Alkoholisti perimässä vanhempansa

Juopon tuuri

Alkoholisti lapsi sisarineen on perimässä vanhempansa. Onko mahdollista että lakiteitse alkoholistin lapsen perintö voidaan siirtää suoraan kuolleen lapsenlapsille? Kuolleella on vielä elossa oleva puoliso, joka toivoo samaa.

Jos alkoholisti lapsi perii, tulee omaisuus katoamaan hetkessä viinaan ja "ystävät" tulevat hätiin. Lapsenlapset jää tässäkin todennäköisesti kärsijän rooliin, eli menettävät kaiken suvun omaisuuden juopon takia.

Omaehtoisesti alkoholisti ei tule luopumaan omaisuudestaan, koska ei ole eläissään auttanut omia lapsiaan.

8

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 654790+

      Ei voida estää perimästä.

      Lapsenlapset saavat jotain vain, jos hän kuolee, ennen kuin ehtii juoda aivan kaiken.

      • Hienoa

        Eli lapsenlasten kannattaa jo nyt varautua siihen etteivät tule eläissään saamaan apua vanhemmiltaan. Hautajaiskulut kyllä muistavat jättää jälkeensä, ja kusiset asunnot siivottavaksi.


    • -erkki

      Ei voida estää, kuten jo todettu on.

      Sen sijaan elossa oleva vanhempi voi omasta jäämistöstään testamentata juopon osan hänen lapsilleen. Jos juoppo sitten säädetyin tavoin (6 kk:ssa testamentin tiedoksiannosta) vaatii, hän saa kyllä lakiosansa. Lakiosa on kuitenkin (lähtökohtaisesti) vain puolet perintöosasta.

      • Tuo voisi olla jopa peruste lakiosan epäämiseen.

        "Sen estämättä, mitä perillisen oikeudesta lakiosaan on säädetty, perittävä voi tehdä perillisen perinnöttömäksi, jos tämä on tahallisella rikoksella syvästi loukannut perittävää, hänen perimispolvessa olevaa sukulaistaan, ottolastaan tai tämän jälkeläistä. Sama on laki, jos perillinen jatkuvasti viettää kunniatonta tai epäsiveellistä elämää."


    • bbbbbccc

      ha ha ha! Kuulkaas, sen määrittely, kuka on alkoholisti, kuka suurkuluttaja, ja kuka viinan viihdekäyttäjä on aika vaikeaa. Alkoholismi voi olla sairaus, hän voi olla kuntoutuksessa, hoidossa, mitä tahansa, voi parantua, voi retkahtaa. Mentäisin aika monimutkaisiin tilanteisiin mikäli eduskunta säätäisi lain ettei alkoholia nauttiva saisi periä. Tai ettei sairas saa periä.
      AP :n kannattaisi NYT puhua vakavasti isänsä vanhemman kanssa että hän tekisi testamentissaan lahjoituksenn hänen edukseen, koska hän ei EHKÄ tule perimään kovin paljon isältään. Uskon että mummo/ukki tietää tilanteen. Mikset pyydä apua isovanhemalta tilanteeseesi?
      AIKA harva suomalainen eläkeläismies on täysin kuiva.
      Jos isäsi ei olisi juoppo, hänellä voisi olla syöpä, dementia, muu sairaus, joka vie joka ainoan pennin. näin käy hyvin monessa perheessä, kun vanhempi sairastaa ja joutuu hoitoon. Hoidot vie kaikki säästöt, et peri mitään kuin hautajaislaskut.
      kokemusta on.

      • Alkoholistin lapsi

        Kuka puhui isästä?


    • hankala änkyrä

      "Kuolleella on vielä elossa oleva puoliso, joka toivoo samaa."

      Puolison toiveella ei ole asiassa merkitystä ja hän ei voi tehdä juurikaan mitään (paitsi pitää huolen ettei ainakaan hänen omaisuuttaan mene alkkikselle). Ehkä alkoholistin voisi saada edunvalvontaan, jolloin edunvalvoja hoitaa perintöä, mutta silloinkin alkkiksen etu menee lapsenlapsien edelle.

      "Alkoholisti lapsi sisarineen on perimässä vanhempansa."

      Tarkoitit kai sanoa: "on perinyt", jos kerta toisessa lauseessa puhuit jo nyt kuolleena olevasta ihmisestä. Perintö lankeaa nimittäin kuolinhetkellä. Eipä siinä voi mitään tehdä kuoleman varalle (kuten tehdä alkkista perinnöttömäksi testamentissa) enää oman kuolemansa jälkeen, kun tien pää jo tuli vastaan!

    • eikö niin

      Minkä takia ei tehty testamenttia ja juoppoa perinnöttömäksi? No, vielä ehtii toisen vanhemman toimesta jotain pelastamaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe