Rahasampo tukiaisten muodossa!

Yhtylän heppiheikki

Minua on mietityttänyt kovasti näiden tukiaisten perimmäinen tarkoitus, joten päätinpäs perehtyä asiaan lukemalla tietoa wikipediasta yms. tietolähteistä. Tukiaisille näyttää olevan 3 syytä: Ne ylläpitävät ruokahuollon omavaraisuutta, tuet pitävät hinnan kuluttajalle riittävän matalana ja pitävät maaseudun asutettuna edes jotenkin. Kyllähän se tieto omassa maassa valmistetusta tuotteesta lämmittää mieltä, ja kaupassa suosii automaattisesti sitä kotimaista tuotetta, mikäli hinta sen suinkin sallii! Siihenpä ne hyvät puolet taisivat sitten jäädäkin.....

Paljon puhetta ollut hienostelevasta ökyelämästä jatkuvien uusien vapaa-ajan hankintojen parissa, reissaus ympäri maailmaa monesti vuodessa sekä muut rikkaan elämäntyylin polttomerkkaamat aktiviteetit kyllä ovat omiaan herättämään pahennusta tavallisten kansalaisten silmissä! Kaikki nämä edellämainitut oikeutetaan sillä samalla perustelulla " Tukien avulla pidetään ruoka edullisena ostajalle", ja tämä on totta, mutta mitä tekemistä pröystäilevällä elämäntyylillä on edullisten hintojen kanssa, häh? Maatilan pyöritys on epäilemättä todella kovaa duunia, mutta silti tuollainen "korvaus" tuntuu ylimitoitetulta, jos 40-50 tuntia viikossa paiskiva tavisduunari nippanappa pärjää palkallaan enää. Saisiko kaupanalan työntekijä jotain tukiaista, mikäli työuran aikana sattuu normaalia vittumaisempia asiakkaita ja tämä "tuki" auttaisi kaikkia osapuolia selviytymään ostoshetkestä ilman itkua ja hampaankiristystä. Sanotaanko könttäsummana 20 000 €/vuodessa "kassantäti-tukea" EU:lta per lätty? Eli jutun pointtina - kyllä muillakin aloilla painetaan hommia terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella yhtälailla, mutta niistä ei saada vain mitään mukavaa ylimitoitettua bonusta. Tavallisen duunarin rooli on ainoastaan maksumiehenä. Eihän kukaan anna lapselleenkaan 100 euroa karkkipussin ostoon?

Tuo kolmas peruste tukiaisille lienee täyttä totta. Kiuruveden väkiluku putoaisi dramaattisesti ilman maataloustukiaisia, ja isännät/emännät alkaisivat kohta katsella matalapalkka-alan töitä etelän asutuskeskuksista. Ei se pelkkä kaunis luonto ja harras mieli auta sitkeintäkään körttiläistä pysymään leivänkannassa kiinni. Toisilla vain on ne kymmenien (satojen?) hehtaarien kokoiset rahasammot takomassa EU:n kultakolikoita lompakkoon et sillei hei!

Ei tarvitse miettiä, miksi pientuloiset kepulaiset yrittävät paeta laivan alimman kerroksen hyteistä jo ennen jäävuoreen osumista ja syöksyvät joukolla perussuomalaisten pelastusveneisiin hei! Ykkösluokassa tanssit vaan jatkuu, vaikka jäävuori jo näkyy....

26

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhtylän heppiheikki

      Toivottavasti asiakirjoitukseni ei kirvoita väkivaltaisia uhkauksia kenenkään mörrimöykyn mielessä, kiitos siitä jo etukäteen! Demokraattisessa nyky-yhteiskunnassa täytyy asioista saada keskustella ja tuoda mielipiteitä julki.

    • #############

      Ei tätä aihetta länsimaisten markkinatalousmaiden maksamasta maataloustuesta tarvitse vuodesta toiseen näillä sivuilla jauhaa. Joka kokee maataloustuen epäoikeudenmukaiseksi, palauttakoon ruokalaskustaan sen hyödyttämän oman osuutensa valtiokonttorin tilille tai EU:n vastaavaan.

      Kaikki epäkohdat katoavat parhaiten oman esimerkin kautta. Ala siis palauttaa runsaat maataloustuet, niin ehkä samalla se sinunkin pröystäilevä elämäntyylisi tasaantuu; kun kerran tekstissäsi väität maataloustuen olevan pröystäilevän elämäntyylin vaikutin.

    • Mummo maalta

      Ei maataloustuki ole epäoikeudenmukainen, härskisti liioiteltu maataloustuki sen sijaan kyllä! Ei kai niitä tukiaisia lähtökohtaisesti hurvitteluun ole tarkoitettu, mutta vuosien varrella kehitys on mennyt siihen suuntaan? Korjatkaa toki, jos olen väärässä!

    • Hyvä vihje

      "Rahasampo tukiaisten muodossa!"


      No nythän ne Kiuruveden tulevaisuusnäkymät kirkastui.

      Kaikki, jotka haluavat rikkaasta elämästä nauttia, ei muuta kuin ryhtyköön maatalousyrittäjiksi. Koko Kiuruveden maaseutu on täynnä autioituneita maatiloja, joiden entisten asukkaiden usko oman yritystoiminnan kannattavuuteen on loppunut, kun heillä ei ollut tilaisuutta lukea aloittajan esiin tuomia viisauksia maatalouden runsaista etupuolista. Siletä vaan maatiloja hankkimaan, ja maataloustukea nostamaan!

      Ja jos ei ole aiempaa kokemusta alasta, niin aloittajan esimerkin tapaan Wikipediasta tietoa hankkimaan. Sen tiedon kautta kaikki tukiaisten nostamisesta koituvat pröystäilymahdollisuudet viimeistäänkin avautuvat. Onhan kyseessä niinkin vakuuttava tietolähde, että kuka tahansa saa sinne viisauksiaan kirjoittaa, eikä tarvitse edes perusteluja esittää sen enempää, kuin tälläkään palstalla.

    • Vääpeli Vinopenis

      Näköjään tuo Wikipedian tieto maataloustuista on merkattu " ei-neutraaliseen" tietoon perustuvaksi, ja sen katsottu antavan liian maataloustukimyönteistä tietoa et sillei hei! Todennäköisesti joku suurista tuista nauttiva viljelijä itse kirjoittanut kauniita sanoja maataloustuista sinne. Totuus on siis jopa luettua rumempi!

    • Tietoa esiin

      "Totuus on siis jopa luettua rumempi! "

      Niin mihin suuntaan se on rumempi?

      Kun sinulla on parempaa tietoa, niin kirjoita perustelusi Wikipediaan tai vaikkapa tälle palstalle.

      Ja jos se sinun totuus osoittaa maataloustuen olevan Wikipedian tietoa runsaampi, niin eihän siinä pitäisi kiuruvetisten lukijoiden kananalta mitään rumaa olla.Entistä useampi maataloustuen ruhtinaallisuuteen uskova hakeutuu maatalousyrittäjäksi...

      Vaan miksihän suunta on viime vuosikymmenet ollut päinvastainen? Kai se johtuu siitä, ettei tämän kaltaista tiedonvälitysfoorumia ole aiemmin ollut käytössä.

    • Kiurun Gay

      Kuten tekstistä kävi ilmi kaikille kansakoulun/peruskoulun suorittaneille lukijoille, ketjun aloittaja ei suinkaan poimi koko tekstiaan Wikipediasta vain ainoastaan 3 syytä, miksi maataloustuet ovat Suomessa käytössä. Tuskin kukaan voi kiistellä näiden mainittujen syiden todenmukaisuudesta? Ketjun aloittaja haki vain tietoa tukien myöntämisen syistä vahvistaakseen jo valmiita mielipiteitään, jotka näyttävät hyvinkin pitävän paikkansa, koska kukaan ei ole pystynyt vastaamaan aloittajan esittämiin kysymyksiin/mielipiteisiin.

      Jos vaivautuisit lukemaan sen Wikipedian tekstin ennen viisastelua ja itsesi nolaamista....

      • Siellä menevät jo

        " Ketjun aloittaja haki vain tietoa tukien myöntämisen syistä vahvistaakseen jo valmiita mielipiteitään, jotka näyttävät hyvinkin pitävän paikkansa, koska kukaan ei ole pystynyt vastaamaan aloittajan esittämiin kysymyksiin/mielipiteisiin. "

        Eihän noin hyviä aloittajan uutisia kukaan tällaisessa työttömyys- ja muuttotappiopaikkakunnalla haluakaan kyseenalaistaa.

        Nyt vain kaikki tätä palstaa lukevat suunnistakoon Kiuruveden autioituneelle maaseudulle halpoja maatiloja ostomielessä katsastamaan ja sitten maatalousyrittäjänä ruhtinaallisia tukiaisia nostamaan. On aivan turhaa kuluttaa aikaansa tällä palstalla asioita vatvomalla, kun nohevimmat valitsevat parhaat autiotilat päältä.


    • Kristillisdemokracy

      Ne saatanalliset viljelyshehtaarit sitä tukiaispottia kasvattaa eikä mitkään lahonneen navetan rähjät. Koko ajan velkarahalla ostetaan joka puolelta uusia alueita rahastusmielessä vaan. Ikinä niitä miljoonavelkoja ei saada kuitattua, ja jossain vaiheessa tulevaisuudessa korttitalo kaatuu.

      • Tervetuloa yrittämää

        "Ne saatanalliset viljelyshehtaarit sitä tukiaispottia kasvattaa eikä mitkään lahonneen navetan rähjät."

        Tulipa se aloittajan esiin nostama "rahasampo tukiaisten muodossa" minkä tahansa tuotantomuodon kautta, on hänen valistukseensa uskovien silti syytä ryhtyä maatalousyrittäjiksi. Myös tätä viljelypinta-alan kasvattamista rahastusmielessä voivat uudet yrittäjät käytännössä testata.

        Tuota "korttitalon kaatumista" minäkin kyllä osaan aloittajan optimismista huolimatta ennustaa.


    • hölöpölö

      Aloittaja lienee blondi. Kun olet noin näppärä, ota seuraavaksi selvää kuinka paljon kauppa vetää välistä tuotteen hinnasta, Nyt joudut kyllä etsimään tietoa jostain muualta kuin wikipediasta.

    • Kundi Erectus

      Kommentoijat yrittävät kerta toisensa jälkeen viedä keskustelun väärille raiteille eikä nähtävästi kukaan pysty kumoamaan aloittajan väitteitä. Kukaan ei ole myöskään pystynyt näyttämään Wikipedian raskauttavia tietoja valheellisiksi, vaikka monensortin orrelta huutelijaa on ilmaantunut apajille! Nämä tukien puolustajat ovat hieman samassa asemassa kuin homoseksuaalien oikeuksien puolustajat Etelä-Afrikassa et sillei hei!

    • hofknvposkvr

      Valhe, emävalhe ja tilasto, noinhan ne menevät. Kuka uskoo tai uskoi alunperinkään tähän sloganiin; maataloustuilla pidetään ruoan hinta kuluttajalle alhaisena?

      Ja sinä joka käytät tuota patenttivastausta; Sen tukiosan voi itsekukin palauttaa... niin mitä jos vaihtaisit jo levyä.

    • Yhtylän heppiheikki

      No mikäs niiden tukien perimmäinen tarkoitus sitten on, jos ei tuo hinnan pitäminen alhaisena kuluttajille? Voisitko sinä valaista hieman asiaa, kun tunnut tietävän? Pettyneet kansalaiset haluavat vastauksia!

      Vaaleja odotellessa....

    • Keppi Veikko

      Suomeksi sanottuna; Tukijärjestelmää pidetään yllä sentakia, että keskustapuolue saisi kerättyä äänet maanviljelijäväestöltä.
      Ja kansa maksaa.

      • Veikkopa hyvinnii

        Tätä maataloustukikeskustelua on aivan turha jatkuvasti vatvoa, sillä siihen on valmiina kaikkia kritisoijia tyydyttävä ratkaisu: Ne, jotka pitävät tuen maksamista paheksuttavana tai moraalittomana, palauttakoon ruokalaskuunsa sisältyvän tuen takaisin verottajan tilille. (Neuvo pitää niin kauan toistaa, kunnes sitä aletaan noudattaa, tämän tyhjänpäiväisen vatvomisen sijaan.)

        Ne taas, jotka tuntevat kateutta maatalousyrittäjiä kohtaan tästä maailmalla yleisestä käytännöstä tukea kotimaista ruuantuotantoa, ryhtyköön pikavauhtia maatalousyrittäjiksi, niin pääsevät aloittajan esiin nostamasta rahasammosta osalliseksi.

        Näitä halvalla hinnalla ostettavissa olevia autioituneita maatiloja on koko Kiuruveden maaseutu täynnä. Omallakin kotikylälläni oli 60-luvulla vielä 20 tuottajaa lähettämässä meijeriin maitoa. Kaksi on jäljellä Molemmissa naapurikylissä on tilanne sellainen, ettei jäljellä ole yhtään maatalousyrittäjää. Niin että menkää tähän aloittajan rahasampoon uskovat lukijat kiireellä hankkimaan parhaat näistä autioituneista tiloista. Uutta, maatalousyrittäjyyden kannattavuuteen uskovaa verta tarvitaan joukkoon lisää.

        Tälle "tietoniekalle", joka epäilee maataloustuen vaikuttimena olevan keskustapuolueen vaalityön, voisi muistuttaa, että keskustapuolue oli jo vuosi sitten noussut Suomen toiseksi suosituimmaksi työväenpuolueeksi heti persujen jälkeen. He siis kalastavat äänestäjiä aivan muualta, kuin näistä lukumäärältään marginaalisiksi harvenneista maatalousyrittäjistä, varsinkin nyt, kun keskusta on gallupkannatuksessa noussut ylivoimaisesti Suomen suosituimmaksi puolueeksi.


      • Salmisen Villeveikko
        Veikkopa hyvinnii kirjoitti:

        Tätä maataloustukikeskustelua on aivan turha jatkuvasti vatvoa, sillä siihen on valmiina kaikkia kritisoijia tyydyttävä ratkaisu: Ne, jotka pitävät tuen maksamista paheksuttavana tai moraalittomana, palauttakoon ruokalaskuunsa sisältyvän tuen takaisin verottajan tilille. (Neuvo pitää niin kauan toistaa, kunnes sitä aletaan noudattaa, tämän tyhjänpäiväisen vatvomisen sijaan.)

        Ne taas, jotka tuntevat kateutta maatalousyrittäjiä kohtaan tästä maailmalla yleisestä käytännöstä tukea kotimaista ruuantuotantoa, ryhtyköön pikavauhtia maatalousyrittäjiksi, niin pääsevät aloittajan esiin nostamasta rahasammosta osalliseksi.

        Näitä halvalla hinnalla ostettavissa olevia autioituneita maatiloja on koko Kiuruveden maaseutu täynnä. Omallakin kotikylälläni oli 60-luvulla vielä 20 tuottajaa lähettämässä meijeriin maitoa. Kaksi on jäljellä Molemmissa naapurikylissä on tilanne sellainen, ettei jäljellä ole yhtään maatalousyrittäjää. Niin että menkää tähän aloittajan rahasampoon uskovat lukijat kiireellä hankkimaan parhaat näistä autioituneista tiloista. Uutta, maatalousyrittäjyyden kannattavuuteen uskovaa verta tarvitaan joukkoon lisää.

        Tälle "tietoniekalle", joka epäilee maataloustuen vaikuttimena olevan keskustapuolueen vaalityön, voisi muistuttaa, että keskustapuolue oli jo vuosi sitten noussut Suomen toiseksi suosituimmaksi työväenpuolueeksi heti persujen jälkeen. He siis kalastavat äänestäjiä aivan muualta, kuin näistä lukumäärältään marginaalisiksi harvenneista maatalousyrittäjistä, varsinkin nyt, kun keskusta on gallupkannatuksessa noussut ylivoimaisesti Suomen suosituimmaksi puolueeksi.

        Tätä maataloustukikeskustelua on aivan turha jatkuvasti vatvoa, sillä siihen on valmiina kaikkia kritisoijia tyydyttävä ratkaisu: Ne, jotka pitävät tuen maksamista paheksuttavana tai moraalittomana, palauttakoon ruokalaskuunsa sisältyvän tuen takaisin verottajan tilille.

        Eläelä hengästy, katos kun kansa on nyt jo maksajana Eeuuhun päin,osa niitä rahoja sieltä maataloustukiin saadaan, siis omia maksamiamme rahoja.

        Eikat nyt sitä kahteen kertaan aleta maksamaan, joku roti ja raja sentään


    • Taavi-ankka

      Sinulta meni näköjään avauksen pointti ohi vai tarkoituksellako yrität olla ymmärtämättä sitä? Eihän tässä tukia olla kieltämässä, mutta jokin kohtuus niihin pitäisi saada. Tämä nykyinen systeemi näyttäisi olevan pahasti vinksallaan. Taidat olla itse ökytuista nauttiva viljelijä, joka pitää kynsin ja hampain kiinni kansan silmään kyseenalaisesta tilipussistaan! Alkoiko emäntä kuumotella, kun rupesi olemaan merkkilaukut, etelän lomat ja uudenkarheat henkilöautot tulilinjalla?

      Turhaan sinä niistä maaseudun autiotaloista jankutat. Eihän niitä homeisia rötisköjä kukaan tervepäinen ota edes ilmaiseksi jatkuvaksi riesakseen. Sitäpaitsi mistä sinä tiedät, onko maatilan toiminnan päättäminen johtunut homman kannattamattomuudesta? Voihan taustalla olla aivan muitakin tekijöitä! Ihan turhaan yleistät siis :)

    • Veikkopa hyvinnii

      "Sinulta meni näköjään avauksen pointti ohi ...."

      Otsikon "Rahasampo tukiaisten muodossa"-perusteella ymmärsin avauksen pointin, kuten siinä lukeekin.

      Kun kerran on Kiuruvedelle rahasampo keksitty, niin minä taas en ollenkaan ymmärrä, että keksijä ja hänen viisauksiinsa uskovat myötäilijät kuluttavat aikaansa netissä tyhjän vatvomiseen: Ensin keksitään rahasampo ja sitten aletaan syyllistää muita siitä, ettei itse menty sitä sampoa hyödyntämään.

      Se rahasammon hyödyntäminehän tarkoittaa keksijän viisauksien mukaan maatalousyrittäjyydellä rikastumista. Joka tähän uskoo menköön hankkimaan maatiloja ja se ei todellakaan tarkoita mitään homeisia rötisköjä Kiuruveden oloissa. Kiuruveden maaseudulla on valita asti ihan tiptop kunnossa olevia tilakokonaisuuksia tuotantorakennuksineen vain niiden avulla rahastajia odottamassa; siis niitä, jotka aloittajan neronleimaukseen uskovat. Ja niitähän tämän palstan lukijoissa näyttää riittävän.

    • Hans Göran Gulliver

      Jaksoit siis lukea avauksen otsikon, mutta varsinaista tekstiosuutta et viitsinyt lukea tai et ymmärtänyt lukemaasi? No tärkein asia on kylänväen keskuudessa vallitseva vankka yhteisymmärrys tekstini paikkansapitävyydestä. Minut on kasvatettu vakaasti uskonnollisessa perheessä, eikä moraalini anna periksi lypsää liki vastikkeetonta rahaa yhteiskunnalta tukiaisiksi naamioituina ja maalata itsestäni kuvaa jonain kansan pelastajana!! Ei suomalaista yhteiskuntaa kepuleiden kepulikonstein pelasteta, se on aivan varma juttu!

      • Veikkopa hyvinnii

        "No tärkein asia on kylänväen keskuudessa vallitseva vankka yhteisymmärrys tekstini paikkansapitävyydestä."



        No, se avauksen sanomahan todellakin oli niin toiveita herättävä, ettei kukaan kylänväkeen kuuluva, sen paremmin minäkään, halua avaajan mieltä pahoittaa sen sanomaa kyseenalaistamalla.

        Että näinä ankeina aikoina Kiuruveden maaseudulla on vielä maatalousyrittäjyyden muodossa olemassa rahasampo hyödyntäjiään odottamassa!

        Tähän loppuun siteeraan vielä avaajan nerokkaita perusteluja tämän rahasammon hyödyntämisen eduista verrattuna elämäntyyliin, jossa vielä ei olla ymmärretty rientää maaseudulle maatalousyrittäjänä avaajan paljastamaa rahasampoa lypsämään:

        "....mutta mitä tekemistä pröystäilevällä elämäntyylillä on edullisten hintojen kanssa, häh? Maatilan pyöritys on epäilemättä todella kovaa duunia, mutta silti tuollainen "korvaus" tuntuu ylimitoitetulta, jos 40-50 tuntia viikossa paiskiva tavisduunari nippanappa pärjää palkallaan enää. Saisiko kaupanalan työntekijä jotain tukiaista, mikäli työuran aikana sattuu normaalia vittumaisempia asiakkaita ja tämä "tuki" auttaisi kaikkia osapuolia selviytymään ostoshetkestä ilman itkua ja hampaankiristystä. Sanotaanko könttäsummana 20 000 €/vuodessa "kassantäti-tukea" EU:lta per lätty?"


    • Hunni Attila

      Vieläkään et ole antanut järkevää vastausta aloittajan esittämiin väitteisiin ylimitoitetuista tuista. Kaikkesi olet kyllä koittanut tehdä keplottelemalla huomion pois arkaluontoisesta aiheesta. On todella vastenmielistä, kun kaltaisesi trollit tulevat pilaamaan asiallisen keskustelun jonninjoutavuuksillaan ilman mitään tietoa aiheesta. Mikäli et malta pysyä aiheessa, niin koita vaikka perehtyä tuohon ikävää vaivaa, josta näytät kärsivän.....

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Lukemisen_erityisvaikeus

      • Maatalousimmeinen

        "Vieläkään et ole antanut järkevää vastausta aloittajan esittämiin väitteisiin ylimitoitetuista tuista."


        Nyt nimimerkki on maalannut itsensä nurkkaan.

        Oikeuskäytäntö ei sivistysvaltiossa etene sitä rataa, että ensin esitetään syytös ja sitten syytetyn pitää todistaa sen paikkansapitävyys. Tosiasiassa meidän oikeuskäytännössä syyttäjän pitää tuoda todisteet esiin. Jos väittää, että maatalousyrittäjät viettävät EU-tukien rikastuttamaa pröystäilevää elämää, syyttäjän todisteeksi ei riitä, että hänen kaverinsa ovat samaa mieltä.

        Jos taas on sitä mieltä, että maataloustuet ovat ylimitoitettuja, aloittaja voisi perustella, että suhteessa mihin. Väitettä maataloustukien ruhtinaallisuudesta horjuttaa kuitenkin eräs markkinatalouden kummallisuus: Käytännössä kukaan ammattimainen sijoittaja ei Suomessa ole vielä sijoittanut rahojaan Kiuruvedellä ominaiseen lypsykarjatalouteen. Jos kyseessä olisi aloittajan väittämä rahasampo, niin luulisi kyseiseen maatalousyrittämiseen satsaamisen olevan niitä kaikkein halutuimpia sijoituskohteita.


    • paavo pesusieni

      Terveisiä kaikille kotimaisesta ruuasta ja ruuan tuotannosta valittajille: Syökää paskaa.
      Vielä tullee se päivä kun entinen hitsari/levyseppäkeittäjä hattukäjessä ruokaa kerjää maajussilta. Eikä mene tätä tahtia kauaa. Sossun tuet vittuun tästä järjestelmästä, suomeen vapaaehtoinen sosiaaliturva ja sairastaa ne kellä on siihen vara.

      • Salmisen Villeveikko

        Elä puutu puavo aikuisten juttuin, kun et kerta mittään ymmärrä. Tulis se puavalillekkii ikävä kun joutuis joskus tekemään töitä ihan kellon mukkaan, eikä vain olla tekevinnään ruokahollien välit


    • tosi on. kop kop

      Pääkaupunkiseutu elättää Kiuruveden maajussit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2275
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      70
      1914
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1725
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      152
      1618
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1604
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1514
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe