Paino normaaliksi inttiin mennessä

Rauhanturpaajaa

Eli olen 18v mies/poika. Oon tällä hetkellä n. 193cm ja 74 kg. Ei varsinaisesti alipainoa mutta kyllä se kylkiluiden näkymiminen *ituttaa. Paino ei tunnu nousevan vaikka mitä tekee... Tällä hetkellä tuntuu ongelma olevan vanhempien asenteessa. Esim viikonloppuina ja lomilla saan 1 "lämpimän" ruuan päivässä. Eli ei esim lounasta ollenkaan. Ja heidän kantaansa en saa vaihdettua... Muuten kyllä varmaan tulee kalori määrät täyteen mutta viikonloppuna ei. Voiko tämä estää painon nousemiseen?
Intti olisi edessä n. vuoden päästä ja haaveena olisi mennä rauhanturvaajaksi SKVJ:n kautta mikä tarkoittaa sitä että olisi kuntotestit edessä ensi keväänä (lähellä maaliskuuta yleensä). Alkaa vaan jännittää että varsinkin lihaskunto testissä tulee max 1 piste, jos sitäkään. Enkä uskalla alkaa treenata kunnolla ja jousta ettei paino lähde laskemaan. Motivaatiota löytyy vaikka kuinka kunhan vain saisi painon normaaliksi niin uskaltaisi alkaa treenata kunnolla (tällä hetkellä vain perus punnerruksia, vatsoja yms, ei painon nostoa tai muuta).
Eli onko suosituksi jollekin ruualle/välipalalle ikään kuin korvaamaan puuttuvan lämpimän ruoan? Tällä hetkellä viikonloput menevät näin: herään 11-12(myöhään, tiedän) syön aamupalan, 4-6 päivällinen, 9-10 iltapala. Eli ei todellakaan tule syötyä tarpeeksi kasvaakseni. Tarttisin jonkinlaisen ruuna joko aamupalan jälkeen tai iltapalaa ennen. (Jälleen kerran, en voi vaihtaa vanhempien asennetta, päivällinen silloin kun on joten en saisi olla täynnä ruuna aikoihin että jaksaa syödä)

5

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma apu paras apu

      Kauha käteen ja kokkaamaan. Sinun on aika itsenäistyä ja alkaa laittamaan oma ruokasi jos et halua tyytyä muiden ruoka-aikoihin. Muutenkin ruuanlaitto ei ole turha taito. Pikku Prinssin leikkiminen on vauvamaista. Muutenkin painosi lähtee kyllä nousemaan kun popsit karkkia tarpeeksi.

    • rytmitaju

      Tarvitset luultavimmin ihan konsultointia joltakin joka osaa laskea paljonko kaloreita tarvitset päivässä pituutesi/painosi ja liikunnallisuutesi mukaan. Viikonloppuja et pysty syyttämään yksistään, vaan ruokavaliossasi saat muutenkin varmasti liian vähän kaloreita, kun kumminkin haluat lihota, etkä että paino pysyy samana. Välipaloja sinun tulee alkaa vetämään enemmän ja säännöllisesti ja kuten edellinen kommentoija sanoikin, niin ota nyt omasta terveydestä vastuu ja ala tekemäänkin ruokaa. Et muuten tule ikinä pääsemään haluaamaasi ammattiin, kun syystät muista oman kehosi kunnosta.

      Kun intti alkaa niin painosi saattaa taas laskea, kun siellä on suht terveellistä ruokaa, tietty määrä aterioita ja vain illalla annetaan ostaa välipaloja. Kun menet lomilla kotiin niin joudut tekemään viimeistään omaa ruokaa, että saat santsattua liikaa kaloreita.

    • 4+10

      Sun pitää alkaa ite laittaa ruokaa. Kai ne kuitenkin sitä sulle kaupasta kantais? Jos ei, pystytkö ostaan itse? Se, että on tietyt ruoka-ajat on ihan hyvä juttu. Yks vaihtoehto on tietenkin se, että syöt vaan enemmän noilla aterioilla mitä nyt viikonloppuisin syöt. Miten muuten ruokailut viikolla? Jos syöt vaan viikonloppuisin kotona, suurempi vaikutus painoosi on sillä mitä syöt viikolla.

      Kanamunien paisto on helppoa ja nopeeta, paista pari kanamunaa pannulla ja kasaa lautaselle kerroksittain, väliin esim.juustoa, kinkkua, tomaattia, paprikaa etc ja ääntä kohti. Lisää rasvaa ruokaan öljyjen ja pähkinöiden muodossa, niistä saat helposti lisäkaloreita hyvän rasvan muodossa (voi ostaa myös inttiin pähkinöitä ja kookosöljyä kaappiin lisäruuaksi, kulkee mukana myös leireillä eikä vie paljoa tilaa repussa).

      Mutta periaatteessa lisäkaloreita saat kaikista helpoiten rasvasta.

    • huihui

      > se kylkiluiden näkymiminen

      On se järkyttävvää. Näkyykö ihan luuhun asti?

      > ongelma olevan vanhempien asenteessa. Esim viikonloppuina ja lomilla saan 1 "lämpimän" ruuan päivässä

      On ne järkyttäviä sellaiset vanhemmat jotka eivät ruoki aikuisia ihmisiä.

      > päivällinen silloin kun on joten en saisi olla täynnä ruuna aikoihin että jaksaa syödä

      No mites sää sitte meinaat kasvaa jos olet nykyisilläkin safkoilla täynnä? Rupee vaan nosteleen niitä painoja niin alkaa ruokakin maistua.

    • Korjaus

      Ruuna tarkoittaa kastroitua oria eli urospuolista hevosta. Se on ruuan ja ruoka-aikoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe