Gerbiilejä tulossa :))

...

Moi. Meille ois tulossa 3 gerbiiliä. Ei ole vielä ihan varmaa tuleeko naaraita vai uroksia mutta pitäisi tulla uroksia. Onko teillä vinkkejä gerbiilien hoitoon ja minkä merkkistä ruokaa niille kannattaisi ostaa ,myös nimiehdotuksia saa tulla :)ps.mitkä on teidän päivittäiset hoitorutiinit?

8

309

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ♥Gerbils♥

   HOITO:
   -Purut vaihdettava kerran viikossa.
   -Häkki puhdistettava kerran kuukaudessa (suihkulla).
   -Hiekkakylpy pitää olla, jotta gerbiilit voivat kylpeä siellä.
   -Heinää pitää olla, koska gerbiilit järsivät sitä, ja se auttaa heidän ruuansulatukseen.
   -Vesi vaihdettava joka päivä. Jos on kuuma päivä, niin voi kaksikin kertaa. Mutta normaalisti kerran päivässä. Ja kylmää vettä.
   -Ruoka vaihdettava 3 päivän välein. Ja aina voi lisätä vähän enemmän ruokaa kippoon.

   RUOAN MERKKI:
   Itse siis annan gerbiileilleni Festival -nimistä ruokaa. Ja annan siis Hamster Festival -nimistä. Mutta kyllä varmasti löytyy "Gerbil" niminenkin. Ihan kumpi vain.

   Ja jos herkkupaloja haluaa antaa (niitä pitää antaa siis vain pari kertaa viikossa, ettei gerbiilit liho paljoa), niin voi antaa esim. Freddy -merkkisiä. On olemassa ainakin esim. Freddy heinää, Freddy siementankoja (herkkua), ja Freddy herkkunappeja (jotka ovat myös herkkuja).

   Toivottavasti oli jotain apua! :)
   Onnea gerbiileistä, jotka sinulle tulee! ♥ :)

   T: 2 gerbiiliä omistava

   • ...

    Kiitos paljon vastauksesta :)) !ps. Pitääkö kylpyhiekkaa olla koko ajan tarjolla ? Olisiko joillakin myös nimiehdotuksia ?:) olen miettiny joitakin mutta en ole keksinyt joten. Kaikki nimiehdotukset otetaan vastaan:)!


  • Zipluaby-

   Kylpyhiekkaa voi antaa ''tarjolle'' kerran päivässä erillisessä astiassa, muuten puruttavat täyteen. JA minä en ikipäivänä antaisi festivalin lisäainemoskaa gerbiileilleni, eikä gerbiileille sovi hamsterien ruoka, sillä siinä on AIVAN LIIKAA auringonkukansiemeniä. Yksi erittäin varteenotettava ruokavaihtoehto on Altromin rottapelletti, sillä siinä ei ole mitään lisää, vain ainoastaan se mitä gerbiilit tarvii :) Muuten oli hyviä vinkkejä.
   Kannattaa antaa pahveja(vessanpaperirullien hylsyjä, kananmunakennoja, muropaketeita yms.) kokoajan saatavilla.

  • tulikirahvi

   "♥Gerbils♥":n ruokintavinkkeihin kannattaa suhtautua erittäin suurella varauksella. Best Friends Festival on yksi pahimpia ruokia mitä jyrsijälleen voi syöttää. Se sisältää ensinnäkin väriaineita (aiheuttaa tutkitusti syöpää), muutenkin epämääräisiä ainesosia, ja sopii mukamas kaikille jyrsijöille, mikä ei voi olla totta.

   Freddy on toinen erittäin huono merkki, joka sisältää myös yleensä valtavasti väriaineita. Myös Oskun Herkkuruuasta kannattaa pysyä kaukana.

   Valitse ruokamerkki, jonka takana ei lue "sisältää väriaineita". Ruuan pitää olla suunniteltu suoraa gerbiileille, tai rotille tai hiirille, jotka on vaatimuksiltaan hyvin läheisiä. Ruuassa olisi hyvä olla tarkkaan merkityt ainesosat, esim "vehnänjyviä, ohraa, kanaa..." ei epämääräisesti kuten "viljaa ja kasviperäisiä tuotteita, lihaa ja eläinperäisiä tuotteita". Mitä epämääräisempi tuoteseloste = sitä halvempia ja huonompia ainesosia on käytetty.

   Lisäksi gerbiileille tarjotaan tuoreruokana erilaisia kasviksia.

   "-Ruoka vaihdettava 3 päivän välein. Ja aina voi lisätä vähän enemmän ruokaa kippoon."
   -Anna kerralla vain vähän kuivaruokaa, ja lisää vasta kun kaikki on syöty. Gerbut saattavat piilottaa ruokaa puruihin, silloin voi käydä niin, että gerbut valikoi vain herkut päältä siemenseoksesta. Pelletistä ei voi valikoida suupaloja, mutta se on toisaalta myös tylsää syötävää. Kuivaruokaa ei sinänsä vaihdeta, ainostaan jäljelle jääneet kuoret heitetään pois :)

   "Purut vaihdettava kerran viikossa"
   -Kerran viikossa on turhan usein. Kerran kuussa riittää aivan hyvin. Puruja gerbiileillä olisi hyvä olla noin 20cm korkeudelta.

   • ...

    Kiitos tiedosta!!:))ps. Onko teillä vielä ehdotuksia mitkä nimet voisin antaa gerpiileille? :) nimeän varmaankin luonteen mukaan mutta ajattelin että mietin jo etukäteen hyviä nimiä;)


  • &&&

   Oisko Nöpö hyvä nimi?

   • €€€

    Tai sit Hupsu, Hipsu ja Hapsu kun teil tulee niit kolme. :)


   • ...
    €€€ kirjoitti:

    Tai sit Hupsu, Hipsu ja Hapsu kun teil tulee niit kolme. :)

    Kiitos:) hipsua olenkin jo ajatellut ja sitten nipsua hupsukin kuullostavaa kivalta ja jos on luonteeltaan hupsu niin vielä parempi :D


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   121
   5555
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   26
   2371
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   90
   1196
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1112
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   68
   1029
  6. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1024
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   375
   963
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   884
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   829
  Aihe