Tätä olen monesti miettinyt.

pohdiskelija...

ole joskus pitkään uskossa olevana ja eronneena miettinyt, että kuulunko minä siihen joukkoon, joka on toisen ihmisen valinnan seurauksena joutunut avioon kelpaamattomaksi. Mies otti toisen ja jätti.
Luonnollista on myös ajatella, että vaikeasti sairaat ja homoseksuaalit kuuluvat niihin, jotka ovat äidin kohdusta asti aivoon kelpaamattomia.

Opetuslapset sanoivat: "Jos avioliitto merkitsee miehelle tätä, on parempi olla menemättä naimisiin." 11 Mutta hän sanoi heille: "Se ratkaisu ei sovellu kaikille, ainoastaan niille, joille se osa on annettu. 12 On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon." Matteus 19.

Olen elänyt jo pitkään yksin ja ei ole kyllä tullut kohdallani konkreettisesti ajankohtaiseksi tämä asia. Mietin vain, että olisiko minulla ylipäätänsä edes oikeutta Jumala kasvojen edessä solmia uutta avioliittoa niin kauan kun edellinen kumppani elää.

Kyllä Jumala antaa voiman elää yksin tapauksessa, jossa parisuhdetta ei voida raamatullisesti solmia.

4

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä ota noin raskaasti, arvon pohdiskelija.

      Ei Raamatussakaan parisuhdetta muodostettu kuin rakastelemalla, ja Aabrahamilla ja Daavidilla esim. oli montakin vaimoa ja sivuvaimoa.

      Kyllä Jeesus sanoi asioita liittyen avioliittoon, eroon, ja uudelleen avioitumiseen. "Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon". Ei siis ole pakko valita itselle epäedullista tilannetta.

    • Arto T

      Helsinki jokkeri ateistina antaa taas Raamatun tulkintaohjeita, sehän on sinulle pelkkä satukirja, kuitenkin esiinnyt raamatun asiantuntijana.

      Aloittajalle: En vetäisi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä Jeesuksen puheiden ja homouden välille, Jeesuksen aikana monet nykyisin jo voitetut sairaudet riehuivat täysin vapaasti, joten sairaita ja vammaisia oli pilvin pimein. Homoudesta sen verran että yleensä edes identtisillä kaksosilla ei ole sama seksuaalinen suuntaus jos toinen on homoseksuaali, siksi väitteet synynnäisestä ominaisuudesta ovat enemmänkin homoaktiivien omaa propagandaa/uskontoa/uskomusta jolla he pyrkivät edistämään omaa asiaansa ja saada ihmiset paremmin hyväksymään oma toimintansa. Jopa tämä jokkerikin on kuulemma ollut ihan naimisissa aikoinaan.

      Sen sijaan Raamatun näkemyksen mukaan tuo sinun tilanteesi on toki kovin hankala, en tiedä olitko jo silloin ollut uskossa kun olet naimisiin mennyt ja onko myös tämä kumppanisi jakanut tuon vakaumuksesi, ainakaan kertomasi perusteella hän ei ole sitoutunut Raamatun yksiavioisuuteen kovin tiukasti. Hirveän tärkeää olisi silloin kun elämän kumppania valitsee, rukoilla Jumalan johdatusta siihen ja myös kuunnella Jumalan johdatusta siihen...

      • Eikösniin

        Sen Raamatun näkemyksen mukaan, jota sinä edustat, aloittajan tilanne ei suinkaan ole hankala, vaan hyvin yksinkertainen. Sano se ihan suoraan vaan.


      • helsinkijokkeri ei koskaan anna "tulkintaohjeita", vaan Raamatun sanaa.

        ARTO T otti nyt aiheen, johon vastaan. Vaikka identtiset kaksoset voivat tosiaan olla toinen homo ja toinen hetero, vaikka he elävät täysin samaa elämää ja saavat täysin saman kasvatuksen; ovat kuin paita ja peppu, niin itse ainakin jo 6- vuotiaana huomasin tykkääväni miespuolisista.

        En edes ajatellut saada ketään hyväksymään, vaan en hiiskunut asiasta kenellekään. Ja vasta pitkän avioliton jälkeen aloin elää homoelämää; siis vasta 40 vuotta sen jälkeen, kun olin taipumukseni huomannut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe