Ensimmäistä kertaa Norweigianin lennolle (mahdollisesti)

anne avuton

Auttakaas nyt avutonta, kiitos jo etukäteen.
Olemme bonganneet keväällä parikin sopivaa vaihtoehtoa Norweigianin lennoille, vaihtoehtoina lentää Helsingistä Budabestiin tai Prahaan näillä näkymin. Miten tuo onnistuu?

Lippujen ostaminen vaikuttaa helpolta, tuolta sivuilta kun olen hintoja katsonut. Mutta kun olen valinnut lennot ja tehnyt oston, niin MITÄ SITTEN?
Saanko samantien tulostettua lentoliput/boarding passit vai milloin? Ja kun olen ne saanut tulostettua, niin pitääkö vielä sen jälkeen tehdä erillinen lähtötsekkaus netin kautta tai kentällä?

Kyseessä olisi alle viikon reissu (4-5 vuorokautta) joten se tässä eniten mietityttää, että saanko tehtyä jo kotona kaikki tarvittavat lippujen tulostamiset ja mahdolliset tsekkaukset vai pitääkö osata kohteessa tehdä noita juttuja.

Tarkoitus lentää pelkillä käsimatkatavaroilla eli ei ruumaan meneviä laukkua, mutta jos kuitenkin otammekin yhdelle ruumaan menevän laukun, niin muuttaako tilannetta jotenkin?

Ja tietysti otetaan mieluusti muitakin vinkkejä vastaan teiltä kokeneemmilta tuon lentofirman käyttäjiltä, mitä kannattaa huomioida.

9

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taaaas menossa

      Voit tulostaa heti matkalipun, kun olet maksanut lennon, tulee sähköpostiisi. Ruumaan menevästä matkalukusta menee erillinen hinta, jonka näet varausta tehdessäsi. Tiskilläkin voit vielä "ostaa" matkalaukun ruumaan, mutta hinta on korkeampi.Myös kännykkään tulee lippu tekstiviestinä. Kentällä on lähtöselvitysautomaatti, joka on helppokäyttöinen. En ole varma, voiko lähtöselvityksen tehdä jo kotona, ehkä??
      Mikäli ostat ns. low farelipun, joka on edullisempi vaihtoehto, et saa rahojasi takaisin, paitsi mahdolliselta (ota ehdottomasti ennen matkaa) vakuutusyhtiöltäsi sairastapauksessa.
      Lentokoneet on uusia ja mukavia. Ruoka ja juomat on kalliita, eli kannattaa "tankata" ennen matkaa. Tätä nykyä teen lähes kaikki lomamatkani omatoimisesti juuri Norwegianin lennoilla. Tulee edullisemmaksi, kun osaa olla oikeaan aikaan asialla.

    • viuhti_tiuhti

      jos teet kotona (jopa 24 h ennen lähtöä) check-in niin saat boardin passin, tulosta se tai tilaa puhelimeesi. Se on tärkein, jota ilman et pääse turvatarkastuksesta eteenpäin. Boarding passissa on myös istumapaikkasi koneessa.

    • auneavuton

      Alkuperäinen viesti melko vanha jo, mutta asia askarruttaa minuakin. Norweigianilta muutamakin mukavan hintainen lento katsottuna, mutta neuvokaas boarding passi asiassa.

      En omista älypuhelinta tai tablettia, joten miten toimitaan, kun en pysty lippua tilamaan moiseen masiinaan. Saanko lennot maksettuani tulostettua liput jo esim. kuukautta ennen ja check-in tehdään sitten vasta kentällä sekä Suomen päässä että ulkomailla kohteessa?

      • ainasillä

        Liput tulee kotikoneellesi s-postina heti kun olet maksanut matkasi, tulosta ne sieltä. Voit tehdä menolennollesi lähtöselvityksen kotona 36h? ennen matkaa ja tulostaa sen mukaasi. Takaisintullessa kentällä, kun ei ole älypuhelinta...Käsimatkatavaroissa saa ilmaiseksi olla 10kg. Ruumaanmenevästä laukusta peritään yhteensä n. 40e edestakaisin. Helppoa ja edullisempaa kuin valmismatkalla..Muista tosiaan ehdot ja vakuutukset kuntoon.


    • auneaavuton

      Kiitos asiallisesta vastauksestasi!
      Sen vielä varmistaisin, että kun palatessa teen chekkauksen kentällä, onko sitä masiinaa helppo käyttää? Ja siitäkö sitten saan tulostettua lipun paluulennolle?

      • ainasillä

        Lähtöselvitys tehdään palatessa yleensä tiskillä, no hätä. Siellä on neuvovaa henkilökuntaa. Hyvää matkaa!!


    • checkout

      ylensä palvelutiskillä normaaliin tapaan jos ei ole automaatteja. automaatit on helppoja käyttää ja yleensä joku on lähettyvillä valmiina opstamaan.

      • aivanniin

        Jos kohde on tuossa ensimmäisessä viestissä mainittu Budapest tai Praha niin niissä on automaatit molemmissa.


    • avutonaune

      Norweigianilla siis voi samaan hintaan tehdä paluulennon tsekkauksen joko tiskillä tai automaatilla? Ei siis tule lisäkustannuksia, jos sitä ei tee itse, vaan menee tiskille? Pelkillä käsimatkatavaroilla tarkoitus matkustaa, joten ei ole lähtöselvitettävää ruumaan menevää laukkua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2612
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      334
      2444
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      61
      1828
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1714
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1462
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      61
      1458
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe