lääkäriinkö? oireita

oireileva

Mulla on ollut vatsaoireita jo pitkään(kuukausia). Aina kun syön viljaa niin maha turpoaa, ripuloin(vessassa joutuu käymään yli 5x päivässä) uloste lopulta lähinnä limaa, alavatsa kipeä, olo heikko, rakkoja suussa( limakalvoilla valkoisia ns.juonteita jotka kipeitä, suuta avatessa sattuu tavallaan koko posken alue kipeä, myös kieli välillä kipeä. Jätin viljat pois ja pikkuhiljaa olo parani. Jos syön vähän viljaa esim. karkit ym niin ihan pienistä määristä ei tule vatsaoireita kauheasti, pikkasen kiertää suolistossa ja vessassa joutuu käymään useammin, muttei kuitenkaan ihan hirveitä kipuja. Rakkoja tulee kuitenkin joka kerta suuhun. Olen testannut monen monta kertaa, että johtuuko oireet juurikin viljoista ja aina sama juttu niistä ne oireet tulee. Ajattelinkin nyt, että käyn lääkärissä varmistamassa onko todella vilja-allergia. Tietääkö kukaan pitääkö vain käydä terveyskeskuksessa ja saako sieltä sitten ajan tai lähetteen jonnekkin testeihin?

9

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henna3
    • joojojojojooo

      Miksi menet (tuhlaamaan rahaa?) arvauskeskukseen verikokeisiin, kun oireet ovat noin ilmeiset? Tiedät kyllä mikä on ruokavaliossa vikana, kun kuuntelet kehoasi. Kuten jo oletkin tehnyt. Itsellä mahakipua ja ilmavaivoja erityisesti gluteeniviljoista, mutta oireiden aiheuttajana on muukin kuin gluteeni. Joka tapauksessa, lopeta viljan syönti tai ainakin gluteeniviljojen.

      • poppaugh

        Puoskari siinä vauhdissa!. Et todellisuudessa ymmärrä hevonkuusta mistään lääketieteessä. Vatsavaivat on selvitettävä labrakokeilla ja pidä sinä kluteenisi ja paskapuheesi puoskari omana tietonasi. Tukeudu aitoon lääketieteeseen!


      • Hohhoijqq

        Mitähän ihmettä oikein selität? Kuka on puoskari? Selvästi erittäin vainoharhaista porukkaa koko Suomi24 täynnä. PS. voitit juuri itsellesi viikon lammas-palkinnon. Se on palkinto, joka myönnetään auktoreteettejä sokeasti totteleville ihmisille. Älä ajattele omilla aivoilla, sinun puolesta kyllä ajatellaan!


    • oireileva

      En tiedä, jotenkin olisi helpompi elää asian kanssa, jos tietäisi mikä vaivaa, kuin vain jättää viljat pois. Nyt tässä olin ollut jonkun kuukauden ilman mitään viljatuotteita ja maha toiminut loistavasti. Muutaman kerran välissä tuli syötyä karkkia mistä maha ei tykännyt, mutta ei ne oireet onneksi kestänyt kauaa. Kuitenkin nyt päätin taas testata ja lopputulos olikin sitten se, että olen ollut 5 päivää kipeä. Oireet oli aluksi sellaiset, että vatsa turposi, mitään ei tullut ulos, oli paripäivää siten ettei vessassa tarvinnut juurikaan käydä ja kun kävin niin tuli vain limaa. No sitten lopulta tuli ripuli. Vatsa ei kuitenkaan missään vaiheessa ole ollut kipeä, eikä koskaan kun syön, vain alavatsa ja suolisto kipuilee. Suun limakalvot ovat lisäksi taas aalloilla, olleet monta päivää. Joten mietin jos oireet näin tulee niin luulisi kaiken jo verikokeessakin näkyvän. Sillä söin vain yhden leivoksen ja karkkia 150g.

      • juuhhhhh

        Mene kokeisiin, jos mieityttää mutta oireet ovat klassisia keliakian oireita. Lisäksi keliakin erilaisia tyyppejä on 6 vaiko 7 ja jokaisessa on myös hieman toisistaan eroavia oireita. Pääoireina kuitenkin mahakivut, turvotukset jne ne mitä olet eritellyt. Jos nyt menet testeihin niin syö ainakin pari-muutama päivä ennen testejä gluteeniviljaa, koska tällöin suolesi alkaa vuotaa ja viljan proteiineja pääsee verenkiertoosi ja saat sen myötä vasta-aineita, joita nimenomaan etsitään verestä. Vaiko suolibiopsia?

        Useasti tyypit menevät testeihin ja lääkäri toteaa, ettei ole keliakiaa, koska veressä ei ole vasta-aineita. Tämä johtuu siitä, että vuotavan suolen oireyhtymästä kärsivien suoli on kerennyt parantua ennen testejä ja tällöin verestä ei löydy vasta-aineita.

        Omalla kohdalla ei ole läheskään noin pahoja oireita, turvotusta ja huonoa oloa lähinnä.

        Olen pannut merkille vuotavan suoleni seuraavasti: prosessoitu maito aiheuttaa normaalisti liiallista limaneritystä ylähengitysteihin, mutta luomu maito ei. Runsaan gluteeniviljan syömisen jälkeen kuitenkin myös luomu maito aiheuttaa oireita, eli vieraat proteiinit pääsevät suoraan verenkiertooni ja täten aiheuttaa samoja oireita kuin tavallinen maito, jossa proteiinit ovat tavallista pienemmässä koossa homogenoinnin vuoksi.

        Tämä on kylläkin vaatinut jo viikon mittaisen säännöllisen gluteeniviljan suomisen. Joskus kävin lääkärillä paristi juuri kyseisen liiallisen limanerityksen vuoksi. Lopputulos oli kortisonisumutteita nenään. Kysyin voisiko jokin ruoka-aine aiheuttaa oireita. Vastaus oli, että verikokeilla selviää. Miksi mennä verikokeisiin, kun itse havainnoimalla säästyy siltäkin reissulta? Mutta kuten sanoin niin mene, jos siltä tuntuu.

        Itse olen menettänyt uskoni lääkäreihin, etenkin kun olen hoitotyössä ja näen kuinka paljon esim. vanhukset syövät aivan liikaa ja turhaan lääkkeitä.


    • ravintoköyhävilja

      Lopullinen keliakia todennetaan ohutsuolen tähystyksellä ja sitten saa kelasta reikut 20€ ruokarahaa.

      Ilman viljaa todellakin pärjää ja tulee syötyä huomattavasti ravintorikkaampaa ruokaa.

      Terveys kiittä eikä sen kalliimmaksi tule.

    • Aloittajakirjoittaa

      On mennyt yli puoli vuotta siitä kun täällä kirjoittelin. Jätin gluteiinin pois. Jätin viljatkin pois ja oireet pikkuhiljaa hävisi. En kuitenkaan sitten ihan kokonaan. Tänä aikana olen lukuisia kertoja kokeillut mitä oireita tulee kun syön gluteiinia tai viljaa. Jotta opin mitä pystyn syömään. Söin yhdessä vaiheessa kauraa vatsa oli vähän niin ja näin ja iho huono. Päätin testata ja jättää kauran pois. Vatsa ja iho kiitti. Testasin ja taas jätin kauran pois ja aina sama juttu. Eli olin jonkin aikaa syömättä ja sitten taas söin. Testasin myös gluteenittomia tuotteita mitkä ei luontaisesti gluteenittomia. Oireet ei aina alkaneet heti toisinaan meni kolme päivää vatsan kanssa, iho oireet tosin tuli nopeaa. Mulla oli korvassa mm.ihottumaa jota ei enää ole. Ohimoille tulee ihottumaa tietyistä tuotteista ja kun ei hetkeen syö, niin ne häipyy, ja jos taas syö tulee uudestaan. Mun sormiin tuli tiettyyn kohtaan ihottumaa, pieniä vesikellukoita mut ne lähtee pois viikon kahden päästä kun ollut tarkka mitä syö. Gluteenittomat tuotteet ei siis läheskään kaikki sovi, eli aiheuttaa oireita kun joissain käytetty vehnätärkkelystä tai gluteiinia on hiukan. Jäätelöitä oon testannut. Ja muutaman kerran saanut sellaiset vatsakrampit ettei enää kiitos. Alavatsa turvonnut, jatkuva vessahätä ja alavatsakivut tosi kovina. Suu rakoilla ja laikkuja suussa. Nyt on pikkuhiljaa ruvennut lopettaan tän testailun ja oleen ehdoton. Toki välillä sortunut. Mitä sitten nyt on tapahtunut muutoksia, ei enää aftoja suussa eikä laikkuja, ei ihottumaa ja iho parempi, ei vessahätää jatkuvasti, ei aivosumua vaan ajatus luistaa paremmin, ei paino enää tipu ja kaikin puolin hyvä olo. Eli eiköhän tää oo aika selvä juttu.

    • terveelämä

      Olisiko sinulla vilja-allergia?

      Ilman viljoja pärjää oikein hyvin ja tulee syötyä 100 kertaa terveellisemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe