Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten lopetat puhelun?

tikustapa asiaa...

Ilmeisesti läheisimmille ihmisille sanotaan hei ja puolitutuille sanotaan moi? Vai onko se niin tärkeää?

Jostakin olen lukenut, että jos vastaa tervehdykseen samalla tavoin, niin se on jollakin tapaa myönteisempää.

Itse en käytä jatkuvasti tiettyä tervehdystä, vaan tilanteen mukaan. Mutta olen pannut merkille että asiakaspalvelun ihmisillä näyttää olevan tarve tervehtiä toisella tapaa. Miksihän? Hehän tekisivät paremman vaikutuksen jos tervehtisivät samalla tavalla kuin minäkin heitä.

Tämä nyt ei ole suuren suuri asia, mutta monesta pienestä asiasta kertyy isot asiat. Usein puhelut nauhoitetaan koska halutaan käyttää niitä opetustapahtumissa tms. niin eikö olisi mukavampi tehdä hyvä vaikutelma?

4

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku...

      Eiköhän sitä voi mennä ihan tilanteen mukaan ja siten kuin itsestä tuntuu, tuskin se nyt kuitenkaan "elämää suurempi juttu" on ;) Tuskin siihen mitään ns. virallista lausetta tms. on olemassa, ehkä sitten jollain hallitsijoilla tms, mutta taviskansalaiset harvemmin joutuu tilanteisiin missä pitäisi puhua presidentin / kuninkaan / kuninkaallisten kanssa...

    • jdghjdg

      Minusta hei on hieman muodollisempi tervehtimistapa kuin moi. Moi sanotaan kavereille ja tutuille. Jos asia vaivaa sinua noin paljon, niin kannattaa itse vastata samalla tavalla. Jos sinua teititellään ja sanotaan päivää, vastaa päivää. Jos joudut itse aloittamaan, niin vieraille sanoisin hei ja tutuimmille moi.

    • Puhelinaspa

      Olen tehnyt asiakaspalvelu- ja vaihdetyötä puhelimessa 10 vuotta, perus käytöstavoilla pärjää. Joskus tervehdys on määrätty firman taholta: puhelimeen vastataan "Firma X, Hyvää Päivää". Jos asiakas tervehtii samalla tavalla takaisin niin sittenhän tervehdykset on siinä, mutta jos asiakas onkin tuttavallisempi "Maija Meikäläinen tässä moi" niin silloin itsekin tervehtii toisen kerran Hei tai Moi.

      Lopetus on yleensä "Kiitos hei" molemmin puolin. Tosin osa asiakkaista ei tervehdi puhelun alussa, ei kiitä missään vaiheessa saamastaan tiedosta ja lopettaa puhelun painamalla punaista luuria ilman että puhua pukahtavat mitään :D

      Vahemmille ihmisille moi tai moikka ei usein sovi suuhun, he saattavat vastata asiakkaan moikkaan heillä ja kaipa se on sallittavaa, kuulostaa varmaan tökeröltä käyttää fraasia joka ei istu omaan suuhun ollenkaan. Hei ja moi on kyllä yleisesti ottaen samantyylisiä ja voi käyttää sekaisin, itse käytän omassa elämässä tutuille moita ja asiakkaille eli vieraille mielummin heitä. Muodolliseet tervehdykseen tai lopetukseen muodollinen vastaus ja tuttavalliseen tuttavallinen vastaus.

    • kuulemiin

      Kuulemiin, kuulemisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe