Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

crohnin tauti lapsella

crohnmami

6-vuotiaalla tyttärelläni on ollut vatsavaivoja pitkään jo. Olemme käyneet jos jonkinlaisissa tutkimuksissa ja nyt viimeisimmän kapselikameratutkimuksen jälkeen todettiin, että todennäköisestihän se crohnin tautia on, mutta niin pienillä löydöksillä ei haluta vielä diagnoosia antaa. Ja ilman diagnoosia ei siis myöskään aloiteta lääkitystä.
Nyt lapsen vointi vaikuttaisi taas olevan pahenemassa. Tytöllä on aikaisemmin todettu sekä atooppinen ihottuma, että migreeni. Nyt mietinkin että voisivatko nämäkin oireet sittenkin johtua crohnin taudista. Tässä kuussa molemmat, sekä ihottuma että päänsäryt ovat pahentuneet. Myöskin vatsa- ja nivelkipuja on ollut entistä enemmän, jälleen öisinkin.
Nyt uutena ihmetyksen aiheena on tulleet myös ns "heikotuskohtaukset". Elikkä lapsesta tuntuu, että hänen jalkojaan heikottaa niin ettei pysty seisomaan tai kävelemään, tulee sellainen huono olo, ei siis oksettava vaan heikko. "Kohtausten" alkaminen ei tunnu liittyvän millään lailla siihen, että milloin on viimeksi syönyt, vaan vaihtelee. Mietinkin siis että voiko tämä uusin olla myös crohnin taudin oirehdintaa?
Vatsan toiminnasta en osaa sanoa, kun ikävä kyllä vessassa käynnit taitavat ajoittua eskarissaolo aikaan, sikäli kun suoli edes toimii kun lapsi ei kuulema muista aina että kävikö vai eikö.
Olisi myös kiva kuulla, että onko joku löytänyt apua crohnin tautiin jostain? siis jostain muusta kuin lääkityksestä?

10

2070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korjaa ruokavalio

      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään.


      Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita: jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta.


      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.


      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm


      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

      Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.

    • crohnmami

      Juu tosiaan unohtuikin sanoa, että olemme tosiaan kokeilleet myös ruokavaliot lääkärin määräyksestä, siis ensin laktoositon, sitten maidoton ja sitten viljaton. Mistään näistä ei ollut apua. Mahakivut, niveloireet ja ajoittaiset pitkät ripulikaudet jatkuivat edelleen. Tuosta ensimmäisenä olevasta ruokavaliosta olenkin lukenut, mutta jotta esikoulu suostuisi näin laajan "diettiruoan" lapselle tarjoamaan, he vaatisivat lääkäintodistusta.
      Meille sanottiin, että meidän täytyy odottaa että suolen kunto huononee niin paljon että he voivat varman diagnoosin antaa. Nyt oli siis vain pari pientä löydöstä. Siksi nyt mietinkin, että voisivatko nämä uudetkin oirehtimiset liittyä kyseiseen tautiin ja voisiko niistä nyt sitten päätellä, että tauti on huonomassa vaiheessa. Saataisiin se uusi kapselikuvaus sitten sellaiseen ajankohtaan kun se suoli huonona on...

    • paulamummu

      Laktoosittomissa tuotteissa on usein karrageenia, joka sitä tulehdusta aiheuttaa, siksi se ei auta, mut luomurahka, se saksalainen varmaan sopisi, jos löydät sitä rasvaisempaa, ota käyttöön. Kauppias kullä tilaa, kun pyydät:-)

      Migreeni tulee ruoasta, ainakin mulla:
      http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/patologi.html

      Kaikki muuntogeeniset ainekset pois - sellaista ruokavaliota lääkäri ei kai huomannut ehdottaa?

    • paulamummu

      Päänsärkyyn et saa missään tapauksessa antaa yhtään sellaista valmistetta, missä on natriumlauryylisulfaattia, kun se just tekee niitä aftoja suoliston limakalvoille! Siitäkin lääkärin täytyisi tietää, mut eipä aina tiedä edes apteekissa:-(

      Luomulihaa täytyy syödä siksi, että muussa voi olla antibioottijäämiä. Mutta katsopa tämä juttu äläkä anna suilatejuustoja ollenkaan lapselle. Niissä olevat fosfaatit aiheuttavat anemiaa, sillä ne estävät ravinteiden imeytymisen.

      http://svenska.yle.fi/arkivet/artikkelit/frammande_amnen_i_maten_101817.html#media=104058

      Jos et ymmärtänyt, pyydä apua joltakin ruotsia ymmärtävältä.

      • Ylearkistossa nyt

        Katsoitko?

        Siellä syyllinen.... Joku ei tee mitään????????


      • Anonyymi

        Suomalaisessa lihassa ja maidossa ei antibiootteja Kaikki testataan ennenkuin kelpaa elintarvikkeeksi t.tuottaja


    • paulamummu

      kefalosporiinit aiheuttavat crohnin tautia - sehän on ollut uutisissakin. Milloin hänellä on ollut viimeksi lääkekuuri? Jätä myös kaikki hiivaa sisältävät tuotteet pois ja askorbiinihappoa ja sitruunahappoa sisältävät, sillä ne ärsyttää myös, kuten monet muutkin lisäaineet. arominvahventeet pahimpina ja ainakin turhimpina.
      http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/2097788-mikahan-vaivaa-6-vuotiasta-poikaa/sivu29.html

      Tuolla koko ketju luettavaa teille, laitoin ketjusta lopun vaan aluksi.

      • paulamummu

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1242073/pdf/ehp0109-000983.pdf

        Tulosta tuo lääkärille ja tarhaan, mummoiulle ja papoille. Järkyttävää, jos edes lääkäri ei ole koskaan kuullut. Karrageeniahan on joidenkin kapselien kuoriaineksena gelatiinin korvikkeena...

        Magneettikuvausjuomassa, missä tarvis olla vain bariumsulfaattia, on sitä. Eipä ihme, jos vaiva pahentuu helposti:-(


    • 3+3

      Paleoruokavalio olisi parasta.

      Mutta laitosruokailu valitettavasti on pelkkää prosessoitua viljaa, maitoa ja kasviöljyä runsailla lisäaineilla höystettynä.

      Kaikki ruoka pitää tehdä itse ja aidoista ruoka-aineksista.

      Aikaa suoliston rauhoittumiseen voi mennä viikkoja.

      googlaa helsinki paleo

      funtionaalisen lääketieteen lääkäri olisi hyvä valinta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe