lääkäriinkö? oireita

oireileva

Mulla on ollut vatsaoireita jo pitkään(kuukausia). Aina kun syön viljaa niin maha turpoaa, ripuloin(vessassa joutuu käymään yli 5x päivässä) uloste lopulta lähinnä limaa, alavatsa kipeä, olo heikko, rakkoja suussa( limakalvoilla valkoisia ns.juonteita jotka kipeitä, suuta avatessa sattuu tavallaan koko posken alue kipeä, myös kieli välillä kipeä. Jätin viljat pois ja pikkuhiljaa olo parani. Jos syön vähän viljaa esim. karkit ym niin ihan pienistä määristä ei tule vatsaoireita kauheasti, pikkasen kiertää suolistossa ja vessassa joutuu käymään useammin, muttei kuitenkaan ihan hirveitä kipuja. Rakkoja tulee kuitenkin joka kerta suuhun. Olen testannut monen monta kertaa, että johtuuko oireet juurikin viljoista ja aina sama juttu niistä ne oireet tulee. Ajattelinkin nyt, että käyn lääkärissä varmistamassa onko todella vilja-allergia. Tietääkö kukaan pitääkö vain käydä terveyskeskuksessa ja saako sieltä sitten ajan tai lähetteen jonnekkin testeihin?

9

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Henna3
  • joojojojojooo

   Miksi menet (tuhlaamaan rahaa?) arvauskeskukseen verikokeisiin, kun oireet ovat noin ilmeiset? Tiedät kyllä mikä on ruokavaliossa vikana, kun kuuntelet kehoasi. Kuten jo oletkin tehnyt. Itsellä mahakipua ja ilmavaivoja erityisesti gluteeniviljoista, mutta oireiden aiheuttajana on muukin kuin gluteeni. Joka tapauksessa, lopeta viljan syönti tai ainakin gluteeniviljojen.

   • poppaugh

    Puoskari siinä vauhdissa!. Et todellisuudessa ymmärrä hevonkuusta mistään lääketieteessä. Vatsavaivat on selvitettävä labrakokeilla ja pidä sinä kluteenisi ja paskapuheesi puoskari omana tietonasi. Tukeudu aitoon lääketieteeseen!


   • Hohhoijqq

    Mitähän ihmettä oikein selität? Kuka on puoskari? Selvästi erittäin vainoharhaista porukkaa koko Suomi24 täynnä. PS. voitit juuri itsellesi viikon lammas-palkinnon. Se on palkinto, joka myönnetään auktoreteettejä sokeasti totteleville ihmisille. Älä ajattele omilla aivoilla, sinun puolesta kyllä ajatellaan!


  • oireileva

   En tiedä, jotenkin olisi helpompi elää asian kanssa, jos tietäisi mikä vaivaa, kuin vain jättää viljat pois. Nyt tässä olin ollut jonkun kuukauden ilman mitään viljatuotteita ja maha toiminut loistavasti. Muutaman kerran välissä tuli syötyä karkkia mistä maha ei tykännyt, mutta ei ne oireet onneksi kestänyt kauaa. Kuitenkin nyt päätin taas testata ja lopputulos olikin sitten se, että olen ollut 5 päivää kipeä. Oireet oli aluksi sellaiset, että vatsa turposi, mitään ei tullut ulos, oli paripäivää siten ettei vessassa tarvinnut juurikaan käydä ja kun kävin niin tuli vain limaa. No sitten lopulta tuli ripuli. Vatsa ei kuitenkaan missään vaiheessa ole ollut kipeä, eikä koskaan kun syön, vain alavatsa ja suolisto kipuilee. Suun limakalvot ovat lisäksi taas aalloilla, olleet monta päivää. Joten mietin jos oireet näin tulee niin luulisi kaiken jo verikokeessakin näkyvän. Sillä söin vain yhden leivoksen ja karkkia 150g.

   • juuhhhhh

    Mene kokeisiin, jos mieityttää mutta oireet ovat klassisia keliakian oireita. Lisäksi keliakin erilaisia tyyppejä on 6 vaiko 7 ja jokaisessa on myös hieman toisistaan eroavia oireita. Pääoireina kuitenkin mahakivut, turvotukset jne ne mitä olet eritellyt. Jos nyt menet testeihin niin syö ainakin pari-muutama päivä ennen testejä gluteeniviljaa, koska tällöin suolesi alkaa vuotaa ja viljan proteiineja pääsee verenkiertoosi ja saat sen myötä vasta-aineita, joita nimenomaan etsitään verestä. Vaiko suolibiopsia?

    Useasti tyypit menevät testeihin ja lääkäri toteaa, ettei ole keliakiaa, koska veressä ei ole vasta-aineita. Tämä johtuu siitä, että vuotavan suolen oireyhtymästä kärsivien suoli on kerennyt parantua ennen testejä ja tällöin verestä ei löydy vasta-aineita.

    Omalla kohdalla ei ole läheskään noin pahoja oireita, turvotusta ja huonoa oloa lähinnä.

    Olen pannut merkille vuotavan suoleni seuraavasti: prosessoitu maito aiheuttaa normaalisti liiallista limaneritystä ylähengitysteihin, mutta luomu maito ei. Runsaan gluteeniviljan syömisen jälkeen kuitenkin myös luomu maito aiheuttaa oireita, eli vieraat proteiinit pääsevät suoraan verenkiertooni ja täten aiheuttaa samoja oireita kuin tavallinen maito, jossa proteiinit ovat tavallista pienemmässä koossa homogenoinnin vuoksi.

    Tämä on kylläkin vaatinut jo viikon mittaisen säännöllisen gluteeniviljan suomisen. Joskus kävin lääkärillä paristi juuri kyseisen liiallisen limanerityksen vuoksi. Lopputulos oli kortisonisumutteita nenään. Kysyin voisiko jokin ruoka-aine aiheuttaa oireita. Vastaus oli, että verikokeilla selviää. Miksi mennä verikokeisiin, kun itse havainnoimalla säästyy siltäkin reissulta? Mutta kuten sanoin niin mene, jos siltä tuntuu.

    Itse olen menettänyt uskoni lääkäreihin, etenkin kun olen hoitotyössä ja näen kuinka paljon esim. vanhukset syövät aivan liikaa ja turhaan lääkkeitä.


  • ravintoköyhävilja

   Lopullinen keliakia todennetaan ohutsuolen tähystyksellä ja sitten saa kelasta reikut 20€ ruokarahaa.

   Ilman viljaa todellakin pärjää ja tulee syötyä huomattavasti ravintorikkaampaa ruokaa.

   Terveys kiittä eikä sen kalliimmaksi tule.

  • Aloittajakirjoittaa

   On mennyt yli puoli vuotta siitä kun täällä kirjoittelin. Jätin gluteiinin pois. Jätin viljatkin pois ja oireet pikkuhiljaa hävisi. En kuitenkaan sitten ihan kokonaan. Tänä aikana olen lukuisia kertoja kokeillut mitä oireita tulee kun syön gluteiinia tai viljaa. Jotta opin mitä pystyn syömään. Söin yhdessä vaiheessa kauraa vatsa oli vähän niin ja näin ja iho huono. Päätin testata ja jättää kauran pois. Vatsa ja iho kiitti. Testasin ja taas jätin kauran pois ja aina sama juttu. Eli olin jonkin aikaa syömättä ja sitten taas söin. Testasin myös gluteenittomia tuotteita mitkä ei luontaisesti gluteenittomia. Oireet ei aina alkaneet heti toisinaan meni kolme päivää vatsan kanssa, iho oireet tosin tuli nopeaa. Mulla oli korvassa mm.ihottumaa jota ei enää ole. Ohimoille tulee ihottumaa tietyistä tuotteista ja kun ei hetkeen syö, niin ne häipyy, ja jos taas syö tulee uudestaan. Mun sormiin tuli tiettyyn kohtaan ihottumaa, pieniä vesikellukoita mut ne lähtee pois viikon kahden päästä kun ollut tarkka mitä syö. Gluteenittomat tuotteet ei siis läheskään kaikki sovi, eli aiheuttaa oireita kun joissain käytetty vehnätärkkelystä tai gluteiinia on hiukan. Jäätelöitä oon testannut. Ja muutaman kerran saanut sellaiset vatsakrampit ettei enää kiitos. Alavatsa turvonnut, jatkuva vessahätä ja alavatsakivut tosi kovina. Suu rakoilla ja laikkuja suussa. Nyt on pikkuhiljaa ruvennut lopettaan tän testailun ja oleen ehdoton. Toki välillä sortunut. Mitä sitten nyt on tapahtunut muutoksia, ei enää aftoja suussa eikä laikkuja, ei ihottumaa ja iho parempi, ei vessahätää jatkuvasti, ei aivosumua vaan ajatus luistaa paremmin, ei paino enää tipu ja kaikin puolin hyvä olo. Eli eiköhän tää oo aika selvä juttu.

  • terveelämä

   Olisiko sinulla vilja-allergia?

   Ilman viljoja pärjää oikein hyvin ja tulee syötyä 100 kertaa terveellisemmin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   89
   3560
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1669
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1239
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   104
   1039
  5. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   101
   892
  6. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   874
  7. 224
   872
  8. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   217
   763
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   751
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   728
  Aihe