Positiivinen kokekmus a-vauvan perätilasynnytyksestä

twingirls

Olen 23 vuotias 2kk kaksosten äiti ja halusin jakaa kokemukseni perätilasynnytyksestä, koska omana raskausaikanani en löytänyt kokemusperäistä tietoa aiheesta, vaan ainoastaan mutu tietoa ja pelottelua.

Minun tapauksessani tytöt olivat alku aikana siten että a- vauva oli rt:ssä ja b perätilassa. Loppuraskaudessa tilanne kuitenkin muuttui ja a oli perätilassa ja b rt:ssä. Sairaalassa minulle kerrottiin realiteetit, että perätilasynnytystä varten tehdään lantion pelvimetria eli magneettikuvaus ja mitataan tarkoin, onko lantion koko perätilasynnytykseen sopiva. Minulle myös kerrottiin että perätila oikeuttaa minut leikkaukseen myös mikäli tahdon. Oma toiveeni oli alusta alkaen alatiesynnytys ja olin yhä samaa mieltä vaikka perätilasynnytyksestä peloteltiinkin tyyliin "älä helvetissä suostu synnyttämään alateitse jos a on perätilassa" -keskustelupalstoilla. Lantioni mitat olivat lääkärin mukaan loistavat ja kehuipa hän lantiotani synnyttäjän lantioksi. Kooltani olen mielestäni ihan normaalin kokoinen 174cm, 68kg (normaalioloissa).
Synnytykseni päätettiin käynnistää viikolla 39 3. Minut laitettiin aluksi tippaan ja suunnitelmana oli katsoa 6tunnin kuluttua, jatketaanko kalvojen puhkaisulla vai ballongilla. Kun 6tuntia oli kulunut, lääkäri teki tutkimuksen ja päätyi puhkaisemaan kalvot. Sain tästä noin 4tunnin kuluttua epiduraalin joka vei kivut tyystin mennessään. Ponnistusvaiheeni alkoi kuudelta aamulla ja ponnistin perätilassa olevaa a vauvaa yhteensä 40min jonka jälkeen 20minuutin kuluttua syntyi b vauva normaalisti pää edellä.
Molemmat tyttöni saivat hyvät apgarpisteet ja olivat alusta asti hyvinvoivia muutenkin. Tytöt olivat reilu 3kiloisia eli kaksosiksi oikein hyvän kokoisia. Minulle jäi perätilasta huolimatta synnytyksestä erittäin positiivinen mieli ja olen kiitollinen, ettei minua painostettu leikkaukseen.

Oman kokemukseni pohjalta voin siis suositella että jos oma kroppa kooltaan on riittävä alateitse tapahtuvaan perätilasynnyytykseen, niin ehdottomasti kannattaa tarttua siihen. Toipuminen on nopeampaa ja alatiesynnytys on muutenkin kaikenkaikkiaan lapsellekin luonnollisempi tapa syntyä :)

2

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitos1

      Kiitos kun kerroit! Tieto toisten kokemuksista vähentää huolestumista.

    • Tuplaodottaja

      Ihanaa luettavaa! Itsellä juuri kaksoset tuloillaan rv 31 1 ja a viihtynyt pt jo monta viikkoa ja b rt (aikaisemmin oli ylhäällä poikittain). Minullekkin yllättäen väläytettiin vihreää valoa alatiesynnytykseen vaikka olin jo henkisesti valmistautunut sektioon juuri noiden puheiden perusteella, että "a:n pt:n takia suoraa sektioon". Millä rv:llä sinulle tehtiin tuo lantion kuvaus jne?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1868
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1749
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1562
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      168
      1131
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      97
      860
    Aihe