venäläinen planar lämmitin

juke_

Olisiko kellään oikeaa kokemusta edullisesta planar diesel lämmittimestä? 3kw teho. 650€ hinta. Ja kattava asennuspaketti mukana. Näyttää MV ottaneen laitteen myyntiin. Siis kellään oikeaa kokemusta? Lujaa lada laatua kommentit voisi jättää pois...

190

19926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kommentoin nyt vaikka ne mulla myynnissä onkin, mutta pysyä mahdollisimman neutraalina.

      Sain alkuviikosta noita koneita varastoon, mutta en ole ehtinyt kuin vilkaisemaan ja purkaan laatikosta. Menee ensi viikolle, että saan tulille.

      Avasin laatikon, ensimmäisenä vastassa oli paksu suomenkielinen käyttö ja asennusohjekirja, paperilla. Tällaista ei ole saksalaisten virkaveljien mukana. CD romppu kyllä toki löytyy. Suomalaisissa on manuskat tietenkin mukana. Seuraaavaana polttoainetankki. Valmistusmaan aisti mutta hoitaa tehtävänsä. Kaapelisarjat oli valmiiksi tehty. Kaikki liittimet johtosarjassa uniersaaleja Tycon superseal liittimiä. Kaikki kaapelit valmiiksi puristettu ja liitetty, valmiiksi. Niks naks kiinni. Runsaasti perus asennussälää, ei toki kaikkea, mitä veneasennuksessa tarvitaan, mutta pitkälle pääsee. Jos on vanha webaasto tai eberi, menee suoraan jalkaan ja pakoputkeen kiinni. Pakoputki oli 26mm, eikä Eberin 28mm,

      Moottorit ovat hiiliharjattomia, ja ainakin vesilämmittimen pumppu oli Boschilainen. Painoa oli runsaasti enemmän kuin muissa vastaavissa. Alumiinistä ei ollut säästelty.

      Olin todella positiivisesti yllättynyt tuotteistamisen tasosta. Paljon valmista tavaraa, eikä johtosarjoja tarvi alkaa rakentamaan silppusäkeistä. Vaikuttaa simppeliltä asentaa. Toki työn jälki oli hieman karkeampaa, kuin eurooppalaisilla, mutta se nyt kuuuluu asiaan ja mitä haittaa, jos laite pelaa. Toiminnallisuuteen sillä ei ole merkitystä. Ja hinta on ihan eri luokkaa. Yritän ottaa hieman filmiä noista.

      Leivon varmaan huoltovaunuun tuon ilmalämmittimen talveksi paikoilleen, rallatelkoon siellä, ja katsotaan miten pelaa. Vesilämppärille mulla ei ole vielä referenssikohdetta, mutta keksin pian sellaisen. Pakkokauppaan sen varmaan jollekkin naapurille. Eräs huoltofirma kolleega laittoi vesiversion omaan kiesiin ja on pelannut ok.

      Arastelin ensin lähteä, mutta tulin siihen lopputulokseen, että tuotteelle voi olla kysyntää ja siinä on selvästi panostettu oikeisiin asioihin.

    • juke_

      odotan mielenkiinnolla käyttökokemuksia. näitähän ostaisi 2 yhden hinnalla. vaikka toinen varaosiksi

    • 654654

      Alunpitäen US tekoinen, jonka valmistuslisenssin ja parantelut Russ osti käyttöönsä. Siis parempi, kuin USA tohottimet! Minä olen hoitanut uimaaltaan vedenlämmityksen ... onko se 44 s mallilla. Pelittää hiljaisesti. Pitää 18x4xkeskimäärin 1,5 m (50 kuutiota!!!) altaan toimintalämpimänä nytkin 24C.

      • putler-lämpöä

        Todennäköisesti Venäjällä yhäkin valmistuksessa oleva Ural-moottoripyörän moottorikin on 1940-luvun saksalaisen BMW-moottoripyörän piirustuksien mukainen jotka nuo sosialisoivat itselleen natseilta.


      • putler-lämpöä kirjoitti:

        Todennäköisesti Venäjällä yhäkin valmistuksessa oleva Ural-moottoripyörän moottorikin on 1940-luvun saksalaisen BMW-moottoripyörän piirustuksien mukainen jotka nuo sosialisoivat itselleen natseilta.

        ei nuo 1:1 kopioita ole mistään ihan suoraan. Ilmalämmitin on ulko ja kiinjitysmitoiltaan sama, kuin webasto ja eberi, mutta muuten eroja on. Palotekniikka näyttäis olevan sama, kuin ebereissä. Toteutustapoja ei niin hirveän monta ole tuossa hommassa, että ne pika vilkaisulla näyttää samoilta.


      • vega123

        .kohta männy pari vuotta;mutta tarkempaa kommenttia" ei ees vanhamilta oo tullu
        .eihän vuan eberi webasto kieltäny kommentit..??
        .onnennexs "IGOR" lupas tuua ,kun vähempi €€ lupasin...
        .onko kukaan pannu TULIILLE 2D tai 44D...????


      • vega123 kirjoitti:

        .kohta männy pari vuotta;mutta tarkempaa kommenttia" ei ees vanhamilta oo tullu
        .eihän vuan eberi webasto kieltäny kommentit..??
        .onnennexs "IGOR" lupas tuua ,kun vähempi €€ lupasin...
        .onko kukaan pannu TULIILLE 2D tai 44D...????

        Pikkuisen katkonainen oli tuo viesti, mutta ymmärsin, että kyselet, että onko noita käytössä. Onhan noita käytössä ihan huomattava määrä asiakkailla asti.

        Caravan messuilla oli osastolla esillä ja toiminnassa, Vene-16 messuilla on esillä ja toiminnassa ja muutamat muutkin messut tulee olemaan tänä vuonna meidän osastolla.

        Kyllä voin siitä kommentoida ihan sen mitä tarvii, ei minulta kukaan ole mitään kieltänyt. Ainakaan tämän ketjun annin perusteella hirveän tarkkoja mielipiteitä suuntaan tai toiseen ei kannata alkaa laittamaan. Asiakkaat on kyllä ihan rohjenneet soittaa ja kysyä ja innokkaimmat on tulleet ihan myymälään katsomaan. Vielä innokkaammat on antaneet kotisivuilla ihan palautettakin.

        Ihan asiallinen laite hintaansa nähden ja asiakkaat ovat tykänneet. Olen kyllä sanonut jokaiselle ja sanon edelleenkin. Kyseessä on viiden kuuden sadan venäläinen lämmitin, joka toimii ihan hyvin ja hoitaa tehtäväänsä. Meillä kellään ei ole hirveän pitkän ajan kokemusta laitteesta, mutta muutamia vuosia kumminkin. Ei pidä odottaa, että se olisi puolen toista tonnin länsimainen lämmitin. Jos se kylvää ohdakkeita elon tielle, on valinta tielle suoritettu jo ostovaiheessa. Jos odotat toimivan sen 10-20 vuoden aikajänteellä yhtä hyvin kuin Webasto, Eberi, Wallas tai Safire, voi olla, että se ei pidä paikkansa. Miten on, tulemme sen näkemään sitten ajan saatossa.

        Yllättävän vähän mitään ihmeellistä on ollut. Jotain pieniä alkukankeuksia, mutta sen jälkeen ainakin toistaseksi kaikki pelittää.

        Se, että noita on jonkin verran mennyt, ei ole kyllä vaikuttanut yhtään länsimaisien lämmittimien myyntiin. Niitä menee ihan samanlailla kuin ennenkin. Jos asiakkaalla on hieman arvokkaampi vene, sinne harvemmin laitetaan idän ihmettä, vaan joku muu. Toisaalta, monet, joilla ei ole ollut mitään, on nyt löytäneet tämän edullisen laitteen. Ennen halvimmat alkoi tonnista, nyt pääsee reilusti alle. Kynnys on madaltunut siis.


    • 4+9
    • Eebber

      Voi olla oikeasti hyvä. Tekniikka ei ole venelämmittimissä mitään kovin ihmeellistä ja Venäjällä on aina ollut kylmä ja sen verran paleltukin, että eiköhän ne venelämmittimen osaa tehdä.

    • Moi

      Tässä lupaamani videonpätkä laitteesta. Otin pari muutakin, mutta laittelen ne youtubeen.

      https://www.facebook.com/UudenmaanLammitin?fref=ts

      Kytkin eilen paikoilleen sen pöydällä ja polttelin hieman. Tuntui säätyvän nätisti eri tehoille ja kävi minimiteholla aika hiljaa, toki sitten täyellä alkoi humina kasvamaan.

      Mielenkiintoinen asia oli hiiliharjattoman moottorin toimintaperiaate. Kun jarruttelin hieman ilman virtausta, huomasi ensin, että puhaltimen kiertonopeus kasvaa, kun siipi kavitoi. Moottorinohjain sääti puhalluksen oikealle tasolle. Tällä varmistutaan, että liekki palaa aina oikealla seossuhteella.

      Mielenkiintoinen havainto oli polttoainepumppu, joka oli Thomas Magneneten tekemä. Sama firma tekee muitenkin Saksalaisten lämppärien pumput. Kytkeminen oli äärimmäisen helppoa, kolme valmista piuhaa kiinni.

      Suurin osa pikkunippeleistä oli ihan eurooppalaista kama ja asennussarja oli ihan asiallinen. Veneasennukseen toki tarvii pakoputken läpiviennin ja asennusjalan, ja tarvittaessa äänenvaimentimen.

      Tämä nyt vaan nopealla kokeilulla työpöydällä.

      • en liity

        Kaikki eivät ole niin nettihörhöjä, että olisivat naamakirjassa. Youtube olisi ollut parempi paikka.


      • Peltivallas

        Mitenkäs menee peltivallaksen (1800 B) tilalle? Ilmeisesti pienempi läpimitta ilmatorvelle, kuten monissa muissakin nykylämppäreissä joten siihen laajennusliitos jos käyttää entisiä ilmaputkia. Entä jako keulakajuuttaan, vallaksestahan lähtee kaksi ilmatorvea lämppäriltä saakka ja lämmittimessä on vipu/läppä jolla niiden välistä ilmavirtaa säädellään.

        Millainen ratkaisu tähän on kätevä, otetaanko toinen ilmaputki pois ja lähimmältä lämmityssuuttimelta jaetaan vasta toiselle suuttimelle lähtevään putkeen? Sorry triviaalit kysymykset, mutta ehkä joku homman tehnyt osaa vastata suoralta kädeltä ja helpottaa meikäläisen asennusromppeiden hankitaa


      • en liity kirjoitti:

        Kaikki eivät ole niin nettihörhöjä, että olisivat naamakirjassa. Youtube olisi ollut parempi paikka.

        Pitäis näkyä facebookin videot, vaikka ei olisi siellä. Faceen sain kännykameralla otetun videon näppärästi tuossa eilen suoraan kännykästä. Laitan Youtube videot tuossa joku ilta Ne on vähän isompia ja muistikortilla. PItää pyöräyttää tietokoneen kautta.


      • en liity
        vanhami kirjoitti:

        Pitäis näkyä facebookin videot, vaikka ei olisi siellä. Faceen sain kännykameralla otetun videon näppärästi tuossa eilen suoraan kännykästä. Laitan Youtube videot tuossa joku ilta Ne on vähän isompia ja muistikortilla. PItää pyöräyttää tietokoneen kautta.

        Minulla aukeaa tämä:
        https://www.facebook.com/

        Selain on Iceweasel 24.8.0 (Firefox klooni) ja AdBlockerPlus päällä.


      • en liity kirjoitti:

        Minulla aukeaa tämä:
        https://www.facebook.com/

        Selain on Iceweasel 24.8.0 (Firefox klooni) ja AdBlockerPlus päällä.

        No, sitten pitää odotella, että tulee Youtubeen. Laitan ne videot toki sinnekin.


      • planar44

      • SawonMarzu

        Asensin velipojan auttamana juuri veneeseeni Planar 4 lämmittimen. Tänään saatiin toimimaan nätisti. Havintoja : pumpun lyhyt johtosarja oli päätaulun johto ja päin vastoin. Kova rakentelu johtojen uusimisessa . Päätaulun plussa ja miinus venäläisittäin(rantojen miehen mukaan Venäjällä näin) olivatkin nurinpäin ja kytkentäkaavio siltä osin virheellinen. Eivätkä koodiväritkään ihan pitäneet paikkaansa. 100 mm lämminilmaputkea en löytänyt Suomesta, joten jouduimme supistamaan lähdön 90 mm:iin kahden halkaistun putkenpätkän avulla. Halkiot vastakkaisille puolille kiinni lämmittimeen klemmarilla ja lähtevä putki niiden sisälle klemmarilla puristaen. Käsikirja lupaa supistaa 90mm:iin, mutta ei suosittele. Jos 100 putke löytyisi, kannattaisi supistaa vasta jakopisteeltä.
        Mutta nyt siis toimii. Termostaatin toiminta vielä epävarmaa, mutta lämmintä pukkasi. Pakoputki oli paketissa mukana. Lämminilmaputkea sain kaverin poisheittämistä.


      • SawonMarzu

        Lisäystä: ottoilman äänenvaimennin oli mukana paketissa.Paketti ostettu yksityiseltä Itä-Suomesta.


      • Peltivallas

        Kiitos, kiitos. Ai se onkin isompi lähtö, kaverit vaan asennelleet Safireja jossa päinvastoin.

        Näin pähkäilin minäkin että sen toisen paksun ilmatorven voi kerätä pois, ja sitten mahtuu jäljelle jäävään eristettä paremmin. Ja suulake kuulostaa ammattilaisen termiltä, ei suutin :) Jakohaara eka suulakkeeseen ja jos haluaa säätää ilman jakoa keulapiikin ja salongin välillä niin sitten vaihtaa toisen tai molemmat suulakkeet suljettaviin malleihin. Kait yksinkertaisempi kuin säädettävällä läpällä varustettu jakokappale?


      • Peltivallas
        Peltivallas kirjoitti:

        Kiitos, kiitos. Ai se onkin isompi lähtö, kaverit vaan asennelleet Safireja jossa päinvastoin.

        Näin pähkäilin minäkin että sen toisen paksun ilmatorven voi kerätä pois, ja sitten mahtuu jäljelle jäävään eristettä paremmin. Ja suulake kuulostaa ammattilaisen termiltä, ei suutin :) Jakohaara eka suulakkeeseen ja jos haluaa säätää ilman jakoa keulapiikin ja salongin välillä niin sitten vaihtaa toisen tai molemmat suulakkeet suljettaviin malleihin. Kait yksinkertaisempi kuin säädettävällä läpällä varustettu jakokappale?

        Lämmittimen vaihto ei johdu siitä että peltivallas olisi sökööntynyt tai muuten en tykkäisi tuosta varmatoimisesta lootasta jossa elektroniikan määrä on vielä sopivalla tasolla. Se pitäisi ainoastaan nuohota, mutta palopesän putsaukseen tarvitsisi uuden hehkun ja mikälie klitoriittirenkulan. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tuota huoltosatsia ei enää saa peltivallakselle, kun se rinkula on uudemmissa puolmillii eri paksune.

        On se niin väärin - löpölämppäri on tietysti käyttökustannuksiltaan puolet petrooliversiota edullisempi. Silti saa poltella aika paljon löpöä jotta uuden lämppärin hankintahinta tulee kuoletettua polttoaineiden hintaerolla. Vaikka olisi lada-hintainen toho.


      • Peltivallas kirjoitti:

        Lämmittimen vaihto ei johdu siitä että peltivallas olisi sökööntynyt tai muuten en tykkäisi tuosta varmatoimisesta lootasta jossa elektroniikan määrä on vielä sopivalla tasolla. Se pitäisi ainoastaan nuohota, mutta palopesän putsaukseen tarvitsisi uuden hehkun ja mikälie klitoriittirenkulan. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tuota huoltosatsia ei enää saa peltivallakselle, kun se rinkula on uudemmissa puolmillii eri paksune.

        On se niin väärin - löpölämppäri on tietysti käyttökustannuksiltaan puolet petrooliversiota edullisempi. Silti saa poltella aika paljon löpöä jotta uuden lämppärin hankintahinta tulee kuoletettua polttoaineiden hintaerolla. Vaikka olisi lada-hintainen toho.

        Kyllä peltiWallakseen voi tehdä ne eristysrinkulat itsekin 1,5mm:n klingeriittilevystä. Täytyy vaan olla tarkka varsinkin sen viimeisen laitettavan kiekon ulkohalkaisijan kanssa,sen on mahduttava sydänkupin reunaolakkeen sisäpuolelle, muuten ei pelitä kunnolla. Hehkurenkaan paksuus on oikea, hehkulankaa voi joutua vähän justeerailemaan että se olisi n. 3mm:n verran sydänhuovan yläpuolella ja lievästi kaarella ylöspäin, Alimmaisen sydänhuovan reikää pitää suurentaa ja molemmat huopatyynyt trimmataan terävällä veitsellä 7mm:n paksuisiksi.
        Nyt tietysti seuraa ryöppy kirjoituksia tyyliin...mitä sitä vanhoja romuja vielä tekohengittelemään. Vastaan siihen jotta jos kättentaidot ja kiinnostus riittävät niin miksipä ei.


    • huilailijana

      Laittakaapa Planar hakusana googleen ja hakekaa sitä kautta venäläinen myyjäliike, yllätytte edullisesta hinnasta. Ruplan nykyinen kurssi on aika heikko. Milloinhan suomalaisen maahantuojan myyntihinta reagoi ruplan kurssiin?

      • 7+5+7

        Pitäähän eurot saada pois, vallankin kun nyt joku uusi yhtiö kyseistä verkkokauppaa pyörittää. Olikohan ihan Ab yritys tunnukseltaan, ettei varmaan hinnat laske. Tosin hänen kaupassaan esim aurinko paneelit oli jo ennestään ns. kullan hinnoissa verrattuna muihin. Tietty ei se tyhmä on joka pyytää...


      • 1511
        7+5+7 kirjoitti:

        Pitäähän eurot saada pois, vallankin kun nyt joku uusi yhtiö kyseistä verkkokauppaa pyörittää. Olikohan ihan Ab yritys tunnukseltaan, ettei varmaan hinnat laske. Tosin hänen kaupassaan esim aurinko paneelit oli jo ennestään ns. kullan hinnoissa verrattuna muihin. Tietty ei se tyhmä on joka pyytää...

        Olitko ostamassa aurinkopaneleita vai lämmitintä - vaiko kumpaakaan?


      • Ruplan kurssi on aiheuttanut monenlaista ostoryntäystä, miksipä ei. Tuulitakkikansa suomesta juoksee venäjän puolella tankkaamassa Corolliaan ja ostamassa kulutustavaraa - venäjän rikkaat sensijaan ostavat paniikissa mitä tahansa kiinteää, kunhan saavat vaan ruplansa johonkin kiinteään omaisuuteen kiinni.

        Varmaan venäjällä tulee olemaan halpaa jonkin aikaa, mutta noiden lämmittimien hinnassa se muutos näkyy loivemmin. Tehtaan on pakko nostaa ulosmyyntihintoja, koska heidänkin kustannuksensa nousevat ja toki nostavat muutenkin,. Noissa lämmittimissä kun on yllättävän paljon länsimaisia komponenttejä, joka joutuu ostamaan nyt superkalliilla sisään.

        Nyt suomessa myytävät lämmittimet on tuskin tulleet ennen suurta romahdusta maahan. Jos varastossa on tavaraa, ei kauppiaat ihan sillä sekunnilla juokse valuuttakurssien perässä - Ei suomessa, eikä venäjällä. Venäläiset olisivat voineet nostaa huoletta hintaa, ja kauppa kävisi silti. Eivät nostaneet. Muutos tulee viiveellä.

        Omatkin lämmittimeni olen ostanut varastoon vanhalla hinnalla. En niistä ruplan heittelyn vuoksi ala turpaani ottamaan, ainakaan ihan heti.


    • Putintin

      Tulee mieleen venäläinen p3rseensuristin. Se on muuten hyvä mutta ei mahdu p3rseeseen eikä surise.

      • nevahööd

        Miksi sitten tarvitsit jotain suristinta?


      • Käyttöohjeiden mukaan ei ole suositeltava työntää Planar lämmitintä rectumiin. Sen käyttötarkoitus ei ole surista tai mahtua käyttäjänsä hanuriin. Ensisijainen käyttötaroitus on eriaisten liikkuvien kapineiden lämmittäminen. Jos haluat kokeilla tunkea sellaisen kumminkin ahteriisi, myyn niitä mielelläni. Takuuta kyllä en enää kerran tuohon tapaan käytetylle tuotteelle voi enää antaa.


      • Huolto asennettuna?
        vanhami kirjoitti:

        Käyttöohjeiden mukaan ei ole suositeltava työntää Planar lämmitintä rectumiin. Sen käyttötarkoitus ei ole surista tai mahtua käyttäjänsä hanuriin. Ensisijainen käyttötaroitus on eriaisten liikkuvien kapineiden lämmittäminen. Jos haluat kokeilla tunkea sellaisen kumminkin ahteriisi, myyn niitä mielelläni. Takuuta kyllä en enää kerran tuohon tapaan käytetylle tuotteelle voi enää antaa.

        En malta olla kysymättä onko ko. lämmitin tarkoitettu kuitenkin huollettavaksi irroittamatta tuossa kylläkin kyseenalaisessa asennustavassa?


    • plaanarista

      Planarin virrankulutus on pienimmällä 1000 watin tehollaan 10 wattia, kun Safiren kulutus suurimmalla 1600 watin tehollaankin on vain 8 wattia.
      Planarin 1000 watin minimiteho tuntuu aika korkealta pieneen veneeseen, koska syyskuun öissä 1000 watin tolppasähköllä toimiva lämpöpuhallin oli aivan liian kuuma eikä voinut sitä pitää päällä. Jos Planarin termostaatti sytyttää ja sammuttaa ylitehokasta lämmitintä vähäväliä, niin kasvaako virrankulutus vielä entisestäänkin koska jokaisessa uudelleekäynnistyksessähän sitä hehkutetaankin aina uudestaan?

      • Planar jää käymään minimitehoa, eli ei sytyä ja sammuta. Jos tehoa tulee liikaa, kannattaa laittaa yksi läppä puhaltamaan vähän harakoille.

        Planarin ja safiren filosofia on hieman erilainen, lisäksi Safire 1600:sta ja Planar 44D:tä ei voi verrata. Toinen on yli kaksi kertaa tehokkaampi lämmitin. Ilmamäärä on paljon isompi planarissa ja toki silloin tehonkulutuskin.


      • plaanarista
        vanhami kirjoitti:

        Planar jää käymään minimitehoa, eli ei sytyä ja sammuta. Jos tehoa tulee liikaa, kannattaa laittaa yksi läppä puhaltamaan vähän harakoille.

        Planarin ja safiren filosofia on hieman erilainen, lisäksi Safire 1600:sta ja Planar 44D:tä ei voi verrata. Toinen on yli kaksi kertaa tehokkaampi lämmitin. Ilmamäärä on paljon isompi planarissa ja toki silloin tehonkulutuskin.

        Onko, Mika tuo Planar liian tehokas pienempiin veneisiin? Akkuvirtaa ei ole harakoille päästeltäväksi. Löytyisikö Planarilta pienempitehoisiakin lämmittimiä?


      • Planar2D

        Löytyy Planar 2D (800 W - 1,8 kW). Suomalaisella maahantuojalla Danmaxilla hinta 475 €, 2 vuoden takuu


      • 2dee
        Planar2D kirjoitti:

        Löytyy Planar 2D (800 W - 1,8 kW). Suomalaisella maahantuojalla Danmaxilla hinta 475 €, 2 vuoden takuu

        Hienoa, mut spekseissä virrakulutus minimiteholla näyttäis olevan ihan sama kuin isommassakin Planarissa, et ei säästyis sitä akkuvirtaa ainakaan..


      • Planar44

        Joo, virrankulutus on minimiteholla sama, mutta jos 1,8 kW riittää lämmitykseen niin 0,8 kW minimiteho on parempi kuin 44D:n 1 kW. Minulla on tuo isompi, ja yhden kauden kokemuksen perusteella helppokäyttöinen ja luotettava lämppäri, reilut parikytä litraa löpöä olen sillä poltellut männäkesänä. Danmaxilta ostin lisävarusteena lämpötila-anturin keulapiikkiin (maksoi jotain alle kahenkympin) joten termostaatin voi laittaa seuraamaan joko salongin tai keulapiikin lämpötilaa. Se ei tosiaan sammuta itteään saavutettuaan tai ylitettyään tavoitelämmön, se ei haitannut kesäkuussa (muistanette sääolosuhteet ja kylmän meriveden joka jäähdyttää venettä) mutta lämpimämmällä kelillä kannatti sammuttaa itse ennen nukkumaankäyntiä. Danmaxilta saa myös varatulpan ym. huolto-osia.

        Onneksi kylmäkone kuluttaa vähemmän niissä lämpötiloissa joissa lämmitin kuluttaa enemmän :)


      • vertailu
        vanhami kirjoitti:

        Planar jää käymään minimitehoa, eli ei sytyä ja sammuta. Jos tehoa tulee liikaa, kannattaa laittaa yksi läppä puhaltamaan vähän harakoille.

        Planarin ja safiren filosofia on hieman erilainen, lisäksi Safire 1600:sta ja Planar 44D:tä ei voi verrata. Toinen on yli kaksi kertaa tehokkaampi lämmitin. Ilmamäärä on paljon isompi planarissa ja toki silloin tehonkulutuskin.

        Safiren virrankulutus on alle puolet Planarin virrankulutuksesta, mutta toisaalta Safiren pelkän genius-ohjaustaulun hinnalla saa Planarin ohjaustauluineen, siis Safiren hinta on ainakin kolminkertainen.


      • Planar2d
        Planar44 kirjoitti:

        Joo, virrankulutus on minimiteholla sama, mutta jos 1,8 kW riittää lämmitykseen niin 0,8 kW minimiteho on parempi kuin 44D:n 1 kW. Minulla on tuo isompi, ja yhden kauden kokemuksen perusteella helppokäyttöinen ja luotettava lämppäri, reilut parikytä litraa löpöä olen sillä poltellut männäkesänä. Danmaxilta ostin lisävarusteena lämpötila-anturin keulapiikkiin (maksoi jotain alle kahenkympin) joten termostaatin voi laittaa seuraamaan joko salongin tai keulapiikin lämpötilaa. Se ei tosiaan sammuta itteään saavutettuaan tai ylitettyään tavoitelämmön, se ei haitannut kesäkuussa (muistanette sääolosuhteet ja kylmän meriveden joka jäähdyttää venettä) mutta lämpimämmällä kelillä kannatti sammuttaa itse ennen nukkumaankäyntiä. Danmaxilta saa myös varatulpan ym. huolto-osia.

        Onneksi kylmäkone kuluttaa vähemmän niissä lämpötiloissa joissa lämmitin kuluttaa enemmän :)

        Kuinka pitkä ja leveä vene sulla Planar44 on, ilmeisest purkkari? Tuliko sulla isomman Planarin kanssa tilanteita että minimiteholla oli liian kuuma ja ilman lämppäriä oli liian kylmä?


      • Planarin minimiteho on 1kw ja. Se on sama, kuin safirella ja wallaksella ja vain ihan vähän enemmän, kuin eberillä ja 500w vähemmän kuin webastolla. Pitää olla aika pieni vene, että lämpöä tulee liikaa. Käy muuten minimiteholla todella hiljaa.


      • plaanarista kirjoitti:

        Onko, Mika tuo Planar liian tehokas pienempiin veneisiin? Akkuvirtaa ei ole harakoille päästeltäväksi. Löytyisikö Planarilta pienempitehoisiakin lämmittimiä?

        Planarilta löytyy myös tuo 2d. http://www.heater.fi/fi/planar-2d-diesellammitin.html


        Ei se isommankin minimiteho ole kuin kilowatin ja samaa luokkaa kuin muilla, paitsi webastolla , jolla se on 1,5kw harvalla tulee ongelmaksi liian suuri minimiteho.

        Niin ja muuten maahantuoja on itseasiassa lämmin tuuli niminen firma. Kaikki Eurooppaan virallista tietä tulevat lämmittimet tulee Autoterm nimisen firman kautta Latviasta, joka on Euroopan päätukkuri. Peräkonttikauppiaita löytyy myös, mutta Niissä paketeissa ei ole aina samat kamat, kuin näissä autotermin kautta tulleissa. Autoterm pakkaa asennussarjat ja tarvikkeet siellä.


      • plaanarista
        vanhami kirjoitti:

        Planarin minimiteho on 1kw ja. Se on sama, kuin safirella ja wallaksella ja vain ihan vähän enemmän, kuin eberillä ja 500w vähemmän kuin webastolla. Pitää olla aika pieni vene, että lämpöä tulee liikaa. Käy muuten minimiteholla todella hiljaa.

        Tuolla sinun omilla sivuillasikin Safiren tuotetiedoissa sanotaan niiden minimi- lämmötuottotehoksi 0,7 kw eli 700 w.


      • Pitää paikkansa osittain. Safire 1600 ja 2100d 700w ja 2600-3600di 1000w. Ajattelin tuossa vain noita ison pään lämmittimiä samalla viivalla


    • Vieläkinlammin

      Eeberi D4
      Se vaan on kova ja lämmintä piisaa

    • Volvoflygmotorminimax

      Onko tuossa ylivuotoputkea, jos ei niin löytyisi parempi paikka kuin nykyisellelle peltilaatikolle.

      • Ei ole ylivuotoputkea, niinkuin wallaksen petroolilämmittimissä on. Asennuksessa tulee kumminkin huomioida, että lämmitin ei saa olla polttoainepinnan alapuolella. Jotkut asiakkaat on asentanut tankin laitteen yläpuolelle ja lopputuloksena on savuttava laite. Noita lämmittimiä on ainakin meiltä mennyt kuluneena kesänä todella paljon mitä moninaisimpiin käyttökohteisiin. Yhtään laitevikaa ei ole ollut, mutta väärin asennettuja ja asennusvirheistä johtuvia häiriöitä kylläkin. Kannattaa olla tarkkana siis sen asennuksen kanssa. Tämä koskee tietenkin kaikkia lämmittimiä.


    • 20144

      Onko savukaasu putkelle minimi pituutta?

    • Acegi

      Ei ole minimi pituutta,max 1.5-2.

    • Ardicminmax
      • Kyllä ja ei. Nuo kansiläpiviennit on suunniteltu siten, että ne jäähdyttää itseänsä samalla, kun ottavat paloilman samasta helasta sisään. Jos tuohon kytketään vain pakokaasu, saattaa se kansiläpivienti mennä julmetun kuumaksi ja siihen voi polttaa itsensä. Tuon lämpöteho ja myös hukkatehokin on sen verran isompi, kuin noissa minimaxeissa. Suosittelen kumminkin oikeaa runkoläpivientiä ja paikkapalaa tuolle vanhalle läpiviennille.


      • ardixminmax

        siihen saa myös imuilman, kuvassa on tuo t-haara


    • Löpöpö

      Osti tuon Planar 2d lämmittimen kun Wallas pimahti. Vaikuttaa aika näppärältä ja sijoituspaikkojakin on rutkasti verrattuna Wallakseen.
      Minkähän tuohon laittas pakoputken läpivienniksi?
      Hupaisaa miten 30 v vanhat Wallakset maksaa saman kuin tuo planar. Sain tuosta pimahtaneesta Wallaksesta ihan hyvän hinnan kun möin Torilla sen pois ;-))))))))
      Nyt kuitenkin oletan pääseväni noista Wallaksen ongelmista.

      • Jos tuo Planar hoitaa tehtäänsä niin kauan, kuin tuo Wallas on se hämmästyttävän hyvä kone. Sitähän me emme voi ihan varmaksi tietää. 30 vuotta pelannut Wallas on kumminkin hoitanut tehtävänsä kunnialla ja jatkaa jossain muualla. Ne on hämmästyttävän sitkeitä vehkeitä. Toki kun ikää tulee, alkavat kiukkuamaan kaikki vehkeet.

        Sopiva läpivienti on tämä.

        http://www.heater.fi/fi/savukaasu-lapivienti-24mm.html

        Ja jos haluaa äänenvaimentimella olevan kunnollisen putken, niin se on tämä.

        http://www.heater.fi/fi/eristetty-venepakoputkisarja-24-28mm-2-2m.html


      • Barrington

        Omalla tavalla aika metkaa tuo Wallaksen ylistys. Eikä siinä mitään, mutta minulla kolmas käytetty vene menossa, ja jokaisessa on aiemmin tuollainen Walla-lämmitin ollut, ja aina temppuilevana. Myyjä on joka kerta kehuhut, että heinosti pelittää Wallas-ja mitään ongelmia ei ole ollut.
        Onhan sekin tietysti mahdollista, että Wallakset ovat minulle ja suvulleni, tuttavilleni allergisia, sillä heilläkään eivät Wallakset ole ihan pelittäneet niin kuin palstalla kehutaan.
        Viimeisimmän veneenoston yhteydessä, myyjä lähes loukkaantui, kun totesin että minulle on aivan sama toimiiko vai onko toimimatta tuo ihmeellinen Wallas, ja että se menee joka tapauksessa roskikseen ja tilalle laitetaan tuollainen "halpa kamala epäluotettava Venäläinen" lämmitin.
        Muutamien tuttujen kokemuspohjaisista suosituksista sellaisen päätin hankkia jo ennen venehankinnan päätökseen saamista. (olisi pitänyt tehdä päätös aikaisemmin, olisi säästänyt 100,-).

        Niin ja tämän avautumiseni tarkoitus. Wallas on harvinaisen ylimarkkinoitu tuote, se ei sen erikoisempi ole kuin muutkaan. Myös "kotimaisen" Saphiren hankkimisen totesin 3 vuoden yrityksen jälkeen mahdottomaksi.

        Kohta asennetaan hankittu "halpa kamala epäluotettava Venäläinen lämmitin", kunhan ilmat vain hiukan läpiävät.


      • na_samolet
        Barrington kirjoitti:

        Omalla tavalla aika metkaa tuo Wallaksen ylistys. Eikä siinä mitään, mutta minulla kolmas käytetty vene menossa, ja jokaisessa on aiemmin tuollainen Walla-lämmitin ollut, ja aina temppuilevana. Myyjä on joka kerta kehuhut, että heinosti pelittää Wallas-ja mitään ongelmia ei ole ollut.
        Onhan sekin tietysti mahdollista, että Wallakset ovat minulle ja suvulleni, tuttavilleni allergisia, sillä heilläkään eivät Wallakset ole ihan pelittäneet niin kuin palstalla kehutaan.
        Viimeisimmän veneenoston yhteydessä, myyjä lähes loukkaantui, kun totesin että minulle on aivan sama toimiiko vai onko toimimatta tuo ihmeellinen Wallas, ja että se menee joka tapauksessa roskikseen ja tilalle laitetaan tuollainen "halpa kamala epäluotettava Venäläinen" lämmitin.
        Muutamien tuttujen kokemuspohjaisista suosituksista sellaisen päätin hankkia jo ennen venehankinnan päätökseen saamista. (olisi pitänyt tehdä päätös aikaisemmin, olisi säästänyt 100,-).

        Niin ja tämän avautumiseni tarkoitus. Wallas on harvinaisen ylimarkkinoitu tuote, se ei sen erikoisempi ole kuin muutkaan. Myös "kotimaisen" Saphiren hankkimisen totesin 3 vuoden yrityksen jälkeen mahdottomaksi.

        Kohta asennetaan hankittu "halpa kamala epäluotettava Venäläinen lämmitin", kunhan ilmat vain hiukan läpiävät.

        Tottahan nyt annoit veneesi edellisen omistajan pitää Wallaksen, ettei sitä vallan roskiin tarvinnut sitä heittää? Planarissa näyttää olevan huonona puolena selvästi suurempi virrankulutus verrattuna Safireen ja Wallakseen, muuten se voi olla ihan kelpo.


      • Barrington
        na_samolet kirjoitti:

        Tottahan nyt annoit veneesi edellisen omistajan pitää Wallaksen, ettei sitä vallan roskiin tarvinnut sitä heittää? Planarissa näyttää olevan huonona puolena selvästi suurempi virrankulutus verrattuna Safireen ja Wallakseen, muuten se voi olla ihan kelpo.

        Ei irroittanut siihen mennessä kun hain veneen pois - roskiin meni, siis yksi "ihmelaite" vähemmän maailmassa ihmisiä kiusaamassa ylivoimaisuudellaan.

        Tässä tuoreimmassa vene hankinnassa akkupatteristo aika mahtava, inventteri ja generaattori, joten virrankulutus ei ole oleellinen asia. Lisäksi kaksi dieselmoottoria, joten polttoainekin sopii paremmin.
        Todellinen kulutus Wallaksessa ja Saphiressakin ilmoitettua suurempi.


      • ostajana_kysyn

        Olisko se Wallas vielä löydettävissä sieltä roskista? Voisin tulla ostamaan sen?


      • Älä sano, joku kerran selitti ihan tosissaan, että voisi tulla penkomaan minun roskiin meneviä tavaroita, ettei mitään hyvää menisi vaan hukkaan. Sitä kuuluisaa "vähän käytettyä tai pikkuvikaista" kun kysellään usein. Kokemukseen perustuen voin kertoa, että kukaan ei irrota kovin helpolla mistään ehjää toimivaa lämmitintä ja myy sitä ilolla eteenpäin.

        Kyllä kaikilla laitteilla on oma elinikänsä. Venelämmittimillä se on noin 20-30 vuotta. Sitten alkaa olemaan laitteet aika pehmeitä ja on aika katsoa uutta.


      • Ei_liene_roska
        vanhami kirjoitti:

        Älä sano, joku kerran selitti ihan tosissaan, että voisi tulla penkomaan minun roskiin meneviä tavaroita, ettei mitään hyvää menisi vaan hukkaan. Sitä kuuluisaa "vähän käytettyä tai pikkuvikaista" kun kysellään usein. Kokemukseen perustuen voin kertoa, että kukaan ei irrota kovin helpolla mistään ehjää toimivaa lämmitintä ja myy sitä ilolla eteenpäin.

        Kyllä kaikilla laitteilla on oma elinikänsä. Venelämmittimillä se on noin 20-30 vuotta. Sitten alkaa olemaan laitteet aika pehmeitä ja on aika katsoa uutta.

        Ymmärtääkseni tässä tapauksessa kuitenkin ko. veneessä oli toimiva lämmitin, koska veneen myynyt oli lähes loukkaantunut kun lämmitin ei kelvannut ja se heitettiin roskiin.


      • Barrington
        ostajana_kysyn kirjoitti:

        Olisko se Wallas vielä löydettävissä sieltä roskista? Voisin tulla ostamaan sen?

        Eiköhän tuo ole "rutattu ja paalattu", aikaa sentään mennyt pari kuukautta ja metalliroskiskin tyhjennetään kerran viikossa.


      • Barrington
        Ei_liene_roska kirjoitti:

        Ymmärtääkseni tässä tapauksessa kuitenkin ko. veneessä oli toimiva lämmitin, koska veneen myynyt oli lähes loukkaantunut kun lämmitin ei kelvannut ja se heitettiin roskiin.

        Mene ja tiedä, en sitä käynnissä nähnyt, enkä käyntiin koettanut.


      • käynyt
        Barrington kirjoitti:

        Mene ja tiedä, en sitä käynnissä nähnyt, enkä käyntiin koettanut.

        Kertomasi perusteella olisin lämppäriä kokeilemattakin joitain kymppejä siitä maksanut ja vienyt pois. Heitit rahaa roskiin.


      • Barrington
        käynyt kirjoitti:

        Kertomasi perusteella olisin lämppäriä kokeilemattakin joitain kymppejä siitä maksanut ja vienyt pois. Heitit rahaa roskiin.

        Pitäisikö minun nyt sitten "jyrsiä ranteitani" ? Vähemmän ongelmia minulle, kun se on roskiksessa, muuten saisi niiden "joidenkin kymppien" takia saanut marinaa kuunnella, kun lämppäri ei sitä, lämppäristä puuttuu tätä . . .en koskaan myy kenellekään mitään "kympeillä", ehjää tai rikkinäistä - siitä seuraa vain helvetilliset ongelmat. Roskis on oikea paikka käytöstä poistetulle tavaralle, tai kierrätys johon nimettömänä voi tavaransa jättää "tuhottavaksi".


      • yiuiyiui
        Barrington kirjoitti:

        Pitäisikö minun nyt sitten "jyrsiä ranteitani" ? Vähemmän ongelmia minulle, kun se on roskiksessa, muuten saisi niiden "joidenkin kymppien" takia saanut marinaa kuunnella, kun lämppäri ei sitä, lämppäristä puuttuu tätä . . .en koskaan myy kenellekään mitään "kympeillä", ehjää tai rikkinäistä - siitä seuraa vain helvetilliset ongelmat. Roskis on oikea paikka käytöstä poistetulle tavaralle, tai kierrätys johon nimettömänä voi tavaransa jättää "tuhottavaksi".

        Herkkä nahka on huono sydämmelle.


      • sivustaseuraajajeppe
        Barrington kirjoitti:

        Pitäisikö minun nyt sitten "jyrsiä ranteitani" ? Vähemmän ongelmia minulle, kun se on roskiksessa, muuten saisi niiden "joidenkin kymppien" takia saanut marinaa kuunnella, kun lämppäri ei sitä, lämppäristä puuttuu tätä . . .en koskaan myy kenellekään mitään "kympeillä", ehjää tai rikkinäistä - siitä seuraa vain helvetilliset ongelmat. Roskis on oikea paikka käytöstä poistetulle tavaralle, tai kierrätys johon nimettömänä voi tavaransa jättää "tuhottavaksi".

        "Pidä tunkkis"


      • käynyt
        Barrington kirjoitti:

        Pitäisikö minun nyt sitten "jyrsiä ranteitani" ? Vähemmän ongelmia minulle, kun se on roskiksessa, muuten saisi niiden "joidenkin kymppien" takia saanut marinaa kuunnella, kun lämppäri ei sitä, lämppäristä puuttuu tätä . . .en koskaan myy kenellekään mitään "kympeillä", ehjää tai rikkinäistä - siitä seuraa vain helvetilliset ongelmat. Roskis on oikea paikka käytöstä poistetulle tavaralle, tai kierrätys johon nimettömänä voi tavaransa jättää "tuhottavaksi".

        Jos valitusta pelkäsit, niin olisin voinut kirjoittaa vakuutuksen etten valita enkä ota yhteyttä, turhaan heitit rahat pois. Vanhami lämmitinkauppiaana haluaa tietysti myydä uusia lämmittimiä. Ennenkin tullut kauppiailta samanlaista kehotusta, ei juuri mitään enää korjata. Itsellänikin merkkiliikkeen jätteeksi väittämä lämmitin lämmitti muualla korjattuna veneessäni vuosia, eli niin kauan kuin veneen omistin.


      • Olet väärässä. Korjaaminen on usein kannattavampaa taloudelliselta kannalta, kuin uuden myyminen. Kunnon remontti ja paljon varaosia tuottaa paljon enemmän mannaa ja mammonaa, kuin uuden laitteen suora myyminen.

        Sensijaan loppuunajetun lämmittimen korjaaminen voi muuten mennä tuskalliseksi. Jos näen, että lämmitin on teknisen käyttöiän päässä - kyllä lämmittimetkin kuluvat- ja totean, että hyväksi korjaaminen maksaa vaikka 450€ tai yli, sanon suoraan, että kannattaa ostaa uusi lämmitin. Tämän jälkeen tullaan ns "eikö sitä mitenkään voisi edes vähän korjata" Laitteen voisi puoskaroimalla saada pelaamaan viikosta kuukauteen tai kesään, kaikkea siltä väliltä, jonka jälkeen se tulee taas takaisin huoltoon. "huono korjaaja, kun ei sitä saanut edes kuntoon, paska lämmitin jne". Aina löytyy se innokas tee se itse mies, joka ottaa eukon vibraattorista paloilmapuhaltimen moottorin ja akkukoneesta pääpuhaltimen moottorin ja vuolee bilteman arkki klingeriitistä uudet palokammion tiivisteet ja riemuitsee, kun taas säästettiin euroja. Huoltoliikkeen pitäisi kumminkin saada ne laitteet jollain tavalla järkevästi kuntoon, niin, että ne pelaakin vielä jonkin aikaa.

        Vanhojen Wallaksien mainetta on mustannut paljon liian innokkaat itseasentajat. Laite on yksinkertainen, kuin autokoulun oppikirjan kaaviokuva autosta, mutta sen säätäminen huollon jälkeen vaatii vähän mittalaitteita ja perstuntumaa. Vaikka olisi perstuntumaa, mutta ei savukaasuanalysaattoria, alkaa laite menemään säädöistään pikkuhiljaa pieleen ja tulee näitä "joka kesä se on rikki" koneita. Sama koskee muuten esimerkiksi myös tiettyjä Webaston malleja. Ne tulee säätää aina asennuksen jälkeen.


      • Tosi on, näin se menee!


      • raharoskis

        Tässä nimierkki Barringtonin tapauksessa roskiin todennäköisesti meni toimiva lämmitin ihan turhaan. Roskiinheittäjä olisi saanut rahaa ja joku lämmittimen, mutta hölmölässähän voidaan olla ilmankin :-D


      • SYsepra
        käynyt kirjoitti:

        Kertomasi perusteella olisin lämppäriä kokeilemattakin joitain kymppejä siitä maksanut ja vienyt pois. Heitit rahaa roskiin.

        Jos joku tarvitsee vanhan wallaksen, niin minulla on ns. peltiwallas (1800 B) jonka otin toimivana mutta oireilevana pois (Planar tuli tilalle). Olisi ilmeisesti vaatinut huoltoa eli nuohousta, kun välillä ulvahteli (siis palopesässä virhepalamista tms.) ja huoltosarjaa ei enää ole saatavilla. Toinenkin löytyy vielä varaosiksi. En viitsi ihan ilman aikojaan niitä alkaa pakkailla lähettämistä varten, joten varmaankin viiskymppiä pitäisi saada jos joku tarttee. Mikäli kiinnostaa niin kirjoita gmail osoitteeseen sy.sepra.


      • Barrington
        käynyt kirjoitti:

        Jos valitusta pelkäsit, niin olisin voinut kirjoittaa vakuutuksen etten valita enkä ota yhteyttä, turhaan heitit rahat pois. Vanhami lämmitinkauppiaana haluaa tietysti myydä uusia lämmittimiä. Ennenkin tullut kauppiailta samanlaista kehotusta, ei juuri mitään enää korjata. Itsellänikin merkkiliikkeen jätteeksi väittämä lämmitin lämmitti muualla korjattuna veneessäni vuosia, eli niin kauan kuin veneen omistin.

        Sanotaanko nyt vaikka näin, vanhami on siinä mielessä hiukan "erikoinen" kauppias, että hän oli kyllä sitä mieltä että katsotaan ensin vanha Wallas.
        Eikä muuten suostunut, tai puhui minut ympäri, kun olisin ostanut kaksi noita Planar44 lämmittimiä. Olisi ollut turhaan "hukkatehoja" veneeseeni.

        Kovastipa tuntuu vanhan Wallaksen, ja vieläpä omani pois heitto käyvän "palstalaisten" hermoille ;D Laatia vakuutuksia, vannoa ja kertoa . . helpompi oli roskis !


      • operaatio
        SYsepra kirjoitti:

        Jos joku tarvitsee vanhan wallaksen, niin minulla on ns. peltiwallas (1800 B) jonka otin toimivana mutta oireilevana pois (Planar tuli tilalle). Olisi ilmeisesti vaatinut huoltoa eli nuohousta, kun välillä ulvahteli (siis palopesässä virhepalamista tms.) ja huoltosarjaa ei enää ole saatavilla. Toinenkin löytyy vielä varaosiksi. En viitsi ihan ilman aikojaan niitä alkaa pakkailla lähettämistä varten, joten varmaankin viiskymppiä pitäisi saada jos joku tarttee. Mikäli kiinnostaa niin kirjoita gmail osoitteeseen sy.sepra.

        Ei taida Planarin asentaminen onnistua peltiwallaksen kansiläpivientiin ja pakoputkeen, vai miten on? Muuttuiko virrankulutus verrattuna peltiwallakseen, ja mitä muita mahdollisia huomioita?


      • Ei onnistu kansiläpivientiin Planar, eikä Webasto, eikä Eberikään. Pakokaasut on kuumempia ja niitä ei jäähdytetä, kuten Wallaksessa. Äkkiä läpivienti on polttavan kuuma. Toiseksi se voi ahdistaa liikaa ja kolmanneksi halkaisjatkaan ei täsmää. Virrankulutus vanhaan 1800B:hen verrattuna on monin monin kertainen. Vanhaa ilmaputkea voi käyttää, sikälimikäli se on 90mm.


      • Barrington
        vanhami kirjoitti:

        Ei onnistu kansiläpivientiin Planar, eikä Webasto, eikä Eberikään. Pakokaasut on kuumempia ja niitä ei jäähdytetä, kuten Wallaksessa. Äkkiä läpivienti on polttavan kuuma. Toiseksi se voi ahdistaa liikaa ja kolmanneksi halkaisjatkaan ei täsmää. Virrankulutus vanhaan 1800B:hen verrattuna on monin monin kertainen. Vanhaa ilmaputkea voi käyttää, sikälimikäli se on 90mm.

        Ahdistaa siinä mielessä, että pitäisi tuollainen ..rkeleen töttörö repiä pois tieltä kannelta, ja saada peitettyä siististi reikä.


      • käytä_hyödyksi
        Barrington kirjoitti:

        Ahdistaa siinä mielessä, että pitäisi tuollainen ..rkeleen töttörö repiä pois tieltä kannelta, ja saada peitettyä siististi reikä.

        itse lämppäriä vaihtaessani laitoin wallaksen läpiviennin tilalle normaalin ilmanvaihtoventtiilin. Meni reikä umpeen ja sain lisätuuletusta veneeseen. Riippuu tietysti, missä tämä läpivienti sijaitsee kannella.


    • Olisikohan tässä paikallaan pieni muistovärssy tälle "Peltiwallakselle"? Sehän oli ensimmäisiä pienveneisiin suunniteltuja lämmittimiä ja täytti tehtävänsä vähintään hyvin. Rakenteeltaan se oli niin robusti ja yksinkertainen ettei siihen kovin vakavia vikoja oikeastaan voinut tullakaan. Puhallinmoottorikin oli järeätä luokkaa eikä mikään lelumoottori. Tämä malli oli ensimmäinen tehdastekoinen lämppäri veneessäni, aikaisempi oli kotikutoinen. Sittemmin on ollut Ardic MiniMax:ia ja Thermoa yms. Täytyy todeta että tämä peltiloota oli parhaasta päästä. Olisi ehkä tänäkin päivänä kelvokas vähän modattuna, paremman hyötysuhteen lämmönvaihdin jne. Eivät kaikki arvosta huippuelektroniikkaa veneessä.

      • helppo_huoltaa

        Samoin kuin ylempänä nimimerkki SYsepra:lla, niin minullakin löytyy kaksi muuten kunnossa olevaa vanhaa 1800B peltiwallasta, mutta ne vain kaipaavat huoltosarjaa jota ei valitettavasti enää saa. Huoltosarjalle olisi ollut pitkään ja olisi yhä vieläkin kysyntää. Nimimerkki Barringtonin roskiin heittämä Wallas tuskin kuitenkaan ihan niin vanha oli, joten siihen olisi saanut hankittua tulevan varalle huoltosarjan, vaikka useamman.


      • Barrington
        helppo_huoltaa kirjoitti:

        Samoin kuin ylempänä nimimerkki SYsepra:lla, niin minullakin löytyy kaksi muuten kunnossa olevaa vanhaa 1800B peltiwallasta, mutta ne vain kaipaavat huoltosarjaa jota ei valitettavasti enää saa. Huoltosarjalle olisi ollut pitkään ja olisi yhä vieläkin kysyntää. Nimimerkki Barringtonin roskiin heittämä Wallas tuskin kuitenkaan ihan niin vanha oli, joten siihen olisi saanut hankittua tulevan varalle huoltosarjan, vaikka useamman.

        Muistaakseni suurin valopetrooli Wallas 3200.


      • kehumisenaiheet
        Barrington kirjoitti:

        Muistaakseni suurin valopetrooli Wallas 3200.

        Ja sinä pönttö heitit roskiin, vieläpä rehentelet sillä. Kylläpä on tyhmää :-D


      • helppo_huoltaa kirjoitti:

        Samoin kuin ylempänä nimimerkki SYsepra:lla, niin minullakin löytyy kaksi muuten kunnossa olevaa vanhaa 1800B peltiwallasta, mutta ne vain kaipaavat huoltosarjaa jota ei valitettavasti enää saa. Huoltosarjalle olisi ollut pitkään ja olisi yhä vieläkin kysyntää. Nimimerkki Barringtonin roskiin heittämä Wallas tuskin kuitenkaan ihan niin vanha oli, joten siihen olisi saanut hankittua tulevan varalle huoltosarjan, vaikka useamman.

        Oletko varma ettei saa huollettua? Itse viime talvena kunnostutin ainakin 10 vuotta käyttämättömänä olleen 1800B:n. Huolto maksoi 180 euroa ja sisälsi mm. uuden polttoainepumpun. Joulun alla vielä piti hytin lämpöisenä.


      • peltiwallastisti
        Bossu kirjoitti:

        Oletko varma ettei saa huollettua? Itse viime talvena kunnostutin ainakin 10 vuotta käyttämättömänä olleen 1800B:n. Huolto maksoi 180 euroa ja sisälsi mm. uuden polttoainepumpun. Joulun alla vielä piti hytin lämpöisenä.

        Huollatin toimimattoman silloin kauan käyttämättömänä olleen peltiwallakseni 10 vuotta sitten, mutta se tehtiin huoltoliikkeessä kaukana toisella paikkakunnalla. Silloinkaan Wallakselta ei saanut huoltosarjoja eikä Wallaksen merkkihuolto ottanut sitä huoltoon . Osia ei tarvinnut silloin uusia eikä huolto ollut kallis, mutta niitä huoltosarjoja ei saa jos on tarve sellaiselle, eikä Wallaksen huolto huolla peltiwallaksia.


      • Barrington
        kehumisenaiheet kirjoitti:

        Ja sinä pönttö heitit roskiin, vieläpä rehentelet sillä. Kylläpä on tyhmää :-D

        Mutta omapa oli laite ;D


      • SYsepra
        Bossu kirjoitti:

        Oletko varma ettei saa huollettua? Itse viime talvena kunnostutin ainakin 10 vuotta käyttämättömänä olleen 1800B:n. Huolto maksoi 180 euroa ja sisälsi mm. uuden polttoainepumpun. Joulun alla vielä piti hytin lämpöisenä.

        Näin olen käsittäny että hehkulankapaketti pitää vaihtaa jos palopesän purkaa, tiivisterenkaat eivät säily ehjänä ja se rengas on uudemmissa Wallaksissa kait puoli milliä väärän paksuinen. Niitä sitten jotkut turaavat ohentamalla (vai paksuntamalla?) mutta passelia palopesän huoltosatsia ei saa. Näin olen ymmärtänyt, korjatkaa jos olen väärässä.


      • SYsepra kirjoitti:

        Näin olen käsittäny että hehkulankapaketti pitää vaihtaa jos palopesän purkaa, tiivisterenkaat eivät säily ehjänä ja se rengas on uudemmissa Wallaksissa kait puoli milliä väärän paksuinen. Niitä sitten jotkut turaavat ohentamalla (vai paksuntamalla?) mutta passelia palopesän huoltosatsia ei saa. Näin olen ymmärtänyt, korjatkaa jos olen väärässä.

        Huoltopaketti koostuu keraamisesta huovasta tehdyistä sydämistä (2kpl), hehkurenkaasta ja kahdesta eristysrenkaasta joiden paksuus oli 1,5mm (nykysarjassa 1mm). Materiaali oli ennen asbestisekoitteista ja kesti useammankin purkamisen. Nykyinen materiaali on glingeriittiä joka kovenee kuumetessaan ja murenee sitten helposti purettaessa. Lisäksi nykyisin ne eristysrenkaat ovat ulkohalkaisijaltaan julman paljon suurempia. On totta että osaava voi uudesta sarjasta hyödyntää hehkurenkaan (sen paksuus on sama kuin ennen, 2mm) ja sydänhuovat (niitäkin on muotoiltava, reikä ja ohennus). Eristyslevyt leikataan 1,5mm:stä glingeriittilevystä, on huomioitava että sydänkupin puoleisen levyn on mahduttava kupin reunuksen olakkeen sisälle (muuten ei lämpöä johdu sydänkuppiin riitävästi eikä petrooli höyrysty kunnolla).
        No tämä nyt on sellaista turaamista joka voi onnistua tai sitten ei. Vaarana on lähinnä että laite kuumettuaan kiljahtelee tai suorastaan huutaa eikä veneessä silloin kyllä nuku vanha Malviinakaan. Ja tietysti se uusi hehkurengas hajoaa uudessa yrityksessä eikä uusi hehkusarjakaan ole nykyisin ihan huokea. Homma soveltuu oikestaan vain sitkeille lämppärisisseille. :>))


      • Tarvetta_on
        sepe..teus kirjoitti:

        Huoltopaketti koostuu keraamisesta huovasta tehdyistä sydämistä (2kpl), hehkurenkaasta ja kahdesta eristysrenkaasta joiden paksuus oli 1,5mm (nykysarjassa 1mm). Materiaali oli ennen asbestisekoitteista ja kesti useammankin purkamisen. Nykyinen materiaali on glingeriittiä joka kovenee kuumetessaan ja murenee sitten helposti purettaessa. Lisäksi nykyisin ne eristysrenkaat ovat ulkohalkaisijaltaan julman paljon suurempia. On totta että osaava voi uudesta sarjasta hyödyntää hehkurenkaan (sen paksuus on sama kuin ennen, 2mm) ja sydänhuovat (niitäkin on muotoiltava, reikä ja ohennus). Eristyslevyt leikataan 1,5mm:stä glingeriittilevystä, on huomioitava että sydänkupin puoleisen levyn on mahduttava kupin reunuksen olakkeen sisälle (muuten ei lämpöä johdu sydänkuppiin riitävästi eikä petrooli höyrysty kunnolla).
        No tämä nyt on sellaista turaamista joka voi onnistua tai sitten ei. Vaarana on lähinnä että laite kuumettuaan kiljahtelee tai suorastaan huutaa eikä veneessä silloin kyllä nuku vanha Malviinakaan. Ja tietysti se uusi hehkurengas hajoaa uudessa yrityksessä eikä uusi hehkusarjakaan ole nykyisin ihan huokea. Homma soveltuu oikestaan vain sitkeille lämppärisisseille. :>))

        Häpeällistä on Wallas-Marinille ettei se välitä vanhoista Wallaksista joita on vielä vaikka kuinka paljon. Luulisi heillekin merkitsevän toimivatko nämä Wallaksen varhaisimmäiset lämmittimet kunniallisesti, vai jotenkuten viritettynä vinkuen, sammuillen ja savuttaen. Huoltosarjoja tarvittaisiin.


      • Rosentinvoitto
        Tarvetta_on kirjoitti:

        Häpeällistä on Wallas-Marinille ettei se välitä vanhoista Wallaksista joita on vielä vaikka kuinka paljon. Luulisi heillekin merkitsevän toimivatko nämä Wallaksen varhaisimmäiset lämmittimet kunniallisesti, vai jotenkuten viritettynä vinkuen, sammuillen ja savuttaen. Huoltosarjoja tarvittaisiin.

        Samaa mieltä, ehken pitävät kannattavampana markkinoida uusia lämppäreitä peltivallasten tilalle kuin valmistaa huoltosarjaa - vaikka huoltosarjan kate onkin rosenteissa ihan kohtalainen.
        Sama periaate kuin Garminilla - lopettivat navigaattorisarjan myynnin 2006 (esim Garmin 172c) ja siihen sopivien karttojen päivityksen 2008 ja karttojen myynnin 2010. Uudemmat Garminit käyttävät erilaista muistikorttia eivätkä kartat ole keskenään yhteensopivia.
        Tietysti sekä Garminin että Wallaksen asiakasystävällisyyden hoksaten, myyntiponnistelut menevät mönkään jos me valitsemme toisen valmistajan. Garminin tilalle minulla ei tule Garmin, kuten Wallaksen tilalle minulla ei tullut Wallas.


      • Tarvetta_on kirjoitti:

        Häpeällistä on Wallas-Marinille ettei se välitä vanhoista Wallaksista joita on vielä vaikka kuinka paljon. Luulisi heillekin merkitsevän toimivatko nämä Wallaksen varhaisimmäiset lämmittimet kunniallisesti, vai jotenkuten viritettynä vinkuen, sammuillen ja savuttaen. Huoltosarjoja tarvittaisiin.

        Ei ole mitään järkeä ylläpitää kolmekymmentä viisi vuotta sitten lopetetun ja jo silloin vanhentuneen lämmitinmallin varaosajärjestelmää. Niin ei tee kukaan. Ei Webasto, eikä Eberspächerkään. Et välttämättä saa osia enää tuon ikaisiin autoihinkaan, kuin tekemällä. Niiltä osin, kun osat on soveltuvia uudempien mallien kanssa, on hommassa jotain itua. Tuossa ei.

        Garminin karttakorttijärjestelmälle kävi ns. "musta pekka" Valmistaja veikkasi väärää hevosta muistikorttimedian kanssa ja se itse media vanheni käsiin. Kaikki valmistajat vaihtoivat Sd ja MSD kortteihin niin teki garminkin.


      • Asiakaat
        vanhami kirjoitti:

        Ei ole mitään järkeä ylläpitää kolmekymmentä viisi vuotta sitten lopetetun ja jo silloin vanhentuneen lämmitinmallin varaosajärjestelmää. Niin ei tee kukaan. Ei Webasto, eikä Eberspächerkään. Et välttämättä saa osia enää tuon ikaisiin autoihinkaan, kuin tekemällä. Niiltä osin, kun osat on soveltuvia uudempien mallien kanssa, on hommassa jotain itua. Tuossa ei.

        Garminin karttakorttijärjestelmälle kävi ns. "musta pekka" Valmistaja veikkasi väärää hevosta muistikorttimedian kanssa ja se itse media vanheni käsiin. Kaikki valmistajat vaihtoivat Sd ja MSD kortteihin niin teki garminkin.

        Miksei Wallas-Marinin muka olisi järkeä valmistaa yksinkertaisia huoltosarjoja tekniikaltaan yksinkertaisen varmaan Wallas 1800B:hen? Huoltosarjat olisivat samanlaisia kuin uudempiinkiin Wallaksiin myytävät sarjat, ainoastaan kahden osan mitoitukset poikkeavat hieman, eli klinkeriittilevyn ja huovan. Wallas-Marinille olisi hyvin helppoa saada aikaan ja myyntiin tuollainen sarja jos se välittäisi asiakkaistaan. Peltiwallaksia on yhä käytössä, ja niitä yritetään nyt pitää käyttökunnossa ilman tuota simppeliä huoltosarjaa. Tuntuu tosiaan siltä että peltiwallaksen jäjkeen valintani tulee olemaan muu merkki.


      • Asiakaat kirjoitti:

        Miksei Wallas-Marinin muka olisi järkeä valmistaa yksinkertaisia huoltosarjoja tekniikaltaan yksinkertaisen varmaan Wallas 1800B:hen? Huoltosarjat olisivat samanlaisia kuin uudempiinkiin Wallaksiin myytävät sarjat, ainoastaan kahden osan mitoitukset poikkeavat hieman, eli klinkeriittilevyn ja huovan. Wallas-Marinille olisi hyvin helppoa saada aikaan ja myyntiin tuollainen sarja jos se välittäisi asiakkaistaan. Peltiwallaksia on yhä käytössä, ja niitä yritetään nyt pitää käyttökunnossa ilman tuota simppeliä huoltosarjaa. Tuntuu tosiaan siltä että peltiwallaksen jäjkeen valintani tulee olemaan muu merkki.

        Jos uuden lämmittimen valintakriteerinä on se, että lämmitintoimittajalla pitäisi olla tarjota varaosia 35 vuotta sitten lopetettuihin malleihin olisi lista kovin lyhyt.

        Jos noille varaosasarjoille oikeasti olisi kysyntää, niin voisihan niitä leikkauttaa erän.
        Aika iso läjä niitä pitäisi tehdä . Olisiko näille kysyntää? Jos saan vaikka sadasta ennakkotilauksen, niin sitten niitä voisi erän teetättää.


      • käyttäjiä
        vanhami kirjoitti:

        Jos uuden lämmittimen valintakriteerinä on se, että lämmitintoimittajalla pitäisi olla tarjota varaosia 35 vuotta sitten lopetettuihin malleihin olisi lista kovin lyhyt.

        Jos noille varaosasarjoille oikeasti olisi kysyntää, niin voisihan niitä leikkauttaa erän.
        Aika iso läjä niitä pitäisi tehdä . Olisiko näille kysyntää? Jos saan vaikka sadasta ennakkotilauksen, niin sitten niitä voisi erän teetättää.

        Eikös se jo kerro kun peltiwallaksia silti yhäkin käytetään vaikka Wallas lopetti huoltosarjojen myymisen ajat sitten, ei ole huoltosarjoja ollut saatavissa enää tällä vuosituhannella, en tiedä koska viimeksi 1900-luvullakaan. Kun huollatin peltiwallastani parinsadan kilometrin päässä pienessä sinänsä pätevässä huollossa, niin siellä oli useita muitakin 1800B peltiwallaksia huollossa. Huolto teki mitä tehtävissä on ilman huoltosarjaa ja lämmitin toimi. Paljonko arvelelet maksavan per yksikkö jos niitä ennakkotilataan ja tilauksia tulee tietty määrä?


      • käyttäjiä kirjoitti:

        Eikös se jo kerro kun peltiwallaksia silti yhäkin käytetään vaikka Wallas lopetti huoltosarjojen myymisen ajat sitten, ei ole huoltosarjoja ollut saatavissa enää tällä vuosituhannella, en tiedä koska viimeksi 1900-luvullakaan. Kun huollatin peltiwallastani parinsadan kilometrin päässä pienessä sinänsä pätevässä huollossa, niin siellä oli useita muitakin 1800B peltiwallaksia huollossa. Huolto teki mitä tehtävissä on ilman huoltosarjaa ja lämmitin toimi. Paljonko arvelelet maksavan per yksikkö jos niitä ennakkotilataan ja tilauksia tulee tietty määrä?

        Veikkaanpa, että Hanskifix saa vielä 1800Bn huollettua. Sai ainakin viime talvena.


      • Viimeinen_toivo
        Bossu kirjoitti:

        Veikkaanpa, että Hanskifix saa vielä 1800Bn huollettua. Sai ainakin viime talvena.

        Hanskikin mainitsi että näihin ei saa huoltosarjoja. Hanskilla oli näitä peltiwallaksia huollettavanaan. Omani sai kuitenkin silloin huollettua.


      • Helsinki-Turku

        Vanhami, tuo pieni korjaamo Hanskifix Turussa myös varmasti ottaisi läjän peltiwallaksen huoltosarjan varaosia.


      • Rosentinvoitto
        vanhami kirjoitti:

        Ei ole mitään järkeä ylläpitää kolmekymmentä viisi vuotta sitten lopetetun ja jo silloin vanhentuneen lämmitinmallin varaosajärjestelmää. Niin ei tee kukaan. Ei Webasto, eikä Eberspächerkään. Et välttämättä saa osia enää tuon ikaisiin autoihinkaan, kuin tekemällä. Niiltä osin, kun osat on soveltuvia uudempien mallien kanssa, on hommassa jotain itua. Tuossa ei.

        Garminin karttakorttijärjestelmälle kävi ns. "musta pekka" Valmistaja veikkasi väärää hevosta muistikorttimedian kanssa ja se itse media vanheni käsiin. Kaikki valmistajat vaihtoivat Sd ja MSD kortteihin niin teki garminkin.

        Tuon "ei mitään järkeä..." kommenttisi joku jo ampuikin alas, ihan oikein perustein joten ei siitä sen enempää.
        Garminin suhteen taas en yhtään moiti sitä että vaihtoivat muistikortin mallia, mutta sitä että vanhan järjestelmän muistikortteja ei myyty enää 4 vuotta mallisarjan päättymisen jälkeen!
        Ihan sama juttu kuin Nuvi sarjan autonavigaattori, johon karttapäivitys Garminilta maksaisi 89 euroa :-o Uuden samantasoisen, tai oikeastaan paremman kun on uudempaa mallistoa, elinikäisellä päivitysoikeudella, saa samalla hintaa, garmiiiat hinnat, tomtomtom...


      • MitähänTämäkinTaas
        Rosentinvoitto kirjoitti:

        Tuon "ei mitään järkeä..." kommenttisi joku jo ampuikin alas, ihan oikein perustein joten ei siitä sen enempää.
        Garminin suhteen taas en yhtään moiti sitä että vaihtoivat muistikortin mallia, mutta sitä että vanhan järjestelmän muistikortteja ei myyty enää 4 vuotta mallisarjan päättymisen jälkeen!
        Ihan sama juttu kuin Nuvi sarjan autonavigaattori, johon karttapäivitys Garminilta maksaisi 89 euroa :-o Uuden samantasoisen, tai oikeastaan paremman kun on uudempaa mallistoa, elinikäisellä päivitysoikeudella, saa samalla hintaa, garmiiiat hinnat, tomtomtom...

        Ei kukaan mitään alas ole ampunut ???????

        Garmin, Nuvi, tomtom ????????????????


      • servicesats

        Wallakselta ei huoltosarjaa peltiwallas 1800B:hen saa, mutta Ruotsista Hjertmansilta on näköjään tilattavissa huoltosarja joka tuossa annettujen tietojen mukaan sopii peltiwallakseen.. Hinta on euroissa muutaman kympin. Sivulta löytyvässä pdf:n piirroksessa näkyy mihin järjestykseen ne klingeriittilevyt ja huopa pinotaan.

        https://www.hjertmans.se/produkter/varme-kyla/varmare/wallas-tillbehor/servicesats-thermic-thermo-aldre-wallas

        Dokument pdf:
        https://www.hjertmans.se/Media/Articles/4985/4985_servicesats_wallas.pdf


    • Saaristoveneilijä

      Ostaisin plaanarin, mutta 46vuotta vanhaan veneeseeni tarvii vielä muutakin hankittavaa.
      Sen sijaan tyydyn peltivallakseen, voisin ostaa myös toisen varaosiksi.

      • antonite

        ,,menikö "kailta KYSYMYS ohi !!!!" alku oli PLANARISTA,,
        nyt 96% wallaksesta ????????????
        ,,oisko kellään planar 2D /44
        ,jos toimii ostan!!!!


      • Eiwallastaikinä

        Kyllä on, ostin 44.sen uisteluveneeseen ja toimii hyvin, wallaksesta oli vaan harmia. Ainoa ero webastoon on hinta ( webasto on purkkarissa)


      • Hozny
        antonite kirjoitti:

        ,,menikö "kailta KYSYMYS ohi !!!!" alku oli PLANARISTA,,
        nyt 96% wallaksesta ????????????
        ,,oisko kellään planar 2D /44
        ,jos toimii ostan!!!!

        Wanhamikin varmastikin sulle sellaisen myy.

        Alku on vuodelta 2014 syyskuulta, etkä vieläkään ole laitetta saanut hankituksi ;v


    • 10-107

      Vanhoja laitteita - oli ne sitten wallaksia tai muita - ei ole järkevä tekohengittää ikuisuuksia. Se ei johdu varaosakaupan kannattamattomuudesta koska niillä tehdään yleensä parhaat rahat.

      Varaosapalvelun loppuminen on valmistajalle aina riski koska ei ole mitään takeita, että uusi laite tulee olemaan saman merkkinen etenkin, jos asiakas on pettynyt koska ei saa varaosia.

      Normit ja vaatimukset laitteiden ja asennusten suhteen ovat muuttuneet vuosien aikana ja muuttuvat joka päivä. Yleensä vaatimukset tulevat tiukemmiksi ja käyttö turvallisemmaksi. Turvallisuus koskee kaikkia, joilla on vene lähistöllä, ei pelkästään sitä, joka itseään lämmittelee.

      Vanhat normeja täyttämättömät laitteet ja asennukset poistuvat hiljalleen käytöstä. Se on erinomainen asia kaikkien kannalta.

      • normijuttu

        Eivät peltiwallakset ole sytyttäneet tulipaloja. Sinulla tuskin on ko. asiasta mitään teknistä tietoa, vaan luuloa.


      • vanhamerimiesmuistelee
        normijuttu kirjoitti:

        Eivät peltiwallakset ole sytyttäneet tulipaloja. Sinulla tuskin on ko. asiasta mitään teknistä tietoa, vaan luuloa.

        Peltiwallaksen prosyyrissä aikoinaan oli maininta sen täyttävän Ruotsin merenkulkulaitoksen vaatimukset esim. pintalämpötilan osalta.


      • ennenoliennenjanytonnyt
        vanhamerimiesmuistelee kirjoitti:

        Peltiwallaksen prosyyrissä aikoinaan oli maininta sen täyttävän Ruotsin merenkulkulaitoksen vaatimukset esim. pintalämpötilan osalta.

        Se, että joku tuote on täyttänyt Ruotsin merenkulkulaitoksen -70 luvun määräysten mukaan ei tee laitteesta 2010 luvun vaatimustasot täyttävää. Pikkuisen on mailma muuttunut tässä välissä.


      • vanhajaniinedelleen
        ennenoliennenjanytonnyt kirjoitti:

        Se, että joku tuote on täyttänyt Ruotsin merenkulkulaitoksen -70 luvun määräysten mukaan ei tee laitteesta 2010 luvun vaatimustasot täyttävää. Pikkuisen on mailma muuttunut tässä välissä.

        Vaan kuinka monta tapaturmaa on ollut venelämmittimien takia? En pysty sanomaan mutta eiköhön ne ole olleet enämpi kyntilöiden, öljylyhtyjen, hetatpallien, petrooli-ja nestekaasukaniinoiden ymyms. aikaansaannoksia.


      • iwhw
        ennenoliennenjanytonnyt kirjoitti:

        Se, että joku tuote on täyttänyt Ruotsin merenkulkulaitoksen -70 luvun määräysten mukaan ei tee laitteesta 2010 luvun vaatimustasot täyttävää. Pikkuisen on mailma muuttunut tässä välissä.

        Mutta ei se niitä huononnakaan,


      • turvallisuus
        ennenoliennenjanytonnyt kirjoitti:

        Se, että joku tuote on täyttänyt Ruotsin merenkulkulaitoksen -70 luvun määräysten mukaan ei tee laitteesta 2010 luvun vaatimustasot täyttävää. Pikkuisen on mailma muuttunut tässä välissä.

        Samanlainen palopesä ja palotapahtuma peltiwallaksessa on kuin uudemmissakin wallaksissa, samoin ylikuumenemissuoja. Ne ovat yhtä turvallisia.


      • mitaaneiolemuuttunut
        turvallisuus kirjoitti:

        Samanlainen palopesä ja palotapahtuma peltiwallaksessa on kuin uudemmissakin wallaksissa, samoin ylikuumenemissuoja. Ne ovat yhtä turvallisia.

        Samanlaisia autotkin on tänä päivänä. Neljä pyörää valkoiset lamput edessä, punaiset takana ja nelitahtimoottori. Ihan samanlaisia kuin -70 luvulla. Mitään ei ole tapahtunut tässä välissä.


      • columbonpoika
        mitaaneiolemuuttunut kirjoitti:

        Samanlaisia autotkin on tänä päivänä. Neljä pyörää valkoiset lamput edessä, punaiset takana ja nelitahtimoottori. Ihan samanlaisia kuin -70 luvulla. Mitään ei ole tapahtunut tässä välissä.

        Melkein olet oikeessa, mutta jo 60-luvulla autot saavuttivat nykyautojen tason. Kyllä mulle kelpais se 404 vm -65, jolla ajelin nuorna poikana. Hyvä auto, ajo-ominaisuudet nautittavat eikä väyläsähköjä ;)


      • columbonpoika kirjoitti:

        Melkein olet oikeessa, mutta jo 60-luvulla autot saavuttivat nykyautojen tason. Kyllä mulle kelpais se 404 vm -65, jolla ajelin nuorna poikana. Hyvä auto, ajo-ominaisuudet nautittavat eikä väyläsähköjä ;)

        Ja pirun vaikea löytää tuollaista ;D Harvinaisuus jo tänäpäivänä.


      • Joakim1
        columbonpoika kirjoitti:

        Melkein olet oikeessa, mutta jo 60-luvulla autot saavuttivat nykyautojen tason. Kyllä mulle kelpais se 404 vm -65, jolla ajelin nuorna poikana. Hyvä auto, ajo-ominaisuudet nautittavat eikä väyläsähköjä ;)

        No ainakin kestävyys ja ruosteensuojaus on tuosta kehittynyt valtavasti, samoin kolariturvallisuus. Omaa kokemusta ei ole 60-luvun autoista, mutta ensimmäinen autoni oli 70-luvun alkupuolelta. Ruosteinen romukasa, jota sai kokoajan olla korjaamassa, vaikka oli uudempi ja vähemmän ajettu kuin nykyinen 90-luvun lopun kakkosauto, jota ei ole koskaan tarvinnut juuri korjailla eikä ole kertaakaan jättänyt tielle. Tuo ensimmäinen oli Audi ja tämä 90-luvun on Pösö. Toinen 70-luvun auto oli Lancia, jota korjailin loputtomasti aina 90-luvun puoliväliin saakka.


      • pysyttäisköasiassa

        Ollaanko tässä siirrytty autopalstalle???? Mitä häh!


      • eioleauto
        pysyttäisköasiassa kirjoitti:

        Ollaanko tässä siirrytty autopalstalle???? Mitä häh!

        Joo, ei olla autopalstalla, eikä veneenlämmitin ole auto eikä tomtom. Ne kenellä ei ole peltiwallasta voivat olla kommentoimatta, asia ei edes koske heitä mitenkään :D Peltiwallaksia käytetään yhä koska se on käyttökelpoinen lämmitin. Yksinkertaisten huoltosarjojen tuottaminen niihin olisi järkevää.


      • eioleauto kirjoitti:

        Joo, ei olla autopalstalla, eikä veneenlämmitin ole auto eikä tomtom. Ne kenellä ei ole peltiwallasta voivat olla kommentoimatta, asia ei edes koske heitä mitenkään :D Peltiwallaksia käytetään yhä koska se on käyttökelpoinen lämmitin. Yksinkertaisten huoltosarjojen tuottaminen niihin olisi järkevää.

        Pistä tilaus sisään, vanhamihan lupasi asian selvittää jos tilauksia tulee etukäteen riittävästi.


      • Jumalattoman kallis on ainakin peruutuskamera. Taitaa olla sama ongelma caravan-tarvikkeissa kuin venetarvikkeissakin, hinta pumpsahtaa ylös niin että paukkuu, caravan-tarvikkeissa näköjään vielä enemmän kuin venetarvikkeissa.


      • pianasentaan

        Onhan noita monessakin paikassa. Vanhamilta löytyi kaikki veneasennustarvikkeetkin samoin tein hyllystä mukaan. Peruutuskameraa ei tarvi. Pian pääsee asentamaan


    • jukujukujuku

      onko sulla barlit?

    • Huippukivaa

      Tuosta nimenomaisesta diesel lämmittimestä en tiedä, mutta olen kuullut että venäläinen perseenpäristin ei pärise, eikä sovi perseeseen.

    • hämitä

      asennusohjeissa neuvotaan pako-, ja imuputkeen tekemään 3mm reijän alimpaan kohtaan jos putkia pitää johtaa ylöspäin.
      Eikö tosta vedenpoisto reiästä pääse pakokaasuja? Rajoittaa melkoisesti asennusta.

      • Planarin ohjeissa ei reikiä kehoiteta tekemään. Neuvo on Wallaksen puolelta ja sielläkin se koskee vain niitä laitteita joissa pakopuoli on koaksiaalinen, ts. paloilma otetaan pakoputken ympärillä olevan vaipan kautta. Se vähäinen palokaasu mikä reiästä (1.5-3mm) vuotaa ei haittaa toimintaa kun se tulee imetyksi paloilman mukaan. Reikä tehdään alimpaan kohtaan sekä ulko-että sisäputkeen.


    • Benkku-82

      Safiren kauppias joskus laitteen alkuaikoina suositteli ensin tuota reikää molempiin sisäkkäisiin putkiin, mutta muutti sitten ohjeistusta siten, että reikä tehdään vain paloilman ottoputkeen. Logiikka ei tältä osin täysin auennut, enkä laittanut kumpaankaan. Tosin mulla ei mennyt putket suoraan ylöspäin, vaan aikamoisella joutsenkaulalla.

    • hämitä

      "Both exhaust and intake pipes should be positioned inclined downward from the heater (Fig.16). If this is not possible, then a hole Ø3 mm should be made at the lowest point to drain condensate." Lainattu heater.fi sivuilta ladatusta Planar 2d:n asennusohjeesta.

      Omassa veneessä joutuisin tekemään mutkan pakoilmaputkeen, jotta saisin kylkiläpiviennin mahdollisimman ylös. koska kyseessä on pieni purjevene on enemmän kuin todennäköistä että läpivienti on joskus märkänä vahintäänkin roiskeista.
      Kannattaa varmaan tehdä reikä, vai?

      • Jos käytät alkuperäistä pakoputkea, ja niitä eristeitä, en näe syytä reiälle. En ole koskaan noihin Webaston ja Eberin koneisiinkaan sitä tehnyt, eikä sitä siellä vaadita, en näe siis syytä venekäytössä sitä sinne laittaa. Jos laitetta käytetään kovilla pakkasilla pikkuteholla, voi kyllä olla mahdollista, että putkeen jää kondensiota. Kesäyö Airistrolla on eri juttu.


    • hämitä

      Tänks.

    • planttu

      Asensin juuri 44D. Autoasennus sarjalla tulleen veneeseen.Ojausyksikössä oli 2 eriväristä piuhaa,mutta sain tiedon miten korvataan.100mm.ilmastointi kanavaa kahteen pisteeseen,jossa pieneen keulahyttiin tein vedettävän mahonkivaneri luukun säätöä varten.Vaikka se olisi kiinni,pääsee virtaamaan satamillisellä kokoajan.Vene menee tänään veteen,ja sekin vaimentaa mahdollista hurinaa.Jo maissa testaamilla kokemuksilla suosittelen.Itse tein runkoläpiviennin pakoon,ja olen ilmakanavat eristänyt.

    • Lämppärit

      Kukaan tilannut täältä: www.planar.fi
      ko. laitetta? Hinta aika sopiva.

      • epäilyttää

        En uskaltaisi tilata kun firman tiedot puuttuvat tuolta nettisivulta. Itse asiassa et löydä mitään infoa edes firman nimestä! Ei nimeä, osoitetta, Y-tunnusta... Pistä vaan satoja euroja kiinni.


      • Dobrozelatel

        Zdes` mnogo PIZDABOLOV !


      • Planaria

        Tilasin tuolta, katsotaan uskallanko lunastaa postista :)
        Vastaili kyllä asiallisesti sähköpostilla tiedusteluihin yms.
        Vastaus viestissä oli osoitteet puhelinnumero yms. ja oikealle henkilölle kuuluva Fonectan mukaan.
        Toimitus postiennakolla, tänään ilmoitti postisovellus rekisteröidystä paketista, ilmoittelen hainko/sainko mitä piti.


      • Planaria

        Danmaxilla on sama hinta, joten ei tuo hinnallaan ihmetytä.


      • Planaria

        En ollutkaa kirjautunut tänne aikaisempia kommentteja laittaessa näemmä.
        Aikani googleteltua löytyi y-tunnuskin, eli tuo on ktm-export oy.
        Sivut vaan kaipaisi parannusta ettei vaikuttaisi feikiltä.


      • Planaria kirjoitti:

        En ollutkaa kirjautunut tänne aikaisempia kommentteja laittaessa näemmä.
        Aikani googleteltua löytyi y-tunnuskin, eli tuo on ktm-export oy.
        Sivut vaan kaipaisi parannusta ettei vaikuttaisi feikiltä.

        No nyt pitäisi näkyä oikea tunnuskin.


      • Kiinnostunut_kiihottunut

        Ja yksityiseltä kun ostaa niin eikö tuotteessa ole silloin perävalotakuu?


      • takavalotakuu

        Yksityisten välisessä kaupassa on takavalotakuu. On syynsä, miksi tuolla sivulla ei ole mitään tietoa kuka myy ja mitä, ja millä ehdoilla. Kuitissahan voi sitten lukea mitä vaan, mutta toteennäyttäminen menee vaikeaksi


    • kukuschka

      Aina soi ja kukkuu

      • Tyrnäväntorpedo

        Lämmittimeltä toivoisi muitakin ominaisuuksia kuin musiikintoisto ja eläinten äänien matkiminen.


      • epäilyttäää

        Juu. Äänekäs lämmppäri on vihoviimeinen kapistus kun pitäisi nukkua. Näköjään Planar täyttää hyvin määritteen venäläisestä pyrstönsuristimesta.


      • Outoa.kampajointia
        epäilyttäää kirjoitti:

        Juu. Äänekäs lämmppäri on vihoviimeinen kapistus kun pitäisi nukkua. Näköjään Planar täyttää hyvin määritteen venäläisestä pyrstönsuristimesta.

        Eipä tuo sen äänekkäämpi ole kuin Eberi tai Webasto. asennus on ratkaisevampaa kuin lämmittimen valmistusmaa.


    • Kari_79

      Pystyykö tuon planar 44:n asentamaan suoraan vanhaan Wallaksen jalkaam?

    • Keijjo

      9-metrisessä kaksihyttisessä purjeveneessämme on vanhan lämmitinasennuksen jäljiltä 100mm:n ilmaputkisto. Jaksaakohan tuo planar 2d puskea lämmintä ilmaa kaikkialle sisätiloihin, jos putkien eristykset hoitaa huolella? Epäilyttää, että kerkeääkö ilma jäähtyä liikaa, koska planarin lämminilman ulostulo on vain 60mm. Olisiko järkevämpää asentaa suosiolla 60mm ilmaputkisto koko veneeseen vanhan 100mm tilalle? Toiseen hyttiin on lämmittimeltä noin kolme metriä matkaa.

      • Tyrnäväntorpedo

        Työnnä 60mm putki vanhan sisään. Samalla lisäät lämpö- ja äänieristystä.


      • Miten.sen.sitten.ottaa

        100 mm lähtöhän tuossa Planarissa on.


      • Keijjo

        2D:ssä on 60mm


      • Miten.sen.sitten.ottaa
        Keijjo kirjoitti:

        2D:ssä on 60mm

        Sorry- En huomannut tuossa tuota mainitaa 2d. Toisaalta, en myöskään laittaisi noin pientä lämppäriä tuollaiseen veneeseen, vaan sen 44d;n


      • sySepra
        Miten.sen.sitten.ottaa kirjoitti:

        Sorry- En huomannut tuossa tuota mainitaa 2d. Toisaalta, en myöskään laittaisi noin pientä lämppäriä tuollaiseen veneeseen, vaan sen 44d;n

        Meillä 44d 31ft purkkarissa. Turhan tehokas, eteskin kun lämmitin ei osaa sammuttaa itseään silloin kun sen minimiteho 1kW on liikaa. Herättää yöllä kun lämpö nousee, ihan kylmimpiä kevätöitä lukuunottamatta.
        2d olisi ollut parempi valinta.


      • Joakim1

        Ei ole mitään haittaa isommasta putkesta, varsinkaan eristettynä. Hukkalämpö putken ympäristöön kasvaa ~10%, mutta tuon voi kompensoida jo 1 mm paksuisella eristyksellä. 1 cm eristyksellä hukkalämpö puolittuu. Jos pisin veto on vain 3 m, ei siinä tule suurta lämpöhukkaa, vaikka ei eristäisikään. Sisään työnnetty putki on toki helppo ja tehokas tapa eristää.


      • isompiparempi

        Isomman putken hitaampi virtaus taitaa plussana tuoda vähäisemmän kohinan.


      • Tuossa on moni tehnyt valintavirheen, kun on "ahneuksissaan" ostanut 4Kw lämmittimen, kun se maksaa suunnilleen saman verran. Siinä mielessä 2Kw on ihan hyvä valinta useaaan paikkaan.

        Jos tarvitaan vain muutama metri putkea, niin eikö ne olisi sama siinä samalla keikalla vaihtaa uusiksi. Siellä on joskus nimittäin erilaisia uusia elämänmuotoja niiden putkien sisäpinnalla kymmenien vuosien käytön jälkeen. Se putki ei nimittäin hirveästi maksa.

        https://www.heater.fi/fi/lammitysilmaletku-60mm-apk.html

        Tuossa PU27 ohjaustaulussa on vaihtoehtona myös se termostaattiohjaus, että se osaa sammuttaa lämmittimen tarpeen mukaan.

        https://www.heater.fi/fi/ohjaustaulu-binar-5s-pu27.html


      • vanhami kirjoitti:

        Tuossa on moni tehnyt valintavirheen, kun on "ahneuksissaan" ostanut 4Kw lämmittimen, kun se maksaa suunnilleen saman verran. Siinä mielessä 2Kw on ihan hyvä valinta useaaan paikkaan.

        Jos tarvitaan vain muutama metri putkea, niin eikö ne olisi sama siinä samalla keikalla vaihtaa uusiksi. Siellä on joskus nimittäin erilaisia uusia elämänmuotoja niiden putkien sisäpinnalla kymmenien vuosien käytön jälkeen. Se putki ei nimittäin hirveästi maksa.

        https://www.heater.fi/fi/lammitysilmaletku-60mm-apk.html

        Tuossa PU27 ohjaustaulussa on vaihtoehtona myös se termostaattiohjaus, että se osaa sammuttaa lämmittimen tarpeen mukaan.

        https://www.heater.fi/fi/ohjaustaulu-binar-5s-pu27.html

        Omakohtaisesta kokemuksesta sanoisin, että ei riitä 2 Kw jos putkea ja suuttimia on hiukankin enemmän.


      • Puhallus ja lämpöteho ei ensinnäkään ole synonyymejä keskenään. Pienelläkin puhalluksella saadaan lämpöä hyttiin. 2kW on aina 2kW ja 4kW on 4kW riippumatta suulakkeiden määrästä. Jos vene on pieni, ei sinne monta suulaketta tarvita lämpöä jakamaan. Suulakkeiden määärä ei siis varsinaisesti syö lämpötehoa. Jos sinulla on 6m kabiinivene, 4kW on ihan varmasti liikaa, vaikka siellä olisi 20 suulaketta.

        Oletettavasti tuossa ylläolevan kaverin veneessä on ollut Wallas 1800B, jonka teho on ollut alle 2kW, jolloin vastaavan kokoinen lämmitin riittää siihen ihan hyvin.


      • Tyrnäväntorpedo
        vanhami kirjoitti:

        Puhallus ja lämpöteho ei ensinnäkään ole synonyymejä keskenään. Pienelläkin puhalluksella saadaan lämpöä hyttiin. 2kW on aina 2kW ja 4kW on 4kW riippumatta suulakkeiden määrästä. Jos vene on pieni, ei sinne monta suulaketta tarvita lämpöä jakamaan. Suulakkeiden määärä ei siis varsinaisesti syö lämpötehoa. Jos sinulla on 6m kabiinivene, 4kW on ihan varmasti liikaa, vaikka siellä olisi 20 suulaketta.

        Oletettavasti tuossa ylläolevan kaverin veneessä on ollut Wallas 1800B, jonka teho on ollut alle 2kW, jolloin vastaavan kokoinen lämmitin riittää siihen ihan hyvin.

        Juu, energiatase on sama, mutta lämmön siirtyminen jakautuminen ei ole.
        Jos pelkkää energiaa katsottaisiin, ei putkia tarvitse lainkaan koska laite tuo veneeseen saman energia putkien ja suulakkeiden määrästä riippumatta.


      • Edelleenkin 44D on liian iso aika moneen veneeseen, kun 2D riittäisi ihan hyvin Suulakkeiden määrä ei tähän asiaan vaikuta mitenkään.

        Toinen asia on tietenkin se, että keskiverto tee-se-itse mies pyrkii laittamaan yleensä tuplamäärän suulakkeita todelliseen tarpeeseen nähden. Puhallusta ei sitten todellakaan riitä kaikille. Miinuksena tässä tulee, että sitä lämpöä tuppaa jäämään sinne pilssiin ja sivulokeroihin, josta se hitaammin leviää sinne veneeseen. Laittamalla ison lämmittimen, paljon putkea ja suulakkeita voi sitten lämmittää tasaisesti hieman enemmän merta.


      • vanhami kirjoitti:

        Edelleenkin 44D on liian iso aika moneen veneeseen, kun 2D riittäisi ihan hyvin Suulakkeiden määrä ei tähän asiaan vaikuta mitenkään.

        Toinen asia on tietenkin se, että keskiverto tee-se-itse mies pyrkii laittamaan yleensä tuplamäärän suulakkeita todelliseen tarpeeseen nähden. Puhallusta ei sitten todellakaan riitä kaikille. Miinuksena tässä tulee, että sitä lämpöä tuppaa jäämään sinne pilssiin ja sivulokeroihin, josta se hitaammin leviää sinne veneeseen. Laittamalla ison lämmittimen, paljon putkea ja suulakkeita voi sitten lämmittää tasaisesti hieman enemmän merta.

        En tiedä mihin nämä ovat vastauksia, mutta tosiaan omakohtaisena kokemuksena - moottoriveneen lämmittämisestä kylläkin, voin todeta, että ei ole yhtään liikaa tuo 4 Kw;n teho. Suulakkeita tarvitaan, että kahdessa tasossa olevaan "lokerikkoon" saadaan suhteellisen tasaisesti lämpöä. mm. Salonki ( 3 suulaketta), midcab ( 2 suulaketta), keulakajutta ( 2 suulaketta) ja WC ( 1 suulake).


      • Säie koskee ylhäällä olevan kysyjän "9-metrisessä kaksihyttisessä purjeveneessämme " olevaa keskustelua. Siihen sopiva lämmitin on 2Kw. Siinä ei ole salonkia midcabia, keulahyttiä ja huussia, johon tarvii erillisen puhalluksen.


      • Keijjo

        Vanhassa lämmitinvirityksessä tuloilma on otettu veneen sisältä. Mitenhän se raitisilma kannattaisi järjestää sinne planarille? Onko esimerkiksi jotain tiettyä kylki- tai kansiläpivientiä, joka kannattaisi laittaa? Lämmitin on salongin ja keulapiikin välitilassa.


      • Niinhän niitä lämmittimiä aikoinaan asennettiin tuonne välilaipioon. Nyt suosittelen kuitenkin että asennat sen veneen peräosaan esimerkiksi varastotilaan. Sieltä se saa raittiin ilman kitusiinsa kätevimmin.


      • Unihiekkaasilmille
        Sea_Ray kirjoitti:

        En tiedä mihin nämä ovat vastauksia, mutta tosiaan omakohtaisena kokemuksena - moottoriveneen lämmittämisestä kylläkin, voin todeta, että ei ole yhtään liikaa tuo 4 Kw;n teho. Suulakkeita tarvitaan, että kahdessa tasossa olevaan "lokerikkoon" saadaan suhteellisen tasaisesti lämpöä. mm. Salonki ( 3 suulaketta), midcab ( 2 suulaketta), keulakajutta ( 2 suulaketta) ja WC ( 1 suulake).

        Minä vain halusin kysyä sinulta, että olet kai perillä kenen kanssa tässä ollaan juttusilla. Tarkoitan tällä tuota toista rekistöröityä nimimerkkiä :)
        Omana kokemuksenani on tullut selväksi, että liian suuritehoista lämmitintä ei kannata asentaa - vaikka halvalla saisikin.
        Omassa alle 30 jalkaisessa purjeveneesäni on Webasto 2000 ja eristetty putkisto perästä keulaan, joten lämpö kyllä leviää hyvin.
        Lämmintä vain tulee liikaa, sillä lämmitin menee pitkäksi aikaa huilimaan ja sitten herättää kun on aika ryhtyä uudelleen lämmittämään.
        Minusta olisi mukavampi, jos se kävisi pienellä teholla koko yön - siis tasainen pöhinä, johon tottuu. Eikä niitä ärsyttäviä uudellen käynnistymisiä.
        Olen päivällä - viileinä päivinä- käyttänyt sitä lämmitintä täysillä, jotta se pysyisi puhtaana. Tässä auttaa se että, minulla on yksi suutin avotilan pappatelttaan.


      • Webastot ei ole koskaan olleet tunnettuja Elegantista lämpötilansäädöstään. Niiden minimin ja maksimin väli on kaikkien lämmitinmerkkien pienin. Siitä johtuu tuo pätkiminen. Itsellä oli joskus aikaisemmin AT3500 ja se ärsytti suunnattomasti. Jos haluaa tasaisesti ja laajasti säätyvän lämmittimen on Safirella kaikista laajimmat säätöarvot. 23Di menee 700w:stä 2.3kW saakka

        https://www.heater.fi/fi/safire-23di-diesellammitin-ilmapuhallus-12v.html

        Joskus olisi tosiaan hyvä käyttää noita täysillä hetken aikaa. Ihan kaikkia lämmittimiä, jos ovat pitkään pienellä. Toisekseen olisi parempi että ovat ylipäätänsä pitkään päällä eikä lyhyitä pätkiä katkoen


      • Unihiekkaasilmille
        vanhami kirjoitti:

        Webastot ei ole koskaan olleet tunnettuja Elegantista lämpötilansäädöstään. Niiden minimin ja maksimin väli on kaikkien lämmitinmerkkien pienin. Siitä johtuu tuo pätkiminen. Itsellä oli joskus aikaisemmin AT3500 ja se ärsytti suunnattomasti. Jos haluaa tasaisesti ja laajasti säätyvän lämmittimen on Safirella kaikista laajimmat säätöarvot. 23Di menee 700w:stä 2.3kW saakka

        https://www.heater.fi/fi/safire-23di-diesellammitin-ilmapuhallus-12v.html

        Joskus olisi tosiaan hyvä käyttää noita täysillä hetken aikaa. Ihan kaikkia lämmittimiä, jos ovat pitkään pienellä. Toisekseen olisi parempi että ovat ylipäätänsä pitkään päällä eikä lyhyitä pätkiä katkoen

        Minäkin hölmö tutustuin Safireen, vasta äskettäin. Olisimpa selvittänyt asioita paremmin ennen ostopäätöstä - kiitos kuitenkin infosta.


      • Unihiekkaasilmille kirjoitti:

        Minä vain halusin kysyä sinulta, että olet kai perillä kenen kanssa tässä ollaan juttusilla. Tarkoitan tällä tuota toista rekistöröityä nimimerkkiä :)
        Omana kokemuksenani on tullut selväksi, että liian suuritehoista lämmitintä ei kannata asentaa - vaikka halvalla saisikin.
        Omassa alle 30 jalkaisessa purjeveneesäni on Webasto 2000 ja eristetty putkisto perästä keulaan, joten lämpö kyllä leviää hyvin.
        Lämmintä vain tulee liikaa, sillä lämmitin menee pitkäksi aikaa huilimaan ja sitten herättää kun on aika ryhtyä uudelleen lämmittämään.
        Minusta olisi mukavampi, jos se kävisi pienellä teholla koko yön - siis tasainen pöhinä, johon tottuu. Eikä niitä ärsyttäviä uudellen käynnistymisiä.
        Olen päivällä - viileinä päivinä- käyttänyt sitä lämmitintä täysillä, jotta se pysyisi puhtaana. Tässä auttaa se että, minulla on yksi suutin avotilan pappatelttaan.

        Minä en nyt oikein ymmärrä mitä ajat takaa?
        Pitäisikö minun olla kertomatta mielipidettäni ja omakohtaista kokemustani asiasta, koska ??? Vanhami myy lämmittimiä? Hän tämän omanikin minulle myi. Se ei kuitenkaan muuta omaa kokemustani, eikä mielipidettäni.
        Ero voi syntyä myös siitä, että minulla kyseessä on sokkeloinen moottorivene, eli ??


      • Keijjo
        vanhami kirjoitti:

        Niinhän niitä lämmittimiä aikoinaan asennettiin tuonne välilaipioon. Nyt suosittelen kuitenkin että asennat sen veneen peräosaan esimerkiksi varastotilaan. Sieltä se saa raittiin ilman kitusiinsa kätevimmin.

        Valitettavasti kyseisessä yksilössä lämmittimen asentaminen peräboksiin ei ole mahdollista. Kuinka siis saisi kätevimmin puhkottua reiän kanteen ja reikään laitettua 60mm putken ulkoa tulevaa raitisilmaa varten? Minkälainen venttiili kannattaisi laittaa?


      • Unihiekkaasilmille
        Sea_Ray kirjoitti:

        Minä en nyt oikein ymmärrä mitä ajat takaa?
        Pitäisikö minun olla kertomatta mielipidettäni ja omakohtaista kokemustani asiasta, koska ??? Vanhami myy lämmittimiä? Hän tämän omanikin minulle myi. Se ei kuitenkaan muuta omaa kokemustani, eikä mielipidettäni.
        Ero voi syntyä myös siitä, että minulla kyseessä on sokkeloinen moottorivene, eli ??

        Älä ny hermostu. Ei ollut tarkoitus ärsyttää. Luulisin että jos eristät ne putket hyvin, niin varmaankin saat lämmintä useammastakin suuttimesta.
        Minä kun katselen asioita pienen purjeveneen vinkkelistä, niin mittakaavat siinä helposti heittää :D


      • Plaaaan
        sySepra kirjoitti:

        Meillä 44d 31ft purkkarissa. Turhan tehokas, eteskin kun lämmitin ei osaa sammuttaa itseään silloin kun sen minimiteho 1kW on liikaa. Herättää yöllä kun lämpö nousee, ihan kylmimpiä kevätöitä lukuunottamatta.
        2d olisi ollut parempi valinta.

        Mä ostin 2D:n juuri tuosta syystä. Meillä on 9 metrinen moottorivene, jossa on erillinen takahytti. Takahytti toimii lähinnä varastona, mutta sinne on lämppärin putki. Kylmillä keleillä laitan takahytin suuttimen lähes kiinni, jolloin puhaltaa enemmän eteen. Yhden kerran on ollut vähän viileää keväällä huhtikuun lopussa. Pakkasta oli yöllä aika paljon ja veneessämme on aika paljon ikkunapinta-alaa. Todella tyytyväinen olen lämppäriin ollut neljän kauden jälkeen


    • Tyrnäväntorpedo

      Lämmitin on helppo hankkia ja asentaakin, mutta en ole vielä nähnyt venettä, jossa olisi suunniteltu ilmanvaihto. Usein sisälle voi puhaltaa lämmintä tai kylmää ilmaa, mutta se ei ole johdettu hallitusti pois.

      Onko kenelläkään kokemusta ilmanvaihdon toteutuksesta esimerkiksi niin, että likainen ilma poistuu vaikka suihkujen va vessan kautta samaan tapaan kuin asunnossa?
      Ikkunoita voi tietenkin avata, mutta tarkoitan suunniteltuja poistoja.

      • Tuo on ajatuksena varmastikin hieno, mutta totutuykseltaan varmastikin normaaliveneissä kohtalaisen hankala ja kallis. Huvijahdeissa 50 ft. olen kyllä sellaisiin järjestelmiin törmännyt, mutta normaali veneessä tila ja kustannukset varmastikin ovat rajoittava tekijä.


      • Tyrnäväntorpedo

        Teknisesti ei ole kovin vaikeaa laittaa vessaan ja suihkuun poistoa vaikka dorade-venttiilin kautta. Kun lämmin puhalletaan kabiiniin, voi suihkun/vessan seinään alas tehdä reiän, josta ilma virtaa katon kautta pois.

        Mietin onko sellaista kukaan tehnyt. Keskustelu pyörii usein siinä, miten sisällöe saadaan puhallettua ilmaa, mutta ei mietitä, miten kostean/likaisen ilman pitäisi poistua. Suihku/vessa ei tarvitse erillistä lämmitystä, jos likainen ilma poistuu sitä kautta, kuten asunnoissa.
        Tämä tuli mieleen, kun oli jossain kirjoitiuksessa maininta, että vessa kaipaisi oman suulakkeen, muttei oikesti kaipaa.


      • Tyrnäväntorpedo kirjoitti:

        Teknisesti ei ole kovin vaikeaa laittaa vessaan ja suihkuun poistoa vaikka dorade-venttiilin kautta. Kun lämmin puhalletaan kabiiniin, voi suihkun/vessan seinään alas tehdä reiän, josta ilma virtaa katon kautta pois.

        Mietin onko sellaista kukaan tehnyt. Keskustelu pyörii usein siinä, miten sisällöe saadaan puhallettua ilmaa, mutta ei mietitä, miten kostean/likaisen ilman pitäisi poistua. Suihku/vessa ei tarvitse erillistä lämmitystä, jos likainen ilma poistuu sitä kautta, kuten asunnoissa.
        Tämä tuli mieleen, kun oli jossain kirjoitiuksessa maininta, että vessa kaipaisi oman suulakkeen, muttei oikesti kaipaa.

        Sielläpä istuskelet perse huurtessa sitten kuituWC;ssä syksyllä ja keväällä ;D
        Kyllä se vaan kaipaa, varsinkin jos on "lasikuitukoppi", siellä on kylmä kuin ryssän helvetissä, jos sinne ei mene lamminilmapuhallusta. Omassa vedetty yhsetä "haarasta" säädettävä suulake WC;hen, ja tuo haara josta se on otettu, jatkuu salonkiin. On kuin "ohivirtausputki" tuolle WC;n lämmitykselle, jotta siellä ei myöskään sula istuskellessa.


      • Tyrnäväntorpedo
        Sea_Ray kirjoitti:

        Sielläpä istuskelet perse huurtessa sitten kuituWC;ssä syksyllä ja keväällä ;D
        Kyllä se vaan kaipaa, varsinkin jos on "lasikuitukoppi", siellä on kylmä kuin ryssän helvetissä, jos sinne ei mene lamminilmapuhallusta. Omassa vedetty yhsetä "haarasta" säädettävä suulake WC;hen, ja tuo haara josta se on otettu, jatkuu salonkiin. On kuin "ohivirtausputki" tuolle WC;n lämmitykselle, jotta siellä ei myöskään sula istuskellessa.

        En ole havainnut huurretta eikä suihku ole jäätynyt. Mikään suihku.
        Varmaan riippuu WC:n sijoittelusta.
        Sen sijaan suihkutila ei tahdo kuivua koska kostea ilman ei poistu.


      • Tyrnäväntorpedo kirjoitti:

        En ole havainnut huurretta eikä suihku ole jäätynyt. Mikään suihku.
        Varmaan riippuu WC:n sijoittelusta.
        Sen sijaan suihkutila ei tahdo kuivua koska kostea ilman ei poistu.

        Kyllä poistuu "huipparilla", ja samalla poistuu lämpö. Myös siksi tarvitaan se lämpösuulake.


      • Tyrnäväntorpedo
        Sea_Ray kirjoitti:

        Kyllä poistuu "huipparilla", ja samalla poistuu lämpö. Myös siksi tarvitaan se lämpösuulake.

        Huipparilla varmaan poistuu, mutta jos lämppäri joka tapauksessa puhkuu ilmaa ulkoa sisälle, niin poistoon riittää reikä ilman imuria.


      • Tyrnäväntorpedo kirjoitti:

        Huipparilla varmaan poistuu, mutta jos lämppäri joka tapauksessa puhkuu ilmaa ulkoa sisälle, niin poistoon riittää reikä ilman imuria.

        Ilman huipparia, suihkun aiheuttama kosteus menee helpommin suihku/WC-tilasta oven ritilän kautta salonkiin.


    • Tstaatti

      Meillä 7m veneessä 2kw planar, raitisilma otetaan ulkoa ja hyttiin muodostunee ylipaine, joka vuotaa ulos mistä sattuu, erillisiä poistoventtiiliä ei tarvinne. Yöllä minimitehokin on liikaa, joten asensin hyttiin termostaattiohjatun ilmaventtiilin, joka ohjaa ylimääräisen ilmamäärän ulos. Näin lämpötila pystyy pyydetyssä nätisti.

      • Tyrnäväntorpedo

        Pistä linkki termostaattiohjattuun ilmaventtiiliin, niin pääsee tutustumaan.
        Se on varmaan paljon yksinkertaisempi kuin termostattiohjattu lämmitin.

        Minulla on sama ongelma eli ilma poistuu minne sattuu. Mielummin poistaisin sen hallitusti niin, että ilma vaihtuu kuin että johonkin tulee oikovirtaus.


      • Tstaatti

        Rakentelin venttiilin sekä ohjauspiirin itse, joten ei oikein ole mitä linkittää. Kuitenkin homma toimii niin, että mikrokontrolleri mittaa lämpötilaa, vertaa sitä pyydettyyn arvoon ja sen mukaan säätää venttiilin asentoa portaattomasti.

        Vielä kun saisi dataa miten plaanarin ohjaus toimii, niin saisi kaikki yhden hallintapaneelin taakse.


      • Siellä on ihan perus pic sisällä mikä hoitaa koko homman. Ohjaustaulu on suoraan ttl portissa kiinni. Nappaat vaan suoraan pickitin näytön tilalle ja alat häckäämään.


    • Tyrnäväntorpedo

      Sen verran ehdin googlata, että löysin tasavirralla toimivan kosteuteen perustuvan katkaisijan. Se voisi olla ihan erinomainen vaihtoehto poistotuulettimelle.

    • saatanpaostaa
    • Kepusika

      Onko toi ruskikabistus vakuutusnylkyreiden hyväksymä?jos on niin on halpa laite muihin verrattuna.

    • Anonyymi

      2016 laitoin paattiin Planar 2d:n, hyvin pelittää vielä.

    • Anonyymi

      Tänään asennettu autoterm 2d 6.3m veneeseen. Lämmintä tulee, kaksi suulaketta. Toinen edessä ja toinen takana. Saa nähdä miten toimii kun aika menee.

      Asennus helppo, aikaa meni n.3 päivää kun ei ollut mahdollista tehdä aamusta iltaan, eikä aikaisempaa kokemusta lämppäreistä.

      Kunnon pakoputki ehdoton veneessä sillä lämpiää jonkun verran toi kunnollinenkin. Comfort control ohjain todella hyvä käyttää.

    • Anonyymi

      Hei ennen kun ostat kyseisestä yrityksestä lämmittimen suosittelen varmistaa tuotteiden takuuasiat ja miksi näin,erehdyin ostamaan Autoterm air 4D joka hajos kolmannella käyttökerralla josta ilmoitin yritykseen ja ilmoitin kaupan välitön purku tai uusilaite tilalle johon sain vastauksen heillä on oma takuu järjestelmä jota ei kuitenkaan ole ilmoitettu kuluttajalle niinkuin kuuluu. Tarkastin laitteen ohjekirjan mukaisesti josta ilmeni et hehkun sihti oli asennettu väärin siten et heku oli kiinni sihdissä joka tuhos sen sulamalla osittain,myös puhallinmoottori alko pitää ääntä kun ilma lämpeni 50asteeseen joka ei kuulu toimvaan laitteeseen. Itse lämmittimen rungossa ilmeni asennuksessa että laite ei käy suoraan esim Webasto kiinnitys rautaan suoraan iman työstämistä vaikka pitäis käydä,vaikuttaa siltä et onkohan kyseessä aidon Autoterm air 4D, oliskohan kiina runko eksinyt laatikkoon.

      • Anonyymi

        Ei sinulla ole mitään oikeutta ilmoittaa kaupan välitöntä purkua tai tai uutta laitetta tilalle. Toimittajalla on oikeus korjaaviin toimenpiteisiin kohtuullisessa ajassa. Etämyynnissä sinulla on peruutus/palautusoikeus ellet ole ottanut palvelua tai tuotetta käyttöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sinulla ole mitään oikeutta ilmoittaa kaupan välitöntä purkua tai tai uutta laitetta tilalle. Toimittajalla on oikeus korjaaviin toimenpiteisiin kohtuullisessa ajassa. Etämyynnissä sinulla on peruutus/palautusoikeus ellet ole ottanut palvelua tai tuotetta käyttöön.

        Ei asiakas määrittele takuuta ja sen käytäntöjä. Missään laitteessa ei ole automaattisesti "uusi tilalle heti ilman tutkimista" myyjällä on oikeus ja velvollisuus tutkia laitteen vika ja korjata laite. Ei siinä mitään ihmeellistä.

        Vaikka menisit ostaa uuden ifonen ja se menisi takuuvialliseksi, et saa uutta, vaan sinun laitteesi menee huoltoon. Omani oli kuus viikkoa reissussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei asiakas määrittele takuuta ja sen käytäntöjä. Missään laitteessa ei ole automaattisesti "uusi tilalle heti ilman tutkimista" myyjällä on oikeus ja velvollisuus tutkia laitteen vika ja korjata laite. Ei siinä mitään ihmeellistä.

        Vaikka menisit ostaa uuden ifonen ja se menisi takuuvialliseksi, et saa uutta, vaan sinun laitteesi menee huoltoon. Omani oli kuus viikkoa reissussa.

        "Uusi tilalle heti no questions asked" takuitakin on... myyjän määrittelemänä ja hinnoittelemana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uusi tilalle heti no questions asked" takuitakin on... myyjän määrittelemänä ja hinnoittelemana.

        Anna esimerkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna esimerkki.

        mm. Victorinox, Leatherman, Zebra.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anna esimerkki.

        Sitten on lämmittimiä joilla ei ole lainkaan takuuta, kuten Webasto, Eberspächer ja kaikki kiinalaiset keksinnöt.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe