Tuulilasi hajosi itsekseen

Jukka K..

Citikkastani C5 -12 hajosi räsähtäen tuulilasi. Auto seisoi itsekseen paikallaan ja rupesin tutkimaan lähemmin tapahtunutta ja huomasin, että auto oli lievästi kaltevilla pinnoilla .Siis etupää kallistui oikealle ja takapää vasemmalle. Tuulilasi hajosi koska Citikan kori on niin lerppu ettei kestä vääntöä käytännössä juuri ollenkaan. Kori vääntyi mutkalle hyvin pienestä rasituksesta.
Onko muille sattunut vastaavaa. Duunikaveri kertoi myös kuulleensa vastaavasta.

16

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Di-Enginer

      Juu on tutkittua tietoa ollut tälläkin palstalla siitä että citikan vääntöjäyykkys on saatu aikaiseksi lasipinnoilla. Kolaritilanteessa rikkoutuneet lasit saavat korin pehmeäksi kuin lakritsipatukan auringossa. Citroenin vaarallisuutta lisää se, että jos nokkamaskin peitto unohdetaan kiinnittää heinäkuussa, käy moottori liian kylmänä ja ja aiheuttaa auton korille termistä kulumis-synergiaa.

      • nokkamaski ei vaikut

        Oletko lukenut "tuulilasi"-lehteä vai mistä tuollaisen tiedät? Linkki olis kyllä kiva.

        Olet ihan oikeilla jäljillä siinä että uusissa autoisas tuulilasi on osa korin vääntöjäykkyyttä, ja ensimmäisestä kiveniskemästä lähtee helposti halkeama leviämään. En ole kuullut merkkikohtaista tilastoa, ainoastaan pakut paukuttavat laseja helposti. Olisko ollut Transportteri mikä mainittiin tässä yhteydessä mutta sehän on kyllä kaikin puolin hyvä paku että en tätä kiusallani sano.

        Nokkamaskin peitto tosiaan parantaa lämpöjä sekä moottorissa että kabiinissa mutta EI onneksi vaikuta korin vääntöjäykkyyteen:) Sääli ettei se enää tule sitikkaan vakiona vaan siitä joutuu maksamaan kuten muissakin merkeissä. Säästöä väärästä päästä sanon minä!


    • Missä miehet ratsast

      Minulla oli aikaisemmin KIA-merkkinen auto ja siitä hajosi tuulilasi parkkipaikalla itsekseen, katkesi keskeltä poikki. Tuulilasifirmassa totesivat, että lasi oli liimattu huonosti edellisen uusimisen yhteydessä, eikä putsattu tarpeeksi edellisiä liimoja. Oli jäänyt jännitykseen ja se aiheutti tuhon

    • naapurille samoin

      Vastaaanlainen tapaus tiedossa kun kerrostalon pihan parkissa naapurin Citikasta oli yöllä itsekseen tuulilasi hajonnut pirstaleiksi. Siinä oli muutakin harmia ja vaihtoi sen vain puolen vuoden ajelujen jälkeen pois. Oli tosi kyllästynyt koko Citikkaan.

      • juuso 4

        VW paku takalasi putosi neljä kertaa. uutena ja meni takuuseen joka kerran, nosto ovi on niin heikkotekoinen että se ei pidä ryhtiään että sekuri ikkuna kestäisi, viides lasi ole karkaistu pleksi joka pysyi paikallaan vaihtoon asti


    • onpa ihme

      Sitä sattuu. Minä tiedän tapaukset, joissa Hondalla ja BMW:llä on sattunut vastaavasti. Liimalasissa oleva pienikin kolhu saa sen joskus halkeamaan olemattomasta rasituksesta tai lämmön muutoksesta.
      Mitä taas tulee löysään koriin, niin tiedän ainakin yhden auton, jota ei kannattanut jättää parkkiin siten, että paino lepää epätasaisesti pyörillä. Nimittäin kuskin ovea ei saanut auki. Kyseessä oli eräs aito japsivalmiste.

    • Hondasta

      halkes lasi talvella ja oli ihan tasasella.Et mikä lie rikkonut kun ei ollut ees sitä "vääntöä".

    • Tuulilasisäröille

      Farmari C5 vm 2008 räsähti takalasi satasen vauhdissa tasaisella nelostiellä viimesyksynä. Syyskuussa meni tuulilasi säröille ja vaihtoon, nyt lasissa jälleen uusi särö...Korjaamon kanssa sovittu, että seurataan tilannetta. Ellei Citroen osallistu kustannuksiin merkki vaihtuu melko varmasti syys-talven aikana...350 000 kilometriä kahdella sitikalla on tullut jo taivallettuakin.

    • kari volk

      Haa, voi teitä. Eikö vois olla pellempää porukkaa. Te ikinä mitään sitikkaa oo ees omistaneet. Herätkää sieltä volkkareiden ajatusmaailmasta!

    • Ylermi

      Joo ne paukkuu itestään, jos on ollut vaikka vähän rankempi kuoppa tms.
      Jos autoa on esim. hinattu, ne paukkuu rikki.
      Ja, joskus lämpötilaerot rikkoo niitä.
      Varsinkin ensiasennustuulilasi on C5 mallissa todella ohut.

    • säästöä tulloo

      Ei liian kuumaa ilmaa tuulilasille pakkasella, pitää antaa tasasesti lämmetä ohjaamo!

    • Peili

      Jos peilin liimat pettää ja putoaa irti niin sitä ei kannata liimata millään loctitella kiinni naan käyttää siihen tarkoitettua liimaa ja verkko väliin, saattaapi muuten lasi paukahtaa palasiksi.

    • frfrffff

      Työkaverin toyotasta hajosi tuulilasi luultavasti koska laittoi lämmöt täysille suoraan tuulilasille.Kannattaa laittaa sivusuuttimiin ja jalkatilaan aluksi kovilla pakkasilla vaikka se hieman hidastaa lähtöä.

    • ädyÖl

      talkkarin käly oli serkultaan kuullut että citikka purski kaikki öljynsä mäjelle.tampereen motarille oli julistettu hätätila.karmea susi koko sitikka

    • Anonyymi

      Ketju tosin vanha mutta laitan kommenttia kuitenkin , on sen verran ikävä juttu.
      Subaru Forester 2022 seisoi tasaisesella pihalla puuhasin askareita 10 m päässä kun kuului kuin pienoiskiväärin laukaus , riensin äänen suuntaan autolle ja näin että tuulilasi on hajonnut. Molemmista alakulmista 12 senttiä 60 asteen kulmassa kohti peruutuspeiliä. Toinen vaaka halkeama 10 senttiä lasin alalaidasta kulmasta kulmaan jääden 60 asteen halkeamasta 3 senttiä ehjäksi.
      Tekniikkaa tuntevantavana kyse ei voi olla korin vääntymisestä vaan lämmön aiheuttamasta halkeamisesta.
      Jos halkeamisen tapahtuisi ajon aikana niin pamaus on niin voimakas että auton hallinta kyllä herpaantuu ja liikenne vaarantuu ellei kokonaan aja päin vastaantulevaa ajoneuvoa.
      Ihmeellistä on että lasi on muuten virheetön, ei mitään naarmuja eikä kolhuja.
      Autot ovat arvaamattomia.

    • Anonyymi

      Hauskoja juttuja. Jos tuo itsellään hajoaminen johtuisi lämmöstä ja auton epätasaiselle pysäköinnistä, niin niitä paukkuisi uskomattomia määriä lämpöisissä maissa, mutta on niitä paukkunut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe