Älkää päästäkö aggressiivisia koiria juoksntelemaan metsiin

käy näin

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hirvikoira-tappoi-pienen-terrierin-mokkipihassa-kummankin-omistajat-jarkyttyneita/4406624

12

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+14

      Kyllähän nyt puolustellaan koiraa, kun oli hirvikoira. Jos kyseessä olisi ollut jokin median suosikki, tuomitsemispuheet olisi jätetty pois.

      Mutta varmaan taas joku sellainen metsästyskoira, joka ei ole saanut kasvaa koirasosiaalisessa ympäristössä, eikä osaa käyttäytyä muiden koirien kanssa. Tosin olen satavarma, että tuo pikku terrieri on aloittanut rähinän, aina ne ovat räksyttämässä.

      • te4tww4t

        "Pekka Viherlaakso uskoo, että hirvikoira toimi vaistomaisesti, eikä syytä koiraa. Perheen suru on silti suuri."

        Mitä lienee olisivat kirjoittaneet, jos kyseessä olisi ollut "mediarotu", saati susi... mutta ei, keinotekoisesti ylisuurta hirvikantaa pitää saada ylläpitää (ensin tapetaan saalistajat, sitten jätetään kannasta pelkät sarvettomat nysät jäljelle ja sitten ryhdytään susiksi susien paikalle...), jotta herrasmiesten sesset saavat jatkossakin temmeltää pitkin metsiä... vaikka hirvet juoksevat autojen alle ja hirvikoirat tappavat kanssaihmisten lemmikeitä.


      • 10+14
        te4tww4t kirjoitti:

        "Pekka Viherlaakso uskoo, että hirvikoira toimi vaistomaisesti, eikä syytä koiraa. Perheen suru on silti suuri."

        Mitä lienee olisivat kirjoittaneet, jos kyseessä olisi ollut "mediarotu", saati susi... mutta ei, keinotekoisesti ylisuurta hirvikantaa pitää saada ylläpitää (ensin tapetaan saalistajat, sitten jätetään kannasta pelkät sarvettomat nysät jäljelle ja sitten ryhdytään susiksi susien paikalle...), jotta herrasmiesten sesset saavat jatkossakin temmeltää pitkin metsiä... vaikka hirvet juoksevat autojen alle ja hirvikoirat tappavat kanssaihmisten lemmikeitä.

        Jep, mutta kuitenkin alerkirjoitan tuon, että koira toimii vaistomaisesti. Samoin pienempi koira, varmaan on suojellut reviiriään ja siitä kahakka syntynyt. En minäkään syytä koiraa, en kumpaakaan. En koskaan voi syyttää koiraa. Vaan ainoastaan ihmisiä. Puhutaanhan tuosta koirien sosiaalistamisesta, kyllä metsästyskoirienkin tulisi oppia, että koiria on erilaisia. Miksi ei ole sosiaalistettu? Pelkäävätkö,että hyvä metsästyskoira menee siitä pilalle?

        Mutta pointtini tuossa aiemmassa oli lähinnä se, että jos hyökännyt koira olisi ollut jokin rottweiler, dogo tms, ei olisi puhuttu vaistomaisesta käyttäytymisestä, tai selitelty mitään muutakaan. Annettaisiin ihmisten vaan ajatella sokeasti, että hyökkäys tapahtui, koska rotu. Nyt selitellään vaistomaisesta käyttäytymisestä yms, mikä toki pitää paikkansa, mutta niin pitää jok'ikisen koiran kohdalla jokaisessa hyökkäyksessä, eikä vain tässä.


      • isoisoäiti

        Mahtoikahan se hirvikoira luulla sitä silkkiä hirveksi. Eikä se saisi siihenkään kiinni käydä.


    • 16+5

      Aloitus oli provo, mutta itse uutinen oli hyvä. Uutisessa nimenomaan puolusteltiin molempia koiria, ja tuotiin esille kuinka ihmiset olivat sovussa asian kanssa, ja hirvikoiran omistaja oli heti osaaottava ja lupasi korvata kulutkin. Mitä teki s24-provoilija: aloitti aiheen otsikolla "älkää päästäkö aggressiivisia koiria... Käy näin." Käänsi siis jutun valheeksi eli "vaaralliseen" koiraan. Provoilija kun saa aiheen kuin aiheen väännteltyä solmuun.

      Joku puhui siitä että jos olisi ollut eri rotu, olisi uutisoitu toisin.. Huom. Esim pittejä ei kyllä käytetä missään hirvijahdissa, että sellaista uutista on mahdoton löytää. Pittien hyökkäykset ovat yleensä normaaliaskareissa tapahtuneita, lenkillä, kotona, pihalla tms tilanteessa jossa ei ole ylimääräistä häslinkiä. Tässä uutisessa hirvikoira oli työssä eli adrenaliiniryöpyissä ja täpinöissään. Helpompi siis ymmärtää jos tuollaisessa tilanteessa koira hairahtuu. Pittien hyökkäykset tapahtuvat kuitenkin usein ilman selvää provosoimista, silloin jos omistaja ei ymmärrä piteistä tuon taivaallista. Ja --en-- halua tästä mitään pittikeskustelua, vaan halusin tuoda rotujen ja tilanteiden erot esille.

    • rotu

      Metsästysrotu.Omistajan oltava tarkempi, ja sosiaalistaa jo pentuna.
      Ei se hirvikoira erottanut silkkiä riistasta, kissalle, supikoralle tai ketulle olisi käynyt samoin.

      • 5+7

        Asiakommentti, kiitos.

        Ap provoaa, kyse ei ole aggressiivisesta koirasta.


      • pentutreffeistä apua
        5+7 kirjoitti:

        Asiakommentti, kiitos.

        Ap provoaa, kyse ei ole aggressiivisesta koirasta.

        Tuo metsästyskoira näki varmaan pikkukoiran ensimmäistä kertaa elämässään, ja luuli joksikin muuksi.

        Toivotavasti tästäkin muut metsästäjät ottavat opiksi, ja totuttavat koiransa kaiken kokoisiin, ja näköisiin koiriin.Ei ole paha, jos metsätyskoirankin käyttää pentutreffeillä, ja perustottelevaisuuskoulutuksessa, siitä voi olla hyötyä myös metsästyksessä, että omistajalla on kontakti koiraan ja koira tottelee omistajan käskyjä.


    • Tiukka paikka olisi

      ainakin minulle, meinaan jos meitin mökin pihalle eksyisi metsästyskoira ja ihan sama minkä rotuinen. Jos minun koirani ovat omalla mökkipihallaan ja niin todellakin ovat aina vapaana. Ne eivät lähde pihapiiristä edes tonttimme rajoille, vaikka saisivat. Koska meilläkin näitä lähelle piti tilanteita on sattunut, niin olenkin varautunut moiseen. Silmä silmästä jos tilanne vaatii. Onpa ollut huono hirviporukka, kun yleensä liikuskelevat ihmisten mökin läheisyydessä. Menisivät mielummin kunnon metsään syöttämään ne rekkunsa susille. Tommosen hirvikoirankin saa irti kun ottaa takajaloista kiinni ja heilauttaa puuta päin. Se on sit siinä tai heittää vaikka halonhakuupaikalle vuoroa odottamaan. Tunnen hirvikoiria ja yksikään näistä viidestä, jotka paremmin tiedän eivät käy edes saalistusreissulla muitten koiriin kiinni, vikaa siinä on ja pahasti. Oispa eksyny minun mökkipihalle, luulenpa että ei ois enää lähtenyt kuin pussissa pois. Ainakin jos agressiivisesti käyttäytyy. Ei ole normaalia.

      • 5+8

        Taas joku pälpättämässä. Metsästyskoiran käytös tappaa silkki oli normaalia KUN sitä ei näemmä ollut sosiaalistettu muihin koiriin, kuten uutisessakin vinkataan. Myös mikä tahansa pieneläin olisi voinut kokea saman, kun ottaa huomioon että koira oli "riistamoodilla" paraikaa. Vertauksena, että jos koirasosiaalinen (tai muihin koiriin opetettu) jahdissa oleva koira tappaisi toisen koiran > ei normaalia.
        Tapahtuma on tietenkin väärin. En väitä muuta. Eikä kenenkään pidä joutua metsästyskoiran ahdistelemaksi, metsällä olevien koirien pitää pysyä pois pihoilta ja mökeiltä. Liekö sopiva metsälle, jos muut koirat kiinnostaa enemmän.


      • nolottaa lopetajo

        Vaikutat itse agressiiviselta, kun uhoat siinä.Tunnen myötähäpeää -_-


    • i,,okk,k,k,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe