DNA Welho 350mb, Cisco EPC3825, Ongelmat ja ratkaisut

350mbit

Oli käyttöön otossa vähän ongelmia, joihin lopulta löysin ratkaisun, kun jaksoin touhuta modeemin kanssa.

Modeemi paketista, ja seinään, parin tunnin päästä alkoi valot vilkkumaan ja yhteys oli muodostunut. Tietokone kiinni, ja bootti, sitten totesin että yhteys toimii, vaikkakin pätkii kummallisesti.

Loggasin asetuksiin 192.168.0.1, ja katselin mitä pystyy säätämään. Googlen avulla löysin muutamat selkeät asetukset, jotka vaikuttivat tuohon pätkimiseen. esim. LAN asetuksista lease time, vaihdoin sen vuorokauden mittaiseksi ajanjaksoksi.

Testasin nopeuden, ja se oli pettymys, vaikkakin modeemi antoi 99mb läpi, niin DNA, kuin soneran testeissä, ja vielä muissakin, joita testasin. Hetki taas googlessa, ja neuvvona oli etät pitäisi vaihtaa siltaavaksi (bridged mode), jotta nuo yli 100mb nopeudet toimisivat kunnolla.

Tämä aiheuttikin sitten päänvaivaa, koska vaikka DNAn ohjeessa kerrotaan mistä tämä vaihdetaan, ei valikkoa omassa modeemissa ollut. Hetken selvittelyn jälkeen huomasin etät laitteessa oli vielä 2010 firmware, ja että valikko on siellä, mutta se on piilotettu. Googlesta ohjeet, ja puukotin asetussivun html koodia Firefoxin Firebug addonilla, jotta valikko saatiin näkyviin. Sitten vaihto bridged modeen, siltaavaksi, ja uudet nopeustestit. Ja pettymys, nopeus oli yhä vain 99mb.

Lisää googlausta, ja tenkkapoo...

Kunnes löysin yhden artikkelin missä puhuttiin Cat5, cat5e ja cat6 kaapeleista, ja ymmärsin että oma vanha verkkojohto oli mallia cat5, ja pystyy maksimissaan 100mb siirtonopeuteen. Myyntilaatiksota löytyi tarvittava cat5e johto, ja laitoin sen kiinni, jolloin nopeus nousi tuohon 350mbit, mihin sen pitikin nousta.

DNAn vikaa on että bokseissa on neljä viisi vuotta vanhaa firmwarea, eikä niitä päivitellä. Ja asiakkaat ihmettelevät miksi boksit eivät toimi. Paras ohje asiakaspalvelusta on, etteivät he tee mitään, ja asiakkana tule epalauttaa boksi kauppaan, josta hän saa uuden, ja toivotaan että se toimii. Tai käy vaihtamassa senkin, kunnes joku uusista sitten toimii.

Omaa vikaa oli, että olin liian luottavainen omiin kykyihini, enkä tarkistanut esim kaapelia. Voi olla että tuo siltaus oli turha operaatio kokonaan, koska en tajunnut cat5 ja cat5e eroa.

Sen verran olen nähnyt haukkumista tässä DNAn suuntaan, että pitää rehellisyyden nimissä sanoa, että uskon monien ongelmien olevan käyttäjistä kiinni. DNAn vika tosin on myydä tuotteita kuluttajille, jotka eivät osaa niitä säätää kuntoon. Onneksi itsellä ei lioppunut eväät kesken, vaikka hermot meinasivat parikertaa mennäkkin.

Onnea matkaan, muistakaa että ongelmien tullessa, ette tod näk ole yksin niiden kanssa, ja joku on jotain jo ratkaissut, ja kirjoittanut siitä nettiin. Google on ystävä.

1

1601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 350mbit

      Kävin viemässä tuon lainalaitteen takaisin kauppaan, ja sain sieltä tilalle Cisco epc3828 -mallin, ja kun kytkin sen kotiin, se toimi NAT -moodissa ihan täyttä vauhtia. Sen kun kytkin kaapelit kiinni, ja kaikki toimi ihan normaalisti.

      Eli tuo aikaisempi malli oli kait joku maanantaikappale.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2187
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1982
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. 166
      1255
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe