uusi aihe

roisos

Nyt kun minä sinne Thaimaahan ensimmäistä kertaa matkustan niin miten toimin esim.lentokentällä ja voiko takseissa maksaa luottokortilla vai pitääkö olla käteistä?
Voiko ja kannattaako Thaimaassa yleensä maksaa luottokortilla?
Paljonko maksaa noin kahden tunnin kyyti?
Puhuvatko taksisuharit englantia?
Ja onko lentokentällä pankkiautomaattia jonka kanssa voi pelata englanniksi?

Ja turhanpäiväisten viisastelijoiden ei kannata vastailla koska olen luultavasti kiertänyt tätä palloa enemmän kuin te.

23

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • answerit

      -Käytä käteistä, vie suurin osa euroista paikan päälle vaihdettavaksi. Paras kurssi on perillä. Ei Suomessa eikä lentoasemalla.

      -Taksissa kaksi tuntia maksaa noin 27 euroa. Pattayalle lentoasemalta saman verran. Et voi maksaa luottokortilla taksia taksikuskille.

      -Ei ne taksikuskit osaa varmaan puhua ollenkaan mitään kieltä ja ei niiden kanssa jaksa puhua vaikka joku osaisikin. Se on tuurissaan että saat ylipäätään kuskin jolla on edes kuulo ja näköaisti. Tulosta hotellisi nimi ja osoite englanniksi ja thaiksi ja anna kuskille. Se riittää.

      -Pankkiautomaateissa voi valita kieleksi englannin mutta kuten sanottu se automaatti- raha on kalleinta mahdollista rahaa. Ota käteistä muutama tuhat euroa mukaan ja jätä kortti hotellihuoneesi kassakaappiin odottamaan jos sitä satut tarvitsemaan.

      -Luottokortilla voi maksaa isoissa paikoissa isompi ostoksia jos vastaan tulee mutta arki hoidetaan käteisellä-

      Esim Nordean tililtä kun nostat vaikka Electronilla rahaa niin Nordealla on paskha kurssi ja sitten ottavat vielä kertanostopalkkion ja nostosummasta prosentit ja sitten thaiautomaatti vielä ottaa muutaman euron joka nostosta ja korttien kopioiminen automaateissa ei ole tavatonta Thaimaassakaan.

      Vaihdat Bangkokissa lentoasemalla ekaksi vaikka satasen bahteiksi ja sitten menet vaihtopisteeseen perillä. Niitä on pilvin pimein.

      • Raimo s

        Eikai sitä tuansia euroja käteistä uskalla "päällä" pitää. Missä sinäsellaisia summia säilytät?


    • tahkoakin kiertänyt

      roisos lienee rajoitetusti lukutaitoinen, koska kaikkiin kysymyksiinsä on täällä jo vastailtu useampaan kertaan.
      Minullakin oli pikkupoikana karttapallo, jota ahkerasti kiersin ala-asteella.

      • ...vai kiersitkö ala-astetta kaukaa?
        Se kuulostaa sinun kohdalla todennäköisemmältä,Viisastelija...


      • hohhoijaataas
        roisos kirjoitti:

        ...vai kiersitkö ala-astetta kaukaa?
        Se kuulostaa sinun kohdalla todennäköisemmältä,Viisastelija...

        Oletko vähä-älyinen?


    • 28x...

      Hih toi pallonkierto oli loistava oivallus herralta joka on tahkoakin kiertänyt.

      Aloittelijan toive turhanpäiväisten viisastelijoiden poissaoloille ei voi millään toteutua. Moisia paskakysymyksiä harvoin näkee. Vaikka on ensikertalainen menossa aivan minne vain niin luulisi maalaisjärjen riittävän.

      Taskuihin käteistä riittävästi jaoiteltuina eri paikkoihin, rahavyö, kengät, eri taskut yms... Luottokortteja mukaan jos niitä on.

      • J Dean

        mister 28x....sinusta tulee ihan mieleen muuan Bean,Mister Bean.Piilottelet vähiä rahojasi mitä oudompiin paikkoihin,myös kravattiin ja sukkiin?


    • jemmari.

      Minulla oli pitkän reissun alussa 15k euroja kirjekuoressa repun taskussa ohuen vihkon välissä. Alkureissusta vaihtelin paljon mestoja ja käsi tunnusteli vaistomaisesti vähän väliä että onhan se vihko siellä. Hotellihuoneessa en pistänyt kaikkea kassakaappiin vaan jemmasin innovatiivisiin paikkoihin kuten raotin seinästä hieman listaa ja pujotin puulevyn taakse kuoren teipillä kiinni listan väliin ettei se pudonnut pohjalle. Koskaan ei ole mitään kadonnut mutta olen ollut kyllä varovainenkin. Se nimittäin vituttaisi kuin pientä oravaa jos monen kuukauden matkakäteiskassa käännettäisiin heti kättelyssä.

    • minä tiedån kaiken

      näitten muiden mielestä oot jemmari tyhmä.kun et pitänyt rahoja pankissa ja nostanut kortilla. 1500e ei noiden mielestä paljon ,koska joku ois voinut viedä kaiken.

      • k=kilo=1000

        15k on 15000 euroa. Ei 1500.


      • minä tiedän kaiken
        k=kilo=1000 kirjoitti:

        15k on 15000 euroa. Ei 1500.

        Ei sitä koko 15000e häviä pankista nostettaessa. Siinä häviää vaan 1500.


      • gone with a sin
        minä tiedän kaiken kirjoitti:

        Ei sitä koko 15000e häviä pankista nostettaessa. Siinä häviää vaan 1500.

        Se on totta. Nordeasta nostaessa taitaa hävitä vielä jokusen satasen lisää.


    • onnettomia kysymyksi

      Kahden tunnin kyyti maksaa noin 500-1000 bahtia riippuu tytöstä. Maksetaan käteisellä kyydin jälkeen.
      Kansainvälisillä lentokentillä luulisi kokeneen Etelä-Amerikan matkaajankin joka on ihan peräti TÖISSÄ siellä (muka) ollut tajuta olevan englanninkielisiä pankkiautomaatteja.
      Pankkiautomaatit eivät ole pelikoneita niillä ei voi peläta, rahaa voi nostaa.
      Kylläpä maailman matkaaja osasi esittä typeriä kysymyksiä.

      • Typeriä kysymyksiä ei ole olemassakaan,vastaajia on kyllä tellus pullollaan.


    • turhanpäiväinen....

      Etkös ite syyllistynyt turhanpäiväiseen viisasteluun tuolla Hua hiin palstalla? Nyt Poju siellä pohjanmalla anoo ettei hänelle saa pottuilla. Roisos oot neiti.

    • Kyllähän sukat ovat kiva piilo pikkuhillolle, suurempia summia en sinne suosittele laitettavaksi ainakaan kännikaloille.

      Sitä jo taksissa riehaantuu repimään ne jalasta pois ja silloin eurot lentelevät.

      Rahavyö on aika näppärä keksintö, takavetskarin takana on tilaa aika monelle taitetulle viissataselle. Minulla on se mukana aina matkoillani. Takaisintullessa tyhjää täynnä vaikka miten koetan pihtailla menoissani. Ihan on mennyt sitten kulutukseen enkä sitä koskaan käsitä kun katusopan- ja kaljan saa eurolla- parilla.

      Kyllähän sen luottokortin kai hävittää helpommin kuin eri mestoihin tungetut käteiset. Lisäksi automaattinostot maksavat. Pakko nostaa usein koska rajat kertanostolle ovat olemassa. En edes tiedä paljonko kerta max nosto nykyisin Thaimaassa on. Joku tietäväisempi voisi laskea paljonko ylimääräisiä kuluja tulee jos nostan Pattiksella 4000 euroa maksiminostoin. Kiitos.

      Suosittelen kyllä riitävän käteismäärän vientiä thaikkuihin. Tietysti se kortti sitten varalle.

      • Nordea sucks

        Automaatissa taitaa 20000bahtia olla kertanoston maksimi eli jos leikitään että se tekisi 9 nostokertaa se 4000 euroa niin ensin thaipankille 9 x 150baht = 31 euroa, Nordean kertanostopalkki0 9 x 5 euroa = 40 euroa, Nordea ottaa vielä 2,5% koko summasta = 100 euroa ja Nordean kurssi on noin 6-7% aina huonompi kuin paikan päällä vaihdettuna eli häviät vielä lisäksi 280 euroa eli yhteensä tulee turpaan 451 euroa. 451 eurolla saa Pattayalla lyhytaikaisen ystävän 40 x.


      • money talk
        Nordea sucks kirjoitti:

        Automaatissa taitaa 20000bahtia olla kertanoston maksimi eli jos leikitään että se tekisi 9 nostokertaa se 4000 euroa niin ensin thaipankille 9 x 150baht = 31 euroa, Nordean kertanostopalkki0 9 x 5 euroa = 40 euroa, Nordea ottaa vielä 2,5% koko summasta = 100 euroa ja Nordean kurssi on noin 6-7% aina huonompi kuin paikan päällä vaihdettuna eli häviät vielä lisäksi 280 euroa eli yhteensä tulee turpaan 451 euroa. 451 eurolla saa Pattayalla lyhytaikaisen ystävän 40 x.

        Samalla lailla Danske Bank ottaa "omansa" noista korttinostoista. Eli käteiseistä matkaan, vaikka eläkeläinen et ole.


    • olkoon

      Olipa kerran, alkavat yleensä satukertomukset, ...

    • Voihan vitsi, paljon kiitoksia hra Nordea sucks laskennastasi joka on varmastikin paikkansa pitävä. Hienoa faktaa!!

      Tätä olen hieman aavistellutkin ja olenkin aina ottanut n. 4- 5000 euroa mukaani 3- 4 viikon matkoilleni.
      Eihän niitä käteisiä tavallisen turistin tarvitse jemmailla kuin menomatkan ajan.
      Vaatimattomissa pikkuhotelleissa ei ole tallelokeroa. Onpas kuitenkin jonkinlainen respa jonne voi kirjekuoreen laittaa rahat ja passin. Se liimataan kiinni ja päälle pitää vetää oma allekirjoituksensa poikittain.

      Kun sieltä rahaa tarvitsee niin kuori uusitaan ja sulkemishomma toistetaan.

      Mamma tai äijä vahtii respaa kuin haukka. Voi näyttää yösydännä tyhjältä mutta kun tiskiä lähestyt niin nousee sieltä alta kuin verikoira.

      Tuo 10 %:n korttinostolisä on järjetön mutta varmasti paikkansapitävä. Voinemme siis lopettaa puheet tässä ja nyt käteisen- ja korttien edullisuuksista ja turvallisuuksista.

      Reppumatkaajat joutuvat arvioimaan tietenkin omia turvallisuusriskejään eri tavalla. Omaan tuttavapiiriini heitä ei kuulu.

      Pitkäaikais- asukkeja joilla on siellä omat pankkitilit eivät tietenkään nämä pohdinnat koske.

      Lopputoteamuksena kehoitan lukemaan hra Nordea sucksin järkiperäisen laskelman käteisen rahan edullisuudesta.

    • minäkin yhdellä reissulla jemmasin rahat liian hyvin. jouduin pari viikkoa käyttämään kortteja. no rahat löytyi myöhemmin. kotimaassa sitten katselin tiliotetta ja sen jälkeen oon ottanut riittävästi käteistä mukaan. toi 10% on meikein alakanttiin nordea antaa niin huonon kurssin.

    • Danske sucks

      Ostin yrityksen jonka ainoa tili on Danske Bank `ssa. Ollut jo vuodesta 2010. Hain pankkitunnukset ja soitin asiakaspalveluun jonka kautta piti saaduilla tunnuksilla avata tili käyttöön. Olin jo laskuttanut muutamia laskuja....
      Törkeä pankkivirkailija ilmoitti että pankki valitsee asiakkaansa ja se liiketoiminta
      mitä ajattelin harjoittaa ei ole pankin kannalta tuottavaa. Henkilökohtaisissa
      luottotiedoissa oli ollut joskus häiriötä. Mitään laillista estettä avaamiselle ei ollut.
      Käsittämätöntä ja törkeää. Kiertäkää kaukaa Danske Bank. Kaikki tilinhoitomaksutkin ovat suuremmat kuin muilla pankeilla.

      • ???????

        Luottotiedot kun menee niin syy on siis pankin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2052
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1765
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1644
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1567
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      74
      1204
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe