Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aikuisen rankaiseminen?

Mummo-333

Miten rankaisette yli 30-v lastanne? Yritän keksiä miten saisin aikuisen poikani kuriin, mies jo 32 v ja täysi hunsvotti vaikka töissä käykin, itsenäinen ja oma perhe.

18

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johannesburgeri

      voi kuule,hän on täysi-ikäinen,annappa olla vaan!

    • Hei Mummo-333

      Ikävää, että sinulla on noin suuri huoli ja harmi aikuisesta jo perheellisestä pojastasi. Mietit kuinka saisit hänet kuriin. Ajattelen, ettei sinulla taida paljon keinoja olla, onhan hän itsenäinen työssä käyvä mies. Olet ilmeisesti keskustellut hänen kanssaan ja kertonut mikä sinua häiritsee ja huolettaa hänen elämässään. Voit ehkä kertoa hänelle mistä hän voi hakea apua tilanteeseensa, mutta ellei hän koe tarvitsevansa apua, siitä ei taida olla hyötyä. Jokainen meistä tekee elämässään omat valinnat ja on niistä vastuussa itse. Meille vanhemmille on toisinaan vaikea paikka, kun näemme lastemme ratkaisujen, valintojen tai elämäntavan olevan jollain tapaa vahingollinen tai huono, emmekä voi tilannetta muuttaa vaikka kuinka tahtoisimme.

      Voimia sinulle,
      Pirkko-pappi

    • Auta perhettä

      Tue hänen perhettään ja jätä poikasi sivuun siitä.
      Korosta, että perhe kärsii isän ja aviomiehen toilailuista, ja sinun velvollisuutesi on huolehti lapsenlapsien hyvinvoinnista ja tukea miniäparkaa, jolla on vaikeaa.
      Sano se vain tyynesti ja toteavasti, älä moiti äläkä korota ääntäsi.

      Mies tuskin miksikään muuttuu, mutta kyllä häneen kolahtaa, kun näkee jääneensä jonon hännille.

    • keskustelemalla

      Rankaiseminen ei ole oikea tapa auttaa tai ohjailla aikuista, eikä välttämättä lastakaan. Parempi on keskustella hänen ongelmistaan, kuunnella, ohjata ja neuvoa. Ehkä voit tarjota jotain käytännön apua, että hän saisi asiansa hoidetuksi. Voit ehdottaa ratkaisuja ongelmiin, mutta päätöksenteko jää hänelle itselleen. Et voi ottaa vastuuta enää aikuisesta, mutta hänen perhettääb voit auttaa, jos hän ei heistä huolehdi.

    • money talks

      Uhkaa jättää hänet vaille perintöä.

    • maria L. -63

      Itsenäinen hunsvotti, jolla on työ ja perhe? Eihän tuo nyt pahalta kuulosta, ellet jätä paljon kertomatta.

      Oma aikuinen lapseni ryhtyi homoseksuaaliksi. Mitäpä siinä olisi muuta voinut kuin laittaa välit poikki.

      Sellaista on elämä. Sitä niittää mitä kylvää, eikö vain? Anna aikuiselle lapsellesi kohtelua, jota hän omalla käyttäytymisellään ansaitsee.

      • Ryhdy sinäkin

        En ymmärrä! Jos olisit halunnut ymmärtää lastasi, olisit itsekin voinut ryhtyä homoseksuaaliksi ja katsoa, millaista elämä silloin on.
        Pitää ensin kokeilla ennen kuin laittaa välit poikki.
        Pitää vain ryhtyä rupeaman.
        Voisi olla mielenkiintoista.


      • money talks

        Mitäpä muuta olisi voinutkuin laittaa välit poikki? Olla laittamatta välejä poikki tietysti.
        En ymmärrä, miksi aikuisen lapsesi sukupuolinen suuntautuminen on sinulle noin kova paikka.


      • mummo neljälle

        Provoilijalle.
        Ei sitä ryhdytä homoseksuaaliseksi, vaan sitä ollaan jo lapsuudesta saakka. Ihmeellisiä tyyppejä jotka hylkäävät omat lapsensa sen takia.

        Jos lapsesi olisi tappaja ja linnakundi, hyväksyisitkö hänet ?


    • Myöhäistä räpistellä

      Vähän myöhässä olet tuon kasvatuksesi kanssa Mummo-333. Nyt et voi muuta kuin jättää pojan huomiotta ja rohkaista pojan vaimoa ottamaan eron hunsvotista. Tuskin poikasi vaimo ja lapset ovat onnellisia hunsvotti-isästään.

    • Oma mielipide

      En ymmärrä millä oikeudella joku katsoo voivansa rankaista jotakuta toista? Miten jonkun mielipide tai näkemys voi olla parempi kuin jonkun toisen, koskien elämänvalintoja yhtälailla, miten se arvioidaan?

      Jos joku on heittämässä elämäänsä totaalisesti roskakoriin, niin aikuinen ihminen on vastuussa itse omasta elämästään ja valinnoistaan, ei siinä rankaisut auta.

      Jos et pidä jostain ihmisestä älä ole tämän kanssa tekemisissä, jos et pidä siitä miten ihminen kohtelee sinua tai muita, katkaise välit ja valitse elämääsi sellaisia ihmisiä jotka tekevät olosi hyväksi. Murehtiminen tai "rankaiseminen" ei auta minusta yhtään mitään.

      Sille mitä et voi muuttaa tai mihin et voi vaikuttaa, et voi mitään. Ja näitä asioita ovat mm. muut aikuiset ihmiset.

      Yksi näistä on aikuinen poikasi. Jos elämä hakoteillä, tuki ja kuuntelu on varmaan ymmärtämisen ja empatian lisäksi suurin apu. Ja ainahan voi suoraan sanoa mielipiteensä, toinen joko kuuntelee tai jättää kuuntelematta. Kun olet sen tehnyt, muuta ei voi eikä ole mielestäni oikeudenmukaista tehdä.

      Miksi syyllistää itseään aikuisen lapsesi tekemisistä. Lapsuudella on oma suuri painoarvonsa ja vaikuttaa paljon siihen millainen ihmisestä tulee. Mutta sitä on nyt turha enää murehtia, nyt voi vaan korjata välejä tässä hetkessä, sanoisin.

    • auttamalla

      Ei ihmistä auteta rankaisemalla, vaan tukemalla ja ohjaamalla. Ehkä olet kasvattanut pojan rankaisemalla, ja siinä syy tämänhetken ongelmiin. En tiedä, miten asiaa voi korjata enää aikuisena.

    • Jospa onkin niin

      Ole kiitollinen että sinulle on suotu poika josta olla huolissaan ja jota rakastaa!

      Rankaisemalla toisia kohtelevista ihmisistä kannattaa pysyä kaukana. Pojan pahoinvointi voi johtua siitä että on altistunut tällaisille ihmisille. Hän tervehtyy kun saa omaa tilaa ja vapauden tehdä asioita vapaasti, ilman toisten tuomitsemista, ohjeistusta tai halveksuntaa. Vaikka hän niistä huolimatta valitsisi oman päänsä mukaan, hän voi olla sisältä rikki.

      Oman elämän ja oman itsen korjaaminen alkaa kun ensin on vapautunut elämää rajoittavista tai ohjailemaan pyrkivistä ihmisistä ja sen seurauksena sisimpään kertyneestä taakasta, ja sen purkamiseen voi mennä hetki. Poikasi tarvitsee varmaan keskusteluapua tai ainakin tilaa selvitellä ajatuksiaan omassa rauhassa, hänelle sopivimman ja parhaiten auttavimman toimintatavan hän löytää ja päättää itse. Vasta sen jälkeen voi havaita elämän hyvät asiat, joiden vuoksi kannattaa taistella. Nyt hän ei ehkä näe niitä kaikelta rankaisulta ja halveksunnalta, joten miksi yrittäisi?

    • Mummo-333

      Avustan muita lapsia avokätisesti rahallisesti, mutta raha-apu on pojalta nyt katkaistu. Tulee kyllä toimeen palkallaan muutenkin.

      Ongelma myös pojan vaimo: ei yhtään pojalle sopiva! Miksi ei enää pyydetä naimalupia sun muita? Otetaan vaan joku itselle täysin sopimaton kysymättä vanhemmilta!!!

      • höpö höpö

        Täällä taas teinit hyörii kun ei ole muutakaan tekemistä, esim. läksyjen lukua.


      • Torjuntavoitot
        höpö höpö kirjoitti:

        Täällä taas teinit hyörii kun ei ole muutakaan tekemistä, esim. läksyjen lukua.

        No tämä jos mikä osoittaa, että mummo-333 on joutunut itse paitsioon poikansa perheen taholta.
        Jos ei hyväksy poikaa eikä pojan vaimoa, niin mitä asiaa hänellä siihen huusholliin enää onkaan.
        Haluaa vielä rangaista aikuisia ihmisiä, koska he eivät tanssi mummon pillin mukaan.
        Jos ovat itsenäisiä ihmisiä, heitä ei hetkauta, vaikka jättäisit pojan perinnöttömäksi. Perintöä tuskin niin paljon on, että useammalle jaettuna siitä olisi mitään iloa kuitenkaan.
        Tiedoksesi, että lakiosa pojalle kuitenkin kuuluu, mutta poika voi ilmoittaa perunkirjoituksen alussa, ettei halua mitään pesästä. Silloin kaikki vaiva ja laskut jaetaan muiden perillisten kesken.


    • ääh

      Aikuisia lapsia ei tarvitse avustaa rahallisesti, vaan jokainen aikuinen vastaa itse taloudestaan. Vaimon valintakaan ei kuulu vanhemmille, ja poika itse arvioi sen, onko vaimo sopiva. Tämän täytyy olla provo, niin käsittämättömiä ovat nämä ongelmat.

      • Mulle rahaa!

        Suoraselkäinen mies ei ota äitivanhalta rahallista apua. Se kuuluu sille peräkammarin pojalle, joka on muutenkin nynnerö.
        Poikasi kohtaa muut sisaruksensa avoimin silmin. Hän tuskin suuresti sisaruksiaan arvostaa. Eikö ole ihan hyvä, että ne luuserit saavat enemmän nyt, kun et avusta sitä yhtä?
        Miten he selviävät sitten kun kuolet?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe