Kalliit vakuutukset

CBR_600

Harkitsin tuossa käytetyn Honda CBR 600:sen hankkimista, mutta nuo kalliit vakuutukset pistää miettimään. Jos en väärin katsonut, niin moisen härvelin vakuutus oli n. 900e/vuosi. Ajattelin tsekata pienempi tehoisen pyörän vakuutuksen hintaa, Kawasaki vn900 hinta oli n. 800e/vuosi. Tuo on melkein kahden viikon nettopalkka, tuo siis menisi pelkkään liikennevakuutukseen ja mahdollinen kasko siihen päälle.

Kun ostaa pyörän ja ajovarusteet, niin niihinkin menee pitkä penni. Moottoripyöräily on varmasti mukava mutta kallis harrastus.

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rojali Enfieldi

      Ei moottoripyöräily nyt NIIN kallista sentään ole. Vakuutusyhtiöissä on suuria eroja hintojen suhteen, nuo 900€ vakuutusyhtiöt kannattaa unohtaa ja pyytää tarjouksia muista yhtiöistä.
      Ajovarusteita kannattaa kysellä nyt syksyllä tarjouksista ja käytettyinäkin saa todella sopivasti, kun jollakin harrastus lopahtaa. Kypärään kannattaa satsata, mutta kelvollisia ja hyviä kypäriä saa toki niitäkin sopivasti. Kauden loputtua loput varastot monasti myydään pois, joskus 30€ riittää laadukkaaseen kypärään.
      Itselläni on useampi moottoripyörä ja mopokin, joten jos en kilpailuttaisi vakuutuksiani, niitä kaikkia olisi mahdoton pitää. Omalla kohdallani Pohjola on tehnyt edullisimman tarjouksen vakuutuksistani.

      • m 1800 r

        Noihin vakuutushintoihin vaikuttaa moni asia,teho/paino.kuskin ikä.asuinkunta.ym.ym.mut kyykyt ja hd:t on yleensä kalliimpia mut kilpaillutus ja keskittäminen kannattaa.ite vaihdoin pohjolan keskitettyyn fenniasta ja vakuutus halpeni lähes puolella.


      • Rojali Enfieldi
        m 1800 r kirjoitti:

        Noihin vakuutushintoihin vaikuttaa moni asia,teho/paino.kuskin ikä.asuinkunta.ym.ym.mut kyykyt ja hd:t on yleensä kalliimpia mut kilpaillutus ja keskittäminen kannattaa.ite vaihdoin pohjolan keskitettyyn fenniasta ja vakuutus halpeni lähes puolella.

        Meikäläisellä vakuutettuna yksi HD:kin, siinäkin koko vuoden liikennevakuutus osakasko alle 400€/v.
        Tuosta kilpailutuksesta sen verran, että yritin yhdestä yhtiöstä saada vakuutustarjousta netin kautta, eipä onnistunut jostain (?) syystä ja sattumoisin tapasin ko. yhtiön edustajan eräillä messuilla, otin asian puheeksi. Hän kertoi, ettei välttämättä netin kautta saa heiltä parasta tarjousta, vaan henkilökohtaisesti asioimalla. Sainkin sitten myöhemmin neuvottelun kautta tarjouksen, joka ei ollut siellä päinkään, sain uuden tarjouksen paranneltuna, mutta vieläkään ei ollut ja säätöä tehtiin vielä siihenkin. En vaihtanut yhtiötä, kun ei olisi tullut säästöä, vakuutukset jäivät vielä toistaiseksi Pohjolaan.
        Keskittäminen kannattaa, minulla on sellainen vakuutuspaketti kaikkineen, että saan muutaman vakuutuksen käytännössä "ilmaiseksi", koska vakuutettuna on autoja, kiintesitöjä, moottoripyöriä, työkoneita ym. joka tuo jo melkoisia etuja.


    • Mika....

      Samaa mieltä edellisen kanssa. Vakuutuksenhintaan vaikuttaa pyörän lisäksi asuinalue, kuljettajan ikä ja sukupuoli (kai vielä toistaiseksi ainakin). Pyörän teho/painosuhde lienee se joka on ratkaisevinta ja siksi tehokkaat ja kevyet kyykyt ovat yleensä kalliimpia vakuuttaa. Tekstistäsi pääteleen kustomikin kävisi, niin niissä on yleensä halvemmat vakuutukset kun ovat matalaviritteisiä moottoreita ja aika painavia pyöriä.

      Sitten vakuutuksen hintaan vaikuttaa se ottaako katkaisuoikeudellisen vai ympärivuotisen vakuutuksen. Kannattaa samalla kun kilpailuttaa vakuutusyhtiöt, selvittää myös se kumpi vaihtoehto on kohdallasi edullisempi ja tarpeisiisi sopivampi. Itselleni ympärivuotinen vakuutus tuli halvemmaksi ja helsinkiläiselle keski-ikäiselle kustomistimiehelle se maksaa 400 € vuodessa (eli siis minulle). Se kaskon tarve kannattaa miettiä ihan erikseen ja näkisin että se voi kannattaa lähinnä uuteen ja kalliiseen pyörään, mutta käytettyyn vanhempaan pyörään ei kannata mitään kaskoa ottaa, koska se menee sitten aina lunastukseen ja lunastushinta ei todellakaan ole mikään käypä markkinahinta eli joutuisit antamaan pyöräsi puoli-ilmaiseksi vakuutusyhtiölle joka myisi sen kalliilla varaosina AVK:n kautta. Kannattaa siis oikeasti harkita onko kasko mitenkään tarpeellinen.

      Muuten voisi sanoa että käypäsen prätkän saa käytettynä parista tonnista ylöspäin (nythän ne on halpoja kuin leipä takavuosiin verrattuna) ja ajopuvun saa noin neljästä-viidestäsadasta ylöspäin (riippuu haluaako laatua ja haluaako nahkaa ja oletko sen kokoinen, että normikoot käy). Laadukas kypärä maksaa parista sadasta ylöspäin (riippuu merkistä ja onko tämän vai viimevuoden mallia ja kypärätyypistä).

      Sitten pyörään pitää tietenkin ostaa bensiiniä ja sen öljyt täytyy vaihtaa kerran vuodessa tai 6000km välein (pääsääntöisesti, mutta on olemassa myös harvempivaihtovälisiä pyöriä riippuu pitkälti kytkimen tyypistä). Renkaita pitää ostaa myös silloin tällöin riippuen pyörästä ja ajotavastasi. Jossain kustomissa rengas saattaa kestää helposti parikymmentätuhatta kilometriä ja vastaavasti joku tehokas kyykky jolle tulee annettua runtua rengas voi olla loppu neljässä tonnissa. Renkaan hinta riippuu renkaasta, mutta sanotaan vaikka että satasesta ylöspäin noin pääpiirteittäin. Jos sulla ei ole omaa tallia, niin pyörää pitää säilyttääkin jossakin. Sen voi säilyttää pihalla pressunalla vaikka parkkiruudussa kun huomioi muutamia seikkoja ja valmistelee pyörän huolellisesti talvea vasten, mutta aina parempi jos sen saa johonkin lämpimään talliin. Itse maksan satasen kuukaudessa tallista jossa saan käydä pyrää ropaamassa mielinmäärin (mielestäni varsin halpa), mutta pelkkä talvisäilytys maksaa tyypillisesti semmoisen sataviisikymppiä koko talvikaudesta eli puolestavuodesta (itse koitan typistää sen neljään kuukauteen). Bensaa prätkä vie suunnilleen sen mitä autokin.

      Olet työssäkäyvä ihminen niin moottoripyöräily ei kulueränä ole varmasti täysin mahdoton, mutta voi edellyttää säästämistä jossakin muualla. Itse en juo ollenkaan enkä tupakoi enkä matkusta (muuten kuin pyörälläni) enkä muutenkaan käytä rahaa juuri mihinkään muuhun. Prätkän kanssa ei tule muutenkaan ryypättyä kun ajaminen on hauskempaa ja laillisempaa selvinpäin:-).

      Siinäpä niitä kuluja omalta osaltani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2524
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      299
      2229
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2082
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1791
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1701
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1659
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      115
      1321
    Aihe