Hätäilenkö turhaan?

Syöpääkö?

Puolitoista viikkoa sitten kävin terveyskeskuksessa lääkärissä, koska löysin nivusista kaksi pattia. Pääsin lääkäriin siis heti seuraavana päivänä kun löysin patit. Lääkäri sanoi, että kyseessä on herpesvirus. Takapuolessa oli rakkulamaista ihottumaa. Sain lääkettä. Ei tehonnut patteihin. Viikon päästä tästä terveyskeskuskäynnistä kävin yksityisellä. Kirurgi sanoi, että isompi patti kannattaa leikata, pienemmälle ei tekisi mitään. Nyt on leikkausaika varattu ensi viikolle eli siis silloin tulee kaksi viikkoa siitä kun patit löysin. Siskollani oli muutama vuosi sitten patti kaulalla, joka osoittautui syöväksi. Leikkaus lääkäriasemalla maksaa lähemmäs 500 e. Kysyin lääkäriltä voisiko hän kirjoittaa lähetteen sairaalaan. Sanoi, että siellä lääkäri voi päättää olla leikkaamatta. Hätäilenkö tässä nyt turhaan? Kannattaisiko odotella vähän aikaa jos patit vaikka häviävät? Turhaan leikkaukseen en kuitenkaan haluaisi mennä. Huomenna on vielä terveyskeskuslääkärin määräämät verikokeet, tulokset tiistaina. En tiedä mitä kokeita ottavat. Syöpä ei käsittääkseni verikokeissa näy. Terveyskeskuksesta sanottiin ensimmäisellä käynnillä, että kannataa odotaa kuukausi ennen kuin tehdään mitään. Soitin sinne siis kun patit ei viruslääkekuurin jälkeen hävinneet, lääkäri sitten määräsi nuo verikokeet. Epätietoisuus on rankkaa, mutta en tiedä tuleeko asia miksikään parissa viikossa tai kuukaudessa?

7

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielenrauhaan

      Jos on rahaa ja asia vaivaa, niin otattaisin pois. On inhottavaa elää pelossa.

    • ???

      Jos patit tuli herpesviruksen aikaan niin ne ovat suurentuneita imusolmukkeita, etnekin jos ne aristavat. Sanoitko kirurgille niisät herpesrakkuloista? Usein kestää kolmisen viikkoa ennenkuin imusolmukkeet pienenevät entiselleen.

    • Syöpääkö?

      Sanoin kyllä kirurgille herpesrakkuloista. Hänen mielestään herpes ei aiheuta patteja nivusiin. Terveyskeskuslääkärin mielestä aiheuttaa. Ja kun nettiä tutkii niin siellä jossain sanotaan, että kyllä aiheuttaa ja toisissa sitten että vain ensi tartunta aiheuttaa. Olen saannut tuon viruksen joskus nuoruudessa. Meni pitään, että mitään oireita sen jälkeen tuli ja sitten kun tuli niin oli rakkulamaista ihottumaa takapuolessa joskus harvoin ja se hävisi itsekseen. Nyt nämä patit hiukan aristaa eli tuntuu kyllä kaiken aikaa pieni jomotus. En tiedä sitten johtuuko siitä, että niitä on tunnusteltu, että olisiko voinnut siitä ärtyä, en nimittäin muista oliko aristavat ihan heti alussa. Sain verikokeiden tulokset eilen ja tulehdusarvot ja verenkuva ok. Eikös niissä pitäisi näkyä tuo herpesviruksen aiheuttama tulehdus? Terveyskeskus lääkäri sanoi, että kannattaa odottaa pari viikkoa ja sitten tulla uudelleen ja siitä lähete ultraan. Jos eivät parane, niin varmaan sitten poistavat julkisellakin puolella, koska on tuota sukurasitetta syöpään. Ajattelin nyt tosiaan katsoa viikon tai pari ja mennä sitten joko terveyskeskukseen tai suoraan kirurgille poistattamaan patti. Tietysti sitä nyt miettii, että oliko oikea ratkaisu? Muutama kaveri kehoitti menemään saman tien. Syöpäjärjestöstä sanottiin, että voi odotella viikon tai pari.

    • Syöpääkö?

      Nyt on kyllä korjattava itseään sillä en olekaan ihan sata varma sanoinko niistä rakkuloista kirurgille, pateista sanoin ja mitä mieltä terveyskeskuslääkäri oli.

    • Syöpääkö?

      Niin ja sitten on tuo polvien särky, jota ollut jo monta vuotta. En maininnut lääkäreille. Tosin olen käynnyt siitä terveyskeskuksessa useita vuosia sitten ja ei tehty mitään. Tuntuu aina vain pahenevan ja särkyä on kaiken aikaa, ei mitään hirveää, mutta selvästi havaittavaa kuitenkin. Liittyykö tämä patteihin?

    • ei yhteyttä

      Kyllä polvissa muu vaiva on.

    • Veeku111111

      Eikö olekin rasittavaa kun nämä terveydenhuollon ammattilaiset eivät osaa päättää että mitä pitäisi tehdä? Toinen kumoaa toisen lausuntoja ja ehdottaa leikkausta jonka toinen samantien kumoaa.. tai jotain.

      Tuohan on usein pelottavinta kun lääkäreistä ei saa irti mitään järkevää.

      Sen suhteen että onko tuo syöpää sitten on vaikea sanoa tässä vaiheessa. Itse kuitenkin pyrkisin sinne ultraan aika äkkiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1275
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1125
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      811
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      672
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      40
      657
    9. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    10. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      349
      625
    Aihe