Haaga-Helian tietojenkäsittelyn pääsykoe !

tietojenkäsittelijä

Hei!

Olen menossa 30.10. järjestettävään pääsykokeeseen. Katselin että koe alkaa 13.00 ja päättyy viimeistään jopa klo 19.40!

Aion mennä myös samalla viikolla Malmille aikuispuolen tietojenkäsittelyn pääsykokeeseen. Siellä kestää klo 17.00 klo 21 asti.

Voisiko joku kertoa millainen koe on kyseessä? Minkälaisia kirjalliset tehtävät ovat? Mitä nämä ryhmäkeskustelut pitävät sisällään? Onko se haastattelua vai onko siinä joku ryhmätehtävä?

Eroaako päivä- ja iltatoteutuksen kokeet merkittävästi toisistaan?

10

783

  Vastaukset

  • Tietojenkäsittelyn koulutusohjelman valtakunnallinen valintakoe järjestetään vain 30.10.2014 eikä sen ajankohtaa voi vaihtaa. Valintakoe on kaksiosainen ja opiskelijavalinnan edellytyksenä on osallistuminen kokeen molempiin osiin. Valintakokeella arvioidaan valmiuksiasi ja motivaatiotasi tietotekniikan opiskeluun ammattikorkeakoulussa, ongelmanratkaisu- ja loogista ajattelukykyäsi, ilmaisuvalmiuksiasi sekä uuden asian omaksumisvalmiuttasi.

   Klo 12.00 alkavaan kirjallisen kokeen suorittamiseen annetaan aikaa 2,5 tuntia eli klo 14.30 saakka. Kirjallisesta kokeesta saa poistua aikaisinkaan klo 13.00. Henkilöllisyytesi tarkistetaan jättäessäsi koevastauksesi. Valintakoe jatkuu ryhmätilanteilla klo 15.40 alkaen ja sinun on varauduttava olemaan läsnä klo 19.40 saakka

  • Olin Haaga-Helian Tietojenkäsittelyn pääsykokeessa keväällä. Kevään koe oli seuraavanlainen... (Koe voi olla erilainen.)

   Kirjallisessa kokeessa eniten pisteitä sai logiikka-osiosta (40/100). Kysymysten joukossa oli erilaisia pulma- ja logiikkatehtäviä, sekä pari vuokaaviota. Kokeessa oli jostain tietokonelehdestä otettu artikkeli, jonka pohjalta vastattiin väittämiin. Kokeessa piti vastata pariin tietotekniikka-aiheiseen kysymykseen. Lisäksi kokeessa oli kaksi essee-vastauksen vaativaa kysymystä. Joten liikaa aikaa ei ole kokeelle varattu.

   Ryhmähaastattelussa ryhmälle annettin aihe, jonka pohjalta täytyi keskustella n. 15 minuuttia. Epäilen että ryhmähaastattelulle on annettu kerrottua suurempi painoarvo. Pääsykokeita ei ole mahdollista saada myöhemmin nähtäväksi. Ja tosiaan on pakollista osallistua sekä kirjalliseen kokeeseen että ryhmähaastatteluun.

   Onnea kokeisiin!

   • Kiitos vastauksesta! Oliko tuollainen pääsykoe siis päiväopetuslinjalle? Katselin sitä kutsua sinne ja huomasin, että tämä koe kestää aika kauan.

    Olen päättänyt mennä siihen monimuotokoulutuksen pääsykokeeseen. Ihmettelin vain, että se on lyhyempi tilaisuus, alkaen klo 17 ja päättyen viimeistään klo 21. Minulla on jo muutenkin ennestään ammatillinen tutkinto, joten ajattelin että haen aikuislinjalle.

    Huh, jännityksen hikikarpalot valuu jo nyt otsalle.


  • Moikka,

   Oliko kukaan viime keväänä tietojenkäsittelyn valintakokeessa? Kokeessa oli joku ohjelmointi tms tehtävä, joka meni itsellä pipariksi. Muistaako kukaan mitä ne kirjaimet ja koodaus siinä tehtävässä olivat?

  • Osaisiko joku vastata tähän kysymykseen, kun oli kyseisessä kokeessa. ''Jos tänään on sunnuntai, 3 7 = 14'', onko lause tosi vai epätosi jos sanot sen maanantaina?

   • Minä vastasin tosi mut kuulisin mielelläni jonkun muunkin mielipiteen asiasta :)


  • Haaga-Helian pääsykoe ohi 😃 Ihanaa, toivottavasti tärppää

   • Hei, IT-guru!

    Millaiset kokeet oli? Ja miten meni? :)


   • Hakisinko kirjoitti:

    Hei, IT-guru!

    Millaiset kokeet oli? Ja miten meni? :)

    Miten ratkaistaan seuraava Haaga Helian tkt pääsykoetehtävä?

    Tehtävä B.5
    Määritellään laskuoperaattorit & ja ? seuraavasti:

    A & B = A*B - B
    A ? B = (3*B) & A

    Sulkumerkeillä (), kerto- (*) ja vähennyslaskuoperaattoreilla (-) sekä yhtäsuuruusmerkillä (=) on normaali matemaattinen merkitys ja laskujärjestys. Muilla kuin perinteisillä operaattoreilla laskujärjestys on vasemmalta oikealle.

    Laske lausekkeen (2 & 4) ? 5 arvo


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten ratkaistaan seuraava Haaga Helian tkt pääsykoetehtävä?

    Tehtävä B.5
    Määritellään laskuoperaattorit & ja ? seuraavasti:

    A & B = A*B - B
    A ? B = (3*B) & A

    Sulkumerkeillä (), kerto- (*) ja vähennyslaskuoperaattoreilla (-) sekä yhtäsuuruusmerkillä (=) on normaali matemaattinen merkitys ja laskujärjestys. Muilla kuin perinteisillä operaattoreilla laskujärjestys on vasemmalta oikealle.

    Laske lausekkeen (2 & 4) ? 5 arvo

    Siis mitä :D Hain itse Laurean IT-tradenomi kouluun ja jos tän kaltaisia tehtäviä siellä tulee vastaan nii än morjens ...


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   84
   3449