Itsetuntoa kolhaissut tilanne

kalkkunalaukku

En tiedä kuuluuko asia täänne, mutta olen melko ujo ja hiljainen tyyppi. Meille on tullut töihin uusi työntekijä, joka on käytännössä minun ylpäpuolellani, eli hoitaa päätyön ja minä avustan. Olen aina tykännyt käydä töissäni ja olen tykännyt myös uudesta työntekijästä.

Viimeviikolla kävi kuitenkin tilanne, jossa uusi työntekijä huomautti minua melko toikkaan sävyyn asiasta, josta aikaisemmin minulle ei ole mainittu mitään. Otin jutun aika vahvasti itseeni ja koko loppupäivän juttu pyöri päässäni. Miksei työkaveri viitsinyt sanoa asiaa ystävällisempään sävyyn, hän ei kuitenkaan ole minun esimies. En voinut asiasta tietää, kun ei kukaan ole aikaisemmin ilmoittanut.

Nyt tunnen itseni huonoksi, melkein tuntuu että työkaveri vihaa minua. Muutenkin olen antanut aika huonon kuvan itsestäni, höpötellyt hermostuneesti jotain ihan sekavaa tai ollut vain hiljaa. Huhhuh en edes tiedä miksi kirjoitin tänne. Saanko keneltäkään empatiaa?

2

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trjatargfmgks

      Tiedän tuon tunteen, koska itsellekin kävi jokin aika sitten samoin. Herkkänä ja tunnollisena suhtautuu muiden negatiiviseen palautteeseen vakavasti ja se jää vaivaamaan, varsinkin jos kokee sen epäoikeudenmukaisena, kuten sinunkin tapauksessa. Pidät häntä ilmeisen arvossa, koska suhtaudut noin vakavasti hänen sanoihinsa. Toivottavasti sulla on kotona joku ihminen, jolle voit kertoa asiasta ja hän olisi sinun puolellasi. Aika parantaa, ei kannata murehtia asiaa liian pitkään, vaikka harmittaisikin. Häntä pystyyn :)

      Jos tuo työkaveri jatkaa samanlaista linjaa, niin kannattaa miettiä etukäteen jo vastaus, jolla kerrot hänelle, että jatkossa haluat saada palautteen häneltä ystävällisemmällä tavalla.

    • Amanda321

      Minulla on aivan samanlainen ongelma. Suhtaudun pieneenkin virheeseen tai huomautukseen kuin maailmanloppuun. Ja oikeastaan virheestäkään en jaksa itse virhettä murehtia vaan muiden reaktiota ja sitä, että tuleeko tästäkin nyt jotain sanomista taas. Jos joku muu tekee saman virheen, niin he vain nauravat sille, että tällaista sattuu. En tiedä suhtaudunko itse liian vakavasti vai ovatko muut herkempiä valittamaan minulle kuin muille. Kun oikeasti tuntuu, että muiden mokailut eivät ole yhtään vakavia. Olen ihan varma, että muut vihaavat minua.

      Pitäisi vaan yrittää suhtautua rennommin ja antaa tilanteiden olla ja mennä. Ja jos jää murehtimaan, pitäisi löytää joku keino purkaa sitä. Kertoo jollekin, kirjoittaa päiväkirjaa ja mitä keinoja ja harrastuksia itsellä nyt onkaan, jotka saavat ikävät asiat pois mielestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4041
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3398
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2929
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2861
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2214
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2161
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2097
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1925
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1920
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1869
    Aihe