Onko Huittinen tuppukylä?

Por1la1nen

.

29

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hullujakoskyselet

      On tietenkin.

    • lautt

      Onhan se, Poriin verraten mutta miksi porilainen sitä kyselee? Olen luullut että siellä isommalla kirkolla sivistys olisi edes sillä tasolla että tällaisia ei tarvitsisi kysellä. Vai oletko lähtöisin Huittisista joka ensitöikseen muuton jälkeen kyselee idioottimaisuuksia. Todennäköisesti olet täältä lähtöisin koska tuntemani porilaiset ovat senverran tietoisia muustakin kuin omasta elinympäristöstään etteivät kysele tyhmiä. He tietävät Huittisen olevan tuppukylä.

    • Tepsi1

      No on tietenkin, mutta on Porikin. Se sijaitsee vielä syrjäisillä rannikkoseuduilla, eikä porilaisista oikein ketään tykkää. Sellainen metropoli se ja sen asukkaat. Tua noin.

    • Määrittele:

      Mitä sana "tuppukylä" pitää sisällään....?

    • Aika tuppu on Pori

      Pori on ainakin Turusta katsoen ihan pecsereikä pikkukylä, oikeen rannikon tuppulakylä. Täysin samaa mieltä asiasta ovat myös raumalaiset, nekin käy Porin puolella vaan pissillä ja kakkalla. Raumalla on sivistystä, Porissa on köyhyys.

    • Typerysten PORI.

      Ainakin Porissa on maailman kaikkein typerimmät poliisit ja rikostutkinta. Ei muuta voi sanoa, kun Anneli Aurein tutkintaa on tehty nyt 7 vuotta, ja kaikki on edelleen levällään.

      Vasta nyt tuodaan esille tärkeiät valokuvat. Ne jotka ovat olleet Porin Poliisn hallussa koko ajan, ne kuvat sanovat vastaansanomattoman selvästi että surmaaja on Anneli Auer.

      Seitsemän vuotta porilaiset ja heidän poliisilaitoksensa jaksoi ja jehtasi töhveltää tällaisen asian kanssa. On niin uunoa väkeä Porissa, että saa vetää ulkopaikkakuntalaiset heti alkajaisiksi aina turpaan.

      Ei ne porilaiset siitä ainakaan vielä hullummiksi ja vielä tyhmemmiksi voi millään enää mennä.

      • ykä

        Ne veriroiskeet ovat pelkkiä aihe todisteita ei mitään merkitystä oikeuden kannalta.


    • Selva

      Pori on muuten hyvä paikka, ihmiset sieltä vakavasti pitäis vaihtaa..

    • mitäarvostaa

      Miten te nyt Porilaiset tähän veditte?kysymys kuului,että onko Huittinen tuppukylä?????.Ei se sen kummempi kylä ole kuin tämä Lähiö täällä pääkaupunkiseudulla,samat asiat meillä on;kunnantalo,verovirasto,ärräposti,parturi jokakulmassa ja pari katua ristissä.Meiltä kestää noin tunti Helsinkiin ja bussi kulkee kerran tunnissa.Pikemminkin puhuisin viehettävästä pikkukaupungista,jossa kaikki on lähellä.Ihmiset haluavat olla rauhassa,mutta haluavat ne olla rauhassa täälläkin,joten ei Huittinen mikään kylä ole.

    • Missä satamat ja järvet

      Porilaisilla ei ole yhtään kunnollista satamaa olemassa. Ja minun tietojeni mukaan Huittisissa ei ole ainoatakaan järveä.
      Vähän sellaisia muotopuolia, taantuvia kuntia ne kumpikin on.

      -Raumalaine

      • realisti--**

        Ja Huittisista puuttuu myös rautatie&asema.Sekä kenkäkauppa,yksi vaivainen on kukaties kuinka pitkään.Ja täältä tuppulasta puuttuu myös yleisisvistys.Ja ammattitaito aika monellakin osa-alueella.Henkinen kehitys on jäänyt n.1 vuotiaan tasolle koko kylässä.Eikä sille asialle taida voida juuri mitään olla tehtävissä..


      • Andiamo
        realisti--** kirjoitti:

        Ja Huittisista puuttuu myös rautatie&asema.Sekä kenkäkauppa,yksi vaivainen on kukaties kuinka pitkään.Ja täältä tuppulasta puuttuu myös yleisisvistys.Ja ammattitaito aika monellakin osa-alueella.Henkinen kehitys on jäänyt n.1 vuotiaan tasolle koko kylässä.Eikä sille asialle taida voida juuri mitään olla tehtävissä..

        Kun muutat pois niin henkisen kehityksen keskiarvo nousee hieman tuosta 1-vuotiaasta, suunta parempaan sekin, eikös vaan realisti-** ?


    • Raum

      No tuosta Raumasta nyt niin tiedä, siellä se madonsyömä puutalokortteli on kehityksen jarruna, otetaan se hyötykäyttöön ja pistetään hakkeeksi koko alue, saadaan edes lämpö hyötykäyttöön.

    • ketokato

      Kokoisekseen, noin 10000 asukkaan kaupungiksi kaupat ja palvelut melko kattavia, mutta mitä tulee esim. perusturvaan, lähin päivystävä lääkäri klo 16 jälkeen on 55km päässä Loimaalla, siis 1.1.2015 alkaen, kun Vammalan aluesairaalan päivystys suljetaan. Lähin synnytyssairaala Porissa. Että on tuppukylä ja tupummaksi menee.

    • No Porissa

      on työttömiä 16 prossaa ja Huittisissa 8. Siinä on huikea ero. Pori on köyhälä ja tuppukylä.

      • Tuppukylä

        Huittinen on tuppukylä, mutta niin on myös Pori. Huittisten sijainti on parempi, lähempänä Turkua, Tamperetta ja ennenkaikkea pääkaupunkiseutua. Helsingistä katsoen Pori on aika syrjässä.


    • yggy

      Huittinen on tuppukylien kaupallinen keskus. Punkalaitumelta, Kokemäeltä, Säkylästä, Kokemäeltä ja entisen Äetsän alueelta käydään kaupoilla Huittisissa. Tämän takia Huittisissa on kokoonsa nähden (10 000 asukasta) varsin laaja kauppavalikoima. Yleensä vastaavanlainen kauppavalikoima on 20 000 asukkaan kaupungeissa. Ei missään muussa 10 000 asukkaan kunnassa/kaupungissa ole näin paljon kauppoja. Usein valikoima on Euran kaltainen, eli ei paljon s-markettia kummempaa löydy.

      Syy on sijainti. Huittinen sijaitsee valtateiden risteyskohdassa, ja asiakasvirtaa riittää jo senkin takia. Paremmalla suunnittelulla ja osaamisella Huittisista oltaisiin sijaintinsa takia voitu tehdä Forssan kokoinen kaupunki. Potentiaalia olisi paljon enempäänkin. Mutta asioita on tyritty ja ryssitty. Sen takia Huittinen on edelleen tuppukylä.

      Kauppojen olemassaolo riippuu kysynnästä, ja sitä riittää. Se ei ole päättäjien ansiota juurikaan. Kauppojen olemassaolo kertoo vain siitä potentiaalista, mikä Huittisilla on. Kaikki muu kehitys on kuitenkin varsin pysähtynyttä. Kaupat sijoittuu sinne, missä kysyntää.

      • Tuppukylä

        Hyvä kirjoitus, erittäin hyvä. näinhän se on nähtävä.


      • pian entinen asukas.
        Tuppukylä kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus, erittäin hyvä. näinhän se on nähtävä.

        Tuppukylä hyvinkin.Ei ole palveluja ja jos jotakin sattuu olemaan niin hyvin tökeröä käytöstä esim.muutamissa Huittisten nk.kaupoissa... Eräskin tökerökäytöksinen isohko liike jota kutsutaan jopa tavarataloksi,niin on koppavaa asiakaspalvelua.Huittisissa ei ole muuta hyvää kuin tie Tampereelle!!!!!!


      • Uutta verta

        Naulan kantaan. Lauttakylästä olisi mahdollista kehittää paljon vilkkaampi kappapaikka.

        Huittisten ongelmana onkin, että vaikka kuntalaiset äänestävät uusia dynaamisia menestyjiä ja eteenpäin pyrkiviä voimia ja ideoita kunnanvaltuuston. Valtuuston vanha kaarti pitää huolen siitä että samat vanhat aikaansaamattomat suhmuroijat valitaan merkittävimpiin luottamustoimiin.


    • Tässä ois vaihtoehtoo

      >> Huittisista oltaisiin sijaintinsa takia voitu tehdä Forssan kokoinen kaupunki. Potentiaalia olisi paljon enempäänkin. Mutta asioita on tyritty ja ryssitty. Sen takia Huittinen on edelleen tuppukylä.>>

      Pitäis alkajaisiksi muuttaa kaupungin tuotantosuunta ihan toisaalle. Isoissa sikaloissa siat tapetaan pois. Sikanavetan ovet laitetaan säppiin, taikka ne muutetaan herkkusieniviljelmiksi tai turistikäyttöön sopiviksi hotelleiksi.

      Onko meillä tällaisessa Keskuata-vetoisessa pitäjässä valmiuksia tällaiseen? Sikojen ja rukiinviljelyn hävitykseen, noin rankkaan elinkeinorakenteen muutokseen?

      Sikalahommalla ei tulla koskaan kasvamaan lähellekään Forssan kokoluokkaa. Erilaista modernia palveluammattia ja pienteollisuutta ym. pitäisi Huittisissa lisätä rankasti. Tuotako halutaan ja sinen suuntaan päätetään lähteä?

    • vaihtoehtosi absurdi

      on sitä forssassa ja lähiympäristössä myös paljon sikoja. Jos kaupungissa on sikoja ei se ole mitenkään muusta elinkeinotoiminnasta pois. kyllä tänne palveluammatteja sekä pienteollisuutta mahtuu, vaikka kui olisi sikoja. Forssan koko johtuu pitkälti siitä, että on lähempänä Helsinkiä. Olikos se Sanomien painotalo, joka meni aikanaan Forssaan juurikin siitä syystä.

    • Kepukin vaihtoon ?

      Tarkoitan lähinnä sitä, että Huittinen on ja on tottunut olemaan Keskustalainen pitäjä iät ja ajat. Koko kaupunkia on kehitetty ensi sijassa keskustalaisen maatalouden näkemyksien mukaan, ja vasta sitten on muilla puolueilla ollut jotakin sananvaltaa.

      HUITTINEN
      KESK ........ 10
      KOK .......... 8
      PS ............. 6
      VAS .......... 5
      SDP .......... 4
      VIHR .......... 1
      http://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/2012/kuntavaalit/kunnat/huittinen_puolueiden_kannatus_4_102.html

      FORSSA
      KOK .......... 12
      SDP ..........11
      KESK ......... 8
      VAS ........... 6
      PS ............ 4
      VIHR ......... 1
      KD ............ 1

      Se sikatalouden lähteminen tarkoittaisi samalla agraarisesta Keskustalaisuudesta ja tietoisesti sen jyvän jemmaamisen ideologioista luopumista.

    • Tää nousee nyt

      Aivan höpön pöppöä tuollaiset. Tosiasiassa keskusta nousee kohisten, ja on noin 90% varmuudella ensi kevään pääministeripuolue.
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1413868569804

      Peukkuja sille että Sipilän lääkitykset kuitenkin kestää, eikä keuhkotulpat enää kolmatta kertaa uusiutuisi. Silloin menee pelinapit uusiksi.

    • tsoini

      Mutta Soini on se joka määrää ja muut tanssii sen pillin mukaan, Huittisten uusi nimi Soinila!! Eläköön!!!

      • Paksumaha on varattu

        Taitaa riippua uusi kaupungin nimi siitä että suostuuko Sastamala antamaan mitään Soiniin viittaavia asioita tänne. Soinilla on ollut kymmeniä vuosia kesämökki siellä, ja heinäkuun viikonloppuisin usein törmää paksumahaiseen Soiniin siellä toripäivinä.


    • keksiä29

      Tässä linkki erääseen analyysiin:

      http://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=eadc178d041342d19135992c7279d0bf

      Tuo kartta on tehty ilman kotiinpäinvetoja, ihan maantieverkoston pohjalta, sekä ihmisten asuintiheyden, sekä työpaikkojen sijainnin pohjalta. Muistaakseni tuossa on 88 "kuntaa". Ja rajat eivät todellakaan noudata kuntarajoja, vaan se on eräänlainen tietokonelaskelman tulos.

      Huittinen on sen mukaan 42 000 asukkaan alueellinen keskus. Esim Vammala on tuon kartan mukaan Huittisten sivukylä. Onko Vammala niin lähellä Tamperetta, ettei siellä ole työpaikkoja? Vai onko tässä tapahtunut jokin virhe? En jotenkin usko, että Vammalasta kovin suurin määrin käytäisiin Huittisissa. Mutta kuka tietää? Luulisin että Vammalasta käydään pääosin Tampereella.

      Mutta muutoin varsin mielenkiintoinen kartta. Kai se tietokone on silti jotain oikeinkin laskenut, ja pääosin kaikki turhat kunnat on ns sivukuntia. Se on selvä, että Huittinen on tietyllä tapaa keskuskunta. Ehkä juurikin tuppukylien keskuskunta. En ehkä ihan usko tuohon 42 000:een, mutta ehkä 20 000 voisi mennä rikki. Niinkuin talousalueena. Mielestäni kyllä Huittista voisi verrata aika paljon Loimaaseen. Sikalataajamien keskukseen.

      • Kakkasaparo

        Tuo laskentamalli ja karttasi painottaa liian paljon maantieteellisiä etäisyyksiä. Vammalan heikko pisteytys johtuu juuri tuosta Tampereen läheisyydestä. Huittista suosii riittävä etäisyys suurkaupunkeihin.

        Painoarvoa olisikin asetettava enemmän elinkeinotoiminnan suuruudelle ja olemassa olevalle infrastruktuurille.


    • Pienituloinen Htn

      On muuten aika mielenkiintoinen tilastotieto, että huittislaiset ovat merkittävästi (n. 5-10%) keskimäärin pienituloisempia kuin ympäryskuntien (Sastamala, Punkalaidun, Säkylä ja Köyliö) asukkaat.

      Tunnustaudun itsekin köyhäksi huittislaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe