TÄSSÄKÄ SUOMEN UUSI TAISTELUHÄVITTÄJÄ ?

Finnish Air

7

227

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pakfa

   nuo juutuupin topit on joku tyypin hypetystä. kantis käyttää alan lehdistöö esim meitsien suomen sotilas jonka tieto on luotettavaa.

   • voimaa ilmaan

   • 9+10
    voimaa ilmaan kirjoitti:

    Näitä 80kpl: http://www.youtube.com/watch?v=u3gqjIJQsm8
    ja näitä toiset 80kpl: http://www.youtube.com/watch?v=_kypgUuLYuY

    Hinta yhteensä 5500000000€

    J-10 varmasti hyvä kone. Itse asiassa kannattaisi tutkia tuota kiinalaisaseistusta, hinta ja laatu varmasti kohdallaan. Voisi useammin päivittää järjestelmiä ajan hermolle, esim Turkki osti juuri HQ9 ohjustentorjuntajärjestelmän, eikä kaiketi mitään ongelmia Nato-yhteensopivuuden kanssa. Kuin myös Venäjä myy rautaa kuin rautaa Nato-yhteensopivana ja mikä ettei myisi, Nato- ja rauhankumppanimaat ovat iso markkina-alue ja Venäjä on markkinatalousmaa.


   • 7+10
    9+10 kirjoitti:

    J-10 varmasti hyvä kone. Itse asiassa kannattaisi tutkia tuota kiinalaisaseistusta, hinta ja laatu varmasti kohdallaan. Voisi useammin päivittää järjestelmiä ajan hermolle, esim Turkki osti juuri HQ9 ohjustentorjuntajärjestelmän, eikä kaiketi mitään ongelmia Nato-yhteensopivuuden kanssa. Kuin myös Venäjä myy rautaa kuin rautaa Nato-yhteensopivana ja mikä ettei myisi, Nato- ja rauhankumppanimaat ovat iso markkina-alue ja Venäjä on markkinatalousmaa.

    "Turkki osti juuri HQ9 ohjustentorjuntajärjestelmän, eikä kaiketi mitään ongelmia Nato-yhteensopivuuden kanssa."

    Jenkithän kyllä pillastuivat asiasta, koska nyt Turkilla on kyky puolustautua myös jenkkiohjuksia vastaan.
    Esim on Suomelle vaaran paikka jos emme pysty puolustamaan itseämme jokaiseen ilmansuuntaan.


  • mökkinaapuri

   Kaverini on jo pari kesää rakennellut mökillään vanhasta kertalämmitteisestä kiukaasta ilmatorjuntaohjusjärjestelmää. Myös puolustusvoimat on ollut kiinnostunut hankkeesta ja antanut sille tukeaan.Alustavissa kenttäkokeissa saadut tulokset ovat olleet erittäin positiivisia.

  • ennustan että

   http://robotpig.net/aerospace-news/saab-new-stealth-fighter-program-_1827
   http://en.wikipedia.org/wiki/TAI_TFX
   http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_ATD-X

   Jos nuo ehtii ajoissa valmiiksi koneeksi ja on kaupan sopivaan hintaan, niin Suomen uusi hävittäjä löytyy siitä joukosta.

   F22 on aivan liian kallis sekä ostaa että ylläpitää, on pääosan ajasta huollossa eikä valmiudessa tai ilmassa, eikä ole edes myynnissä.
   F35 ei pärjää ilmataistelussa juuri mitään vastaan ilman F22 tukea kovinkaan kauaa, eli sen jälkeen kun edelleen kehittyvä tutkatekniikka ja/tai infrapunaantureihin perustuvat IRST järjestelmät tekevät sen häiveominaisuuksist toimimattomia. LIDAR löytää sen jo nyt, kuten kaikki muutkin propulsiolaitteet, mutta kantama on turhan lyhyt. Kone on hidas sekä vauhdissa että kiihtyvyydessä mitattuna, eikä pysty ylläpitämään nopeuttaan kaarrettaessa yhtennkään eurokanardiin verrattuna.
   Muut häivekoneet eivä ole vielä valmiita, mutta toki Pak-Fa ja muutama kiinalainen sekä intialainen ovat myös seuraamisen arvoisia.

   Suomi tarvitsee kuitenkin koneen joka pärjää myös ilman satelliittien, AWACS koneiden ja vastaavien jatkuvaa tukea. Tietysti jos arsenaaliin kuuluisi useampi jokin F15 tyyppinen kone hoitamaan liikkuvaa tutkavalvontaa ja ELSOA vuoroissa, niin ja jokin toinen tyyppi hävittäjänä, niin silloin voisi pärjätä. Ko konehan kulkee kovaa ja korkealla, joten tarpeeksi kaukana vihollisen koneista se voisi käyttää tehokasta tutkaa, vaikka näkyisikin itse kuin joulukuusi. Jos kohti ammutaan ohjusta niin vauhdilla karkuun ja toinen F15 jatkaa tutkavalvontaa eri paikasta, samalla kuin varsinaiset hävittäjät ampuvat vihulaiset alas pysyen tutkakatveessa ja käyttämättä omaa tutkaansa ollenkaan, siis täysin häiveominaisuuksia hyödyntäen. F15 saa myös tarvittaessa useimmat muut koneet kiinni ja saa ohjukset matkaan sekä korkealta että suurella alkunopeudella, eli ohjusten kantama on hyvinn suuri.

   Varsinaiseksi taistelukoneeksi Gripenin häiveversio olisi todella hyvä, jos sellainen vain olisi myynnissä ja sellaisella hinnalla johon on varaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   190
   9561
  2. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   2784
  3. 581
   2391
  4. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   151
   2247
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   129
   1584
  6. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   16
   1103
  7. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   1090
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   85
   1063
  9. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   64
   1047
  10. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   84
   1000
  Aihe