vesivahingon estäminen

tietämätön neiti

Olen hankkimassa mökkitonttia, johon tulee osuuskunnan vesi. Ajattelin jättää veden rakennuksen ulkopuolelle vesipisteeseen, jotta selviää pienemmillä jätevesisysteemeillä. Mutta miten estän sen, että vesijohto ei pakkasella jäädy ja halkea. Jos laitan sulusta kiinni sen, niin eikö voi olla mahdollistata että joku ilkivaltaa tehdäkseen avaa sen ja vettä valuu suuret määrät hukkaan(todella kallista). Asun itse kuitenkin niin kaukana, että en voi asiaa valvoa.
Neuvoja, kokemuksia.

6

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maa kellari

      Tee maakellari, johon saa toisen hanan. Maakellarissa vesi ei jäädy ja oven saa lukkoon.

      Myös maahan upotettava vesiposti on hyvä ratkaisu. Eli itsetyhjentyvä tonttisulku maahan routarajan alapuolelle ja siihen lukittava hana.

    • mek

      Et tarvitse mitään erikoista jätevesisysteemiä jos et laita vesivessaa ja mökkiin tulee sauna niin joudut harveden sautusjutut kumminkin laittamaan ja se siitä. Vesisysteemit ei jäädy kun niihin laittaa lämmityksen ja kunnon eristykse putkiin niin pysyy sulana.

    • tietämätön neiti

      Maa kellarin systeemit kuulosti hyvältä, en ollut edes aiemmin kuullutkaan tuollaisesta itsetyhjentyvästä sulusta, mutta nyt osasin googlata sitä.

      Tosiaan:sähköä ei ole eikä ole tulossakaan, joten lämpimänäpito ei onnistu. Ajattelin jätevesille ihan vaan tuota Sauna-Sepposysteemiä, se ei taida riittää, jos vesi tulee sisään asti. Mökki tulee olemaan aika pienellä käytöllä, joten kovin isoja systeemejä ei ole kiinnostusta tehdä, mutta täytyy vielä katsastella vaíhtoehtoja, kyllähän sisään asti tuleva vesi tietysti mukavuutta lisää. Jäätymishommahan siinä edelleen on ongelmana, kun sitä sähköä ei ole..

    • Maa kellari

      Kun vedät vesijohdon routarajan alapuolella lähelle mökin seinustaa ja asennat tuollaisen itsepurkaava tonttisulun siihen ja siitä venttiilistä vesijohdon ylöspäin niin, että se viettää koko matkalla tätä itsetyhjentyvää venttiiliä kohti, niin saat sähköttömälle mökille jäätymättömän vesijohdon.

      Eli kun lähdet mökiltä, niin sulje se sinän vieressä oleva syvällä maan sisässä oleva venttiili ja avaa vesihana sisältä, niin vesiputki tyhjenee siltä väliltä, eikä pääse jäätymään. Tämän voi avata hetkeksi talvellakin, jos tarvitsee vettä, mutta vesiputki pitää heti veden ottamisen jälkeen taas tyhjentää sulkemalla ulkoventtiili.

      Tällaisesta järjestelystä on vuosien kokemus yhdellä tutun sähköttömällä mökillä. Erittäin yksinkertainen ja halpa toteuttaa, jos maaperä on sellaista, että sitä pääsee kaivamaan riittävän syvälle.

      Meidän mökki on kallioisella tontilla ja sen takia päädyttiin tekemään maakellari vesiliittymän suojaksi.

      • tietämätön neiti

        Kiitos! Kopioin nämä talteen vastaisen varalle.


    • xevybt

      Muoviputket itsessään kestävät jäätymisen, mutta muut putken osat eivät välttämättä, metalliosat tai muoviosat joissa ei ole yhtään tilaa laajenemiselle voivat hajota, tietyt ja tietynmalliset sitten hajoavat varmastikin.
      Yhtenä esimerkkinä voi kertoa että jos muoviputkessa on keskellä messinkinen pallohana niin yhdistelmä kestää jäätymisen jos hana ei ole suljettuna niin että tuon pallohanan pallon sisälle jää vettä -tällöin kun tuolla palllon sisälle jääneellä vedellä ei ole yhtään tilaa laajeta niin hanan runko yleensä halkeaa jäätyessä.
      -Tämä kannattaa huomioida järjestelmää tyhjennettäessäkin ettei sinne jää mihinkään vedet sisään suljettua hanaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe