Pelottavin vastustaja

Mörkö

Kamppailulajien harrastajille kysymys? Minkä lajin harrastalle ette lähtisi haastamaan riitaa kapakassa? Perus ajatuksena siis se että kaksi "kännistä" ottaa yhteen eli saa siis lyödä ja potkia, mutta minkä lajin taitaja pelottaisi vastustajana eniten? esim . Nyrkkeilijä, painija, BJJ, Judo ym?

3

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jr.Jino

      Kysymys oli outo, mutta vastaan nyt kun satuin sen lukemaan. En haastaisi riitaa kenellekkään, joten muokkaan tätä ajatusta hieman. Minkä lajin harrastaja olisi hankala pideltävä jos joutuisi puolustautumaan baarissa ja humalassa. Asia ei ole niin yksiselitteinen, sillä mikään laji ei perustu humalassa kamppailuun baarissa. Olosuhteet on erilaiset ja myös motiivit satuttaa toista. Nyrkkeilijä on vaarallinen, koska osaaminen perustuu lyömiseen ja se käy nopeasti. Nyrkkeilijä on myös tottunut ottamaan osumia. Ensireaktio on lyöminen ja lyöminen on väkivaltaisessa tilanteessa sitä itseään. En tarkoita nyrkkeilijän olevan voittamaton tai riidanhaluinen vaan lajiosaaminen soveltuu ihan sellaisenaan väkivaltaiseen tilanteeseen hyvin. Näkemykseni perustuu tosielämän tapahtumiin ollessani töissä baarissa.

      Useimmat baaritappelijat eivät ole harjoitelleet mitään lajia ainakaan pitkään. Baaritappelu on niin eri mailma kuitenkin. Kokenut tappelija on epäreilu kusipää, joka ei välitä seurauksista, vaikka yleensä häviää nopeasti paikalta, koska ei halua jäädä selvittelemään asiaa ja odottelemaan poliisia.

      Mitä sitten kukin baaritappelulla tarkoittaa on toinen asia. Pieni töniminen ja uho voi olla baaritappelu jollekkin. Tietyt miespuoliset ryhmät tietystä kulttuurista ovat tottuneet väkivaltaiseen ympäristöön ja kasvaneet sellaisessa. Sellaisen ryhmän kohtaaminen riidanhaluisessa tilanteessa voi olla yllätys turvallisessa kotosuomessa eläneelle kaverille, joka on harjoitellut krav magaa tai mitä vaan itsepuolustuslajia pari vuotta. Baaritappelut on oikeasti typeriä ja niitä kannattaa välttää ja väistää. Typerä ihminen lähtee mukaan suunsoittoon ja järkevä antaa asian olla, kun voi vielä välttää. Harvinaisempaa on joutua yllättäen hyökkäyksen kohteeksi baarissa ja silloin on tapeltava kun ei muuta voi, mutta siihen on silloin jo moraalinen /eettinen syy ja tehtävä mikä on tehtävä piste.

    • Jr.Jino

      Jatkan vastaustani. Mietin vielä asiaa uudestaan. Ärsytettynä, Aasialainen rakkauden ammattilainen lasi kädessä on vaarallinen. Perus Urpo saa sen grogilasin naamaansa, jonka jälkeen kiljuu "toi nainen löi mua". Tätä ei pidä tulkita niin, että jokainen Aasialainen nainen lasi kädessä olisi vaarallinen, koska kaikki eivät ole rakkauden ammattilaisia, eikä jokaista ole ärsytetty. Ääripään ihmiset ovat siis vaarallisia, sillä rakkaudesta silmittömään vihaan on pitkä matka, mutta ääripäissä elävälle päät ovat jo kiertyneet yhteen ja molemmat tunteet ovat käytössä heti. Tämä tulee monelle yllätyksenä ellei sitten ole itse elänyt samassa mailmassa ääripäiden heittelemänä. Tätä kannattaa kysyjänkin miettiä hetki. Ei kannata haastaa riitaa vaan rakastaa, sillä iltakin päättyy mukavammin ja kasvot säilyvät sileinä. Ei kukaan ole voittamaton, eikä baarin "mestari" ole se penaalin terävin kynä.

    • valot päälle

      Älä pelkää mörköjä. Keksi muuta mietittävää. Hanki joku harrastus. Hanki elämä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1552
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1339
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1182
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1149
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      975
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      57
      740
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      666
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      647
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe