Säälipelokas

Pöllö

Suoraan asiaan! Miten koette kaverinanne olevan alkoholistin suhteen teihin. Itselläni kun pyörii enää mielessäni että olen vain hyväksikäytettävä tolvana.
Emme asu yhdessä!
Kaveri juo kaikki vapaa aikansa solkenaan ja työvuorojen välilläkin, jos on vaik tänään aamussa ja menee vasta huomenna iltapäivällä töihin.
Tahti on hirmuinen! Vetäisee tölkillisen olutta toisensa jälkeen muutamalla kulauksella ja kolmen litran viinipänikkä menee alas neljässä tunnissa ja kirkasta viinaa on varalla. Jos kotoa juoma loppuu, hän painuu paikalliseen kapakkaan.

Mitään ei muista eikä ymmärrä, mitään kontrollia ei ole missään asioissa.
Viime kuussa kun hänellä oli töistä vapaata aika paljon, oli kännipäiviä 15 kpl ja loppuaika menikin krapulassa maaten. (miettikääs rahankin kulua)

Sitten kun parin päivän arki koittaa, olen minä niin vietävän rakas ja ihana. Silloin hän kyllä selittää lopettavansa tai ainakin vähentävänsä juomistaan, mutta mihinkään käytännön toimiin hän ei silti ryhdy, eikä suostu mistään apua hakemaan.
Silloin seurani kelpaa ja kyllä tuo mun ruokanikin maittaa silloin kun hän on jo rahansa juonut.
Kännissä hän ei piittaa kenestäkään eikä mistään ja krapulassahan hänestä ei ole mihinkään muuhun kuin nukkumaan.
Olen niin toivottoman yksin. Tuntuu ettei hän lainkaan tajua että elämässä, myös minun elämässäni pitäisi olla muutakin kuin kännisen jaarittelujen ja jankutusten kuuntelua. Pitäisi olla muutakin kuin hänen hukkaamiensa kamppeitten etsiskelyä ja turhaa toivoa. Mihinkään en saa apua tai tukea häneltä. Lupauksia kyllä tulee, mutta tekoja ei ole kuulunut.

Taidan väsyä ja tunnen itseni vain joksikin arjen pyörittäjäksi. Oikeasti tuntuu että hän on kanssani vain siksi, kun tiedostaa ettei hän taida noilla elkeillä toista saada.
Kovin on korea poika, hyvässä naisiin vetoavassa ammatissa, vaikka ei kylläkään isopalkkaisessa ja varmasti jonkun saakin heti kun olisi vaan joskuskin selvinpäin vapaa-aikanaan.
Pitäisikö lopettaa ja toivoa parasta. Siltikin mun sieluani vaan kylmää ajatus että hän tuolla pelillään heittää henkensä tai on kohta tuolla puistokemistien kanssa pörräämässä. Menettää työnsä, terveytensä, järkensä ... kaiken!
Jaahan! Sieltähän se tulikin mulle se vastaus. Hoksasin just etteihän se että pyörin kuvioissa näytä nytkään häntä pelastavan. Pelastako siis vain itseni ja jätän hänet oman onnensa nojaan?
Ps. Edellinen naisensa pisti hänet kiertoon kun miehelle ei kelvannut ammattiapu, lääkkeet tai mikään... Tuo seikka selvisi minulle sitten kun olin jo rakastunut korviani myöten! Tyhymä ämmä oon ja taidan olla säälistä sairas. Sepä se!

Mut elääkö juoppo toisen kanssa enemmänkin hyötyäkseen ja rakastaako hän enää muuta kuin alkoholia.

17

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *******

      Tällainen juova ajattelee itseään ja haluaa sinut silloin kun hän haluaa milloin mihinkin.
      Ehdotus: Kokeileppa ottaa aikalisä ja ilmoita se hänelle. Voit vain ilmoittaa miettiväsi tunteitasi. Älä tapaa häntä, äläkä edes vastaa puhelimeen. Tällainen "välinpitämätön" tapa saattaa saada hänet itse pysähtymään.
      Katso hänen reaktionsa.
      Hänen exänsä jo yritti onnistumatta..
      Vain itse äijä voi muuttua, ei kenenkään toiveista.
      Älä lähde hoitamaan tai hyysäämään. Jos juonut rahansa ja kamojaan hukannut, niin itse ongelmansa hoitakoon, kun korkinkin on avata osannut.

      • Pöllö

        Hyvä neuvo! Viikonloppu meni häneltä taas kännäten ja sunnuntai sitten nukkuen. Lauantaina haksahdin menemään hänen luokseen ja vaikka jo puhelimessa vannotin että hänen pitää sitten olla kunnolla. Mitä hullua! Pahapäinen kun on. Olin siellä vajaan tunnin. Sunnuntaina hän sitten vaan hihitellen kertoo ettei muista mitään. Sairasta!

        Ilmoitin hänelle jo sunnuntaina sekä tekstiviestillä että suullisesti, etten ole hänen kanssaan enää silloin missään tekemisissä kun hän on vähänkin juovuksissa. Tilannehan on silloin se, ettemme paljoa tapaile koskapa hän kaiken vapaansa käyttää viinaan.
        Kiitos neuvosta!
        Tuota konstia käytän viimeisenä yrityksenä ja se koittaa seuraavan juomakertansa jälkeen sitten kun hän on selvinnyt. Kalenteriin katsomalla aavistan sen olevan viimeistään ke-to tällä alkaneella viikolla.

        Olen antanut hänelle painavan varoituksen jo kaksi viikkoa sitten suhteemme päättymisestä, jos juominen ei huimasti vähene tai kokonaan lopu. Yhtään tilaisuutta kännäämiseensä hän ei ole sinäkään aikana jättänyt käyttämättä. Kerroin hänelle silloin samalla että vaikka häntä kovasti rakastan, en vaan jaksa enää!

        Ehkäpä hän ei ota todesta mitään mitä hänelle sanotaan, vaikka kyllähän hänellä kokemusta jo pitäisi olla pois kävelevistä suhteista. Ehkä hän ei vaan kykene elämään ilman viinaa. Nauraa vaan kun vihjaisenkin hänen olevan alkoholisti. Että semmoista!


    • Pöllö

      Mietiskelin tässä vielä lisää tätä tilannetta. Vaatii se itseltänikin rohkeutta ottaa aikalisä. Pienin perustein en kuitenkaan ole varoitustakaan hänelle jo antanut. Pitkään harkitsin asiaa. Tuntuu siltä että kun aikalisän otan, on suhteemme samantien mennyttä. Tilanne on juuri niin paha. Hirvittää!

      Mietiskelin kans tuota, että eiköhän hänellä ole ollut jo itseasiassa kuukausia aikaa tehdä tilanteelle jotain (vaikkapa vain tässä nyt mun kanssani ollessaan). Miksi odottaisin vielä hetkeäkään. Aikalisästä kaiketi kannattaisi puhua semmoisena hetkenä kun hän ei ole edes krapulassa - nyt työpäivän jälkeen tms..

    • Pöllö

      Hän sai raivarin kun kerroin haluavani mietiskellä asioita, tunteitani ja tarpeitani. Kerroin myös että tunnen itseni kovin yksinäiseksi. Ihan asiallisesti aloitin enkä tuon pidemmälle päässyt. Piti sit jo lähteä pois, kun huuto nousi kattoon. Aikalisän kuitenkin otin. Voipa olla etten kuule hänestä tämän jälkeen. Viesteihin tai puhelimeen en kuitenkaan vastaa, jos niitä häneltä edes tulee.

      • *******

        Moi Pöllö. Tuo hänen reaktionsa oli odotettua. Hän haluaa jatkaa kanssasi mutta hänen haluamallaan tavalla.
        Sulla täysi oikeus saada suhteesta itsellesikin haluamiasi asioita.
        Nyt hän joutuu väkisin miettimään seuraavaa siirtoaan. Siihen et voi vaikuttaa jos hänellä korkki aukeaa ja juoma maistuu. Hänen tehtävä valinta pullon ja sun välillä. Tiukka paikka hänelle kun vain naureskelee alkoholisti sanalle..
        Sulle voimia ja muista että olet elämässäsi ykkösenä ketä rakastat. Älä huoli huonoa kohtelua, olet hyvän arvoinen.
        Nyt vain aika näyttää.


      • Pankin asiakas

        Mene kyselemään Al Anonin kokouksesta, miten siellä olevat naiset ovat selvinneet juoppojen miesten kanssa.

        Onko läheiselläsi alkoholiongelma? - Al-Anon - Vertaistukea ...
        www.al-anon.fi/
        Monet meistä ovat saaneet apua ja toivoa Al-Anon-ryhmistä, jotka toimivat ympäri maata. ..


      • ihan pöllöä
        Pankin asiakas kirjoitti:

        Mene kyselemään Al Anonin kokouksesta, miten siellä olevat naiset ovat selvinneet juoppojen miesten kanssa.

        Onko läheiselläsi alkoholiongelma? - Al-Anon - Vertaistukea ...
        www.al-anon.fi/
        Monet meistä ovat saaneet apua ja toivoa Al-Anon-ryhmistä, jotka toimivat ympäri maata. ..

        Juu, mutta jos mies juo eikä vaimo.


    • Pöllö

      Moi! Eipä meinannut miehelle mennä jakeluun että olen tosissani.

      Tekstiviestejä pukkasi tulemaan ja ensin sisältö oli kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Sitten tuli rakkausviestejä sitä kuinka huolissaan hän oli minusta ja siitä etten tajua kuinka hän minua rakastaa ja tahtoo olla kanssani. Sen jälkeen seurasi vihan ja syytösten sekamelska joissa ei ollut päätä eikä häntää. Sitten taas viestit sisälsivät rakkautta ja lupauksia. Viestien asusta iltaa kohden oli aika helppo huomata hänen olevan juovuksissa. Sillehän minä en mitään mahda.

      On tämä vaikeaa! Se ainakin on selvä asia ettei tämmöisessä toihussa ole mitään tulevaisuutta. Mitään yhteistä elämää ei tule olemaan näillä eväillä. Olisi mukavaa, kun edes joskus olisi selvin päin oleva mies juttukaverina ja kumppanina. Kaikki menee vaan juopuneen sekavan höpinän kuunteluun ja hiljaa istumiseen.

      Omapa oli valintani. En ainakaan lähde häntä syyllistämään tai painostamaan. Siitä ei ole mitään hyötyä! Joskus vaan tuntuu siltä että voisin huutaa hänelle päin naamaa yhtä sun toista vähemmän fiksua. En myöskään ryhdy sponsoriksi! Olen aikani koittanut asiallisesti hänelle tilannetta ja huoltani hänestä ja meistäkin selvittää (vähän vaan pintaa raapimalla), mutta jankuttamaan en rupea! Hän on ne silloin ymmärtänyt mutta samat kuviot vaan toistuvat.

      Ei hän tuosta enää parane ainakaan ilman ammattiapua ja siihenhän hän ei ole suostunut.
      Hän pelkää työpaikkansa puolesta, jos asia paljastuu. Ahdistusta ja masennusta hänellä on (joo, viinallahan ne lähteekin), joita pitäisi mielenterveyspuolella selvitellä mutta sinnekään hän ei mene kun se kuulemma on samassa rakennuksessa kuin A-klinikka? Tsiisus! (eiköhän siellä ole fysioterapiakin). Tuotakin hurjempi syy olla hoitamatta itseään on se, että "kun ne siellä mielenterveystoimistossa puhalluttavat joka kerta." Täh?

      Mies polttaa kynttiläänsä molemmista päistä. Työtä yrittää tehdä, vaikka kokee sen henkisesti liian raskaaksi ja lopun aikaa ryyppää itsetuhoisasti! Sääliksi käy!

      Mutta, mutta! Ei tämä valittamalla parane! Se ainakin on selvä asia että minun itseni on todellakin huolehdittava itsestäni ja jostain tempaistava jotain iloakin elämääni.

    • Pöllö

      Jo kauan sitten olen luvannut olla hänen tukenaan, jos hän yrittää päästä alkoholista eroon. Eipä ole elettäkään siihen suuntaan tehnyt. Rohkeuttahan se vaatisi monellakin tavalla. Urakka ei taida olla helpoimmasta päästä, mutta ei se työmaa juomalla valmistu.

      Olen yrittänyt saada häntä vaikka vaan pienelle kävelylle kanssani ja kannustanut hänen omiin vanhoihin harrastuksiinsa. Mies ei liikahdakaan rakkaiden viinojensa vierestä. Missäpä välissä tuo enää jaksaisikaan (ennättäisi) muuta kuin raahautua lähikuppilaan.

      Omalta kannaltani tämä on sikäli tukala tilanne, (tuntemani säälin ja huolen lisäksi), että jään toivottoman yksin. En tunne täältä ketään ja on kovin yksinäistä. Varmasti monellakin on kumppanin jättämättömyyden syynä pelko yksin jäämisestä. Ikään kuin olisi parempi olla "huonon" kaverin kanssa kuin kokonaan yksi. En voi siltikään ripustautua näin itseänikin tuhoavaan suhteeseen. Kukas se minua sitten hyysää jos väsyn ja katkean. Turha tässä on ainakaan mitään marttyyria ruveta esittämään.

      • tukalasta pois

        Mene sunnuntaina kirkkoon ja jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahveille.


      • Vielä pöllömpää
        tukalasta pois kirjoitti:

        Mene sunnuntaina kirkkoon ja jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahveille.

        Jaahas! Taas tätä!
        Jos et ole juoppo, sun täytyy olla uskovainen tai ruveta uskovaiseksi tai sekaantua johonkin "jeesusteluu". Kuka onneton nyt yhdestä ansasta päästäkseen hyppää toiseen satimeen!
        Haloo! Aloittaja nyt kuitenkin vaikuttaa ihan tervejärkiseltä!


    • Pöllö36

      Suositeltava märä alkoholia on 17 annosta vuorokaudessa.

    • YrkkiGeorge

      17 annosta ei muuten riitä, jos ajattelis että veressä pitäis koko ajan olla alkomahoolia.
      Jaa juu
      Meillä miestenmittaisilla kulutus on paljon suurempaa (ei ku, suositeltava alkoholimäärä vuorokautta kohti pitää olla suurempi kuin esim. 17 kolmos kaljatölkkiä) Riisitautiset, akat ja imeväiset juo 17 annosta - ei tosi uroot semmoseen edes rupee!

      Alottaja, älä pilaa omaa elämääs! Älä sääli! Ei se jätkäkää sua sääli tai mitää. Sorry vaa!

    • Mietiskelijä

      Olin kertomassa hyvän neuvon mitä sinun kannattaa tehdä,mutta vihasi kristittyjä kohtaan on esteenä.Joten sanon vain että teet omat valintasi itse.Et vain sitä ymmärrä.

    • Pöllö

      Moi! Ei ole paljon sanottavaa! Minusta tuli sitten sinkku ja kirjaimellisesti yksineläjä!

      Mies on tietääkseni vaan kiristänyt juomatahtiaan. Töistä on ollut kolme päivää pois. Syytähän en voi tietenkään tietää ja turha arvailla. Ainakin sen tiedän, että myös neljän päivän ryyppyputki hänellä tässä välillä jo oli. En tiedä hänen työvuoroistaan osuivatko samaan aikaan.
      Pahaltahan tuo hänen touhunsa on jo ennenkin näyttänyt. Voi sitä onnetonta:-(

      Minulla on kauhea sääli, pelko ja suru hänen vuokseen! Tämä on vaan nyt koitettava käsitellä jotenkin pois päiväjärjestyksestä. Kovettaa kait pitäisi itsensä! Sen ainakin tiedän, etten ole hänen arvoisensa. Alkoholi on hänen suurin rakkautensa!

      • näin on hyvä ja sill

        Olet tehnyt selvän ratkaisun. Pysy tiukasti sen takana.


      • Pöllö
        näin on hyvä ja sill kirjoitti:

        Olet tehnyt selvän ratkaisun. Pysy tiukasti sen takana.

        Kyllä pysyn ratkaisussani. On sen verran villiä ollut herran meininki ja puheetkin. Ei semmoista jaksa eikä kenekään ole pakkokaan jaksaa.
        Kiitos kaikille tuesta ja neuvoista!


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe