13v tyttäreni seurustelee!!

vastatkaapas

13v tyttäreni seurustelee kaksi vuotta vanhemman pojan kanssa. Hän oli salannut tätä suhdetta n. 2 viikkoa, kunnes nyt eilen kakisti ulos. Tyttö näytti pojasta kuvan ja ihan söpö on sekä vaikuttaa ihan järkevältä, mutta ikäero.. Mielestäni 2 vuotta on liikaa tuon ikäisenä, sillä ei tiedä jos poika haluaa jo harrastaa seksiä. En muutenkaan oikein nää järkeä tuon ikäisen seurustelussa. Mitä mieltä te olette tästä? Mitä pitäisi tehdä, hyväksyä vai kieltää suhde?

21

2018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä vaan missään nimessä mene kieltämään-nuorellakin on tunteet.samanlaiset kuin meillä aikuisillakin..ihmiset rakastuvat toisiinsa ei ikäänsä ;) Jos poika on täysjärkinen ja luotettava finninaamainen niin ole onnellinen että ovat löytäneet toisensa. Ja kuten tiedät ensimmäiset suhteet usein päättyvät eroon :/ mutta älä sitä vielä kerro vaan sitten kun tyttäresi tarvitsee sen olkapään johon tukeutua. Mulla sitä ei koskaan ollut...sitä olkapääta. eikä ole vieläkään..Jos haluat lapsesi kertovan sinulle aina kaikki murheensa, niin älä koskaan häntä moralisoi vaan yritä aina ymmärtää niin saat tietää kaiken..

    • vihreetä valoo

      Samaa mieltä. Kieltämistä voisi jo harkita, jos poika olisi 18-vuotias. Mutta hyvä näin :) Muistan kun oma äitini yritti kieltää suhteeni kun olin 16 ja poika 21. Se sai aikaan sen, että karkailin. Lopulta äitikin tajusi erheensä ja huomasi, että kiva poika. Ja on 15 vuoden jälkeen edelleen :)

    • näio

      Ei kuulu vielä seurustella tuon ikäisen lapsen.

      • aksuvastaa111

        No minkä ikäisenä sitten saa alkaa seurustella


    • äläkiellä!!!

      Ei toi oo ikäero mikään! Itse löysin myös tuon ikäisenä tämän hetkisen poikaystäväni (pian aviomies) eli monesti nuo päättyvät nopeasti, mutta joillekkin suhde on jo tuon ikäisenä vakava.. Toi seksi juttu, ei 15v monikaan poika edes halua vielä ja jos heillä tosi rakkautta on niin ei poika ainakaan sit painosta. Joops mut älä vaan kiellä suhdetta :)

      • Eipelivetele

        Anteeksi mitä? Jos minun 13- vuotias tyttöni alkaisi seurustelemaan kaksi vuotta vanhemman kanssa niin ehdoton ei! Hän vain pilaisi elämänsä rupemalla johonkin idioottimaisiin suhteisiin noin nuorena. Hirveää esimerkkiä vanhemmatkin nykyään antaa!!!


      • Yliliioittelet
        Eipelivetele kirjoitti:

        Anteeksi mitä? Jos minun 13- vuotias tyttöni alkaisi seurustelemaan kaksi vuotta vanhemman kanssa niin ehdoton ei! Hän vain pilaisi elämänsä rupemalla johonkin idioottimaisiin suhteisiin noin nuorena. Hirveää esimerkkiä vanhemmatkin nykyään antaa!!!

        Hei, millä vuosituhannella sä olet? Itselläni on 12v tytär ja moni hänen ikäisensä on jo seurustellut, ymmärrän myös jos tyttäreni alkaa seurustelemaan jossain vaiheessa. Myös jotkut 13 vuotiaat on jo kehittyneempiä kun toiset, onhan 13v jo seiskalla. Joidenkin mielestä oman ikäset vaikuttavat vielä kakaroilta, niin siirtyy ainakin toistaseksi pari vuotta vanhempiin. Kyllä 13v suhde voi hyvin olla jo kestävä toisin kuin 11 vuotiaiden. :) huom. tää oli vaan mun mielipiteeni!


      • Eipelivetele kirjoitti:

        Anteeksi mitä? Jos minun 13- vuotias tyttöni alkaisi seurustelemaan kaksi vuotta vanhemman kanssa niin ehdoton ei! Hän vain pilaisi elämänsä rupemalla johonkin idioottimaisiin suhteisiin noin nuorena. Hirveää esimerkkiä vanhemmatkin nykyään antaa!!!

        Anteeksi mitä? Hehheh. Ootko nää joku ylisuojeleva äiti tai isä? Nuorena seurusteleminen on jännittävää ja ite seurustelin 12 vuotiaana. Rakkaus on uusi juttu nuorille, se on jännittävää niin kuin sanoin ja se on niin kivaa olla rakastunut.


      • Pliisss

        Mul on pieni pippeli. Voidaaks vaihtaa? Sul on varmaa isompi c:


      • WTFanteeksmitä
        Eipelivetele kirjoitti:

        Anteeksi mitä? Jos minun 13- vuotias tyttöni alkaisi seurustelemaan kaksi vuotta vanhemman kanssa niin ehdoton ei! Hän vain pilaisi elämänsä rupemalla johonkin idioottimaisiin suhteisiin noin nuorena. Hirveää esimerkkiä vanhemmatkin nykyään antaa!!!

        nyt on ihan pakko sanoa... ANTEEKS MITÄ??!!! kyllä meilläkin on tunteet! mä oon 13.wee tyttö ja oon ollu jo rakastunut, kyllä totu siihen,koska kohta se ei oo enää sun pikku tyttö. me ollaan jo teinejä,jopa laillisesti. en oo ikinä seurustellu koska tiiän että mikään niistä ei kestä. mutta sä et voi sanoo noin, jos sun tyttö rakastuu ja on sulle rehellinen ja kertoo edes nii olisit siitä ihan vaa tyytyväinen. tommonen saa sut kuulosaa sydämmettömältä... en tuomitse jos uskot tmmosiin metodeihin mut anna tyttärelles oikeuksia! pliis oot samanlainen kun ne kaikki muut *vastuuntuntoiset* äidit,tekopyhiä...


    • MenneisyysOK

      Miten ihmeessä tuo ikäero on mielestäsi suuri??? Varmasti juurikin sopiva ikäero. Tuossa iässä pojat kehittyvät usein vähän tyttöjä myöhemmin.

      Itse olin 13v, kun aloin seurustella. Ja poikystävä oli juurikin 15v. Menetin hänen kanssaan myös neitsyyteni silloin 13-vuotiaana, parin kuukauden seurustelun jälkeen. Ja ihan omasta halustani, mitään painostusta en pojan suunnalta kokenut vähääkään. Seurustelimme kaiken kaikkiaan kaksi vuotta, ja minulla on hassuja ja lämpimiä muistoja, kun teiniajasta meni pitkä pätkä turvallisesti saman pojan kainalossa.

      Nyt olen jo 36v. Omat lapseni ovat vasta alle 10v, joten ei ihan vielä ajankohtaista tuo seurustelu, mutta pianhan se tulee. Itse en ainakaan aio olla vastustamassa lasten kasvua ja kehitystä, vaan tukemassa ja turvaamassa.

      Oma äitini esimerkiksi osasi hyvin kuunnella, muistutti tiedänkö ehkäisystä yms. Minun ei tarvinnut salata asioita. En toki kaikkea heti äidille juorunnutkaan, ei tarvinnut.

      Miksi lapsesi on kokenut sinulta salaamisen tärkeäksi? Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että saisit läheiset välit lapsesi kanssa. Se luo hänen matkalleen elämässä tärkeän turvan. Jos nyt kiellät seurustelun, voit pilata suhteenne koko teini ajalta... Hui.

    • kohta olet varmaan mummo ja se on minusta väärin kun he ovat itsekkin vielä lapsia

      • Älä kiellä suhdetta

        Älä kiellä suhdetta, kaksi vuotta ei ole vielä paha. 4:stä saattaisin kieltää jos olisi oma lapseni.

        Kyllä 13-vuotiaille seurustelu on ihan normaalia. :)


    • sopiviarajoja

      Ihanaa kun lapsella on myös poika kaveri, ei sillä ole mitään seksuaalista merkitystä, kunhan ei suhde muutu yliseksuaaliseksi. Nuoret voivat ottaa mallia sarjoista ja muista nuorista (esim. pussailu). Mutta tosiaan, tuon ikäisen ei tarvitse vielä ottaa mitään paineita asiasta, ystäviä saa olla ja pitääkin olla, vakavan seurustelu suhteen voi siirtää paljon myöhemmäksi, kun on henkisesti siihen tarpeeksi kypsä. Nuorelle tulee opettaa rajat, mikä on sopivaa ja mikä ei.

    • täti Monica

      No et sinä seurustelua, etkä seksiäkään voi kieltää, vaikkakaan en ymmärrä miksi tuon ikäisen pitää seurustella, seksistä puhumattakaan, mutta ei noita lapsia voi tynnyrissäkään kasvattaa. Suosittelen juttelemaan tytön kanssa seurusteluun ja seksiin liittyvistä asioista ja olemaan läsnä.

    • vaan_sitä_yhtä

      Kyllä se poika haluaa päästä pukille sun tyttös kanssa. Eli käske lopettaa tollainen.

    • hyvääteki

      mä annoin jo 10 vuotiaana juoppoäitini satunnaisille mieskavereille mut 12v sain jonku äklön alapäätaudin nii siihe loppu ilman kumii!!!

    • Anju_Ket

      13-v ikäinen on todennäköisesti noin 8-luokalla. Mietipä omaa nuoruuttasi. Eikö teillä yläasteella muka ollut seurustelevia pareja? Ainakin minun nuoruudessani 80-luvulla suurin osa ei seurustellut, mutta oli kuitenkin ihan jokaisella luokalla muutamia nuoria, joilla oli seurustelusuhde.

      Minusta vanhemmat tekevät virheen, jos kieltävät seurustelun. Silloin lapsi tekee sen salassa ja se taas huonontaa lapsen ja vanhempien välejä. Minusta on hyvä, että juttelee asiasta ja voi ottaa puheeksi sen, että pelkäätte teiniraskautta tai sitä, että poika hyväksikäyttää tyttöä. Juttelemalla asiat selvitetään eikä kieltämällä!

      Minulla on kaksi hieman tytärtäsi vanhempaa lasta ja minä olen kyllä antanut heidän seurustella oman ikäistensä kanssa. On tärkeää, että he oppivat parisuhteen perusasioita esim. kommunikointia, omasta kehosta päättämisen oikeutta, rakkautta, hellyyttää (suukottelua ja halaamista), riitatilanteiden hallintaa, erimielisyyksien hallintaa ja ehkäisyä. On hienoa, jos nuori voi jutella omien vanhempiensa kanssa näistä asioista.

      Minulla on ollut periaatteena, että alle 15-v ikäisenä ei mennä seurustelukumppanin luokse yökylään tai jos poikkeuksellisesti mennään, niin ovi pidetään auki, jotta voi käydä halutessaan tarkistamassa tilannetta. Toinen periaatteeni on ollut juuri se, että maksimi-ikäero olisi 2 vuotta, jotta nuoret ovat samassa elämäntilanteessa.

      Nuori kaipaa vanhemmiltaan hyväksyntää ja on hienoa, jos hän voi seurustelun aloittaa vanhempien hyväksynnän kanssa eikä tarvitse keksiä tekosyitä, että kenen kaverin luona hän muka on. Jutelkaa myös asiat selväksi, että esim. koulussa koetta edeltävänä iltana ei olla poikakaverin kanssa ja yhteys omiin tyttökavereihin täytyy silti pitää kunnossa, ettei putoa tyhjän päälle jos/kun parisuhde päättyy.

    • KaarinaPekkonen

      Varo tyttäresi saattaa olla pian raskaan! Suosittelen katkaisemaan tyttäresi ja tämän seksi-pedon suhteen!

    • Suhdebloggaaja

      Heti erota heidät, katkaise välisi siihen vastuuttomaan hupakkoon ja lähetä siveysvyössä nunnaluostariin, pois sen kamalan seksipedon kynsistä.

    • KylMäTiiänUskoMua

      Älä vaan mee kieltää!! Jos kiellät nii tyttäres tapaa sitten poikaa salaa, ja lopettaa asioittensa sulle kertomisen. Ite oon 14 ja seurustelen 16v. Kans, ja mun vanhemmat ymmärtää että ajattelen kyllä ihan toimivilla aivoilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe