mikä on jämsän tulevaisuus??

miettivä mies

kun olen seurannut tässä viimeiset neljä vuotta niin jämsän keskusta on aivan kuolut ihmisiä ei enään liiku missään iltasin.myös viikonloppu öisin on todella kuolutta.mitä ihmettä on tapahtunut?liikehuoneistoja vain on tyhjillään mitä niiden tilalle voisi kehittää?millä saisi ihmiset liikkumaan?vanhuksia kuolee jatkuvasti nuoret painuuvat isohin kaupunkeihin.

28

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiirettä

      Jämsässä on rautatie.hyvät maantie yhteydet.vain kannattava teollinen yritystoiminta puuttuuu,joka elin ehto palvelu elinkeinojen säilymiselle/lisäämiselle ja veron korotusten estämiselle..ehdottaisinkin yritysten haalimisen alkavan ja eräs seikka meinaskin unohtua koulutus tilojakin on vaikka kuinka..ei tämä niin vaikeeta ole,,mutta se yhteishenki ja ideoiminen siinä mättää ja päätösten tekijöitä ei kiinostaa muu kuin oma ura..joten eripuraisuuden lopettaminen ja yhteiselle asialle omistautuminen olis järkevää toimintaa..
      asiaa kannatas alkaa selvittelee nopeesti..

    • Emmekö muka tiedä

      Kaikki luettelemasi asiat ovat tiedossa. Kerro vain miten ne toteutetaan?
      Jämsän tulevaisuus on jämsäläisten käsissä.

    • Ravintola Ruth

      Jämsän talousnousu alkaa täsmälleen samana päivänä kun viimeinenkin korpikommari ja punikki on haudattu mullan alle miekkainpetäjään , siihen saakka voimme vain odottaa ja toivoa parasta......

      • Central Park

        Jos olet Ruthin vintillä ehtinyt käymään, alkaa hiekansyönti Miekkainpetäjällä olla sinullekin kohta edessä. Uljaat vasemmistolaiset Työväenluokan Sankarit tulevat sitten muistamaan sinua kusemalla haudallesi.


    • Dillingeri

      Jämsä.. Tuo kunta siinä himos kaupungin vieressä..

    • muutosta pian

      Tulevaisuus Jämsään? Hyvä kysymys. Täällä on osaamista muutakin kuin paperi teollisuus. Meillä on tekijöitä metalli-alalla. Monipuolisesti jopa. Mahdollisuus vaikka mhin houkutella yrityksiä, vaikka myllymäen uudelle alueelle? Rautatie ihan vieressä. 9 tie. ja 24 tie risteytyy täällä.Täältä löytyy myös muutakin osaamista. Käsityö,matkailu,harrastus,vapaa-aika. Myös hyödyntämättä käyttämätöntä hyvää tontti tarjontaa. Päijänne, Himos.Keskusta. Kävelkää katsomassa Jämsän keskustaa?? Houkutteleeko ostoksille?

    • hooveri

      Meillä on himos, 2 paperitehdasta ja patria. Ei kaita nyt jumankauta voida ryssiä kun tommosia suuria työnantajia on tässä pitäjässä. Toisaalta meillä on nämä iänikuiset valittajat...

    • pro yhtyneet

      ja ainoat jotka tuottavat on paperitehtaat.

      • hiiiiiii

        Niin himos ja patria tekee tappiota vai?


    • pe a

      Himoksen työntekijän palkoilla ei paljon juhlita. Palkka riittää juuri perus toimeentuloon. Käytä siinä sitten kylän omia palveluita tai osta oma asunto. Nauravat pankista ulos jos lähtee niillä tuloilla lainaa kysymään

      • Sivuhuomautus

        Näkee, että sinä et ymmärrä Himoksesta mitään. Onhan siellä sentään 600-700 veroa maksavaa yritystä.


      • eks pankinjohtaja
        Sivuhuomautus kirjoitti:

        Näkee, että sinä et ymmärrä Himoksesta mitään. Onhan siellä sentään 600-700 veroa maksavaa yritystä.

        Mistähän olet lukemat löytänyt? Veroja voi maksaa, mutta mihin on eri asia.


      • Sivuhuomautus
        eks pankinjohtaja kirjoitti:

        Mistähän olet lukemat löytänyt? Veroja voi maksaa, mutta mihin on eri asia.

        Lukema on arvio. Siellä on yli 500 mökkiä, joiden omistajat maksavat ainakin kiinteistöveroa Jämsään. Monet myös vuokratuloistaan. Sitten on erilaisia yrityksiä laajalla alueella, jotka maksavat suoraan ja työntekijöidensä kautta veroja. Valtavat kävijämäärät jättävät myös erilaisten palvelujen kautta roponsa yhteiseen kassaan.
        Tuossa perusteluja aluksi.

        En ihmettele miksi sinusta on tullut eks pankinjohtaja. :-)


    • Kertokaa nyt

      No jos nyt himos, paperitehtaat ja patria tuo niitä veroeuroja yms rahaa, niin miksi jämsä on nykyisessä jamassa? Miksi keskustan liiketilat ammottaa tyhjyyttä ja kaupungin koko yleisilme on nukkavieru rapistuvineen taloineen ja homeinen tiilirakennus jota joskus kutsuttiin kouluksi vaan nököttää kaupungin parhaimmalla paikalla?

      Täällä jos arvostelee yrityksiä saa niuhottajan leiman ja jämsässä lähtökohtaisesti asiakas on aina väärässä, sen sijaan että palvelua yritettäisiin parantaa. Olen kuunnellut paikallisten yrittäjien ja työntekijöiden tuntemuksia ja ei hyvältä vaikuta, kilpailu ajaa hinnat alas ja urakoita ei meinaa jämsästä saada. Nytkin muutamalla metallifirmalla on lomautusuhkaa ilmassa ja ilman työntekijöiden "talkoohenkeä" olisi loppu jo koittanut. En edes viitsi ruotia SOTE asiaa ja sitä kuinka jämsän yksityiselle sairaalle käy. No eihän jämsässä ole edes postikonttoria ja kohta poliisilaitoskin varmaan siirtyy jyväskylään.

      • näin..

        Ja missähän jamassa jämsä olisi ilman näitä yrityksiä? Kyllähän idioottikin ymmärtää että nuo jättävät rutkasti rahaa kaupungin kassaan vai väitätkö muuta? Laskeppas nopeasti parin tuhannen ihmisen maksamat verot vaikka keskiansiolla 40000€.


      • kertokaa nyt
        näin.. kirjoitti:

        Ja missähän jamassa jämsä olisi ilman näitä yrityksiä? Kyllähän idioottikin ymmärtää että nuo jättävät rutkasti rahaa kaupungin kassaan vai väitätkö muuta? Laskeppas nopeasti parin tuhannen ihmisen maksamat verot vaikka keskiansiolla 40000€.

        Niin, hienoa että auttavasti ymmärsit lukemaasi. Jämsällä pitäisi olla kaiken järjen mukaan niitä veroeuroja rutkasti kassassa, silti kaupunki joka käänteessä valittaa rahattomuutta. Suunnitelmia tehdään liukuhihnalta kaappeihin pölyttymään. Esimerkkinä parin vuoden takainen suunnitelma tehdä puistoparannus hiidenmäestä kirkon kulmallle asti.

        Lopputulos oli että rahat ei riitä edes maauimalaan asti, suunnitelmaa tehneet tottakai kuittasi palkkiot työstämällä paperia arkistoon. Kaupungilla olisi hyvä keino hankkia rahaa projekteihin vaikkapa karsimalla henkilöstömenoja, porukkaa on aivan liikaa ja mahdollisuuksia vähentämiselle löytyy.

        Jämsässä tuntuu olevan liikaa mikroyrityksiä joiden toimiala on kapea ja tässä taloustilanteessa muutoksille altis. Rakennusliikkeitä tuntuu olevan joka puolella, silti urakoita ei meinaa löytyä. Puhumattakaan metallifirmoista jotka hiljakseen kilpailee itsensä hengiltä. Jotain jämsäläisten yritysten määrästä kertoo että viime vuonna jämsä vei ykköspaikan lopettaneiden yritysten listauksessa (suhteutettuna yrityskannan kokoon). Eikö voimien yhdistäminen kannattaisi vai eikö yrittäjä kehtaa leuhkia enää rossossa syömisellä vai nauretaanko hänelle mestarin tiskillä liikaa jos luopuu siitä 3 työntekijän tmi firmasta? Jämsäläisiltä puuttuu innovaatio ja totaalisesti mielikuvitus. Voin jo kuvitella kuinka joku alkaa pätemään tyyliin "no rupee sit ite kun tunnut tietävän"...niin jämsäläistä järjenjuoksua parhaimmillaan.

        Jämsän nukkavieru olemus juontaa juurensa pitkälle kiinteistön omistajista. Ei kiinnosta, ei huvita, ollaan ahneita tyyliin mieluummin se euro omaan taskuun kuin julkisivuun. Olen jopa kuullut sellasta että olisi keskuskadulle tulijoita, mutta esimerkiksi alkoholin tarjoilu ei sovi omistajien vakaumukselle. Potentiaali olisi ja liiketiloja muokattavissa.

        Kokonaisuudessaan jämsän tilanne on nykyisellään täysin järjetön. Liikenteen solmukohdassa sijainti, päijänne vieressä, teollisuutta, iso hiihtokeskus. Silti mitään ei saada aikaan.


    • Vai mitenkä?

      Kun olet noin hyvin asiaan perehtynyt, niin sinullahan on varmaan ne toimenpiteet tiedossa, joilla asia oikaistaan. Et vaan muistanut niitä mainita?

    • vahakabinetti

      Yksityinen sektori ei enää pysty rahoittamaan Jämsässä ylisuureksi paisunutta kaupungintalon vahakabinetissa toimivaa ja unen rajamailla torkkuvaa julkista sektoria. Vähätöisiä herroja on kaupungintalolla yksinkertaisesti liikaa. Puolet virkamiehistä ulos kaupungin palkkalistoilta ja jäljelle jääneet tekee omien töidensä lisäksi myös irtisanottujen työt... vielä sittenkään ei työn paljous ja työtahti hirvitä, jos vertaa sitä yksityisellä puolella olevaan tehdyn työn määrään ja tuottavuuteen.

      • Potkuttele pois

        Kerrohan piruuttasi, ketkä sieltä joutaisivat parhaiten pois, kun kerran olet asioista perillä.


      • pot, pot, potkut
        Potkuttele pois kirjoitti:

        Kerrohan piruuttasi, ketkä sieltä joutaisivat parhaiten pois, kun kerran olet asioista perillä.

        Aloitetaan nyt vaikka sinusta... intosi puolustaa niitä "torkkujia" on sitä luokkaa, että kuulut ihan selvästi itsekin niihin. Taitaa olla vielä eläkeikään sinullakin sen verran matkaa, että pelkäät ihan oikeasti paikkasi puolesta.


      • Ex UPM
        pot, pot, potkut kirjoitti:

        Aloitetaan nyt vaikka sinusta... intosi puolustaa niitä "torkkujia" on sitä luokkaa, että kuulut ihan selvästi itsekin niihin. Taitaa olla vielä eläkeikään sinullakin sen verran matkaa, että pelkäät ihan oikeasti paikkasi puolesta.

        Voi voi, minä olen ollut eläkkeellä jo monta vuotta, mutta järki on kumminkin tallella, etten heittele julkisesti joutavaa soopaa.


    • uuteen kauppaan

      Alkaa Jämsän "vanhassa keskustassa" olevat Koljosen taloröttelöt tulemaan kohta omistajalleen kalliiksi, kun ei niihin pystyyn lahoaviin rötisköihin löydy enää yrittäjiä.

      Cittari, S-market, Lidl, Tarvikekeskus, Löytötex ja tuleva Tokmanni riittää suurimmalle osalle jämsäläisiä. Mikään näistä ei sijaitse Jämsän "vanhassa ydinkeskustassa" joten Keskuskadun varsi tulee olemaan Jämsässä pahiten autioituva liikepaikka.

      • E.Elmeri

        Olenhan jo eläkkeellä, mutta virtaa olisi. Yrittäjyyskin saattaisi olla mielenkiintoista vuosien jälkeen, mutta mikäli olen oikein ymmärtänyt, ei kunnollista liiketilaa ole oikeaan hintaan tarjolla. Pienyritys keskustassa vaatisi asialliset ja siistit tilat sopuhinnalla. Sellaisia ei ilmeisesti keskustassa ole. Nuo liiketilat osuuspankista nordeaan asti ei todellakaan kiinnosta ketään yrittäjäksi aikovaa. Onhan se nähty, ettei niissä kukaan pärjää. En itsekään niissä asioi jo pelkän liiketilan ulkoisen olemuksen takia. Forumin maineen pilasi puolestaan yksityinen pysäköinninvalvonta.


    • hopi, hopi...

      Onkos Jämsän kaupungintalon väki kuullut koskaan semmoisesta asiasta, että kun kiristetään työtahtia, niin saadaan enemmän aikaan, tai sitten saadaan nykyinen työmäärä aikaan vähemmällä porukalla?

      • Faktaa väliin

        Todennäköisesti nämä palstan työtahdin kiristäjät eivät itse tee työtä minkäänlaisella tahdilla, mutta toisten tahtiin kyllä riittää vaatimuksia. Sehän on tietysti ymmärrettävää, koska muuten sinne sossun luukulle on pian turha joka kuukausi könytä.


      • elämäsi tarina

        hopi hopi näin pitää menetellä muuten piru perii .


    • Kaipolääni

      Jämsän seudun kuten koko Suomen tulevaisuus on saman totuuden edessä kuin koko maailma.Ihmisten olisi korkea aika keskittyä johonkin muuhun kun talouskasvun orjalliseen palvontaan.Tulisi antaa arvo perusasioille ja keskittyä enempi syömään , juomaan , naimaan ja paskantamaan sen sijaan että kieli vyön alla raadetaan jotta saadaan työssäkulkuvälineen osamaksuerät hoidettua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1940
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe