Palaava rauhanturvaaja

Totuus rauhanturvato

Suomen sotilaat eivät sotaa käy täällä suomessa, mutta kun suomi lähettää heitä rauhanturvaajiksi, siellä asuvat aika karuissa olosuhteissa, poissa perheet, poissa seksi, on vain arvaamattomat ympäristöt ja pelko tienvarsipommeista, sala-ampujista, joita voivat olla viattomilta näyttävät lapset tai naiset.

No tämä vaikuttaa rauhanturvaajan päähän siten, että kotiin ei palaa sama henkilö.

Olen nyt tovin aikaa joutunut seuraamaan erään toimia ja todella sitä hirveyttä nyt suorittaa täällä. Hän katala, kiero ja arvaamaton, väistelijä, mutta toisaalta pahan luoja.
Nyt hänen on saanut loukkonsa erään eronneen äidin lapsineen ja kuka tietäisi miten hän toimii, voidaan sanoa että täysin narsistisesti.
Hän todella aivopesee, kyttää puskien takana.

Eikä olisi syytä tarkistaa kaikki rauhanturvatehtävissä olleet aika ajoin, missä ovat tai miten toimivat, sillä tuo ei iske ilmeisesti aivan heti. Tämän kohdalla tais kyllä olla niin että entinen liitto purkautui juuri syystä, että mies ei ollut enää luotettava millään taholla.
Hänestä oikein huokuu valtava paha, kun tunnet että joku seuraa, se on hän. ei puhu edessä mitään, mutta selän takana juonii valtavasti.
Minusta hän vaarallinen henkillö niin itselleen kuin muillekin. Varsinkin lapsille hän suorastaan julma.

Presidentti Niinistö toi esiin asian miten nämä esim. Syyriaan menneet ovat menettäneet järjen tässä asiassa, samoin käy näille rauhanturvaajille, ainakin niille, jotka ovat olleet näissä pahoissa kriisipesäkkeissä ja nähneet raakuutta. Heiltä katoaa ihmisyys kokonaan.
Tässä on kyse upseerista, joka ilmeisesti kyllä tiedetään, mutta kukaan ei ole laittanut häntä valvontaan. Nyt taitaa tulla uhreja paljon.

5

277

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 28x...

   Aloittaja heitteli esiin kaiken paskan ohella myös ajatuksia esiin tuovia asioita.

   Puhuit yksilöstä josta nyt ei tietenkään voida yleistyksiä tehdä.

   Itsehän palvelin vuoden vihreällä linjalla Kyproksella. Osapuolten asemien väli oli minimissään n. 200 m. Me olimme, asuimme ja partioimme siinä välissä 24/7.
   Olin sen älynnyt että joka asetta kantaa niin sen on oltava valmis kuolemaan. Kyllä se on vaikuttanut elämääni ja tehnyt minusta ehkä psykopaatin ja sosiopaatin.

   Useat lähisuhteeni ovat kadonneet kyynisyyteeni koska heidän murheensa ovat olleet minulle täysin merkityksettömiä. Siviilimurheet tuntuvat hyttysenpaskalta jokapäiväisen hengenlähdön rinnalla. Minua on joskus hieman uhkailtu mutta olen nauranut mokomille sinteille jollen ole läväyttänyt. Ei pelota mikään.

   Näistä asioista ei paljoa puhuta. Veteraanit eivät halua tuoda tuntojaan esiin vaan yrittävät unohtaa. Muistelevat vain hauskoja asioita joita toki oli.

   Itse saan henkilökohtaista psykoterapiaa yhteiskunnan maksamana.

  • Höpötys seis!

   Eivät suomalaiset rauhanturvaajat missään kovissa paikoissa ole olleet.
   Jos pää ei kestä siellä, niin ei se olisi kestänyt muuallakaan.

   On sotaveteraanien häpäisemistä verrata heitä sotiemme veteraaneihin!

   • fasse

    puhutko kenties omasta kokemuksesta?mistä näitä kaikentietäviä paskanpuhujia sikiää?sinun kovinpaikka taitaa olla puhua potaskaa paikallisessa kuppilassa kännissä?itse sinä häpäiset itsesi etkä sotien veteraaneja tai rauhanturvaajia..hanki elämä..fasse on puhunut


  • Finbatt-UNIFIL

   Sotahullut muuttivat lakiakin sen verran, että puolueetomia rauhanturvaajia ei enää ole. Puhuttiin jopa rauhaan pakottamisesta. Tilalle tuli kriisinhallintaoperaatioita. En tiedä missä kriisi olisivat hallinnassa.
   Muut käyvät sotaa Afganistanissa ja vain suomalaiset ovat olevinaan rauhanturvaajina. Naton joukoissa USA:n kätyrinä toimiminen ei ole rauhanturvaamista. Suomen ei missään tapauksessa pitäisi olla mukana sotimassa ja ottamassa kantaa maan sisäisiin asioihin.
   Suurin uhka maailman rauhalle on USA.

   Rauhanturvaajina suomalaiset ovat olleet tunnettuja monessa paikassa ja paikallisen väestön kanssa ei ole isompia ongelmia ollut. Se aika on ohi.

   Sotiemme veteraaneja on jäljellä enää muutama. Kunnia heille, mutta eivät hekään kaikki ole olleet rintamalla sotimassa. Veteraanitunnuksen on saanut muistakin ansioista ns. kotirintamalla, vaikkapa käymällä evakossa.
   Veteraanien toivomuksesta Suomen Rauhanturvaajaliitto ja jäsenjärjestöt kuuluvat Maailman Sotaveteraaniliittoon.

  • peaceis

   ehdotankin että rauhanturvaaminen annetaan yön timojen..eikun yön susien tehtäväksi.ballerina asut pojille ylle ja sydämmellä koristellut kortit käteen ja ruusunlehtiä heittelemään ukrainaan sotivien osapuolten väliin..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   106
   1891
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   89
   1639
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1279
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1118
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   272
   1050
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   72
   957
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   59
   878
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   44
   847
  9. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   819
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   67
   760
  Aihe