus. Hyvän ja pahan.

    • 80/20 sääntö

      Hyvin sanottu. Se on rakastaa toista myös silloin kun tämä ei sitä ansaitse. Siis käyttäytyy huonosti. Kyllä ihmistä voi rakastaa, vaikka tämä käyttäytyy huonosti. Mutta voiko sellaisen ihmisen kanssa elää, joka koko ajan käyttäytyy huonosti.

      • näinpä..

        Voi, muttei ole pakko. Välillä täytyy antaa toisen myös mennä.


    • mikä merkitsee?

      Onko hankaluus tai negatiivisuus haaste, joka ensin viehättää ja myöhemmin kyllästyttää vai näetkö asian niin että niiden lisäksi on muita hyviä puolia, joiden vuoksi olet valinnut rakastaa? Kumpi puoli merkitsee enemmän; huonoko haasteena jota hyvä kompensoi vai hyvä jolloin hyväksyt kokonaisuutena myös huonot piirteet? Voitko "päättää" rakastavasi kun kohde on oikeanlainen vai rakastutko ensin ja päätät kohteen sen jälkeen olevan oikeanlainen? Mitä ajattelet rakkaudesta tarinana: haaste? Taistelu? Kumppanuus? Liiketoimi? Romanttinen rakkaus? Seikkailu? Ystävyys? Turva?

    • Tosirakkaus (n)

      hyväksyy vaikeat ajat ja ymmärtää niiden kehityspotentiaalin toisessa ihmisessä. On täysin totta ja ehkä myös hyväksyttävää, että vaikeudet näkyvät väistämättäkin ihmisessä. Tilanteista on vain mentävä läpi. Sanoja ei tarvita, jos haluaa rakastaa, mutta onko intuitio oikeassa, voiko ja uskaltaako siihen luottaa?

      • sxx

        Olen hieman toista mieltä, rakkaudessakin sanoja tarvitsee. Väkisinkin. Ei paljoa, mutta hieman. Sodassa ei tarvita sanoja.
        Tilanteista ei tule mennä vain läpi, vaan niistä tulee ottaa jotain mukaan matkan varrelle, ja on opittava. Nöyryyttä ennenkaikkea.
        Tosirakkaus, se on jumalaista. Pyhää.


      • Tosirakkaus (n)
        sxx kirjoitti:

        Olen hieman toista mieltä, rakkaudessakin sanoja tarvitsee. Väkisinkin. Ei paljoa, mutta hieman. Sodassa ei tarvita sanoja.
        Tilanteista ei tule mennä vain läpi, vaan niistä tulee ottaa jotain mukaan matkan varrelle, ja on opittava. Nöyryyttä ennenkaikkea.
        Tosirakkaus, se on jumalaista. Pyhää.

        Aivan, kyllä sanojakin tarvitaan, varsinkin, jos ollaan ja eletään yhdessä, lähellä toisiaan. Joskus se on mahdotonta. Ja niistä läpikäytävistä tilanteista tottakai on otettava kaikki annettu oppi matkaan, mutta tärkeintä lienee, että niistä pääsee läpi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe