Puolisoille yhteinen vai molemmille oma testamentti?

Hyvä tietää

Kun ei ole avioehtoa ja molemmilla puolisoille on jonkinverran omaisuutta, niin kannattaako heidän tehdä omat testamenttinsa? Olisi niin selvää kun lapset saisivat mahdollisimman pian kuolleen vanhempansa jälkeen tulevan perinnön.
Onko mitään haittaa tasingon tms. suhteen, jos molemmat tekevät oman testamentin? Ilmeisesti rikkaampi voi olla antamatta tasinkoa?
Voivatko puolisot testamentata toiselle jotain omaisuudestaan tai rahaa kunhan lapset saavat lakiosansa?
Jos köyhempi puoliso saa tasinkoa ensiksi kuolleen jälkeen, niin saako tämä lisäksi 60.000 euroa verovapaasti puolison hänelle testamenttaamasta varallisuudesta?

5

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hankala änkyrä

      Ei ole olemassa mitään yhteisiä testamentteja. Jokaisella ihmisellä joko ei ole tai on oma testamenttinsa. Keskinäinen testamentti on vain kaksi tai useampia testamentteja kirjoitettuna samalle asiakirjalle.

      "Olisi niin selvää kun lapset saisivat mahdollisimman pian kuolleen vanhempansa jälkeen tulevan perinnön. "

      Perintö lankeaa lapsille kyllä välittömästi kuolinhetkellä, tähän ei nimenomaan testamenttia tarvita (mutta asiat voidaan kyllä sotkea laatimalla testamentti miten sattuu)

      "Voivatko puolisot testamentata toiselle jotain omaisuudestaan tai rahaa kunhan lapset saavat lakiosansa?"

      Toki, tosin en suosittele missään nimessä laatimaan testamentteja jotka yrittävät kävellä lakiosan tai osituksen yli.

      En nyt jaksa vastailla kaikkiin peruskysymyksiisi. Laatikaa testamenttinne asianajajan avulla niin siitä tulee todennäköiseseti tilanteeseenne parhaiten sopiva.

    • Hyvä tietää

      Se on nyt vain niin, että minulla on huono kokemus leskimiehestä, joka ainoa osaaminen on rahastaminen. Kyllä itsekin saan netistä testamentin mallin. Olen vain ymmärtänyt, että testamentti tehdään juuri tapauksissa, joissa perinnönjättäjä haluaa itse määrätä mitä kukin tulee hänen kuolemansa jälkeen saamaan. Tämä siksi, että jälkeläisten ei tarvitsisi perinnöstä riidellä ja menettää perintöään tuomareille.

      • hankala änkyrä

        "Kyllä itsekin saan netistä testamentin mallin."
        ...
        "Tämä siksi, että jälkeläisten ei tarvitsisi perinnöstä riidellä ja menettää perintöään tuomareille. "

        Tämä ajattelutapa on vaarallinen, jos ei tiedä mitä on tekemässä. Ja ap:n kysymyksistä päätellen, hän ei tiedä tarpeeksi onnistuneeseen jäämistösuunnitteluun tarvittavista seikoista. Kuolinpesän voi saada todella vakavasti sekaisin laatimalla testamentin fiilis-pohjalta juridiikka unohtaen ja esimerkiksi verosuunnittelun mahdollisuuksia ei juuri ole enää testaattorin kuoltua. Olen nähnyt tapauksia, joissa selvä ja yksinkertainen pesä on sotkettu laatimalla (osittain) mahdoton testamentti, jota ei voi edes laittaa täytäntöön vaikka haluttaisiinkin. Varsinkin "puoliso lapset tavanomainen omaisuus" skenaariossa testamentista ei ole yleensä juuri hyötyä, muuta kuin ehkä lasten puolisoiden avio-oikeuden poissulkemiseen.


    • -erkki

      >>Jos köyhempi puoliso saa tasinkoa ensiksi kuolleen jälkeen, niin saako tämä lisäksi 60.000 euroa verovapaasti puolison hänelle testamenttaamasta varallisuudesta?

    • Tietämätön

      Kokemuksesta voin sanoa, että testamentin kannattaa laatia lakimiehen kanssa ja ottaa esille kaikki asiat miten haluaa omaisuutensa jaettavaki. Myöhemmin voi tulla eteen sellaista, mitä ei voi enää muuttaa. Tämän voin sanoa ihan sen perusteella, mitä tuli esille vanhempien laatimien testamenttien perusteella ja sitä on nyt sitten puitu yli kymmenen vuotta. Kannattaa todelle laatia testamentti henkilöiden kanssa, jotka ovat asioihin perehtyneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe