Agadir

Matkustaja

Millainen paikka on Agadir? Halpa? Lämmintä? Eli nyt ajattelin lähinnä helmikuusta huhtikuuhun.

5

1765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paikka

      Alkeellinen paskainen paikka.
      Hinnat halpoja paikallisille,
      sinua kusetetaan joka paikassa.

      Ko. ajankohtana yleensä sellaset 20
      tai vähän yli mutta ikäviä hiekkamyrskyjä.

      • niin et joudu huijatuksi

        Tinkiminen kuuluu asiaan, kuten vähän joka puolella maailmaa. Kannattaa myös sopia taksikyydin hinta, kuten monissa muissakin paikoissa. Suosittelen myös tarkistamaan ravintolalaskun, niissä tuppaa olemaan "erehdyksiä". Niistä voi kuitenkin kysyä ja ne korjataan. Eli katso, mitä maksat!


    • Justiina

      Olen lomaillut Agadirissä pariin otteeseen, ja menen vielä uudelleenkin.
      Kiva paikka, jossa hyvä palvelu, edukkaita ostoksia, ja eksotiikkaa.
      Rantabule, johon turistipalvelut on keskittyneet, on siisti, paljon tasokkaita ravintoiloita, herkullisia kahviloita, casino jne. Nahkaliikkeitä, boutiqe-tyyppisiä merkkiliikkeitä, kaikkea-joskin merkkituotteiden kanssa kannattaa olla hieman skeptinen.
      Siisti ranta, jossa aidattuja alueita, jonne kaupustelijat eivät pääse, hotelleilla yleisesti melko siistit uima-allasalueet, joita itse suosin, koska rannalla voi tuulla.
      Iltaisin viileää, mutta ainakin helmi-maaliskuussa päivisin hellekelejä(kin).
      Kaupustelijat voivat olla melkoinen rasite, ja tinkiminen kaikissa basaareissa tms on pakollista. Souk kannattaa kokea, siellä on kaikkea, ja voi tehdä löytöjä. Myös paikallisten asuinalueet on tutustumisen arvoisia, ja itse seikkailin useaan otteeseen Talborjit-nimisessä osassa, jossa mm bussiasema.
      Siisti, iso tavaratalo on nimeltään Marjane, joka sijaitsee jokusen km keskustan ulkopuolella, taxilla pääsee. Taxeilla kulkiessaan täytyy sopia aina hinnasta kuskin kanssa, tai varmistaa, että mittari on päällä. Taxit ovat edullisia, ellei kuski päätä huijata triplamaksua.
      Omalle kohdalleni ei koskaan sattunut mitään ikävää, ei taskuvarkaita tai seuraan tunkijoita, mutta olinkin matkalla mieheni kanssa, joten ainakaan pariskuntia ei niin helposti lähestytä. Joskin naisille on varmasti seuraa tyrkyllä, ja nämä innokkaat seuralaiset kannattaa vaan hätistää pois. Samoin kun liian innokkaat kauppiaat.

      • Kalevi

        Agadirissä on kahdenlaisia takseja. Pienet oranssinväriset taksit ajavat kaupungin sisällä. Takseissa on matkamittari, jonka kuljettaja on velvollinen pistämään päälle.Yleisesti ottaen näin käykin, mutta poikkeuksiakin on.Silloin ei auta muu kuin vain osoittaa päättäväisesti taksamittaria, ja kyllä se päälle menee.Aivan kaupungin keskustassa ja hyvin lyhyellä matkalla mittaria ei ehkä laiteta päälle, mutta silloin taksa on ollut 5 dirhamia (keväällä 2003).Isommat taksit ajavat vain kaupungin ulkopuolelle, ja tällöin on syytä aina sopia hinta erikseen. Saattaaq käydä niin, että kuljettaja muistaa lastensa lukumäärän väärin, ja aloittaa matkan aikanahinnan tinkimisen ylöspäin.No sovittu mikä sovittu. Eikä siitä sen enempää.Jokaisessa taksissa on taksin numero. Jos syntyy jotain ristiriitoja niin numero vain muistiin, ja lähimmän poliisin luokse.Apua kyllä saan. Useiden matkojen kokemusten myötä voin sanoa molempien taksien olevan luotettavia, mutta syytä on aina muistaa pelisäännöt. Taksilla ajo on myöskin halpaa.Matkailijan kannattaisi myöskin vierailla Marrakeschissä, joka on erilainen kuin Agadir. Sieltä löytyy sen uudesta osasta mukavia katukahviloita ym. Mielenkiintoisin osa on kuitenkin vanha kaupunki ja sen Souk (markkina-alue) ja vieressä oleva Sadunkertojien tori eli Djema El Fnaa.Sadunkertojien torilla on kaikenlaista hyörinää. On tarinankertojia, käärmeenlumoajia, kirjureita ym ym .Olenpa nähnyt siellä pöydän täynna poisotettuja hampaita.Eräänlainen hammaslääkäri.Kun liikkuu tuolla torilla, niin tuntuu kuin siirtyisit ajassa taaksepäin.


      • Kalevi

        Valitettavasti charter-lennot päättyvät keväällä jo 28.03.2005.Joku kirjoitti hiekkamyrskyistä. Olen käynyt useita kertoja Agadirissä syksyllä ja keväällä. Vain kerran olen ollut siellä hiekkamyrskyn aikaan.Silloin tuli lämmintä tuulta Saharasti ,ja hiekka todella lensi.Keväisin kylläkin ainakin Agadirissa tuulee ,ja silloin hiekkakin lentää,varsinkin rannalla. En ole kuitenkaan vieraillut Agadirissä tammi-helmikuussa.Agadirin kaupunki jakaantuu oikeastaan kahteen osaan eli Hassan II-kadusta merelle eli turistiosaan ja sitten varsinaiseen paikalliseen osaan.Turistialue on mielestäni hyvin siistiä.No paikallisessa osassa on hieman roskaisempaa, mutta kyllä sekaan mahtuu.Grafiteja ei löydy seinistä eikä muutakaan suttaamisesta.Paikallises ihmiset ovat hyvin ystävällisiä. Kauppiaat basaarialueella ja markkinoilla ovat hieman "innokkaita", mutta mitäpä tuosta. Kaikkeen tottuu.Mielestäni Marokko ja Agadir ovat mukava vierailukohde, joten mukavaa matkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe