oliko tämä seksuaalista ahdistelua..?

ahdistava ajatus

Eli siis haluaisin vihdoinkin avautua "arasta" asiasta jota en ole ikinä kellekkään kertonut..eli siis kun olin n.6 vuotias, serkkuni (poika) joka oli n.12v, nukuimme mummolassa vierekkäin ja kun ketään ei ollut lähellä serkkuni alkoi puhua seksistä ja yhtä äkkiä työnsi sormensa..no siis sinne.. en tienny mitä siitä olis pitäny ajatella silloin..en ikinä kertonu kellekkään mutta nyt olen 14v ja aloin miettimään asiaa..olenko siis joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi pienenä? Minusta nimittäin tuntuu että olen muita kavereita "seksuaalisempi" tai siis ainakin ajattelen seksiä luultavasti normaalia enemmän.. Tämä ei ole trolli! Haluaisin asiallisia vastauksia.

14

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota rennosti

      No jos rikoslain seksuaalirikospykäliä koskevaa lukua tutkii niin kyllähän tuo sinne noin teoriassa sopii.

      Nyt kuitenkin vähän suhteellisuudentajua. Tekijä oli siis12-vuotias. Sen ikäinen ei tietenkään ensinnäkään ole rikosoikeudellisessa vastuussa, eikä todennäköisesti seksistä tai seksuaalisuudesta vielä kovin paljoa tiedä tai ymmärrä, eikä näin ollen ole edes täysin tajunnut mitä teki. Tuskin sitäkään, että sinä et tuolloin edes sitä vähää.

      Jos tuo on ainoa "seksuaalisen ahdistelun" kokemuksesi, pitäisin myös aika kaukaa haettuna, että se on sinut niin traumatisoinut, että olet sen takia selkeästi muita "seksuaalisempi".

      Seksi nyt pyörii jokaisen teininalun mielessä. Myös tyttöjen, vaikka eivät sitä edes toisilleen tunnusta. Kas se liittyy murrosikään ja hormoonitoiminnan vilkastumiseen. Kyllä se siitä tasoittuun kunhan muutaman vuoden vartut.

      Ota sillä välin maltilla ja tutustu aiheeseen rauhassa, vaikka mieli tekisi kokeilla kaikenlaista.

    • Serkun teko täyttää seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkit, mutta alle 16 vuotiaaseen kohdistuneena sitä voitaisiin pitää lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Lain tarkoituksena ei ole kriminalisoida alaikäisten keskinäistä kanssakäymistä seksuaalisessa mielessä, vaan estää iältään ja muutenkin selkeästi kehittyneempiä yksilöitä käyttämästä hyväkseen vielä kypsymättömien lapsien tietämättömyyttä ja kokemattomuutta. Voitaisiin ajatella, että 6 vuotiaan ja 12 vuotiaan välillä olisi tällainen kehitysero, jonka turvin nuorempaa voisi käyttää seksuaalisesti hyväkseen.

      Serkkusi oli teon tehdessään alle 15 vuotias, joten hän ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan. Häntä ei siis voida tuomita teostaan rangaistukseen. Alle 15 vuotiaat ovat kuitenkin vastuussa aiheuttamastaan vahingosta ja heidät voidaan velvoittaa korvaamaan se. Tässä tapauksessa varsinaista taloudellisesti mitattavaa vahinkoa ei välttämättä ole vielä syntynyt. Myöhemmin saatat olla kalliiden terapioiden tarpeessa, joita sairasvakuutus ei välttämättä korvaa. Tulevaisuudessa työkykysikin saattaa mielenterveydellisistä syistä peruuttamattomasti heiketä, mikä luonnollisesti vaikuttaa tuloihin ja varallisuuden kertymiseen. Näitä voitaisiin pitää vahinkoina, jotka ovat aiheutuneet serkkusi teosta, joskin tällainen tulkinta olisi melko epätodennäköinen.

      Olet kertomasi mukaan 14-vuotias ja pohdit, että oletko epänormaali teon johdosta. Seksuaaliseen ahdisteluun liittyvät tunteet ovat pitkälti häpeää ja syyllisyyttä. Ongelmia syntyy yleensä, jos näitä tunteita ei pääse käsittelemään ahdistelijan läheisyydestä johtuen. Toki kaikki ahdistelutilanteet ovat ahdistavia, kuten muistotkin niistä. Läheisen ahdistelijan tapauksessa erityisen haitallista on, että lapsi ei voi syyttää teosta läheistään ja päätyy syyttämään siitä itseään. Lisäksi luottamus läheiseen eli perusturvallisuus on mennyt iäksi ja tilannetta pitää sietää kenties päivittäin. Yleensäkin seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyy uhrin puolelta häpeän tunne, jonka vuoksi tekoa ei haluaisi paljastaa kenellekään. Jatkuva häpeän tunne voi johtaa itsetunto-ongelmiin, alisuoriutumiseen ja moniin niiden lieveilmiöihin.

      Mietit, että oletko epänormaali, koska ajattelet seksiä usein? Yleisen elämän kokemuksen perusteella voin sanoa, että 14-vuotiaat ajattelevat seksiä usein. Seksin ajattelussa ei sinänsä ole mitään epänormaalia taikka väärää. Ongelmaksi seksin ajattelu muodostuu, jos et kykene suoriutumaan haluamistasi tehtävistä pakkomielteisten ajatuksiesi vuoksi. Ajatukset ovat ongelma myös jos koet ne ahdistaviksi. Ajoittain ahdistukseen liittyy erilaisia pakko-oireita, kuten asioiden tekemistä tietyllä tavalla ja tarpeettoman monta kertaa peräkkäin. Pakko-oireiden syy ei tietenkään välttämättä ole mikään menneisyyden ahdistava teko. Pakko-oireita toteuttavat henkilöt kuitenkin ahdistuvat suunnattomasti jos eivät voi pakkoajatuksiaan tai tekojaan toteuttaa.

      Tiedostat itse historiastasi tämän tapauksen, joka toivottavasti jäi ainoaksi. Iässäsi seksiin liittyvät asiat voivat olla ahdistavia ilman kokemustasikin. Toisista erottuminen ja epänormaalius ovat pelon kohteita aikusillekin saati sitten kouluikäisille. En usko sinun olevan millään tavalla epänormaali, moni koulussasi pelkää olevansa sellainen ja mitä erilaisimmista syistä. Ahdistus on kuitenkin huono ystävä ja siitä kannattaisi päästä eroon. Sinun kannattaisi ehkä keskustella asiasta muutaman kerran koulupsykologin kanssa. Puhumalla asiasta ammattilaisten kanssa, et aiheuta mitään ongelmaa tai haittaa itsellesi taikka serkullesi.

      Kirjoitat muuten 14-vuotiaaksi erinomaista tekstiä, harva käyttää huutomerkkiä enää nykyään. Kaikenlaiset hymiöt ja muut pilkkuilmiöt ovat latistaneet normaalit kirjoitukselliset vaikutuskeinot. Käytät (ellipsiä) kolmoispistettäkin kuten ajatusviivaa...teillä täyty olla erinomainen äidinkielenopettaja. Jopa jotakin, tekstissäsi onkin vain kaksi pistettä kolmen asemasta. Visuaalisesti kaksi pistettä on oikeastaan selkeämpi näytöltä lukiessa kuin kolme peräkkäistä. Taidan itsekin omaksua tyylisi ja ottaa eron siitä kolmannesta.

      Jostain syystä olet laittanut lainausmerkkeihin sanat "arasta" ja "seksuaalisempi". Annat ymmärtää, että asia ahdistaa sinua, mutta kuitenkin se on sinulle "arka". Ymmärtäisin, jos ahdistava asia olisi arka. Lainausmerkeillä teet käsityksestä kyseenalaisen. Puhut siis näennäisesti arasta asiasta, josta et jostain syystä ole puhunut kenellekään. Asia ei siis kirjoittamasi perusteella oikeastaan vaivaa sinua.

      Vähintäänkin yhtä outo termi on "seksuaalisempi", joskin selitit tarkoituksesi. Kertomasi mukaan tarkoitit termillä usein ajatteluun tunkeutuvia seksuaalisia mielteitä. Se on normaalia seksuaalisuutta ja biologiaa. Vaikka kokisit olevasi useimmin kuin toverisi näiden hyökkäysten kohteena, olisi se silti tavanomaista seksuaalisuutta. Kaikki tällainen kokeminen on osa ihmisen seksuaallisuutta.

      Et voi laittaa sitä lainausmerkkeihin!

    • Ota rennosti

      "Tässä tapauksessa varsinaista taloudellisesti mitattavaa vahinkoa ei välttämättä ole vielä syntynyt. Myöhemmin saatat olla kalliiden terapioiden tarpeessa, joita sairasvakuutus ei välttämättä korvaa. Tulevaisuudessa työkykysikin saattaa mielenterveydellisistä syistä peruuttamattomasti heiketä, mikä luonnollisesti vaikuttaa tuloihin ja varallisuuden kertymiseen. Näitä voitaisiin pitää vahinkoina, jotka ovat aiheutuneet serkkusi teosta, joskin tällainen tulkinta olisi melko epätodennäköinen."

      Ihan turha maalata muutenkin seksuaalisuutensa kanssa normaalissa murrosiän myrskyssä painivalle teinille uhkakuvia loppuiän traumoista, mielenterveysongelmista ja työkyvyttömyydestä. Juuri näin niitä isoja vahinkoja synnytetään, vaikka tapahtunut niitä muuten ei suurella todennäköisyydellä aiheutakaan.

      VahL:n mukaan korvaustakin soviteltaisiin mm. tekijän iän ja kehitystason mukaan, joten mitään mittavia korvauksia ei olisi luvassa (VahL 1:2).

      Semantiikka on toinen asia, josta on aika turha vielä 14-vuotiaalle luennoida.

    • aloittajataastäällä

      Kiitos vastauksista. Koulupsykologilla käyn jo muistakin syistä, mutta hävettää puhua tästä asiasta kellekkään.

      • ei ole oikein!!!!

        Lapset kai leikkivät lääkärileikkejä tai jotkut isiä ja äitiä. En osaa sanoa... minusta teko oli kuitenkin jotenkin insestinen tai väkivaltainen koska työnsi sormensa sinun sisääsi. Luulen että sinun kannattaisi tehdä asiasta lastensuojeluilmoitus, jotta saisit apua ja tekijä vastuuseen. Esim. jos olisi siskosi voisit joutua kärsimään tuosta usein tai entä jos tekijällä on pikkusisaruksia. Epäilemättä joku on tehnyt tuon hänelle....... Aia vaivaa sinua ja olet jokseenkin traumatisoitunut tuosta, eihän nyt lapsi yleensä edes tiedä mikä on vagina, tai jos on jo sen ikäinen että tietää tuossa on ollut väkivallan aiheuttaminen (vaikkei olisi seksuaalinen tarkoitus ollut) takana, NOIN EI SAA TEHDÄ. Vaadi että asiaan puututaan. Tekijä ei ole tehnyt OIKEIN. Voi olla että toiset tulevat vähättelemään asiaa, mutta noin ei saa tehdä ja voit suoraan sanoa että olet traumatisoitunut asiasta, ja koit sen seksuaalisena väkivaltana, sinulla on oikeus apuun. Hae sitä. Jos ei kouluterveydenhoitaja puutu, soita sosiaalipuolelle lastensuojeluun, asiaa ei saa painaa villaisella. Teko on seksuaalinen vaikka ei olisi siten tarkoittanut.


      • Ota rennosti
        ei ole oikein!!!! kirjoitti:

        Lapset kai leikkivät lääkärileikkejä tai jotkut isiä ja äitiä. En osaa sanoa... minusta teko oli kuitenkin jotenkin insestinen tai väkivaltainen koska työnsi sormensa sinun sisääsi. Luulen että sinun kannattaisi tehdä asiasta lastensuojeluilmoitus, jotta saisit apua ja tekijä vastuuseen. Esim. jos olisi siskosi voisit joutua kärsimään tuosta usein tai entä jos tekijällä on pikkusisaruksia. Epäilemättä joku on tehnyt tuon hänelle....... Aia vaivaa sinua ja olet jokseenkin traumatisoitunut tuosta, eihän nyt lapsi yleensä edes tiedä mikä on vagina, tai jos on jo sen ikäinen että tietää tuossa on ollut väkivallan aiheuttaminen (vaikkei olisi seksuaalinen tarkoitus ollut) takana, NOIN EI SAA TEHDÄ. Vaadi että asiaan puututaan. Tekijä ei ole tehnyt OIKEIN. Voi olla että toiset tulevat vähättelemään asiaa, mutta noin ei saa tehdä ja voit suoraan sanoa että olet traumatisoitunut asiasta, ja koit sen seksuaalisena väkivaltana, sinulla on oikeus apuun. Hae sitä. Jos ei kouluterveydenhoitaja puutu, soita sosiaalipuolelle lastensuojeluun, asiaa ei saa painaa villaisella. Teko on seksuaalinen vaikka ei olisi siten tarkoittanut.

        Täh?
        Lastensuojeluilmoitus, että aloittaja saadaan vastuuseen?

        Luitko aloitusta ollenkaan? Tuo serkku oli 12-vuotias. Aivan lapsi vielä itsekin. Mihinkä vastuuseen ajattelit saada?

        Jaa että väistämättä traumatisoitunut? Ei se ihme, että meidän seksuaalirikoslainsäädäntömmekin on mitä on kun kaltaisesi vouhkaajat vouhkaamisellaan traumatisoivat nekin, jotka muuten eivät ole traumatisoituneet.

        Mitäpä jos laittaisit silmäsi takaisin kuoppiinsa, pyyhkisit kuolan suupielistäsi ja sitten ajattelisit asiaa vaihteeksi kiihkottomasti ja järkevästi.

        Seksuaalisuuteen tutustuminen esimerkiksi mainitsemillasi lääkärileikeillä on juurikin se tapa, jolla lapset sen tekevät. Tuo 12-vuotias on ollut melkein yhtä autuaasti pihalla siitä mitä on tehnyt kuin tuolloin kuusivuotias aloittaja, mitä nyt on jo ruvennut tuntemaan asiaa kohtaan mielenkiintoa. Ikävä sattuma, mutta ihan odotettavissa, jos sen ikäisiä eri sukupuoleen kuuluvia nukutetaan vierekkäin. Asian paisuttelu lastensuojeluilmoituksilla ja vaikka millä vouhkaamisella ei tee muuta kuin pahentaa tilannetta kaikille osapuolille aloittaja mukaanlukien.

        Aloittajalle. Väärinhän se oli, mutta ei 12-vuotias vielä kaikesta itselleen uudesta ja vieraasta tajua mikä on väärin, varsinkin jos vanhemmat ovat laiminlyöneet kasvatusvastuunsa. Juttele koulupsykalle, mene eteenpäin, ja kuittaa ikävänä lapsuusmuistona. Väistämättä niitä ikäviäkin muistoja kaikille meille tulee, ei niistä kaikista ole mitään syytä vääntämällä vääntää itselleen traumaa.


    • aloittajataastäällän

      Minä täällä taas! Eli siis aloittaja! En aio tehdä tästä asiasta sen suurempaa asiaa koska tiedän että serkkuni ei tehnyt sitä tarkoituksella. Halusin vain tietää että onko tuo teko ollut väärin vai ei. Asia ei ahdista minua ellen rupea sitä liikaa miettimään, joten annan asian olla.

    • Myönnän, en aloittanut ihan asiallisesti. Pidin sinua trollina vaikka vakuutitkin päinvastaista.

      Serkkusi teko oli väärin, kuitenkin ymmärrettävä. Ei puolustettava, muttei tuomittavakaan.

      Mitä itse ajattelet kärsimäsi perusteella, että serkkusi on ansainnut rangaistukseksi?

      • Ota rennosti

        Tapahtuneesta on kahdeksan vuotta aikaa. Rikoslain mukaan rikosoikeudellisesti vastuullisenkin tekemänä se rupeaisi hiljalleen olemaan vanhentunut.

        Mitäpä ajattelit, mitä järkeä on miettiä nyt 20-vuotiaalle nuorelle miehelle rangaistusta jostain mitä on tehnyt ymmärtämättömyyksissään 12-vuotiaana?


    • Rikosoikeudellisesti teot näissä tapauksissa alkavat vanheta vasta uhrin täysi-ikäistymisen myötä.

      Oli miten oli, tekijä oli alle 15-vuotias. Mitä ajattelit hänelle rangaistukseksi, kujanjuoksua kylän korstojen hakatessa?

      Voit saada hyvitystä kokemuksellesi vain julkistamalla tapauksen ja hakemalla terapiaa itsellesi. Tekijälle ei tule muita kuin oikeuslaitoksen ulkopuolisia seuraamuksia.

      Voit tietysti puhua tekijälle itselleen, hänhän on sukua Teille. Kenties hän on ansainnut kasvojen menetyksen suvun piirissä. Olihan teko niin traumaattinen ja peruuttamaton.

      • Ota rennosti

        "Rikosoikeudellisesti teot näissä tapauksissa alkavat vanheta vasta uhrin täysi-ikäistymisen myötä."

        Väärin meni. Kyseinen pykälä on sorvattu vasta 2011. Aloittajan tapaus on päivämäärien ja teksin sitältämien tietojen valossa tapahtunut 2006 paikkeilla, joten sitä ei sovelleta.

        Taannehtivan rikoslainsäädännön kielto estää soveltamasta tuota pykälää ennen 2011 tapahtuneisiin rikoksiin.

        Ensimmäisiin rikoksiin, joiden vanhenemisajat ovat viisi vuotta, tuo tulee sovellettavaksi vasta aikaisintaan 2016 kun ensimmäiset tällaiset vuonna 2011 tehdyt rikokset yleisiä vanhenemissääntöjä noudattaen vanhenisivat. Vakavampien 10-20 vuoden vanhenemisajan rikosten kohdalla asia on relevantti vasta 2021 tai 2031.


    • Tyttö21

      Entä oks täällänen ahdistelua:
      Olin 10.v ku 15.v poika (isäni vaimon lapsi)
      Työnsi tussin mun perseen?

      • t4ewds

        Riippuu siitä nautitko siitä vai et.
        Jos nautit, niin mitä ahdistelua se sellainen sitten on?

        Nojoo, oikeasti vaadimme parempia provoja.


      • Tyttö21
        t4ewds kirjoitti:

        Riippuu siitä nautitko siitä vai et.
        Jos nautit, niin mitä ahdistelua se sellainen sitten on?

        Nojoo, oikeasti vaadimme parempia provoja.

        En pitänyt,olikse 10.v iso trauma sillo,jäi vaa kaivelee ni laitoin.
        Sun takapuoleen ei varmaa olla tungettu tussia,se sattu koska tunki nii vaimal ja sitä tunki monta minuttia ja liikutteli sitä.
        Ja se jus ja just sen sai mahtuu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe