Kertokaas nyt

jos vielä joskus

Eikö kenelläkään ole kertomusta tekemästään MAAILMANYMPÄRIMATKASTA?
Nää torveilijat tarvitsisivat esimerkin, millainen on matka pallon ympäri.
Itse tekisin sen, mutta juuri nyt on hiukan heikosti tuohta, kuten useilla muillakin!

4

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+8

      näitä blogeja on vaikka kuinka paljon, esim.
      reppujen jupinat, suuntana maailma jne, näitä seurasin aikoinaan
      hakemalla löytää

    • wollomooloo

      Kun eksyin tälle palstalle, niin reissun tehneenä voin pistää muutaman asian pohdittavaksi. Tärkeimpiä juttuja valmisteluvaiheessa mietittäväksi:
      - rahoitus
      - aikataulukysymykset
      - kenen kanssa reissuun?

      Rahoituksen osalta maailmanympärimatka on valmisteluineen tuommoinen 2-3 vuoden projekti. Aika harvalla on laittaa rahat tiskiin tosta vaan. Itse pistin rahaa jemmaan 3 vuoden ajan, järjestelmällisesti. Tein jopa lyhytaikaisia sivuhommia, joista liksan talletin nimenomaan matkakassaan. Samalla suunnittelee reittivaihtoehtoja. Jos haluaa matkustaa esim. Latinalaiseen Amerikkaan, niin pari espanjan kielen kurssia ehtii käydä, mikä helpottaa ihan sikana asioita. Valmisteluaikana voi tehdä myös tsekkauksia, mitä eri yhteysvälien lennot maksavat eri vuodenaikoina esim. puoli vuotta tai 10 kk etukäteen ostettuna.

      Sitten on ajoitus ja aikataulu. Milloin, mihin aikaan vuodesta, kuinka pitkään? Toiset haluaa olla reissussa vaikka kuinka kauan ja tehdä töitäkin siinä välissä, mutta kun kaikilla ei ole mahdollisuuksia tuohon, niin joku järkevä kesto. Kaikkia maailman vuoristopolkuja tai jokaista hindutemppeliä ei tarvi ehkä koluta. Sitten on järkevää välttää pahimpia helle- tai monsuunikausia ja suunnitella aikataulua senkin puolesta.

      Jossain vaiheessa täytyy alkaa lyödä eräitä asioita lukkoon. Tyynenmeren ylitykset voivat olla se mikä sitoo eniten, koska joka kaupungista ei pääse järkevästi joka kaupunkiin ja kohtuuhintaisten lippujen etsintä hankaloituu.

      Sitten se matkaseura. Jos aikoo lähteä yksin niin olkoon niin. Kavereita kannattaa yrittää kerätä useampi, sillä yllättäen jokunen lipeää aina porukasta. Kuka mistäkin syystä. Paras kaveri ei ehkä ole sitä parasta matkaseuraa, jos mielipiteet reitistä ja majoituksen tyylistä eivät käy yhteen. Jos porukka ei sitoudu rahan keruuseen ja aikatauluun, niin voi kumminkin päätyä vaihtoehtoon yksinmatkustus.

      Nykyisin kun maailma on kutistunut, niin jopa jenkkilän itärannikko eli Miami ja NY ovat niin lähellä, ettei sinne ehkä tarvitse maailmanympärysmatkalla lähteä. Sinne kun voi mennä viikkoreissullekin. Kannattaa miettiä, mihin paikkoihin ei tule oikein muuten lähdettyä.

    • Perdone.

      No tässäpä sai kaikki kunnon perusteet, joiden pohjalta voi alkaa todellista MAAILMANYMPÄRIMATKAA suunnittelemaan, ettei tarvitse tälle palstalle kehua käyneensä naapurimaassa.

      Vielä kuitenkin jäin odottamaan sitä konkreettista kokemus- ja näkemyspohjaista kertomusta tapahtuneesta matkasta.

      Itse olen aikonut kyllä sellaisen tehdä saatuani "kotiasiat" kuntoon.
      Aikaa siis tulee käyttöön järjestelyjen tekemiseksi, ja myös raha-asioiden kuittaamiseksi.
      Saattaa olla, että tappelen reissun vaimon kanss, tai sitten en. Onhan jo aiemmilta reissuilta kokemusta molemmista tavoista matkaseuran suhteen.
      Kolmen kuukauden kierroksia toisissa maanosissa on tullut tehtyä.
      Ainut pieni epävarmuustekijä kehittyy kiihtyvää tahtia: ikää tulee koko ajan liikaa!
      Mutta ei siinä mitään, jos jaksan teltan sisältävän rinkan pitää mukanani.

      Tätä kokemusta odotellessa lueskelen teidän maailmanympäri matkanneiden skrivaamisia.

      • wolloomooloo

        Oma reissu tuli tehtyä ennen www-aikaa ja matkapuhelimia. Suunnittelu piti tehdä matkatoimiston kanssa. Homma oli käytännössä pakko tehdä aikataulutetusti, eli varata lennot etukäteen, jos ei aikonut olla pitkiä jaksoja maailmalla. Omalla matkalla tuli nähtyä Pohjois-Amerikan itä- ja länsirannikkoa, Kanadaa ja Meksikoa myös. Aussien Tyynenmeren rannikkoa useammassa paikassa. Sitten Kaakkois-Aasiaa jokunen maa. Raha ja aika ei riittänyt kaikkeen, lisäksi lentojen hinta tai yhdistely tiputti joitain paikkoja pois.

        Suunilleen kaikissa kohteissa myös lähitiedustelumatkoja järjellisen etäisyyden päässä olleisiin mielenkiintoisiin paikkoihin.

        Majoitukset olivat katon alla, telttailuun ei sentään lähdetty, vaikka kulut yritettiin pitää muuten kurissa. Vuokra-autoja, junia, busseja, pitkänmatkan busseja, paikallisjunia ym. tuli tietty käytettyä.

        Pitkällä matkalla huolto korostuu, eli pitää oppia löytämään pesulat tai sellaiset majapaikat, joissa voi pestä pyykit pikkurahalla. Kerran muistan kiertäneeni pyykkipussi kourassa kaupunkia, kun olikin joku kansallinen juhlapyhä, kaikki pesulat kiinni ja liput buukattu seuraavaksi päiväksi. Eli "käy kusella aina kun voit, pese pyykkiä aina kun voit ja mene kentälle etuajassa". Shoppailu pitää unohtaa käyttövaatteita lukuun ottamatts, koska kamaa ei kerta kaikkiaan mahdu lisää mukaan. Sen vuoksi voikin lähtiessä ottaa niukan varaston sopivasti kulahtanutta varustetta ja dumpata vanhat risat t-paidat kun ostaa vähitellen uutta tilalle. Tavarapaljous pitää muutenkin laittaa harkintaan, olin itse ollut esim. reilaamassa aiemmin ja oppinut, että puolet kamoista on helposti turhaa. Nekin mitä ottaa mukaan, saavat olla mahdollisimman kevyitä ja vähän tilaa vieviä.

        Joskus olen funtsannut, että jos olisi mahdollisuudet toiseen kierrokseen, niin Etelä-Amerikassa olisi kiintoisaa nähdä Pampas ja ylittää Andit bussilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe