Jaguarin magiikka

Felix

Jaguaarin nimi on lähtöisin intiaanien sanasta Yaguara, joka tarkoitti petoa, joka tappaa yhdellä hypyllä. Tämä el Tigre on monien intiaaniheimojen hallitsijana ja taistelijana palvottu eläin, johon liittyy paljon uskomuksia kuten se, että Jaguar oli auringon (jumalan) edusmies maan päällä. Jaguaari on myös yön voimien symboli ja se liitetään erikoisesti feminiinisen energiaan, josta hyviä kuvia täällä: http://www.city.fi/kuvagalleria/kuvat.php?seskey=&n=JaguarLady
Myös Mayat palvoivat Jaguaaria ja Shamaanit uskoivat saavansa käyttöönsä kaikki maagisen kissan voimat pukiessaan kissapuvun päälleen. Samalla tavalla nykypäivän ihmiset iloitsevat samaisesta taianomaisesta mielihyvästä pukeutuessaan peltiseen Jaguar-turkkiinsa ja kuullessaan ison kissan voimaa uhkuvan murinan. Useimmat Jaguarin omistajat tosiaan liittävät kissamaisia attribuutteja sen käytökseen ja ajo-ominaisuuksiin. Miltei kaikki pitävät autoaan feminiininä - ei kuitenkaan narttuna vaan leidinä. Ja aivan kaikki pitävät autoaan jumalaisen kauniina, kuten stadilainen loihe lausumahan: "Mä en tsennaa bilikoist, mutta Jagget on hyvännäkösii !". Lisää kissoista: http://members.tripod.com/JaguarLady35/index.htm
Lyons onnistui siis brändin luomisessa lähes täydellisesti - kissojen magiikka siirtyi automerkkiinkin!

33

3498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xjr-98

      Jep, aivan totta puhut Felix.
      Myös muut etelä- ja keskiamerikan intiaanit heimot palvoivat/kunnioittivat jaguaaria.

      Sama ilmiö toistuu ympäri maapallon. Egyptiläisessä kulttuurissa kissa oli pyhä eläin, intialaisille tiikeri, afrikassa leijonat ja muut kissapedot olivat maagisia ja kunnioitettuja jne...

      • j.j.j

    • hämmästynyt

      Ohhoh; minä kun luulin, että naapurillani on Britanniassa tehty Mondeo. Vai ihan auringon jumalan edusmies...hienoa. Naapurilla ei tosin ole kotona kissaa vaan kaksi gerbiiliä joten suokaa anteeksi etten ymmärtänyt tätä keskikokoisesta perheautosta uhkuvaa maagista kissan voimaa.

      • voortti

        siis siihen kohtaan jossa "saadaan haltuun jaguaarin mystiset voimat pukemalla sen talja päälleen"

        Kokeilivat juttua ruuvamalla mondeoon jaguaarin merkin keulaan ja perään ja katso: kansa osti simona perhevoorttia tuplahintaan!


      • mä__
        voortti kirjoitti:

        siis siihen kohtaan jossa "saadaan haltuun jaguaarin mystiset voimat pukemalla sen talja päälleen"

        Kokeilivat juttua ruuvamalla mondeoon jaguaarin merkin keulaan ja perään ja katso: kansa osti simona perhevoorttia tuplahintaan!

        Kaikkihan noin tekee.
        Vaikka nyt VW Golf ja Audi TT aluksi - puhumattakaan Skoda/VW yhtälöstä. Smart on Mersu ja Rellu on joko Volvo tai citikka. BMW:n maasturit on Rangeja ja Bentley on Bemu...vai onko se Mini?
        Aston Martin on koottu niistä jäännösosista jota noilta kaikilta muilta jäi yli!
        Ja entäs tuo Ison Veden takana tehtailtu oikea autoplagioinnin helmi: PENTASTAR tuotteet! =Viis vai kuus eri merkkiä tismalleen samoilla osilla. Kori vain muuttui!

        Niin että pitäisikö mun nyt olla jotenkin kauhian yllättynyt kun täällä joku mouhuaa että on samoja osia laitettu eri merkkiseen autoon? Mitä, häh?

        No ei vaan - yleensä nämä mollaajat eivät ole X Typeä edes kokeilleet.


      • Viljo

        Minä olen samaa mieltä, mullakin on naapurissa X-type. Eikö näytä inhottavalta se naapurin X-type? Mondeohan se oikeasti on, jaguaarin logo ja rumemmat kuoret. Muka jaguaari... Eikö ole ärsyttävän tyhmä naapuri :)?


      • Hämmästynyt
        Viljo kirjoitti:

        Minä olen samaa mieltä, mullakin on naapurissa X-type. Eikö näytä inhottavalta se naapurin X-type? Mondeohan se oikeasti on, jaguaarin logo ja rumemmat kuoret. Muka jaguaari... Eikö ole ärsyttävän tyhmä naapuri :)?

        se ostaa sellaisen auton kuin haluaa. Minä joudun tyytymään siihen, mihin on varaa.


    • HEF

      SS:n nimi vaihtui Jaguariksi v. 1935, ollen aluksi SS Jaguar. SS - lyhennelmästä on olemassa eri käsityksiä, mutta Standadrd Swallow lienee se oikea. Sir William Lyons ei tiettävästi koskaan kertonut SS:n alkuperää. Nimi SS poistui toisen maailman sodan alla pois kuvoista natsien Schütz Staffel lyhenteen SS samanlaisuuden myötä. Mielenkiintoista kyllä nimi SS palasi Jaguarin nokalle D - Tyypin katuversion XK SS:n myötä.
      Siis v. 1935 sai SS:n PR - toimisto tehtäväkseen keksiä autolle uusi nimi. William Lyonsin eteen kiikutettiin lista, joka käsitti lukuisia eläinmaailman nimiä. Siihen aikaan eläinkunta oli muotia teknillisten apparaattien nimistössä.
      Jaguar - nimen Lyons nappasi oitis, koska se toi hänen mieleensä erään lentokoneen moottorin, jonka nimenä oli juuri Jaguar.
      Ja todellakin, Armstrong Siddeley - yhtymällä oli juuri tämän niminen lentokoneen moottori. Oli muuten maailman ensimmäinen ahdettu lentokoneen tähtimoottori, jota käytettiin mm. Armstrong Whithworth Siskin kaksitaso (RAF)hävittäjässä.
      Em. moottoritehtaan omistajilla oli hyvät suhteet Lyons:iin, joten nimen käyttöoikeus siirrettiin autovalmistajalle kivuttomasti ja ilmeisesti varsin symboolisella summalla.
      Toivottavsti Ford ymmärtää Jaguar - merkin ympärille kehittyneen auran, eikä mokaa sitä niinkuin tekivät Ghialle, jonka aikoinaan ostivat.
      Toisaalta Ford maksoi vanhentuneista tehtaista niin kovan summan, että tuskin pelko on aiheen.
      Tällaiset yhteis pohjalevy mallit etenkin malliston halvemmassa päässä ovat elinehto volyymin lisäämiselle, jotta Jaguar - merkki säilyy. Tämä Mondeo, Mercury contra Jaguar vertailu olisi paikallaan, jotta Mondeolla ajava ei kuvittelisi ajavansa itseasiassa Jaguaaria eri nokkamerkillä ja päinvastoin.
      Tässäpä olisi työmaata, sillä autot eroavat toisistan merkittävästi.

    • Saku

      Taidan pistää Ellin myyntiin ja käyttää muutaman taalan rauhoittaviin pillereihin joita jakelen kerhoilloissa "uushöyrähtäneille" Jaguaristeille.Juuri kun palsta rauhottui löytyi jostain Meksikon viidakoista tämä uskomattoman teorian keksinyt pelle.Ensinnäkin,Sir William tuskin oli perehtynyt intiaanimytologiaan keksiessään mainioille kulkupeleilleen kivan nimen.Lähinnä Viljolle tuli hoppu nimenvaihtoon kun edellinen nimi SS sai hiukan huonoa kaikua,koska kansalaiset alkoivat saamaan tarpeeksi Saksalaisesta vastaavaa nimeä käyttävästä urheiluseurasta.On mielestäni kohtalaisen pervoa syyllistää Jaguaristit kissojen ystäviksi.Ainoa yhtäläisyys kissoihin jonka minä tiedän on että molemmat,sekä katit että Jaguar kusevat mihin sattuu.Kotona haisee nurkat ja tallissa lattia,johon Jagge on ruikkinut öljynsä.Tiesittekö veljet että vanhaa kunnon takaveto Ladaa kutsuttiin Neuvostoliitossa Zhiguliksi(orava).Olisikohan näillä sekomytologeilla mojovia teorioita mistä aroillta moinen nimi sai alkunsa.Ehkä vanhan Venäläisen legendan mukaan Zhigulit täyttivät tundrat ja siitä alkoi suuren ja mahtavan Äidinmaan ja Moskovan sisäkehätien ruuhkiin johtanut taival.Tulee kyllä tosiaan mieleen automerkin vaihto johonkin vähemmän tunteenpurskahduksia aiheuttavan,mitenköhän on,kuka vaihtaa hyvän E-Typen vaikka priimaan Toyota Corollaan ?.

      • BRG

        Ei tämä nyt niin vakavaa voi olla. Tänne mahtunee pari uushöynäyhtynyttä ja muutama herran pieksu siihen päälle. Ilman molempia palsta rauhoittuu liikaa, eli kuolee tai tylsistyy.

        Omalle 'kissalle' voi varmaan välillä nauraakin, ratin takana olevasta pellestä puhumattakaan.

        Pisteet kissahuumorille "Kotona haisee nurkat ja tallissa lattia, johon Jagge on ruikkinut öljynsä". Se saa kyllä omassa listassani vasta sijan 2, sillä "Lucas, pimeyden ruhtinas", naurattaa joka kerta sähkölaitteita räplätessä...


      • HEE

        >...rauhoittaviin pillereihin joita
        >jakelen kerhoilloissa
        >"uushöyrähtäneille" Jaguaristeille.

        Kun nyt ilmeisesti tunnut olevan täysin rinnoin ns. "vanhoillishöyrähtänyt" jaguaristi, joka on tullut tänne paimentamaan "uushöyrähtäneitä", niin kerro nyt samaan hengen vetoon että mikä se oikea tapa keskustella tästä automerkistä sitten on? Niin ei jää kenellekkään epäselväksi...


      • Pekka Töpöhäntä

        aina muita arvostella! E-typen omistajana olet tietysti kova kolli, mutta asenteesi ovat vain sinne sakujen maahan sopivia - jos Felixin hauska juttu perustuu erilaiselle huumorintajulle kuin sinulla ja sakuilla ylipäätään, ei sinun kuitenkaan tarvitse merkitä leimaa otsaan kuin konsanaan.
        Kiitos kuitenkin että kirjoitit itsekin koska kissavertauksesi ruikkivasta katista oli jees!


      • esiintyy meilläkin

    • j.j.j

      Kyllä tuossa kissateemassa on paljon totta. Sen liittäminen pelkästään Jaguareihin on herättänyt myös kateutta. Surkea esimerkki copycateistä oli mersun uuden mallin koeajo, jossa paljon referoitiin kissamaisuuteen.

      Mirreistä puheenollen, hyvät alumiinivanteet ja talvirenkaat myynnissä, kts: http://koti.phnet.fi/~fiboy/Ostettavissa.htm

    • milla

      Jaguaarin nimessä on magiaa. Muissa merkeissä sitä ei samalla tavalla ole. Tämän ovat huomanneet myös tänne katkerina ja kateellisina kirjoittelevat saku- ja japsuautofanitkin (ja ties mitkä muutkin fanit)!

      • Lenita

        Kyllä Jaggen imago kärsii, kun vähänkin seuraa tätä tennissukkamiesten korkeatasoista keskustelua. On mirriä, jumalia ja vaikka mitä - Vau !

        Ennen Jagge oli herrasmiesten auto - nyt sillä ajelee & retostelee kaikenmaailman... sanonko - en kehtaa !!!


      • kolauksen
        Lenita kirjoitti:

        Kyllä Jaggen imago kärsii, kun vähänkin seuraa tätä tennissukkamiesten korkeatasoista keskustelua. On mirriä, jumalia ja vaikka mitä - Vau !

        Ennen Jagge oli herrasmiesten auto - nyt sillä ajelee & retostelee kaikenmaailman... sanonko - en kehtaa !!!

        Onhan tuo Jaguarin brändi tosi kova jos kuljettajien tasokkuus jää siitä paljon jälkeen! Vai onko niin etteivät tosijaguaristit tänne vaivaudu keskustelemaan kun se niin helposti lipsahtaa suunsoitoksi?


      • xjr-98
        kolauksen kirjoitti:

        Onhan tuo Jaguarin brändi tosi kova jos kuljettajien tasokkuus jää siitä paljon jälkeen! Vai onko niin etteivät tosijaguaristit tänne vaivaudu keskustelemaan kun se niin helposti lipsahtaa suunsoitoksi?

        Tosijaguaristit? Mitenkäs nuo lokeroit?

        Hmm...suunsoittoa ei täällä kylläkään ole pahemmin näkynyt, olemmekohan me lukeneet samaa palstaa?


      • Tomppa

        Minä en ole yhtään katkera enkä kateellinenkaan juuri lainkaan, vaikka olenkin "ties mikä muu" -fani (Alfa Romeo). Sitten, kun rikastun, ostan Alfan rinnalle S-typen. Sitä odotellessani (seuraavat 20 vuotta) tyydyn vain lukemaan Jagge-juttuja täällä.


    • Felix

      Ihmisen astuessa Jaguaariin saattaa jopa näkymä muistuttaa sitä mitä esikuvakissa näkee. Sen silmät on syvällä pitkän kuonon takana ja siksi näky saattaa muistuttaa sitä mitä ihminen näkee Mk2:sta - kissan nenähän on kuin konepelti!

      Jaguar tehdas oli varsin aktiivinen näitä metamorfooseja käyttämään, tässä esimerkki: http://www.jag-lovers.com/brochures/video/domino1.avi

    • HEF

      Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia siitä, kuinka helposti Jaguari lasketaan sivukadulta/tieltä autojonoon.
      Itse olen Jaggellani joskus joutunut odottelemaan varsin pitkäänkin. Tyyli on ollut ilmeistä päätellen," että tähänhän et jätkä tule."
      Mikäs Jaggessa on odotellessa, siellä viihtyy.
      Mutta kun alla on ollut Lada/vanha japsi(on tapahtunut), niin katua on tullut jokseenkin välittömästi.

      • XJ6XJ12

        Minulla ei ole ollut ongelmia tien saamisen kanssa,Jaggella saanut jopa ehkä helpomminkin tilaa/tietä,kuin edellisillä vanhoilla Mazdalla
        tai audilla...Tosin ehkä nuo omat museokapistukset
        (ser.III ja II)eivät aiheuta hammastenkiristelyä samalla tavalla kuin uudempi Jagge...


      • xjr-98

        Öh nyt on kyllä pakko olla eri mieltä, kokemukset ovat nimittäin juuri päinvastaiset.
        Nim. XJ6XJ12 sanoi kyllä asian aika nappiin.

        Tosin voi johtua kyllä tietyllä tavalla myös auton koosta ja ajotavasta. Minä en nimittäin pyydä tilaa vaan otan sitä :)


    • Jaguar
      • ...varastan tuon kuvan oitis kotisivuilleni!


      • j.j.j

      • Felix

      • omistaja

        toi isompi se aiemmin keskusteluissa esiintynyt Jaguarin "jatkosuunnitelmissa" oleva "tila-auto" vai joku GARGO-malli...en kannata ajatusta edelleenkään :o ... :)


      • xjr-98
        omistaja kirjoitti:

        toi isompi se aiemmin keskusteluissa esiintynyt Jaguarin "jatkosuunnitelmissa" oleva "tila-auto" vai joku GARGO-malli...en kannata ajatusta edelleenkään :o ... :)

        Tuon vasemmanpuolimmaisen mallin ajamiseen tarvitaan joka tapauksessa rekkakortti.

        Kyseessä on kaikesta päätellen myös iso-ruokainen malli joten pihistelijöiden ei kannata vaivautua :)


      • omistaja
        xjr-98 kirjoitti:

        Tuon vasemmanpuolimmaisen mallin ajamiseen tarvitaan joka tapauksessa rekkakortti.

        Kyseessä on kaikesta päätellen myös iso-ruokainen malli joten pihistelijöiden ei kannata vaivautua :)

        tollasen "koneen" ajaja saa pidellä kyllä lompakostaan kiinni kun näyttää vielä bensamallilta, mutta ylläpito ja huolto on kyllä jäänyt tekemättä jonkusen vuoden...on senverran lommosen näkonen...vai oliskohan niitä uudelleen maalattuja, huonosti tehtyjä kolarivehkeitä kun kori näyttää jotenkin oudolta...tarkemmin kun kattoo niin eikös se ole se naapurin Mondeon alustalle tehty Transiitti :) ...kohta rupee varmaan taas "kirveet lentelee" näiltä Voorti miehiltä...


      • brittiauto

    • Felix

      Jaguarin uusi toimitusjohtaja Bibie (naisenergiaa)myöntää avoimesti virheitä mallipolitiikassa ja vannoo magiikan nimeen. Haastattelussa http://www.thesun.co.uk/article/0,,2004511923,00.html tuo sana toistui yhtenään. Otteita: She is aware that Jaguar has been criticised for producing too many models that have been technically good but lacking the magic associated with the Jaguar brand.And she is certain that the new XK sports car, the next model due next year, has the magic that Jaguar fans have been waiting for. Bibie said: “Design is critical to our future. We need to get the right combination of keeping classic Jaguarness, but keep it moving forward. We need revolution as well as evolution.”

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3023
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2878
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      93
      2164
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1848
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      338
      1794
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1672
    Aihe