Miksi koira kakkaa sisällä?

Meillä on puoli vuotta vanha Chihuahua tyrttö. Meillä se on ollut neljä kuukautta. Se yhä kakkii sisällä ihan minne vain. Koiraa käytetään ruuan jälkeen puolen tunnin päästä ulkona kolme kertaa päivässä. Useinkaan se ei tee ulkona kakkaa tai pissaa. Miten pitää opettaa koira kakkaamaan ulkona? Meistä tämä ei ole enää normaalia, ettei koira opi tavoilleen.

5

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+1

      Chihulla on varmaan hyvin vilkas aineenvaihdunta kun on niin pieni, jospa ulkoiluja tulisi hieman lisätä? Ei mitään isoja tarvitse olla, vaan sellaisia pissakakka-käyntejä, kunnes oppii sisäsiistiksi.
      En tiedä, kannattaisiko ensiksi opettaa kakkimaan sisällä lehdelle. Jos pystyt mitenkään ennakoida koiran kakkahätää, voit ohjata sen lehdelle ja pitää sitä vaikka siinä kunnes tortut tulee. Ja runsaasti kehuja. Lehdeltä on yleensä helppo matka sitten ulos, lehteä voi jonkin aikaa viedä mukana. Ulkona voi antaa kakkia vaikka heti pihaan tai mihin vaan, pääasia että tekee ulos. Sen saa kyllä myöhemmin opetettua tekemään sivummalle ja pois pihasta.

      Mutta kuitenkin, minulla on sellainen mielikuva että pienillä koirilla sisäsiisteyskoulutus voi olla pitkäkestoisempaa kuin isoilla, en tiedä miten. Tuo puolivuotta tuntuu kuitenkin jotenkin ihan mahdolliselta chihun kokoiselle koiralle, jotkuthan tulevat sisäsiisteiksi vasta vuoden vanhana.

    • No onpa kurja

      homma teillä. Kyllä se varmaan vielä oppii. Onko saanut rauhassa haistella hajuja ulkona vai onko ympärillä aina hälinää? Nyt alkaa olla jo aika viluiset ilmatkin. Paleleeko ulkona vai menettekö reipasta lenkkiä. Kyllä puolivuotiaan kanssa voi jo laittaa tassua tassun eteen. Siis, kun on syönyt, niin pidäppä koiraa hetki silmällä ja lähde suht pian lenkille. Tuommoinen parin km lenkki on jo ihan kiva reissu ja luulisi, että siinä ajassa jo kakkakin tulee. Koiran siis pitää välillä päästä haistelemaan hajuja. Jos on palelevaista sorttia, varsinkin näin sateisilla säillä, niin sade kamppeet niskaan. Myös sinun koirallesi saa varmasti hieman lämmintä sateen kestävää manttelia tms. Siis ei mitään villapuseroita tai muuta älytöntä, vaan asiallista suojaa jossa helppo liikkua. Tassuihin tassuvahaa suojaamaan. Kyllä ne chicutkin jaksaa mennä ihan mukavia lenkkejä. Onko koirasi hyvin arka? Tottunut ihmisiin ja muihin koiriin vai onko pidetty liikaa eristyksissä? Onko siis viety ulos heti jo siitä pitäen kun tuli uuteen kotiin? Ainahan voi hommata kissojen hiekkalaatikon, tiedän joitakin joiden pikkukoirat ja hyvin palelevat tekevät kovilla pakkasilla hiekkalaatikkoon, mutta nekin siis vain kovilla pakkasilla. Kannattaisi myös kysellä ihan rotuyhdistyksestä neuvoja, entä kasvattaja? Hieman vaikea neuvoa, kun ei tunne koiran oloja. Ollaanko sen kanssa niin kuin koiran kanssa vai ollaanko liian varovaisia kaikessa? Niin monta ois kysymystä, tsemppiä kumminkin. Oma nuorempi koirani täysin sisäsiisti vasta vuoden vanhana, tosin ei kakannu juuri ollenkaan sisälle ja toinen täysin sisäsiisti jo puoli vuotiaasta ja eipä ole sen jälkeen kumpikaan tehneet ikinä sisälle, kun ulkohommat oppivat. Pienellä tosin ehkäpä enemmän tarvetta usein, myös ruoan koostumus vaikuttaa aineen vaihduntaan hyvinkin paljon. Mitä, koska ja kuinka paljon? Tietoa enemmän koirasta ja kodin tavoista kiitos.

    • Kuis on?

      Miten lie alkanut teillä tuo siisteyskasvatus? Minusta käynti ulkona kolmesti päivässä on ihan riittämätöntä. Pienikin koira pitäisi saada mieltymään ulkoiluun eikä vain pikaisesti pistäytymään.
      Mun suositus on että lenkkeillään niin kauan, niin kauas, että tarpeet tulee, eikä kiirehditä sisään.
      Pennun kanssa ulkoillaan enempi, itse kävin viisi-kuusi kertaa päivässä.
      Minusta vaikuttaa siltä, että ette ole osanneet opettaa koiraa. Ei se sisäsiisteys itsestään kehity.

      • 14+11

        Näinpä juuri, ei mikään pentu pärjää tuolla kolmella käyntikerralla. Aikuinen jaksaa pidätellä, mikään pentu ei. Pennun kanssa on mentävä ulos aina ruuan jälkeen, leikin jälkeen, päiväunien jälkeen jne, useita kertoja päivässä, jotta se ei tee niitä tarpeitaan sisälle vaan ulos. Ja vielä kun on pieni koira, pieni rakko, vielä haastavampaa.


      • Tuttu paikka pissaamisee
        14+11 kirjoitti:

        Näinpä juuri, ei mikään pentu pärjää tuolla kolmella käyntikerralla. Aikuinen jaksaa pidätellä, mikään pentu ei. Pennun kanssa on mentävä ulos aina ruuan jälkeen, leikin jälkeen, päiväunien jälkeen jne, useita kertoja päivässä, jotta se ei tee niitä tarpeitaan sisälle vaan ulos. Ja vielä kun on pieni koira, pieni rakko, vielä haastavampaa.

        Pentua täytyy käyttää pissalla 1-3 tunnin välein. Öisin kuitenkin nukutaan, aluksi voi viedä pissalle myös yölla ja aikaisin aamulla ! Mitään pitkiä lenkkejä ei todellakaan kannata tehdä. On erittäin tärkeätä että pentu oppii pissaamaan saamaan tuttuun ja turvalliseen paikkaan. Kannattaa myös keskittyä siihen asiaan, eli kävellään pienellä aluella ja kehutaan välittömästi kun pissa/kakka tulee.Meillä ihmeteltiin kun teini ulkoilutti pentua ja heti kotiin tultua hauveli teki pissat/kakat sisälle.... Syy oli siinä että nuori ulkoiluttaja joko söi karkkia tai pelasi puhelimella mistä tuli 'omituista ääntä', eli pentu ei pystynyt keskittymään pissaamiseen !! Aikuisena koira oppii pissaamaan käskystä. Pennun kanssa ULKOILLAAN sitten erikseen ja siihen kuuluu tietysti myös sosiaalistaminen ihmisiin, koiriin, eri paikkoihin, ääniin ym.ym.ym.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1795
    2. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      74
      1415
    3. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1392
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      295
      1290
    5. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      28
      1189
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      116
      1132
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1049
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      977
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      899
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      848
    Aihe