Norrköping moottorisaha

Paska tuote

Ostin elokuun loppupuolella Puuilosta Norrköping moottorisahan. Ensinmmäinen ei käynnistynyt joten vein sen kauppaan ja sain uuden. Sahasin koneella n. tunnin verran ja tänään ajattelin taas alkaa käyttää sahaa. mutta ei käynnistynyt. Polttoaine on Nesteen 2-tahtibensaa ostettu elokuun lopulla. Pitääkö minun viedä taas saha puuiloon ja odotella että se tulee huollosta. Sahan maahantoja on Puuilon tytäryhtiö.Edellinen saha Partner oli v 1999 ostettu ja toimi tähän kesään asti moitteetomasti. . Mutta kun sekään ei käynnistynyt niin ajattelin ostaa uuden ,turhaan minä sellaisen ostin kun ei Puuilon myymä tuote ees toimi.Ei viittis koko ajan kaupassa juosta. Sahasta puuttuu käsipumppu jolla pumpataan bensaa kaasuttajalle ennen käynnistystä.. Pitääkö hankkia pipetti jolla ruiskutan bensaa kaasuttajalle ennen käynnistystä?

90

12812

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • että näin.

   selvä peli, ja järki sanoo, ettei alle satasella saa kunnollista moottorisahaa!
   Pelkkä puola merkkisahaan maksaa enemmän.
   Onhan siinä kuitenkin ryyppy? pistä ryyppy päälle, ja työntämällä käyntiin..

   • sitä ja tätä

    Saa alle satasella ihan käyvän moottorisaha muttei uutena.
    Se on ihmeellistä tuo nuukuus, primitiivi reaktio herää kun näkee uuden vehkeen halvalla. Pakko ostaa vaikka tietää että paskaa saa.


   • Sahuri
    sitä ja tätä kirjoitti:

    Saa alle satasella ihan käyvän moottorisaha muttei uutena.
    Se on ihmeellistä tuo nuukuus, primitiivi reaktio herää kun näkee uuden vehkeen halvalla. Pakko ostaa vaikka tietää että paskaa saa.

    Ostin reilu vuos sitte norrköping moottorisahan puuilosta 69e. Sama saha kuin jönköping ja taitaa metsuri sahakin olevan samalta tehtaalta. Tänään sahailin taas polttopuita. Käynnistyi kerta nykäisyllä vaikka edellisestä kerrasta oli vähintään puoli vuotta. Painavahan se on ja muovinen. Mutta tehokas ja hyvin terä puree ismopiakin rankoja. Saas nähä kuin pitkään tolla sahailee, kun näin harvakseltaan käyttää.


  • minäkin ostin puuilosta tuollaisen alta satasen moottorisahan mutta sillä erolla että se lähtee hyvin käyntiin ja toimii muutenkin tosi hyvin..ja mikähän siinä on että isänikin haki samanlaisen ja sekin toimii tosi hyvin..pitäiskö joskus sahurinkin katsoa peiliin jospa se vika näkyisi sieltä..

   • 69_euron_saha---

    Aikoinaan ostin tarjouksesta 69 euron park sahan ja on ollut yksi parhaista hankinnoista ikinä ei minkäänlaista vikaa vaikka käytetty jo monia vuosia


   • husovarna15

    Tuo park on sitten hyvä saha jos vuosia kestää.
    Mun kaveri osti husqvarnan ammattisahan ja se ei kestänyt kuin vuoden sillä. Sitten osti toisen samanlaisen. Pitää sanoa sille että ostaa tuon park-merkkisen, jos kestää vuositolkulla.
    Husqvarnan ketjut ja laipat on myös paskoja kun sillä meni niitäkin useampi kappale.
    Karmeita bensasyöppöjäkin ne on, bensaakin se söi vajaat tuhat litraa vuodessa.


  • Forest Man

   Siis kyllä se on niin, että tällekin palstalle on moni tullut valittamaan kun on ostanut Kiinan sahan halvalla ja sitten se ei ole toiminutkaan. Kiinan saha voi harrastekäytössä kyllä kestääkin muutaman vuoden, mutta vaikka toimisikin, niin kyllä laatumerkki on käytettynäkin miellyttävämpi sahailla. Minulla on -80 luvun Sach Dolmar 115 ja Husse 242 ja kyllä puu menee poikki paremmin kuin uusilla Kiinalaisilla. Tietysti, jos sahalta ei odota erityisiä ominaisuuksia ja käyttöä on vähän voi joissain tapauksessa halpa kinuski olla ihan ok ostos.

  • Tieto61

   Asiahan on niin että eiköhän nykyään jokaisen moottorisahan jäljet johda Kiinan tehtaille, tiedoksi....=)

  • profeettamidaros

   Niin, jos ne laatusahat ei ole kasattu kiinassa niin kiinalaiset sen on kasanneet sitten euroopassa :)

   Juu, siis asiaan. Itsella kanssa moinen saha. Tee näin: Lukitse kaasu sivukytkimestä "starttiasentoon". Vedä imu päälle. Nykäiset muutaman kerran jotta pörähtää. Sitten imu pois ja nykäiset uudestaan pari kertaa,pitäisi jäädä käyntiin. Ton pitäis hyvin startata tosin itse olen huomannut että käynnistyy kylmässä olleena paremmin kuin esim. huoneenlämpöisenä.

   Se uuden sahan eka startaus voi olla nykimistä mutta kun tehasrasvat palaa pois kyllä se siittä yhtä lailla kuin laatusahoillakin.

   • jon-KÖ-ping

    Itselläni on kanssa tuollainen eikä käynnistymisessä tai muutenkaan ole ongelmia ollut. Itse käytän bensana itsesekoitettua 98;a koska käyttöohje suosittelee rasvaisempaa bensaa kuin valmis pienkonebensa.


   • ikinäkuullutkaan

    Mikä on imu?


   • wumpscut

    Se on trygi tai vaakkumi....


   • Anonyymi
    jon-KÖ-ping kirjoitti:

    Itselläni on kanssa tuollainen eikä käynnistymisessä tai muutenkaan ole ongelmia ollut. Itse käytän bensana itsesekoitettua 98;a koska käyttöohje suosittelee rasvaisempaa bensaa kuin valmis pienkonebensa.

    Näin on. Jönkiping vaatii 4 % seoksen. Ostin Prismasta hintaan 99 e noin 10 v sitten . Saha pelaa täysin hyvin ainakin vielä . joka vuosi tehty noin 5 mottia halkoja. Ainoa moite on lyhyt käynnistys naru , mutta ei se mitään kun sen tietää.


  • tahvo

   Tuohon hintaan norrköping aivan loistava saha,voimaa kun pienessä kylässä..tosin aloittejalle raskas kantaa mutta ei se olekkaan tarkoitettu ammattikäyttöön.muutamia lapsen vikoja löytyy.käynnistinlaite ei siedä narun loppuun vetämistä moneen kertaan(ei kyllä tarvikkaan riuhtoa)lähtee nätisti käyntiin kun laittaa pakkokaasun päälle,ryyppy ja muutaman kerran nykäsee,kun hörähtää ryyppy pois ja yleensä kerralla käyntiin.toinen lapsus on kaasuliipasin mistä tanko saattaa irrota,kahvan alta yksi ruuvi auki ,taivuta tankoa pihdeillä hieman,tanko paikalleen ja taas toimii.teräketju öljyä norrkkäri vuotaa mutta se kuuluu asiaa eihän valmettikaan olisi traktori jos ei öljyä vuotais.joten tuohon hintaan hyvä saha"melkein husku"

   • tahvo

    Niin vielä kannattaa käyttää näissä kiinan sahoissa kaksitahti öljyllä terästettyä 2-tahti bensaa...siintä ne tykkää.


   • Anonyymi
    tahvo kirjoitti:

    Niin vielä kannattaa käyttää näissä kiinan sahoissa kaksitahti öljyllä terästettyä 2-tahti bensaa...siintä ne tykkää.

    Onko olemassa 2-tahti bensiiniä jota pitää terästää 2-tahtiöljyllä?
    Mistä mittarista tuollaista öljytöntä 2-tahti bensiiniä saa?


  • wumpscut

   Eikös se oo Stilhin valmistama halpisversio. Kaveri on hommissa nokian rengastehtaalla ja se kyllä tiätää.....

   • Anonyymi

    Jönkiping kasataan Hugsvarnan tehtailla, niistä osista mitkä eivät mene läpi 800 e maksavien sahojen laadunvalvonnasta. Kelpo saha kun vain kohdalle sattuu.


  • Huonoa_bensaa

   Jos mainitsemasi Nesteen 2-tahtibensa on pienkonebensaa, niin siinä todennäköinen syy käyntihäiriöön. Olen kokeillut pienkonebensaa ruohonleikkuriin ja kahteen sahaan ja aina oli käynti -tai käynnistymishäiriöitä. Normibensaan vaihdettuani käyntihäiriöt loppuivat siihen. Jouduin lisäksi suuttimet säätämään, kun vaihdoin bensatyypistä toiseen.

   • wumpscut

    Mut kun kaveri on töissä pornokaupassa, se tiätää noi pensat.....


   • Uffe47

    Laitan aina enemmän öljyä bensaan kun vaatii ja saha on mulle hyvin toiminut ja käyttötunteja on runsaasti. Husqvarna 353.


   • Anonyymi

    Höpötät omiasi


  • sahamies3

   Ei kannata tuhlata rahoja tuntemattomiin halpaleluihin. Stihl on se ykkönen ja husukki kakkonen. Stihl on varmakäyntisin.

  • pienkonemasentaja

   Tulipa hankittua yksi Norrköpin kokeilumielessä, kun sain sen puoli-ilmaiseksi (20€). Melko hitaasti leikkaava pörisijä sahana, mutta en odottanutkaan siltä samaa leikkuutehoa kuin esim. Husqvarna 242:lta, mutta vääntöä löytyy mukavasti n.50 kuutioisesta koneesta.
   Tämä yksilö käynnistyy toistaiseksi neljällä nykäsyllä kylmiltään, kuumana kerrasta, pysyy tyhjäkäynnillä hyvin ja pitää nesteet sisällä asiallisesti.
   Siltikään kokonaisuudessan karusti viimeistelty laitos ei suurta luottamusta herätä laadussa.
   Aika näyttää, montako tankillista sillä kestää sahata ennenkuin alkaa oireilla.

  • kiertäkää_kaukaa

   !. kesti useamman päivän ennen kuin kahva levisi metsään kiinnitysruuvin tipahtaessa metsään. Sitten loppuikin jo öljyn syöttö. Laippa vain savusi! Takuuseen sain uuden. Kesti 2 tankillista kunnes ketjupyörä antautui ja alkoi iskemään kipinää ja tuhosi ketjun. Taas uutta hakemaan. No sitä ei saanut edes kasattua! Ketjujarrukotelo ei mennyt paikalleen koska kiinnitystapit olivat niin vinossa etteivät osuneet kotelon reikiin! Liikkeessä "huolto"mies hakkasi kotelon väkisin paikoilleen tuhoten tapeista kierteet! Sitten alkoi kiljumaan pää punaisena ja kassa palautti rahat. Ketjukin noissa on hanurista/kiinalaista laatua. Toisella puolen ketjua oli isommat hampaat ja kaikissa ketjuissa niin kovaa materiaalia ettei viila niihin pystynyt! Moottori noissa saattaisi toimia, mikään muu ei!

  • Mökkisahaaja

   Minäkin sorruin tuommoiseen. Heti ensimmäisenä sytytystulpan vaihto kiinalaisen tilalle. Terälaipan ja ketjun vaihdoin Oregon-merkkisiin. Tehtaalla tehdyt seossäädöt olivat mitä sattuu, mutta parinkymmenen minuutin koekäytön ja säätelyn jälkeen käy ja käynnistyy herkästi. Kyllä tuolla nyt sahailee ihan ilokseen. Kestoiästä en vielä osaa sanoa yhtään mitään, mutta samaa koneen lohkoa näkyy käyttävän mm. Hitachi, joka maksaa liki kymmen kertaa enemmän.

   • Rkuski

    Älä valita Ihan hyvä saha, toiminut usean vuoden. Ei mikään kestämkun niitä aletaan rikkomaan suutuspäissään ku ei eka kerralla pörähä.


   • mitasauraavaksi

    kyllä ne ihan hyviä on ellei ole paremmalla sahannut eikä hajoa käsiin.
    jäädään odottamaan seuraavaa kiinansaha kalmistolöytöä kuopattujen keskusteluiden hautuumaalta


  • Järnvik

   Minä nappasin alehyllystä Järnvik -merkkisen halpissahan (49e), kun oli huskissa jarrupanta poikki ja muutakin huollon tarvetta, mutten jaksanut/ehtinyt sillä hetkellä huoltoon viedä. Olen sillä nyt sahaillun muutaman motin leppiä rangoiksi ja vanhoja lautoja polttopuiksi. Hieman tarkka (=hankala) on tuo teräketjun asettaminen, mutta muutoin ei toistaseksi moittimista. Sain jo tehtyä sen homman johon tuon ostin, joten tästä eteenpäin kaikki on plussaa.

   • Anonyymi

    Järnvik -heppu täällä taas, tuli oma kommentti vastaan, niin pistän vajaan kahden vuoden kokemukset tähän. Saha on pirullinen, toimii vieläkin. Ja tuo huskikin tuli huollettua. Mieli tekis uutta sahaa, mutta kun en kolmatta kyllä tarvi. Kaksi on ihan paikallaan. Järvikillä kaadan isommat, kun siinä on kivasti tehoa, mutta säästelen sitä muuten ja teen karsinnat ja pikkukaadot sitten vanhalla, pienemmällä huskilla. Odottelen, että jompikumpi hajoaa, niin ostan sitten. Huskin 435 II voisi olla sopivan kevyt ja riittävä teho polttopuuhommiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Järnvik -heppu täällä taas, tuli oma kommentti vastaan, niin pistän vajaan kahden vuoden kokemukset tähän. Saha on pirullinen, toimii vieläkin. Ja tuo huskikin tuli huollettua. Mieli tekis uutta sahaa, mutta kun en kolmatta kyllä tarvi. Kaksi on ihan paikallaan. Järvikillä kaadan isommat, kun siinä on kivasti tehoa, mutta säästelen sitä muuten ja teen karsinnat ja pikkukaadot sitten vanhalla, pienemmällä huskilla. Odottelen, että jompikumpi hajoaa, niin ostan sitten. Huskin 435 II voisi olla sopivan kevyt ja riittävä teho polttopuuhommiin.

    Järnvik-heppu taas täällä. Nyt ei sitten ketjun voitelu toimi. Saas nähdä. Pitää ronkkia. Jos se nyt tuohon laukeaa, niin kaksi vuotta se kesti. Tosin kiusallakin ajattelin yrittää saada kuntoon. Mutta en rupee isompia varaosia hommaamaan. Ehkäpä pääsen "oikeen" sahan ostoksille. Sitte voikin käynnistää keskustelun kumpi on parempi... st... vai hu...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Järnvik-heppu taas täällä. Nyt ei sitten ketjun voitelu toimi. Saas nähdä. Pitää ronkkia. Jos se nyt tuohon laukeaa, niin kaksi vuotta se kesti. Tosin kiusallakin ajattelin yrittää saada kuntoon. Mutta en rupee isompia varaosia hommaamaan. Ehkäpä pääsen "oikeen" sahan ostoksille. Sitte voikin käynnistää keskustelun kumpi on parempi... st... vai hu...

    Järnvik-tarina jatkuu. Oljypumpun, tai varmaankin sen muovisen käyttörattaan hajotti pakkasessa jäykistynyt joku eko-teräöljy. Vaihdoin pumpun ja käyttörattaan (n. 20,-) ja taas sahaillaan..


  • PeteLapista

   Saha ostettu kevät 2019, Puuilosta. Kannattaa heti tarkastaa, että ketju, laippa ja saha ovat yhteensopivat, vaikka koota saha heti kaupassa. Ensimmäisessä sahassa oli yhteensopivuusongelma ketjun, laipan ja koneen välillä, vetorulla menin heti pyöreäksi komean kipinävanan saattelemana.

   Vaihto takuuna uuteen sahaan. Avasin paketin myymälässä ja tässä taasen oli väärällä jaolla oleva ja liian pitkä ketju. Vaihtoivat kaupassa oikean ketjun. Parin käynnistyksen jälkeen naru lähti irti käynnistyskahvasta, koska solmu oli löysä. Onneksi pysähtyi käynnistyskoppaan.

   Nyt toimii! Saha on tehokas ,vääntävä (52cc), tasapainoinen, eikä täristä. Käynnistyy ja käy hyvin. Varusteena jopa säädettävä ketjuöljyn määrä, joka yleensä vain kalliissa sahoissa. Muistuttaa aika paljon Husqvarna, Partner (540) ym. sahoja 20 vuotta sitten.

   Laippa ja ketju yleisimmin käytetyt 13 tuumaan pituus, .325 jako ja 1,5 mm. leveys => näitä kulutusosia saa edullisesti mistä tahansa alan kaupasta.

   Paljon sahaa 79 € hintaan nähden. Selvästi tehokkaampi kuin 3/8 jaolla olevat 35-40 cc sahat.

   SIIS: TARKASTA ALUKSI LAIPAN, KETJUN JA SAHAN YHTEENSOPIVUUS. KOKOA SAHA HUOLELLISESTI. TARKASTA KETJUN KIREYS USEASTI ENSIMMÄISILLÄ KÄYTTÖMINUUTEILLA. TARKASTA RUUVIEN YMS. KIREYS.

   Nämä kommentit muutaman käyttökerran jälkeen.

  • Anonyymi

   Heh. Eivät ne ainakaan tarkasta mitä myyvät, vaikka edellinen olisi palauttanut sahan, kun paketissa oli väärän kokonien ketju. Muutaman viikon edellisen kirjoittajan jälkeen sain samanalaisen, jossa olis paljon pitempi ketju, kuin laippa.

  • Anonyymi

   Aamulla kun syö lautasellisen puuroa ja pari ruisleipää ,niin pokasaha pysyy käynnissä lounastaukoon saakka.

  • Anonyymi

   Onko kokemusta norrköpingin yhdenkäden sahasta,jonka saa puuilosta 99e .Itellä tollaselle harvoin käyttöä joten ei kannata laittaa 400e merkkisahaan??

  • Anonyymi

   Sama vika vuoden kesti. Ei käynnistynyt. Sahan mukana ostettu pienkonebensiini oli mennyt vanhaksi. Jotain vanhaa 2t-seosta tankkiin tilalle ja taas pelittää. Purkissa päiväys 2015.

  • Anonyymi

   Mulla on aina ollut moottorisahaongemia. Silloin kun pitäisi alkaa vuoden polltopuita tekemään niin on tylsää terää, viilat kadoksissa, käynnistysnarut poikki, polttoaineletkuja hapertunut jne.
   Pari vuotta sitten Norrköpingin. Ei mitään valittamista. Suoriutuu siten kuin tuon kokoluokan sahan pitääkin ja sahannut olen paljon. Kännistyy todella hyvin kun muistaa polttoaineseoksen olevan 4%. Ainoa pieni miinus oli polttoainetankin pieni vuoto korkin kohdalta, uusi o-rengas korjasi asian.
   Kuukausi sitten ostin pojalle samanlaisen. Pakkauksen mukana oli väärä ketju, mutta sen sai vaihdettua. Poika on myös todella tyytyväinen sahaansa.
   Kun terä on kun kunnossa niin jaksaa sahata koko terän mitaltaan. Eilen kaadettiin ja pilkottiin koivu, joka tyvestä 76cm. Saha suoriutui hienosti.
   En ole mitannut polttoaineen kulutusta, mutta Norre mielestäni kuluttaa enemmän polttoainetta kuin "paremmat" merkit. Tämä ihan mutulla.
   Ja pitää sahatessa muistaa, ettei se ole merkistä kiinni jos terä on huono. Niitähän pitää teroittaa ja uusia joka merkissä.

   • Anonyymi

    Käynnistyy todella hyvin 4 prosentin seoksella. Kymmenen prosentin seoksella lähtee lentoon? Mitä seuraavaksi? 20 prosentilla hajoaa äänivalli?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käynnistyy todella hyvin 4 prosentin seoksella. Kymmenen prosentin seoksella lähtee lentoon? Mitä seuraavaksi? 20 prosentilla hajoaa äänivalli?

    Samaa ihmettelin että mitähän ihmettä tuolla on käynnistymisen kanssa tekemistä.


  • Anonyymi

   Yks tuttu kans osti heti 3 kappaletta uutena noita kiinalaisia halpamoottorisahoja kun halvalla sai. Heti jo ensimmäisestä sahasta leikkasi laakeristaan kiinni, toisesta hajosi käynnistyskoppa ja kolmannen sahan se sai joten kuten toimimaan, vaikka saha on
   50-kuutioinen, niin se ei kuitenkaan vedä vertoja Husqvarnan 550xpg ammattilaislaadulle.

   • Anonyymi

    " vaikka saha on 50-kuutioinen, niin se ei kuitenkaan vedä vertoja Husqvarnan 550xpg ammattilaislaadulle. "
    Harvoin mitään noin älykästä täältäkään silmiin sattuu !


   • Anonyymi

    Verkonpainoina molemmat on yhtä hyviä. Tai oikeastaan nörrkööpping on parempi. Samaan hintaan saa kymmenkertaisen määrän.
    Ostaisitko sinä mieluummin yhden vai kymmenen painoa samaan hintaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " vaikka saha on 50-kuutioinen, niin se ei kuitenkaan vedä vertoja Husqvarnan 550xpg ammattilaislaadulle. "
    Harvoin mitään noin älykästä täältäkään silmiin sattuu !

    Siis kyllä se kiinasaha varmaan hyvin mökkikäytössä palvelee satunais käytössä, kun tarvitsee sitä vain kerran kaks vuodessa, mutta sitten jos oikeesti jotain aikaan haluu saada, niin Husky on se varmavalinta, jonka kanssa savotalle lähdetään. Se on eriasia sitten jos joku verkonpainona jotain haluaa käyttää, mut siihen en ota kantaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis kyllä se kiinasaha varmaan hyvin mökkikäytössä palvelee satunais käytössä, kun tarvitsee sitä vain kerran kaks vuodessa, mutta sitten jos oikeesti jotain aikaan haluu saada, niin Husky on se varmavalinta, jonka kanssa savotalle lähdetään. Se on eriasia sitten jos joku verkonpainona jotain haluaa käyttää, mut siihen en ota kantaa.

    Siis mitä vitun hyötyä on moottorisahassa joka ei käynnisty silloin kun sitä kerran pari vuodessa tarvitsee?
    Käynnistysnaru jää käteen, joku hiton kumiletku on hapertunut poikki ja teräketju venynyt niin ettei ketjunkiristimen kiristysvara riitä?
    Bensiinitankin korkki vuotaa eikä teräketjuöljytkään pysy säiliössään?
    Kaasuliipasin ei toimi, rikastinvipu jää käteen.
    Kahvoista tippuu ruuvit ja muoviosat lohkeilevat.
    Varaosat on samaa halpaa paskaa tai yrität itse etsiä vastaavia kestäviä osia.
    Itse ostin Hankkijalta keväällä 2019 Jonsered CS 2240 moottorisahan ja sahaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis mitä vitun hyötyä on moottorisahassa joka ei käynnisty silloin kun sitä kerran pari vuodessa tarvitsee?
    Käynnistysnaru jää käteen, joku hiton kumiletku on hapertunut poikki ja teräketju venynyt niin ettei ketjunkiristimen kiristysvara riitä?
    Bensiinitankin korkki vuotaa eikä teräketjuöljytkään pysy säiliössään?
    Kaasuliipasin ei toimi, rikastinvipu jää käteen.
    Kahvoista tippuu ruuvit ja muoviosat lohkeilevat.
    Varaosat on samaa halpaa paskaa tai yrität itse etsiä vastaavia kestäviä osia.
    Itse ostin Hankkijalta keväällä 2019 Jonsered CS 2240 moottorisahan ja sahaan.

    ammatti sahoissaki on huomattavia eroja.


  • Anonyymi

   Norrköping moottorisahan mukana tullut työkalu (tulppa-avain, mutterinväännin), jolla pitäisi kiinnittää laippa 10 mm pultit, on kelvoton, liian väljä, joten niitä ei saa sillä kiinni. Eipä saha käynnisty ilman kiristystä.

  • Anonyymi

   Ei toimi pienkone bensalla kunnolla ei haluu käynnistyä normaali bemsa ja ongelma poissa. Muuten hyvä saha harrastajalle paitsi onneton kestävyys.

  • Anonyymi

   minä ostin käsisahan , lähtee käyntiin aina eikä savuta paljoa

   • Anonyymi

    mutta se kuluttaa hikeä


  • Anonyymi

   kairaa fingerportit sylinteriin imun yläpuolelle 2kpl ja tiputtaa squishin 0.5mm kohdille ja imun ja pakon levennys niin jää huskin 550 gtx kuin mummo hankeen seisomaan

   • Anonyymi

    Kerros mitä hyötyy squissistä? Ihan omin sanoin


   • Anonyymi

    TODELLA HIENO!!


  • Anonyymi

   Itsellä kallein hussikka mitä kaupasta löytyy, sahasin sillä autonkin kahtia....tehoa siis löytyy.Mutta sille ei voi mitään jos on persaukinen suomiäijä....

   • Anonyymi

    osta sinäkin stihl. ei tarvi kiukuspäissään autoja sahailla


  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Vaara vaanii, Trump ja Pöytäin, kaaharit, verokarhu, kateelliset, Tyhmät,... Hankkikaa kaarisaha, kysykää vaarilta, opetelkaa Elämää!!!


  • Anonyymi

   Tuo tieto ei voi pitää paikkansa, kyseessä on kuitenkin Suomi24:n saha-asiantuntijoiden mielestä yksi parhaista sahoista, ainakin Stihliä parempi !

  • Anonyymi

   Minun paras sahani ja nytkö sen palauttaisin? Käynnistyy kaikkein nöyrimmin normaalilla bensalla, moottori on tehokas, mekaniikka vähän niin ja näin mutta sahaamista ei haittaa. Ei juo liikaa bensaa. Stihl/Partner/Huskvarna ovat jääneet tähän verrattuna marginaalikäyttöön.

  • Anonyymi

   Hauska katsoa koskeekohan tuo saman valmistajan muita "laatu" sahamerkkejä joita on ainakin kymmenkunta maahantuojasta riippuen !

   • Anonyymi

    Saako tän sahan nyt siis palauttaa ja saa rahat takaisin? Ihan sama minkä ikäinen ja kuntoinen?

    Pska saha ja eroon on päästävä!


   • Anonyymi

    TF-GCS001, sarjanumerot 1E52F19090091 ja 1E52F10400558

    Samalla tyypillä on myös K-raudan Jonköping.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saako tän sahan nyt siis palauttaa ja saa rahat takaisin? Ihan sama minkä ikäinen ja kuntoinen?

    Pska saha ja eroon on päästävä!

    Olen jo 63 vuotias ukko ja sahannu norgöpingillä yli 10 vuotta,kolmas saha menos,joka sahalla varmaa yhteen 100 tuntii vuotee risuista 60 cm tyvest oleviin tukkeihin.Paras saha on ollu.On ollu nuorena jonseredia,partneria,stilia.Norgöpingit maksanu yhtees noin 200 e.uskallan väittää et on ollu hinta/laatu suhde kohallaan.Jos ne on jonkun mielestä painavia niin eihän moottorisaha oo lapsille ees tarkotettu.


  • Anonyymi

   Timber prossa tuo jarrun kiristys on ollut tiedossa varmaan kymmenen vuotta. Luultavasti sama löystyminen vikana tässä. Valmistajaa on hankala löytää kun vastaavan näköistä sahaa tehdään samoilla muoteilla tehdään useassa eri tehtaassa. Lisäksi myyjät vielä päälle.

  • Anonyymi

   3 vuotta jo pelannut tosi hyvin ja on paljon sahattu!!! Mikä vika niissä on, kun pitää palauttaa

   • Anonyymi

    Taitaa olla taas näitä juuttuja että tuskin mitään "oikeata" vikaa.. -ehkä käyttöohjeesta unohtunut kielto sahata jalkaan.


  • Anonyymi

   nörköpingista viilasin kanavat kohdilleen se rupes kummasti vetämään ei kuitenkaan vielä takaperin eheh

   • Anonyymi

    HIENO! NÄILLÄ SUOMI ON PÄRJÄNNYT, JA PÄRJÄÄ!!


  • Anonyymi

   Mistähän löytyy se sarjanumero.

   • Anonyymi

    Oli jo aika uudelleen aktivoida tämäkin. Koskahan etsitään sarjanumeroita brucke laatusahasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli jo aika uudelleen aktivoida tämäkin. Koskahan etsitään sarjanumeroita brucke laatusahasta.

    Oli vaan taas aika sinutkin herättää...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oli jo aika uudelleen aktivoida tämäkin. Koskahan etsitään sarjanumeroita brucke laatusahasta.

    hä brykke ei muka laatusaha :)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    hä brykke ei muka laatusaha :)

    Suomi24 ammattilankkusahuri official approved.
    S24OA


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi24 ammattilankkusahuri official approved.
    S24OA

    Noi metsuri sahat on identtisiä kopioita husqvarna 145 cd;iistä, parannettuna mallina tietenkin.
    Toinen sama kopio on tanaka 844,japanista


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Noi metsuri sahat on identtisiä kopioita husqvarna 145 cd;iistä, parannettuna mallina tietenkin.
    Toinen sama kopio on tanaka 844,japanista

    Hmmm, Sthil 180 cc taitaa olla sahani, kevytkäynnistys ja ketjun pikakiristys noin 15 vuotta olen tehnyt mökkipuut ja jonkin verran myös kotipuut, tontit reilu 0,5h ja ongelmapuita muutamia. Suurin puuni oli läpimitaltaan +60cm ja pienellä sahalla otti aikansa.
    Sthil maksoi jotain 250€ aikanaan ja yhden varaosan n 5€ olen tarvinnut koko aikana.

    En ymmärrä miksi säästää väärästä paikasta ja v tuttaa taistella vehkeitten kanssa. Sahani lähtee käyntiin 9kk levon jälkeen 5-10 vedon jälkeen ja lämpimänä kerta vedolla.

    Mutta, ostin pari päivää sitten metsurin kypärän ja Sthil olisi maksanut n 120€ . Mutta Puuilossa oli tarjous Norrköpin kypäräsetti 19,90€ hain sen ja huippuhyvän tuntuinen setti. Kypärä, kuulosuojaimet, verkko, lisälippa, leukakiinnike (kiipeilyä varten) ja niskasuojus. Parasta kypärässä on kiristi joten kypärä pysyy päässä vaikka olisi lähes ylösalaisin.

    Kypärä ja etenkin lippa suojaa takapotkun varalta päätä/kasvoja ja vaikka sahani onkin pieni ja takapotkun vaara aika pieni, niin minulla on varaa maksaa 20€ kypärästä. ( olisi ollut varaa maksaa 120€ kin)

    En ymmärrä ,että ihan hyvätuloiset ihmiset on niin köyhiä, etteivät voi ostaa hyviä ja turvallisia vehkeitä. Nimenomaan, ostan aina tunnettuja brändejä , koska niissä on myös turvallisuus mietittynä. Aika laiha lohtu jos itsensä loukkaa ja säästi pari sataa...........

    En ole edes normaalituloinen , vaan pienituloinen, mutta varaa on ostaa erikoisliikkeestä kunnon brändi ja on myös kiva hakea se 5€ varaosa samasta liikkeestä.... miettikää vähän.....


  • Anonyymi

   Sähän mieteit ja ostit huippuhyvän nörköping kypärän.

  • Anonyymi

   Ostin Norrköping TF-GC5001-tyypin moottorisahan 5.12.2018 Hkään Puuilosta. Nyt tänään kasasin sen "besoitin + öljytin" sen. Käyntiin lähtö ok, mutta ketju ei liiku mihinkään, vaikka jarrun kääntää edestakaisin. Otin ketjun ja laipan pois. Käyntiin lähtö ok, mutta kytkinrumpu ei pyöri ollenkaan, vaikka "antaa hanaa"! Menee kuumaksi ja alkaa käryttämään. Stara-sivuilla on kehoitus palauttaa saha, vaarallisena käyttäjälleen.
   Onneksi minulla on vielä toimiva sähkömoottorisaha! Sen takia en ole tätä aiemmin avannut paketista ja testannut!

   • Anonyymi

    kytkinrumpu pyörii akselin päästä älä avaa jos et tiedä mitä teet


  • Anonyymi

   kolmas puuilon tuote toimi joten kuten eivät olisi vaihtaaneet uuteen enään takuuseen korjasin itse vika oli sytytys yksikkö liian kaukana säädin sahattu n30 m saha on toiminut hyvin älkää sahatko millään sahalla alle 4 prosenttisella bensalla varmaan leipo jossakin kohdin ei tukkeennu jos kaasu on kokoajan auki ja ihan auki jos kone käy puolet ajasta tyhjäkäyntiä varmaan on tukossa

  • Anonyymi

   Porttasin ton 45cc kiinan pelin sylinterin, oli todella tunkkaiset kanavat ja squish väli oli 3 mm!!!
   Ensiksi pyttyä 2,5 milliä alemmas jolloin squish on n. 0,5mm ja kanavat laski saman, eli pakoa pii nostaa 2.5mm plus 1mm ja levennys 1.5 puoleensa ja muoto ovaali.
   Imulle pelkkä levennys koska se laski juurikin sopivasti.
   Virtaus kanavat nostin 3mm ja 2lisä sormikanavaa.
   Kaasutin wt194.
   Sytty aikaisemmalle.
   Voi pojat nyt laulaaaaAaaaaaaa

   • Anonyymi

    Oliks toi portattu 45 lahden alueella kun joku ukko katkas metrin halkaisijaltaan olevia kuusia kiinan sahalla joka kiersi kuin eläin ja ei kierrokset laskenut alle 13 000 vaikka laippa syvällä juuressa?
    Purusuihku lensi kymmeniämetrejä ilmassa


  • Anonyymi

   Tuotevastuulaki ei taida koskea puuiloa. Taitaa loppua ostot sieltä.

  • Anonyymi

   Älä osta Puuilosta mitään pörisevää. Tuotevastuulaki ei kuulu heidän sanavarastoon.

   • Anonyymi

    Saako Puuilosta ostaa mitään surisevaa


  • Anonyymi

   Tuolta kun noita edelisiä luki niin se vaaran aiheuttaja on varmaankin se mukana toimitettu väärä teräketju. Ei varmasti pysy paikoillaan kun on väärä jako. Pitäisi käyttäjänkin kasatessa huomata ettei se istu paikoillaan. Käyttöohjeessa on kuitenkin maininta oikean ketjun jaosta. Mulla oli oikea ketju, joka on vielä käyttämättömänä.

   Ostin omani 2015. Tehdassäädöt olivat pielessä. Ohjekirjassa on ohje perussäädöille. Niillä sai käyntiin ja hienosäätöä perään. Käytetty vain pienkonebensaa niin lähtee käyntiin talvenkin jäljiltä viimeistään kolmannella nykäisyllä. Bensa ostettu mittaritavarana ja 2-tahtisiin sekoitettu itse öljyt. Kun on noita nelitahtisiakin käytössä niin ei tarviitse ostaa erikseen bensoja. Kalllista tavaraa ostaa valmiiksi sekoitettuna kannnussa. Tosin omat kanisterit täytyy merkata.

   Hyvin on saha toiminut mökkikäytössä ja kaadettu isojakin puita sekä pilkottu tuulenkaatoja. Vaihdettu pidempi Oregonin laippa ja Oregonin ketju. Voimaa on kuin pienessä kylässä. Puree nopeasti eikä ryydy. Ei pahaa sanottavaa.

   • Anonyymi

    Laatusaha Jönköpingin mukana tulee jo valmiiksi oregonin terävarustus heh.


  • Anonyymi

   Portattuna, ja sytynsäädönjälkeen rupes nörre oikeasti vetämään. 70 cm tukki katkesi 23 sekunnissa, huskin 272:lla meni 26 sekuntia vaikka oli uus ketju.
   Kuka ostaa enää mitään ylihintasia huskeja tai litussa olevilla kumikurkuilla omaavia stiilejä?

  • Anonyymi

   Ostin puuilosta makso 59 euroa.Käyntiin ei lähtemyt.Ruuvasin ohjelirjan mukaiset asetukset ja lähti käyntiin.Puuta kun tarjosi siihen hyyty.Avasin siis säädin H suutinta vähän suuremmaksi niin meni puun pelko.Polttopuut katkesi ihan hyvin.

  • Anonyymi

   Kyllä siinä onkin syytä tänne kirjoittaa !

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia jätti koiransa tuulikaappiin ostostensa ajaksi

   Kirves kertoo kuvineen Sofian jättäneen Bambin vartioimatta tuulikaappiin mennessään ostoksille. Mulle ei tulisi mieleenkään jättää koiraani lukitsem
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2857
  2. Martina ja Eremenko

   Kun suhde tuli julki Martina kertoi Iltalehdelle haluavansa jatkaa suhdettaan Eremenkoon. Hän myös toivoi, että miehen tyttöystävä ymmärtäisi yskän j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   2530
  3. Kaivattusi ominaisuus

   Mitä kaipaat hänessä eniten?
   Ikävä
   103
   2270
  4. Lokki Böllörf taas humalassa

   Käsi ylös kuka yllättyi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   2183
  5. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   85
   2057
  6. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   7
   1538
  7. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   150
   1481
  8. Irtisanoudun kristinuskosta

   Olen tehnyt päätöksen, etten enää rukoile, lue Raamattu tai mitään muutakaan hengellistä kirjallisuutta. En käy missään hengellisessä tilaisuudessa. R
   Helluntailaisuus
   395
   1260
  9. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   48
   1089
  Aihe