Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Euroopan talouskriisi puhkaisee

Suomen asuntokuplan

2

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 44556663332255555555

      1. Miten Suomen asuntokupla syntyi?

      http://www.vuokraturva.fi/mita-ajattelisi-lainakattokeskustelusta-jenkkilainen-subprime-kriisin-tutkija/
      "Moderni hyvinvointivaltio on rakennettu ajatukselle, että valtiot voivat ottaa velkaa rajattomasti ja käyttää tätä velkaa kansalaistensa etuuksiin. Tämä automatiikka on puolestaan perustunut siihen, että aika ajoin on tehty devalvaatio. Mutta EU:n yhteisen valuutta-alueen ja Euron perustamisen myötä devalvaation mahdollisuus lopullisesti ja peruuttamattomasti poistui."

      No kait tämä tällainen yksinkertainen julkisen sektorin kusetusjuttu on aina kaikkien tiedossa ollut jotka nyt ylipäätänsä verotuksesta ja käytössämme olevasta rahasta ja talouspolitiikasta jotain ymmärtävät. Kantti ei ole kestänyt verottaa niin paljon kuin julkisella sektorilla törsäillään ja siksi velkarahalla ja ajoittaisilla devalvaatioilla on rahoitettu huomattava osa törsäilyistä. Tästä asiasta vaan ei tietenkään ole missään valtamediassa koskaan puhuttu, ymmärrettävistä syistä.

      Sama kustetus kyllä jatkuu eurovaluutankin kanssa. Nyt se vaan pitää ajatella koko euroaluetta siinä missä aiemmin sen tilalla oli vaan oma maa ja valuutta. Toki se on että inflaatiota nyt pyritään erityisesti Saksan toimesta pitämään alemmalla tasolla, ja tavoiteinflaatiokin on maltillnen alle 3%.
      No devalvoituu se eurovaluutta kilpailijaiden valuuttoihin nähden tälläkin, mutta ei tietenkään välttämättä edes sitä vertaa mitä nämä muut valuutat devalvoiituvat, eikä niin paljon mitä sen tulisi devalvoitua jonkun yksittäisen euroalueen maan kannalta katsottuna. Lisäksi euroalueen sisäistä kauppaa ajatellen euron devalvoitumisella näihin kilpailijoiden valuuttoihin nähden ei ole merkitystä siksi kun koko euroalue muodostaa nyt sisämarkkinat.

      • 44552233366622211111

        Siis setelipainoilla/inflaatiolla rokottaminen ja näiden varojen jakelu omilleen on perinteisesti ollut kommonistien idea ja keskeinen työkalu jolla ovat katsoneet voitavan ahneilta varakkailta rahoja kirstuhinsa jemmaavilta säästäjiltä rokottaa heidän jemmaamian rahoja. Se vaan että näitä varoja on alettu jakaa paljon muillekkin kuin mitä kommonisteja kannattaville, ja niillä pidetään yllä julkisen sektorin virkamiesrälssiä ja heidän etujaan. Eikä myöskään tämä inflaatiolla rokottaminen ole aikoihin kohdistunut varakkaimpiin jotka kyllä ovat haravansa niin asettaneet että ovat tästäkin kusetuksesta olleet voittajien puolella, ei ne kirstuhinsa rahaa jemmaa kun titeävät miten sitä sieltä voidaan rokottaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe