Maaseudulla aika yleistä että

igfx

maanviljelijä käy tyhjentämässä omakotitalojen sakokaivot eli ihmisen sonnat ja muut lirut imukärryllä ja levittää ihmisten ulosteet pelloille joissa kasvaa vilja ja heinä ja heinää syö lehmä, lehmän kautta maitoon kulkeutuu lääkejäämiä yms. ja me onnelliset juomme sitä maitoa, ajatelkaa seuraavan kerran kun hörppätte maitoa sitä kuinka sitä ihmissontaa on kylvetty pelloille.

Mielialalääkkeitä, ehkäisypillereitä ym ym ym..tuntuu ehkä pieneltä mutta mitä se tekee ihmiselle pitkässä juoksussa.

..ja se siitä että omakotitalojen jotka ovat viemärijärjestelmän ulkopuolella on asennettava kalliit likavesijärjestelmät ja sitten kaivon käy tyhjentämässä maaviljelijä traktorin imukärryllä ja levittää ne pellolle. Ei mitään järkeä siinäkään.

Jollain järjestelmällä kaikkia omakotitaloja joilla oma sakokaivo, valvottava että kunnallinen jätehuolto on käynyt tyhjentämässä kaivot, esim. laskutuksestahan se voidaan todeta.

8

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oliko tottakaan

      Ei ole yleistä tuo ainakaan täällä maaseudulla, ehkä sitten teillä... ota kuvia ja ilmoita viranomaisille.

    • juuei

      Olikohan tottakaan, tuskinpa. Ja noitten "jäämien" kulkeutuminen esitetyllä tavalla on lähinnä vilkkaan mielikuvituksen tuotetta.
      Sinänsä, jos ja kun missä etäisyydet on syrjäseudulla pitkät ja "kunnallisen auton" vierailu tulisi maksamaan maltaita, senkun puuhakas "imukärrymies" vaan poikkeaa auttamassa naapureitansa kuvatusti jos niin sopivat. Mutta mitään yleistä mainittu toiminta ei kylläkään missäänpäin Suomea ole.
      Entäs toi eläinten uloste sitten, eikö sen levitys niityille yhtään huoleta?

    • igfx

      Kyllä sitä vaan esiintyy ympäri suomea mutta sitä vaan ei monikaan huomaa, maatila saa kyllä oman yhdyskuntajätteensä eli ihmis-shitkaivonsa tyhjentää pellolleen mutta se täytyy kalkita ja ei ole sallittu nurmelle mutta täällä päin tyhjentävät myös monen muun ok-talon kaivot. Kunnissa se selviäisi jötefirmojen laskustuksesta tai ok-taloissa pitäisi olla laskut siitä onko jätefirma käynyt tyhjentämässä kaivot, ihmisjäte lisää raskasmetallien määrää joka kulkeutuu lehmien kautta maitoon sekä myös juuri kaikki ehkäisypillereiden ja mieliala-ja sydänlääkkeiden jäämät yms.

      Lisäksi kun nyt on tulossa uusi jätevesi-asetus jonka mukaan kiinteistöillä oltava lainmukainen jätejärjestelmä, kuitenkin käy niin että esimerkiksi maaseuduilla umpikaivot käy sitten tyhjentämässä maanviljelijä ja suoltaa sonnat pelloille, onko järkeä laittaa uuden asetuksen mukaisia järjestelmiä.

      Tuotanto-eläinten lannan levitykseen en ota sen enempää kantaa kuin sen että nurmelle ei sitäkään saa levittää ja levityksen jälkeen pelto kynnettävä mahdollisimman pian.

      Vielä tuohon että kuinka yleistä tämä toiminta suomessa on, sitä en tiedä mutta ainakin eräällä paikkakunnalla tätä tapahtuu.

      • Mittasuhteet oltava

        Höpö höpö hölösuu! Mitä sinäkin tiedät nykyaikaisesta maanviljelystä? Et mitään!
        Multaimen avulla nurmea voidaan lannoittaa lietelannalla koska vain pois lukien lumiset kuukaudet.

        Jätevesiasetus tulee muuttumaan vielä, viimeistään vaalien jälkeen kun viherhörhöjen valtakusi suomen hallituksissa loppuu.

        Kyllä ne karjan omat lääkkeet ovat hiukan ärtympiä kuin ihmisten e-pillerit ja huumehöyryt jotka joutuvat puhdistamojen kautta järviin ja kaloihin. Moni kaupunki ottaa vetensä järvistä kuten Helsinki joka juo Jyväskylästä lähtöisin olevaa lääkecocktailia.


    • kärnäpää

      ...tulossa uusi jätevesi-asetus... Kun ollaan äskettäin saatu julkisuuteen tieto, että markkinoilla ei ole ainoatakaan yksityistalouksissa toimivaa järjestelmää tarjolla, lienee viisainta, kuten Soini(ps.) sanoo, perua koko vireillä oleva asetus.
      Yllättävä tuo "tieto", ettei nurmelle saiai (liete)lantaa levittää, ainakin Lahden seudulla tapa on yleinen ja olettaisin että täysin luvallinen koska niin tehdään ihan julkisesti keskellä kirkasta päivää. Ja lähes viikottain eli täysin luvallistahan se täytyy olla.

    • igfx

      Olen saa saanut tuon tiedon varmalta taholta että "nurmelle ei saa lietelantaa levittää" mutta tarkoittaako se että keväällä nurmelle ei saa levittää vai koskeeko se myös syksyn nurmea?? Mutta se että keväällä nurmelle levitettäisiin niin se on ehdottomasti kielletty ja jos maanviljelijä tyhjentää yhdyskuntajätteet myös peltoonsa eli omat likakaivonsa niin se on välittömästi kalkki-stabilisoitava ja tietysti kunnalle oltava asiasta selvitys ja ohjeet sieltä.

      Mutta mutta..kun tapana on tyhjentää myös monen muun talouden likakaivot eikä vaan maanviljelijän oma kaivo. Lisäksi ihmetyttää se että keväällä ja syksyllä levitetään pelto täyteen lietelantaa ja lisäksi kun pelto on keväällä hetken alkanut kasvaa, kylvetään vielä päälle teollisuden tuottamaa keinolannoitetta, eikö luulis monta säiliöllistä lietelantaa riittävän?? Ei varmaan sitten koska näin toimitaan.

      Jos mennään siihen että jokaisen kiinteistön joka ei ole kunnallisessa viemäriverkossa, on asennettava kiinteistöönsä kallis ja lain mukainen jätevesijärjestelmä ja sehän tarkoittaisi sitä että jokaisen sellaisen kiinteistön olisi tyhjennytettävä sakokaivonsa tai umpikaivonsa jätefirmalla joka kuljettaa jätteen jatkokäsiteltäväksi muutenhan näiden kaivojen pellolle tyhjennys mitätöi kalliiden ja lain mukaisten laitteiden hyödyn ja näin siinä joissakin tapauksissa tulee käymään ja kyse ei ole vain muutamasta tapauksesta vaan tuhansista sillä uskon lujasti siihen että kaivot maaseudulla tyhjentää tulevaisuudessakin maanviljelijä traktorin imuvaunulla ja voi saada siitä jonkinlaisen korvauksen niinkuin nytkin, tämä korvaus on tietysti edullisempi kuin jätefirman käynti.

    • igfx

      Joissakin uusissa jätejärjestelmissä on suodattimena TURVE..hee..se imee varmaan hyvin fosforit ja raskasmetallit sun muut joita ei saa luontoon päästää mutta minnekäs sitten nämä käytetyt turpeet laitamma kun vaihdon aika tulee, no mätetään vanhan navetan taa vatukkoon ja luonto pelastuu.

    • vcs

      Ennen oli myrkkyä hevosen sonta ja nt on ihmisen sonta myrkkyä. Mitähän seuraavaksi eeuussa keksivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2399
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      173
      1529
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1376
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1095
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1089
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      967
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe