V-mäinen kääpiöpinseri

Ei ikinä enää

En suosittele rotua kenellekkään. Kääpiöpinserit on jalostettu olemaan ku*sipäisiä pikku nilkkejä.
Omani räksyttää päivä päivältä pahemmin. MItkään haukkupannat, koulutukset, altistukset, namit, alistukset, ym. ym. EIVÄT TEHOA. Koira haukkuu kaikkea mikä liikkuu ja kaikkea mikä kuuluu.
Se kiusaa kissaa näykkimällä, kissa ei sen mielestä saisi liikkua asunnossa ollenkaan. Joka paikasta se ajaa sen pois.
Ulkona se ei suostu tekemään tarpeitaan vaan kusee ja paskoo mieluummin sisälle. Tänäkin aamuna lenkitin sen turhaan. K-pää ei voinut edes pissaa tirauttaa! Hukkaan meni aika. No, enpä sitten antanut sille muuta kuin kuivia raksuja. Märkäruokaa ei tipu jo ei suostuta edes kusemaan ulos.
Piski haluaa olla kaiken keskipiste. En saa edes halailla puolisoni kanssa kun se alkaa räksyttämään ja hyppimään meitä vasten. Kun menen sänkyyn puolisoni viereen alkaa jumalaton räksytys ja hyppimis-show.

Alkaa olla mitta täynnä. Piikki taitaa olla ainoa vaihtoehto.

33

935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusi koti

      Miksi lopettaa koira, kun vika on sinussa? Myy koira parempaan kotiin. Älä rankaise sitä omasta tyhmyydestäsi. Et selvästikään osaa koiria kouluttaa, kääpiöpinserikin sellainen trendirotu nykyään, monet ottaa ja sitten saavat siitä "ongelmakoiran" aikaiseksi. Myy koira, saat siitä hyvän hinnan ja koira saa uuden elämän.

    • huhhuh!!

      Olisko kannattanut hieman tutustua koiraeläimeen ennen kun rupesit sellaisen keinoemoksi? jos et osaa kouluttaa ja syytät siitä koiraa, on vika vain sinussa. Säälin koiraa, anna se nyt jo herranjumala hyvään kotiin äläkä kiusaa sitä enää. Kaikille sitä koiria annetaankin!

    • 5eb7qwunbgv

      Voi hyvä elämä sentään!

      Herätys!

    • kolmen kimppa

      .Voitko järjestää koirallesi tarhan, ja sinne kasan erilaisia leluja?) Takinhan tuo tarvitsee kylmemmällä, mutta se kai ei ole ongelma. Muuten, minkä ikäinen koira on?
      Kyllä mittelpitzistäkin ääntä ja vauhtia löytyy. takuulla panisi huushollin päreiksi jos muuta tekemistä ei olisi.
      onneksi kissa leikittää tunteja pihatarhassa, siis leikitään, ajetaan toisiaan takaa, kissa menee tunneliinsa ja koira hyppii päällä, kissa käpälöi sisältä, painitaan, voiton kumpikin hyppii toisensa niskaan ja kaataa alleen. Ja sitten nukutaan sisällä, kissa tuolissa ja koira tuolin alla.
      Vanha koira saa olla varsin rauhassa. mitä nyt aamiaisen ja illallisen aikaan hyppii naamalle ja kerjää leukaperiä nuolemalla, asia johon iso koira vastaa nostamalla päänsä korkealle. (13 v vaari ei jaksa 12 viikon kakaraa)
      Välillä mitteli on "isoa koiraa" ja istuu portaalla kuin vahti ainakin ja haukahtelee tinttejä ja jalkakäytävän kulkijoita.
      Metäslenkillä tulee luokse vauhdilla, pitää kontaktin näkömatkan säteellä, kanniskelee käpyjä ja juoksee kilpaa isomman koiran kanssa

    • Syyllinen olet SINÄ

      No ei se kuse ja pasko ulos, jos ei sitä ole osattu - tai todennäköisemmin edes viitsitty -opettaa sisäsiistiksi alunperinkään...

      Puolisosi halailuista se hermostuu siksi, että koirien mielestä toisen iholle meneminen on riidan haastamista ja aloittamista. Tästä syystä koira voi puraista ihmistä joka tulee sitä halaamaan tai pussaamaan, ja useat koirat tunkee väliin jos ihmiset halailee toisiaan - ne vain omasta mielestään lopettaa riidan alkutekijöihinsä.

      Onko koira saanut nukkua jossain vaiheessa sängyssä ja nyt ei sitten enää saakaan? Ilmeisesti se ei oikein tiedä mikä on sen paikka ja asema teidän huushollissa, mitkä on rajat, mitä saa tehdä ja mitä ei, ja tästä syystä komentelee niin teitä kuin erityisesti kissaa.

      Luultavasti teillä on säännöt vaihtuneet ja vaihtelee päivittäin sen mukaan millä tuulella sinä itse satut olemaan - yhtenä hetkenä olet ihana halipusi -mamma ja kellit koira kainalossa ja kohta raivopäinen piru joka rääkyy ja meuhkaa ja komentelee joka asiasta. Koirahan ei sellaista tajua ja kaikki käytös viittaa siihen, että teillä on siellä nuori ja hämmentynyt eläin, jolla on lisäksi paljon energiaa jota se ei saa ilmeisesti purkaa edes, kun sinä kostat sille huoneelle kusemiset ja paskomiset ilmeisesti jättämällä lenkittämättä ja myöhemmin ruuan kanssa, kun koira ei todellakaan osaa yhdistää asioita keskenään, että se ei saa jotain koska teki 20 min. sitten jotain "väärää" jota se ei edes ymmärrä kielletyksi asiaksi, koska et ole sitä sille osannut tai viitsinyt opettaa.

      Ota yhteyttä kasvattajaan, jospa hän ottaa koiran takaisin, tai myy se jollekin vastuuntuntoiselle ja kerro että itse olet pilannut sen käytöksen mutta koirista ja kouluttamisesta jotain tajuava osaa vielä sen saada ruotuun...

      Tietysti voit harkita oman tyhmän ja paksun pääsi vetämistä pois rektaalistasi ja katsoa peiliin ja ottaa vastuun omista mokistasi... Ymmärtää että vika on sinussa ja laiskuudessasi, eikä koirassa. Voit ottaa yhteyttä koirankouluttajaan ja alkaa kouluttamaan koiraasi... Ja häpeä - aikuinen ihminen, että syyttelet omista virheistäsi älyllisesti pari vuotiaan ihmislapsen tasolla olevaa pientä elukkaa. Siihen kun vielä muistat päälle, paitsi että se on vain pienen ihmislapsen tasolla älyllisesti se on vielä eri lajin edustaja kuin sinä ja ymmärtää ja kokee maailman ja asiat hyvin eri tavalla kuin ihminen.

      Kaltaistesi laiskojen ja vastuuttomien kusipäiden ei pitäisi ikinä ottaa muuta lemmikkiä kuin pehmoeläin ja älä ihmeessä tee lapsia, koska tuollaisesta vanhemmasta saa taatusti kärsiä. Jos pidät koiran riekkumista rasittavana, niin et todellakaan ole sovelias huoltamaan koliikkivauvaa, uhmaikäistä, tai teiniä. Ne on paljon "rasittavempia" kuin riekkuva koira konsanaan...

    • Totuutta

      Huomaa että monet arvostaa väärin aloittajaa,oon muutaman Pinserin nähnyt ja kuullutkin niiden käytösen ovat just tollasia mitä sanoit,naapurissa hoidossa välillä Pinseri tekee jätökset sisälle,haukkua räksyttää kokoajan ei anna ihmisten puhua.Kaiken huippu vihainen rotu joka voi purra ja saalistaa metästä jopa Rusakon poikasen.
      Kyseistä rotua ei saisi olla ollenkaan.

      • 11+16

        Koira on sellainen millaiseksi omistaja sen tekee. Koiran käytös peilaa omistajaa.

        Tässä talossa asuu kaksi kääpiöpinseriä, uros ja narttu. Eivät räksytä edes ulkona, ovat rauhallisia vastaantulevienkin kohdalla ja kaikkienkavereita. Viereisessä talossa asuu myös kääpiöpinseri, sekään ei räksytä, on ystävällinen mutta hieman levoton ja touhottaisi kokoajan.

        Jätöksiä tekee sisälle jos ja kun omistaja on laiska eikä viitsi nähdä vaivaa pikkukoiran sisäsiisteyskoulutukseen. Muutenkaan ap ei tunnu ymmärtävän, että on itse vastuussa millainen koirasta kasvaa. Turha sitä on rotua syyttää.


      • Höpö, höpö

        Yleensä noilla pikkukoirilla tahtoo olla omistajina laiskoja ämmiä, jotka ottaa koiran asusteeksi kuin Paris Hilton konsanaan. Eivät ymmärrä että se on elävä olento ja sillä on tarpeita, jotka tulee täyttää kuten esim. liikunta. Eivät ymmärrä että se täytyy kouluttaa - joka ikinen asia pitää opettaa aina sisäsiisteydestä lähtien ja miten kävellään hihnassa yms. Eivät ymmärrä että sille täytyy osata laittaa rajat mikä on sallittua käytöstä ja mikä ei - ja eivät todellakaan tunnu ymmärtävän että puhumalla eli sanallisesti koiralle ei mene mikään jakeluun, koska ne eivät ole ihmisiä, ne eivät ymmärrä puhetta. Myöskään huutamalla ja väkivallalla koira ei opi muuta kuin pelkäämään ja/tai aggressiiviseksi... Kääpiöpinseri on alunperin ollut vahtikoira ja rottakoira, eli toimittanut kissanvirkaa tappamalla pienet jyrsijät. Toisin sanoen ne ovat työkoiria ja niillä on siis energiaa. Jos koira ei käy juurikaan lenkillä, eikä sen kanssa tehdä mitään, ei aktivoida, ei harrasteta, vaan pidetään vain koristeena, niin kyllä se alkaa itse keksiä tapoja purkaa energiansa. Pentuna koiraa lellitään ja se saa nukkua mamin kainalossa, sitä pidetään kuin ihmisvauvaa, ja huonoa käytöstäkin siedetään, koska se on mamin oma vauva ja oletetaan että se ihan itsestään - simsalabim - onkin kasvettuaan täysin kaiken osaava ja hyvin käyttäytyvä koira. Näinhän ei tietysti käy ja ei voida ottaa vastuuta, vaan aletaan syyllistää koiraa ja haukkua sitä kusipääksi ja vittumaiseksi, ja kostetaan sille sen "pahat teot". On myös hyvin tyypilistä sanoa että kaikki johtuu koiran rodusta, josta voidaan tulla sellaisen kysymyksen eteen, että jos ja kun kaikki on rodusta johtuvaa ja koiranomistaja sen tietää, niin miksi ihmeessä meni alunperin ottamaan edes kyseisen rodun edustajaa?! Voidaanpa myös kysyä, että miten sitten todistettavasti on samaan rotuun kuuluvia moitteettomasti käyttäytyviä koiria, milläs selität sen? Aloittajan ja myös sinun kuvailemasi koirat ovat oikein klassisia esimerkkejä siitä, miten niitä ongelmakoiria syntyy kaikissa kokoluokissa ja roduissa, ja syyllinen on aina - ihan AINA ihminen, ei eläin.


      • Tätä kritisoin
        Höpö, höpö kirjoitti:

        Yleensä noilla pikkukoirilla tahtoo olla omistajina laiskoja ämmiä, jotka ottaa koiran asusteeksi kuin Paris Hilton konsanaan. Eivät ymmärrä että se on elävä olento ja sillä on tarpeita, jotka tulee täyttää kuten esim. liikunta. Eivät ymmärrä että se täytyy kouluttaa - joka ikinen asia pitää opettaa aina sisäsiisteydestä lähtien ja miten kävellään hihnassa yms. Eivät ymmärrä että sille täytyy osata laittaa rajat mikä on sallittua käytöstä ja mikä ei - ja eivät todellakaan tunnu ymmärtävän että puhumalla eli sanallisesti koiralle ei mene mikään jakeluun, koska ne eivät ole ihmisiä, ne eivät ymmärrä puhetta. Myöskään huutamalla ja väkivallalla koira ei opi muuta kuin pelkäämään ja/tai aggressiiviseksi... Kääpiöpinseri on alunperin ollut vahtikoira ja rottakoira, eli toimittanut kissanvirkaa tappamalla pienet jyrsijät. Toisin sanoen ne ovat työkoiria ja niillä on siis energiaa. Jos koira ei käy juurikaan lenkillä, eikä sen kanssa tehdä mitään, ei aktivoida, ei harrasteta, vaan pidetään vain koristeena, niin kyllä se alkaa itse keksiä tapoja purkaa energiansa. Pentuna koiraa lellitään ja se saa nukkua mamin kainalossa, sitä pidetään kuin ihmisvauvaa, ja huonoa käytöstäkin siedetään, koska se on mamin oma vauva ja oletetaan että se ihan itsestään - simsalabim - onkin kasvettuaan täysin kaiken osaava ja hyvin käyttäytyvä koira. Näinhän ei tietysti käy ja ei voida ottaa vastuuta, vaan aletaan syyllistää koiraa ja haukkua sitä kusipääksi ja vittumaiseksi, ja kostetaan sille sen "pahat teot". On myös hyvin tyypilistä sanoa että kaikki johtuu koiran rodusta, josta voidaan tulla sellaisen kysymyksen eteen, että jos ja kun kaikki on rodusta johtuvaa ja koiranomistaja sen tietää, niin miksi ihmeessä meni alunperin ottamaan edes kyseisen rodun edustajaa?! Voidaanpa myös kysyä, että miten sitten todistettavasti on samaan rotuun kuuluvia moitteettomasti käyttäytyviä koiria, milläs selität sen? Aloittajan ja myös sinun kuvailemasi koirat ovat oikein klassisia esimerkkejä siitä, miten niitä ongelmakoiria syntyy kaikissa kokoluokissa ja roduissa, ja syyllinen on aina - ihan AINA ihminen, ei eläin.

        "eli sanallisesti koiralle ei mene mikään jakeluun, koska ne eivät ole ihmisiä, ne eivät ymmärrä puhetta"

        - Kyllä muuten ymmärtää. Tosin se vaatii sitä että omistaja myös tekee muutenkin selväksi mitä mikäkin asia tarkoittaa. Sekä aikaa että on ja pysyy selkäytimessä opitut asiat.

        Itse olen opettanut koiralle suusanalliset käskyt, joita noudatetaan. Ja nuoruusiän jälkeen on noudattanut niitä lähes kiitettävästi. Joukossa erikoisempiakin käskyjä, joista kaikilla ihmisillä ole käsitystäkään että nekin voi koiralle opettaa. Mm. suunnat: oikea(puoli/käänny), vasen(puoli/käänny), suoraan(eteenpäin), pakki_päälle, u-käännös, jätä askel väliin, toinen vielä, jne.

        Näiden opettaminen todella kannatti, sillä koira ymmärtää ja noudattaa pyyntöjä, tehden elämästä ja kulkemisesta sen kanssa todella miellyttävän kokemuksen.

        Voi toki olla että koirani on tavallista sesseä älykkäämpi, mutta koska se ei ole mikään palveluskoira, vaan on erittäin riistaverinen ja sielunmaisemaltaan aika yksinkertainen tai yksioikoinen pystykorvapoika, niin vähänpä epäilen sitä etteikö noita samoja asioita voisi muillekin koirille opettaa.


      • Höpö, höpö
        Tätä kritisoin kirjoitti:

        "eli sanallisesti koiralle ei mene mikään jakeluun, koska ne eivät ole ihmisiä, ne eivät ymmärrä puhetta"

        - Kyllä muuten ymmärtää. Tosin se vaatii sitä että omistaja myös tekee muutenkin selväksi mitä mikäkin asia tarkoittaa. Sekä aikaa että on ja pysyy selkäytimessä opitut asiat.

        Itse olen opettanut koiralle suusanalliset käskyt, joita noudatetaan. Ja nuoruusiän jälkeen on noudattanut niitä lähes kiitettävästi. Joukossa erikoisempiakin käskyjä, joista kaikilla ihmisillä ole käsitystäkään että nekin voi koiralle opettaa. Mm. suunnat: oikea(puoli/käänny), vasen(puoli/käänny), suoraan(eteenpäin), pakki_päälle, u-käännös, jätä askel väliin, toinen vielä, jne.

        Näiden opettaminen todella kannatti, sillä koira ymmärtää ja noudattaa pyyntöjä, tehden elämästä ja kulkemisesta sen kanssa todella miellyttävän kokemuksen.

        Voi toki olla että koirani on tavallista sesseä älykkäämpi, mutta koska se ei ole mikään palveluskoira, vaan on erittäin riistaverinen ja sielunmaisemaltaan aika yksinkertainen tai yksioikoinen pystykorvapoika, niin vähänpä epäilen sitä etteikö noita samoja asioita voisi muillekin koirille opettaa.

        Mutta sinähän olet OPETTANUT sille sanojen merkitykset! Ei se niitä tajuaisi jos et olisi opettanut mitä ne tarkoittaa... Koira ei ymmärrä puhetta, se ei ymmärrä sanoja joiden merkitystä sille ei ole opetettu... Se ei myöskään ymmärrä sellaista puhetta mitä nämä pikkukoiria ottavat Paris Hilton -wannebet harrastavat, eli koiraa torutaan "hyi! Senkin pikku paskiainen, mitä menit tekemään!! Mami on nyt hyvin vihainen, vien sinut piikille niin saatpa sitten katua, kun kusit lattialle!" "Et pääse lenkille kun paskansit toissapäivänä lattialle, opitpahan olemaan paskomatta!!" "Ei saa räksyttää, katso nyt mallia tuosta toisesta koirasta, sekin menee noin hienosti! Miksi olet niin tuhma?! Mami on nyt hyvin, hyvin pettynyt sinuun... Et saa herkkuruokaasi tänään, kun pahoitit mamin mielen, senkin kusipää!" Koiralle pitää opettaa ihan kaikki mitä sen haluaa osaavan, ja jos ei opeta, on tuloksena ikävästi käyttäytyvä koira, ja se ei ole koiran syy - vaan ihmisen.


      • ei muuten ole
        11+16 kirjoitti:

        Koira on sellainen millaiseksi omistaja sen tekee. Koiran käytös peilaa omistajaa.

        Tässä talossa asuu kaksi kääpiöpinseriä, uros ja narttu. Eivät räksytä edes ulkona, ovat rauhallisia vastaantulevienkin kohdalla ja kaikkienkavereita. Viereisessä talossa asuu myös kääpiöpinseri, sekään ei räksytä, on ystävällinen mutta hieman levoton ja touhottaisi kokoajan.

        Jätöksiä tekee sisälle jos ja kun omistaja on laiska eikä viitsi nähdä vaivaa pikkukoiran sisäsiisteyskoulutukseen. Muutenkaan ap ei tunnu ymmärtävän, että on itse vastuussa millainen koirasta kasvaa. Turha sitä on rotua syyttää.

        Kääpiöpinsereillä on yleisessä tiedossa, ettei kaikki yksilöt opi ikinä sisäsiistiksi, niitä on sellaisillakin sisälle tekijöitä, joilla on ollut useampia sisäsiistejä koiria aiemmin. Toisekseen kääpiöpinserit ovat todellakin räksyttäjiä, näen niitä päivittäin enkä yhtään tapausta ole vielä nähnyt joka pitäisi suunsa kiinni. Kääpiöpinseriä saa harva millään väsymään, kun on liian aktiivinen koira, eli suoraan sanottu ad/hd.


      • tyhmäkö olet
        Höpö, höpö kirjoitti:

        Mutta sinähän olet OPETTANUT sille sanojen merkitykset! Ei se niitä tajuaisi jos et olisi opettanut mitä ne tarkoittaa... Koira ei ymmärrä puhetta, se ei ymmärrä sanoja joiden merkitystä sille ei ole opetettu... Se ei myöskään ymmärrä sellaista puhetta mitä nämä pikkukoiria ottavat Paris Hilton -wannebet harrastavat, eli koiraa torutaan "hyi! Senkin pikku paskiainen, mitä menit tekemään!! Mami on nyt hyvin vihainen, vien sinut piikille niin saatpa sitten katua, kun kusit lattialle!" "Et pääse lenkille kun paskansit toissapäivänä lattialle, opitpahan olemaan paskomatta!!" "Ei saa räksyttää, katso nyt mallia tuosta toisesta koirasta, sekin menee noin hienosti! Miksi olet niin tuhma?! Mami on nyt hyvin, hyvin pettynyt sinuun... Et saa herkkuruokaasi tänään, kun pahoitit mamin mielen, senkin kusipää!" Koiralle pitää opettaa ihan kaikki mitä sen haluaa osaavan, ja jos ei opeta, on tuloksena ikävästi käyttäytyvä koira, ja se ei ole koiran syy - vaan ihmisen.

        Viides koira menossa, ja jokainen on ymmärtänyt puhetta, nykyinenkin vaikken ole edes opettanut kuin tietyt käskyt. Se, että ihminen ei puhu koiraa, ei meinaa sitä ettei koira ymmärrä sanoja ja puhetta.


      • Höpö, höpö
        tyhmäkö olet kirjoitti:

        Viides koira menossa, ja jokainen on ymmärtänyt puhetta, nykyinenkin vaikken ole edes opettanut kuin tietyt käskyt. Se, että ihminen ei puhu koiraa, ei meinaa sitä ettei koira ymmärrä sanoja ja puhetta.

        No voi herranen aika sentään... Inhimillistä vain lisää koiria ja tee aloittajan kaltaisille tolloille palvelus - kerro heille, että he ovat oikeassa - koira ymmärtää puhetta 100% kuten ihminen!!! Etkö ihan aikuisten oikeesti tajua, että ne kaikki koirasi ovat ymmärtäneet tasan tarkkaan vain ja ainoastaan ne sanat, eli käskyt jotka olet niille opettanut? Ne kuulevat puheesi näin: "pälä pälä pälä pälä pälä ISTU pälä pälä pälä pälä EI pälä pälä pälä pälä pälä lässyn lässyn pälä pälä lässyti lää pälä pälä TÄNNE pälä pälä pölö pölö mölö mälä lässyn lää pälä pölö U -KÄÄNNÖS pälä pölö mölö lässyn lässy ETEENPÄIN lässyn lää..."


      • Tätä kritisoin
        Höpö, höpö kirjoitti:

        No voi herranen aika sentään... Inhimillistä vain lisää koiria ja tee aloittajan kaltaisille tolloille palvelus - kerro heille, että he ovat oikeassa - koira ymmärtää puhetta 100% kuten ihminen!!! Etkö ihan aikuisten oikeesti tajua, että ne kaikki koirasi ovat ymmärtäneet tasan tarkkaan vain ja ainoastaan ne sanat, eli käskyt jotka olet niille opettanut? Ne kuulevat puheesi näin: "pälä pälä pälä pälä pälä ISTU pälä pälä pälä pälä EI pälä pälä pälä pälä pälä lässyn lässyn pälä pälä lässyti lää pälä pälä TÄNNE pälä pälä pölö pölö mölö mälä lässyn lää pälä pölö U -KÄÄNNÖS pälä pölö mölö lässyn lässy ETEENPÄIN lässyn lää..."

        Heh! Taisit sekoittaa tuon edellisen minuun joka nähtävästi oli myöskin huomannut puheen merkityksen. Ei sillä mitään merkitystä ole jääkö epäolennainen löpinä kuulematta vain ei, kunhan koira toimii. Samoin se toimisi sinullakin kun ummikkona muuttaisit(tuskin uskallat edes ajatella) vieraaseen maahan. Ensin erotat puheesta sanan sieltä ja toisen täältä, sitten selviää ajan kanssa sanojen merkitys ja loppujen lopuksi ymmärrät paljon enemmän kun voit itse ehkä kielellisesti ilmaista. Näin käy koirillekin, usko pois. Ongelma on siinä että koiran oma sanavarasto on niin pahuksen suppea ja meilä ihmisillä on ne vaikeudet ymmärtää mitä koira tahtoo meille sanoa. Siitä kai tuo aloittajankin ongelma pohjimmaltaan kertoo. Ei ymmärretä toisiaan ja pidetään toinen toistaan ryssänä ollen itse se "hyvis"-suomalainen jota ilkeä ryssä vainoaa. Siinä olet oikeassa kyllä että koira ja ihminen ovat ikuisesti "vierasmaalaisia" toistensa kulttuureissa ja siten 100%:n kielellinen yhteisymmärrys on mahdottomuus. Toisaalta, tuleehan sitä ihmisilläkin keskinäisiä väärinymmärryksiä ja väärinkuulemisia.

        Jotenkin tuntuu että nimimerkki "höpö, höpö" olet aika nuori ihminen ja siksi elämänkokemuksesi vielä vähän vaillinainen. Mutta kyllä sinäkin aikaa myöden varmasti ymmärrät asioiden oikean laidan. Puhu koirallesi, puhu sille paljon, tee se selkeästi jotta koiran on helppo toimia haluamallasi tavalla. Iän karttuessa koet vielä uskomattoman yhteenkuuluvuuden.

        Ja saman kokisi myös aloittajakin, pienen täyskäännöksen kun tekisi asennoitumisessaan.


      • Höpö, höpö
        Tätä kritisoin kirjoitti:

        Heh! Taisit sekoittaa tuon edellisen minuun joka nähtävästi oli myöskin huomannut puheen merkityksen. Ei sillä mitään merkitystä ole jääkö epäolennainen löpinä kuulematta vain ei, kunhan koira toimii. Samoin se toimisi sinullakin kun ummikkona muuttaisit(tuskin uskallat edes ajatella) vieraaseen maahan. Ensin erotat puheesta sanan sieltä ja toisen täältä, sitten selviää ajan kanssa sanojen merkitys ja loppujen lopuksi ymmärrät paljon enemmän kun voit itse ehkä kielellisesti ilmaista. Näin käy koirillekin, usko pois. Ongelma on siinä että koiran oma sanavarasto on niin pahuksen suppea ja meilä ihmisillä on ne vaikeudet ymmärtää mitä koira tahtoo meille sanoa. Siitä kai tuo aloittajankin ongelma pohjimmaltaan kertoo. Ei ymmärretä toisiaan ja pidetään toinen toistaan ryssänä ollen itse se "hyvis"-suomalainen jota ilkeä ryssä vainoaa. Siinä olet oikeassa kyllä että koira ja ihminen ovat ikuisesti "vierasmaalaisia" toistensa kulttuureissa ja siten 100%:n kielellinen yhteisymmärrys on mahdottomuus. Toisaalta, tuleehan sitä ihmisilläkin keskinäisiä väärinymmärryksiä ja väärinkuulemisia.

        Jotenkin tuntuu että nimimerkki "höpö, höpö" olet aika nuori ihminen ja siksi elämänkokemuksesi vielä vähän vaillinainen. Mutta kyllä sinäkin aikaa myöden varmasti ymmärrät asioiden oikean laidan. Puhu koirallesi, puhu sille paljon, tee se selkeästi jotta koiran on helppo toimia haluamallasi tavalla. Iän karttuessa koet vielä uskomattoman yhteenkuuluvuuden.

        Ja saman kokisi myös aloittajakin, pienen täyskäännöksen kun tekisi asennoitumisessaan.

        Minä puhun koiralleni, puhun siksi että se kiinnittää huomion minuun enkä ole vain joku köntti remmin toisessa päässä. Koirista on kiva kun niille lässyttää, mutta se ei silti tarkoita että ne ymmärtää sen puheen ja ajan kanssa oppii ymmärtämään juurikaan enempää, kuin ne sanat ja komennot mitkä niille opettamalla opetetaan. Tietysti välkyimmät voi oppia yhdistämään tietyn sanan ja toiminnan opettamattakin, jos ihminen sanoo lapsilleen "syömään" ja lapset kipittää keittiöön ruokailemaan, niin toki se koirakin hoksaa että "syömään" tarkoittaa että saa ruokaa. Mutta suurimmaksi osaksi ihmisen puhe on vain jotain epämääräistä pälätystä josta koira tunnistaa sille opetetut sanat, ja niitä se pyrkii sieltä bongailemaan, jotta saa kiitokset kun tekee jotain mitä omistaja pyytää. Koirista kun on kivaa tehdä ihmisen kanssa jotain, ja tämä on se mikä aloittajan pitäisi ymmärtää, olisi pitänyt jo ennen kuin otti koiran, sillä hän taitaa olla ihmisiä jotka tahtovat lähinnä maata sohvalla. Sellaisellehan ei sovi eläin, joka on aktiivinen... Ja tuosta puheen ymmärtämisestä josta sinä ja joku toinen jaksatte lässyttää minulle, niin pistänpä paremmaksi ja väitän että minun koirani osaa lukea ajatuksia!!!! Uskotko? Aina kun ollaan lähdössä lenkille, niin ennen kuin sanon mitään se menee jo ovelle odottamaan. Sitten taas jos olen lähdössä yksin jonnekin eikä ole aikomusta ottaa koiraa mukaan, se ei yritä mukaan... Lukeeko se siis minun ajatukseni, vai lukeeko se sitä kieltä mitä koirat oikeasti ymmärtävät, eli elekieltä? Ja elekieli on se mitä ne ihmisessäkin ymmärtävät, ei puhekieli. Sinunkin koirasi tod.näk. ymmärtäisi vaikka baskia puhuvaa henkilöä ihan muutamassa hetkessä ja sinä sitten ihmettelisit että jopas on neropatti kun heti oppi baskin kielen... Sinunkin koirasi ymmärtäisi hetkessä ihmistä, joka ei sano sille yhtä ainutta sanaa, ja sinä ihmettelisit että jopas onkin koirien koira, kun nyt se jo lukee ajatukset!


    • Vaihtomami

      Kylläpä oli karmeaa luettavaa. Kotona energinen nuori koira, jota ei osata ohjata oikeaan käytökseen, vaan nimitellään kusipääksi ja nilkiksi ja rankaistaan huonolla ruokinnalla. Dominoivia yksilöitä löytyy joka rodusta, ja sellainen on helppo pilata hemmottelemalla ja kohtelemalla epäreilusti ja ailahtelevasti.

      Ainut järkevä teko aloittajalta on luopua koirasta, luovuttaa se oikealle koiraihmiselle joka ymmärtää koirien käytöstä ja tarpeita. Eihän tuosta mitään tule.

      Paris Hiltonin ja muiden julkkisten koirat nimenomaan paskovat sisälle, mutta siellä riittää palveluskuntaa siivoamaan.

      • Näinpä juuri

        Luultavasti Paris Hiltonkin on tähän päivään mennessä voinut jo kasvattaa sinne korviensa välissä olevan hattaran tilalle muutaman aivosolun, ja on palkannut henkilökuntaa kouluttamaan ja myös lenkkeilyttämään koiransa.


      • kjnbv
        Näinpä juuri kirjoitti:

        Luultavasti Paris Hiltonkin on tähän päivään mennessä voinut jo kasvattaa sinne korviensa välissä olevan hattaran tilalle muutaman aivosolun, ja on palkannut henkilökuntaa kouluttamaan ja myös lenkkeilyttämään koiransa.

        Naurettavaa vertailla jotai hiltonin typykkää (rikas, jenkki, kuuluisa, bimbo) tavallisiin suomalaisiin koiranomistajiin. Hiltonin kaltasta ei suomesta voi löytyä, on niin poikkeuksellisen lapsellinen tyhjäpää.


      • Edellinen
        kjnbv kirjoitti:

        Naurettavaa vertailla jotai hiltonin typykkää (rikas, jenkki, kuuluisa, bimbo) tavallisiin suomalaisiin koiranomistajiin. Hiltonin kaltasta ei suomesta voi löytyä, on niin poikkeuksellisen lapsellinen tyhjäpää.

        Samanlaisia tyhjäpäitä kyllä löytyy suomestakin ja aloittaja on elävä esimerkki siitä... Hän on bimbo, joka ihailee Paris Hiltonia ja kaltaisiaan turhakkeita. Tahtoo olla saman kaltainen itsekin ja luultavasti on ottanut koiran vain siksi, että saa kanniskella sitä kainalossaan tai jossain käsiveskassa ihan kuin Paris Hilton. Ei raukka tajua, että koira on elävä olento, eikä mikään lelu, koriste tai asuste, jolla saa itsensä näyttämään söpöltä kun on söpö pikkukoira kainalossa.


      • Kjnkö
        Edellinen kirjoitti:

        Samanlaisia tyhjäpäitä kyllä löytyy suomestakin ja aloittaja on elävä esimerkki siitä... Hän on bimbo, joka ihailee Paris Hiltonia ja kaltaisiaan turhakkeita. Tahtoo olla saman kaltainen itsekin ja luultavasti on ottanut koiran vain siksi, että saa kanniskella sitä kainalossaan tai jossain käsiveskassa ihan kuin Paris Hilton. Ei raukka tajua, että koira on elävä olento, eikä mikään lelu, koriste tai asuste, jolla saa itsensä näyttämään söpöltä kun on söpö pikkukoira kainalossa.

        No ei voi olla hiltonin kaltasta prinsessapissisblondia! Eri asia kulkea aikuisena kruunu päässä chihu taskussa turvamiehet vierellä, kun taluttaa suomen räntäsateessa kouluttamatonta pinseriä. Tyhmä ja lapsellinen ehkä ap on mutta ei hilton.


      • Edellinen
        Kjnkö kirjoitti:

        No ei voi olla hiltonin kaltasta prinsessapissisblondia! Eri asia kulkea aikuisena kruunu päässä chihu taskussa turvamiehet vierellä, kun taluttaa suomen räntäsateessa kouluttamatonta pinseriä. Tyhmä ja lapsellinen ehkä ap on mutta ei hilton.

        Ei tietenkään ole Hilton, mutta hän on niitä jotka LUULEVAT muuttuvansa Hiltoneiksi kun yrittävät apinoida tyylin. Hän on niitä, jotka luulevat persukoulupohjaisina työttöminä muuttuvansa varakkaiksi porvareiksi kun äänestävät kokoomusta, jonka edustajat ovat OIKEAN näköisiä. Kysehän on imagosta ja siitä mitä ihminen luulee edustavansa kun apinoi jotain. Älykkäämpi yksilö ymmärtää että todellisuus on hieman eri asia.


    • ei vika koirassa

      Sellainen sen kuuluukin olla, kannattaa tutustua rotuun, jo ennen koiran ottoa.

      Iso koira pienessä koossa” kuvaa kääpiöpinseriä hyvin. Se on eloisa, temperamenttinen ja varsin hellyydenkipeä. Siitä saa monipuolisen harrastuskoiran niin agilityyn, tokoon kuin näyttelyihinkin. Vilkkauden vuoksi kääpiöpinseri ei ole kaikista helpoin koulutettava.
      Rotua pidetään nykyisin enimmäkseen seurakoirana. Kääpiöpinserit ovat aktiivisia ja kestäviä, ja soveltuvat hyvin lenkkikaveriksi ja tarvitsevat puuhastelua. Pelkäksi sohvaperunaksi rotu ei sovellu. Suosittuja harrastuksia ovat muun muassa toko, agility ja koiranäyttelyt. Kääpiöpinseri on nopea oppimaan. Motivointikeinoina voidaan käyttää esimerkiksi leluja ja makupaloja. Monet kääpiöpinserit ovatkin hyvin ahneita, mistä on hyötyä koiran kouluttamisessa.

      Rotu on myös hyvä vahtikoira, joka vahtii kotiaan sekä omistajiaan. Rotua käytetään esimerkiksi Israelissa vahtikoirana, joka haukkumalla ilmoittaa vieraat tulijat.

    • pinsers rules

      Koiraa ei kuulu alistaa, vaan kouluttaa koiraa satuttamatta.Koitappa itse alistua kaikkien muiden tahtoon.Ei ole rotutyypillistä käytöstä pinserille alistua, saat sen vain vihaamaan itseäsi, ja pistämään enemmän hanttiin.
      Et sitten ottanut rodusta selkoa, vaan kuvanko perusteella valitsit?

      Hanki koiralle soveliaampi koti, tai hakeudu ammattiauttajalle.

      • mietittävää

        Koiraa ei kuulu alistaa, mutta koiran kuuluu alistua. Siis isännän/emännän, "laumanjohtajan" tahtoon. Siinä on ero.


    • Tiedän.

      ne ovat ärsyttäviä ylijalostettuja kusipääfriikkejä. Luonnevikaisia rotantappajia. Eivät kelpaa, kuin pihan perälle ulkokoiriksi. Sama pätee kääpiösnautsereihin.

      • 5+11

        Melko sairaan kuuloista... Ei tietenkään ole pakko pitää, en itsekään pidä pinsereistä, snautsereista, monen monesta rodusta.... mutta tuollainen haukkuminen ja suoranainen viha menee vähän yli...


    • 16+15

      Kääpiöpinserit ja snautserit ovat älykkäitä, energisiä ja usein vähän miellyttämishalua omaavia koiria ja sellaisen hankintaa suunnittelevan olisi syytä miettiä näitä asioita etukäteen.
      Jos itse on vähänkään lehmänkenkä tyyppinen, niin kyseiset rodut voi unohtaa heti kättelyssä, koska niiden kohdalla korostuu sanat saa ja ei saa.
      On paljon pieniä rotuja, jotka ovat lähtökohtaisesti helpompia koulutettavia, eivätkä vaadi pitkiä lenkkejä monta kertaa päivässä, muiden aktiviteettien lisäksi.
      Aloittaja voi olla ihan onnellinen, että kysymyksessä on kääpiöpinseri. Jotkut hankkivat rottweilerin, vaikka kultaisessa noutajassakin olisi ollut haastetta.

      • "kääpiöpinserit ja snautserit..."Aivan.
        Kun noitten pienien rotujenkin kanssa olisi syytä miettiä,mitä ottaa ja mihin rahkeet riittää.Kun sielläkin on hyvinkin haasteellisia.Sitä vaan niin helposti sitten otetaan niitä vähän puolihuolimattomasti,kun ei ne vaadi niinpaljon fyysistä voimaa ihmiseltä.Ja ehkä vaan oletaan,että pieni koko=tissin välis koira :D
        Kun ei ole niin.Kyllä noissa pienissä roduissa on jokusiakin niitä,jotka on vaativampia,kuin jotkut/monet isot rodut omalla tavallaan.

        "Jotkut hankkivat rottweilerin..."Niinpä.Ja joillekkin lelukoirassakin voi olla liikaa haastetta...


    • 12koiraasataahuomenn

      itse en yleensä koskaan vihaa rotua, vaikka yksilöjä olenkin saattanut inhota, mutta kääpiöpinsereitä kohtaan nousee kaikkia kohtaan niskakarvat itselläkin pystyyn.

      Kaikki mitä olen tavannut ovat olleet vihaisia, räksyttäviä, ego-ongelmaisia rakkeja.
      Ja omistajatkin tuupanneet olemaan ihan yhtä ämmiä, yksi ei saanut mitään kontrollia koiraansa ja käytti silti itsepäisesti koirapuistossa missä kävi joka ikisen koiran kimppuun syytä, eikä päästänyt irti yhen pennunkaan kurkusta ennen kuin pennun omistaja paukutti nyrkillä päähän ja itseänikin puri kun kävin vetämässä irti oman shelttini kurkusta, toisilla oli metsätiellä vapaana ja tuli autoa vasten hyppimään ja murisemaan ja omistaja nokka pystyssä marssi sen kanssa pois ja lenkillä joka ikinen joka on tullut vastaan on alkanut räksyttää ja murista omille koirilleni, hermot on rodun kanssa jo mennyt

    • En tunne ko.rotua

      Olen itse aina ollut sitä mieltä että ihan minkä tahansa koiran saa kyllä koulutettua, jos haluaa. Tässä ehkä olisi nyt syytä katsoa peiliin?

      Vaikka kyllä täytyy myöntää että omien havaintojeni mukaan monet pienet rodut nimenomaan ovat niitä jotka räksyttävät todella rasittavasti.

      Ei se ole mikään rangaistus koiralle, että sille syöttää kuivia raksuja. Koiran kuiva täysravinto riittää vaikka ainoaksi ravinnoksi koiralle. Itse kyllä annan omalle koiralleni myös ns. huvipurtavaa, etenkin puristeluita, jotta sen hampaat pysyvät hyvässä kunnossa.

    • doglover4ever

      *Alkaa olla mittä täynnä. Piikki taitaa olla ainoa vaihtoehto*
      Toivottavasti puhuit itsestäsi etkä koirasta. Ajattelu on laillista EI laitonta.

    • terrieri

      olisko ehkä syytä itse ekana koira koulutukseen.ja sen jälkeen mennä koiran kanssa . voi koira parkaa taittaa tulla kovasta kädestä vällillä . anna koira pois joka osaa hoittaa ja tiettää rodusta voi elämä tollasia koiran omistajia

    • Ei voi auttaa

      "No, enpä sitten antanut sille muuta kuin kuivia raksuja." Hui, mahtoi koira ottaa opikseen :))))))
      Ja ihan vakavissaan, anna koira ihmiselle, joka ymmärtää edes jotain koiran käyttäytymisestä ja "sielunelämästä". Tunnutte jo molemmat olevan täysin hermoheikkoja tilanteeseen....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      136
      1583
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1180
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      80
      1064
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      882
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      772
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      762
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      694
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      135
      657
    Aihe