kissa syö mitä vain. Jopa sitrushedelmiä!

hyvin syönyt kissi

Onkohan meidän kissa syntynyt ilman makuaistia vai mikä juttu kun en keksi ruokaa jota se ei söisi :D
Mandariini, (kuoret myös lempi leluja) paprika, porkkana, kuiva leipä, kurkku, karkit, sipsit, puolukat.. kaikki se syö jos jättää vahtimatta.
Mutta omat ruuat ei kyllä aina maistu. Ja jos antaa jämät samasta ruuasta mitä ensin kerjäsi omalle paikalle, niin se ei kelpaakkaan enää..
Kerran kisumme söi myös voikukan lehtiä jotka tuotiin pupuille. Koska kanitkin söi, niin hänenkin oli sitten pakko.
Ei tässä kai mitään, terve kissa on mutta ihmettelen vain, onko muillakin kissoilla tälläinen ruokahalu? :D

12

2729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herkkuja! <3

      Luulen että sen hajuaisti on ns "kehittymätön", jos niin nyt voi sanoa. Voimakkaalta tuoksuvat ruuat, kuten sitrushedelmät karkottavat yleensä kissat. Mutta kissat kyllä maistavat välillä sitä sun tätä, omani syö tuoreita herneitä, kurkkua, sipsin muruja, jos saa käsiinsä :)

      Karkkit ja hedelmät olisi kumminkin hyvä jättää kokonaan kaappiin, jos niitä yritää syödä. Ne tuhoavat ajan myötä eläinten hampaat, vaikka saisikin vain vähän silloin tällöin. Kissan hampaita ei kumminkaan pääse pesemään niin huolellisesti, että ongelmia on vaikea ehkäistä enää maisteluiden jälkeen, vaan väkisin jää jokin muhimaan ja voi syntyä reikä ja muita hammasongelmia paljon herkemmin, kuin jos söisi mahdollisimman terveellisesti. Hammaskivenpoisto ja huonojen hampaiden kunnostaminen tai pois otattamainen (erikois)eläinlääkärillä ei ole kovinkaan hauskaa kissalle, eikä teille ihmisillekkään, kun se maksaa paljon varsinkin, jos sitä joutuu harrastamaan parin vuoden välein väärien namien takia.

      Kaikki kissoille tarkoitetus ruuat ja herkut kannattaa kokeilla läpi, varmasti löytyy jotain mikä korvaisi vääränlaisia herkkuja, ettei sen tarvitse "jäädä paitsi" herkuttelusta kumminkaan. Oletteko kokeilleet kasvattaa sille kissanruohoa/ohraa tai kissanminttua? tuollainen syöppö varmaan rakastaisi niitäkin kaupoista saadujen kissanherkkujen lisäksi. Muistattehan muuten sitten lukea tuoteselosteesta kuinka paljon saa antaa, tosi monessa on pieni raja/päivä kissan ikää tai painoa kohti.

      • aloittaja turisee

        Joo siis ei todellakaan olla annettu syödä karkkeja tai muuta vaan väliin on menty :) kesäisin se saa olla ulkona niin siellä napostelee ruohoa. Talvella voisi kyllä pistää kasvamaan tuota ohraa tai jotain. Kiitos neuvoista! :)


    • 121

      Niin no kissa on 100% lihansyöjä eli kaikki muu ruoka on elimistölle pelkkä rasite. Maistiaisena tuskin porkkanat ja muut eivät ole vaaraksi mutta jokaisen kissan ruokavalio tulisi perustua lihaan.

      • katin ystävä

        Meillä katti syö kanssa monipuolisesti. Lapsen ruuan jämät, sipulit, kananmunat ja pitsan jämät. Nykyään annan katille 3-4 leikettä, että se saa proteiiniä, koska kissojean ruuissa ei niitä ole juuri ollenkaan. Toki hiiristä, oravista ym muista sellaisista tulee kanssa protskuu. Ja hampaat pysyy hyvänä.


      • Sinsi
        katin ystävä kirjoitti:

        Meillä katti syö kanssa monipuolisesti. Lapsen ruuan jämät, sipulit, kananmunat ja pitsan jämät. Nykyään annan katille 3-4 leikettä, että se saa proteiiniä, koska kissojean ruuissa ei niitä ole juuri ollenkaan. Toki hiiristä, oravista ym muista sellaisista tulee kanssa protskuu. Ja hampaat pysyy hyvänä.

        Hernekeiton liemi maistuu meillä, rusinat samoin.


      • vcdfkcdd
        Sinsi kirjoitti:

        Hernekeiton liemi maistuu meillä, rusinat samoin.

        Äää ei älä anna syödä rusinoita! En nyt ole kissoista aivan 100% varma mutta ainakin koirilla rusinat ja viinirypäleet aiheuttaa munuaisten vajaatoimintaa :( varmuuden vuoksi estäisin syömästä


      • HulluKissaTäti
        vcdfkcdd kirjoitti:

        Äää ei älä anna syödä rusinoita! En nyt ole kissoista aivan 100% varma mutta ainakin koirilla rusinat ja viinirypäleet aiheuttaa munuaisten vajaatoimintaa :( varmuuden vuoksi estäisin syömästä

        Pätee kissoihin myös ja viinirypäleillä sama vaikutus. Kaikenlaiset sipulit (myös ruohosipuli) sekä raakana että kypsennettynä aiheuttavat kissalle anemiaa.


    • höpsähtänyt

      Yksi kissoistani joka nyt on jo sateenkaarisillalla, oli ihan hulluna banaaneihin ja toinen söi rusinoita.

      Nykyinen siis tämä TV friikki on niin nirso, että ruokailusta on tullut todellinen ongelma. Se söisi ainoastaan raakaa broileria ja jos sille antaa sitä muutamana päivänä, niin mikään valmisruoka ei kelpaa, vaikka se on slvästi nälkäinen.

      TV:n katseluun on tullut myös uusi ohjelma ja viime sunnuntain Simpsonit se katsoi tarkkaan. Kissan elämänalku oli huono, kun se syntyi jonnekin kellainloukkuun ja eli ensimmäiset kuukaudet kadulla. Kissa on nyt neljä vuotta ja koskaan mulla ei ole ollut niin älykästä kissaa kun tämä on.

    • lillipaasnen

      Useammin on niin että kissa ei syö. Meillä pitää olla vaihtelua ruokavalioon, sama ruoka ei kelpaa monena päivänä peräkkäin, eikä ruoka joka on ollut lautasella ja pantu kylmään odottamaan seuraavaa kertaa. Purkkeja ei kannata ostaa, se ehtii kyllästyä juuri siihen ruokaan ennen kuin purkki on tyhjä. Ostan pusseissa, silti tahtoo jäädä hukkaan. Latzin märkäruuat panee mahan sekaisin.

      • Pienissä

        Mä laitan joskus vaan puoli pussia ja hiukan nappuloita kissalle, loput puolet märkäruuasta laitan jääkaappiin. Ja jos ei syö sitä puolikasta annosta joka on lautasella jo niin nostan sen myös jääkaappiin, ehkä jätän hiukan sitä lautaselle.


    • mmmiauuuu

      Vanha ketju, mutta mun kissa on hulluna tanko parsaan ja kuivattuihin hedelmiin :D Iskee kynsillä kiinni että sais kädestä otettua nää "herkut". Myös kaikki salaatit maistuu, jos sattuu jättämään salaatti pussin pöydälle niin kohta kuuluu rapinaa..

    • kaikkimaistuu

      Meillä kanssa nuorempi kissa (kohta 5v) maistelis kaikkea mielellään, ollut pennusta lähtien sellainen. Oma ruoka maistuu kyl kanssa (paitsi lääkeruoka, jota käytetty välillä virtsakivien hoitoon). Syytä en ole keksinyt, miksi tahtoo rouskutella välillä mitä sattuu, ruokaa saa säännöllisesti ja on aktiivinen leikkimään ja seurallinen. Viimeksi maistui kesäkurpitsa. Persikat on herkkua, yosa ja piltti on kans hyvää. En siis anna varsinaisesti syödä näitä, mutta kaveri tulee usein kärkkyämään jopa syliin omaa osaansa... Nykyään on aika varovainen huonekasvien ynnä muun kanssa, kun nekin tuppais maistumaan. Pahimmat mitä on syönyt, on anopinkieli juurineen ja tuubillinen voltaren-kipugeeliä (oli käynyt sen jollain ihmeen keinolla kiipeilemässä hyllyltä.) Tykkäisi myös rouskutella kumilenksuja ja leipäpussinsulkijoita, joten saa huolellisesti piilotella em. tavaroita, ettei tulis vahinkoa. Vanupuikot on kans molempien kissojen mielestä kivoja. Vanhempi kissa on sentään vähän nirsompi :'D

      Niin ja kun olivat vähän nuorempia, piti heittää tietynsorttiset lelut pois kokonaan jossain vaiheessa, kun nekin syötiin. Nuorempi söi ne sellaiset pomppivat lelupallot, kun vanhempi taas söi rapisevat leluhiiret/pallot. Iän kanssa toi sit loppui, mut edelleen kyl koitan ostaa leluja, jotka ei olis helposti syötävissä. Molemmat kans tykkäävät metsästää lenkeillä - vanhempi hiiriä ja muita, nuorempi yleensä ötököitä... Meni se sitten kerran maistamaan sammakkoakin, mut ei ollu hyvänmakuinen :'D

      Näin asiasta kukkapurkkiin, ollaan kokeiltu meillä tota kissanruohoa, nuorempaa kissaa ei kiinnosta, vanhempi vaan nyppii heinät pois ja tiputtaa suustaan lattialle. Mutta rairuoho olis kyl maistunut, et sekin piti sitten pistää piiloon (lajikkeesta riippuen voi ilmeiseen olla myrkyllinen kissoille). Että näin. Mut lenkeillä kyl sit heinä maistuu, et jotain sentään. Kesää taas riemulla odotellessa, kun saa kykkiä vieressä, kun kissa mutustaa heinää. :'D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe