Laki kieltää varsinaisen alkoholitisleen valmistamisen, elikä että valmistetaan ns. rankki käymisprosessin avulla, joka sitten tislataan alkoholiksi.
Mitä laki sanoo siitä että ostaa laillisesti alkoholimyymälästä vaikkapa kymmenen litraa Koskenkorvaa ja muuttaa tuotteen koostumusta vähemmän tilaa vieväksi tekemällä tästä valmiista alkoholituotteesta tavallaan kuin tiivistettä, jota voi sitten, kuin mehutiivisteitäkin, laimentaa makuaistejaan miellyttävämpään muotoon. Laki ei kiellä muuttamasta vaikkapa Koskenkorvan koostumusta siten, että lisää siihen vettä, mehua tai vaikkapa jäitä, tai tehdä kuuma toti, joten ei olettaisi puututtavan siihenkään että Koskenkorvan koostumusta muutetaan tislaamalla, jolloin mahdollisesti tuotteessa vielä olevat epäpuhtaudetkin minimoituisivat ja mahdollisesti näin toimien edistettäisiin jopa kansanterveyttä. Mitä mieltä lukijat ovat ja mitä asiasta sanoo laki, saako alkoholimyymälöistä ostettuja kirkkaita viinoja muuttaa omia makumieltymyksiä paremmin korreloiviksi tislaamalla valmis tuote tiivistetympään muotoon?
Laki / alkoholitisleen valmistus
16
466
Vastaukset
- Joko taas jotain...
Tislaa Sinä ihan vapaasti mitä haluat. Miksi ihmeessä pitäisi Koskista tislata, kun helpommin saa tiukempaa juoitavaa Tallinnasta?
Alkoholin tistaluksessa vain on ihan konkreettinen vaara olemassa.
Tiedätkö mikä?- von Lagerbom
En minä mitään ole tislaamassa, kunhan vaan pohdin, olisiko tuollainen laissa kiellettyä ja tarkoitukseni on herättää asiasta keskustelua luokiteltaisiinko sellainen lain rikkomukseksi. Ja sitä paitsi, ei Virosta saa kunnon alkoholia, vääristeltyjä, myrkyllisiä aineita ne ovat.
- hubaaaaa
Onpa naurettavaa...
Elätkö sinä MvL lakikirjan mukaan? Mistähän kirppikseltä/kierrätyskeskuksesta olet kirjasi löytänyt kun jokainen päivä alkaa jollain lakitekstillä tai asetuksella.
Tietenkin..voihan tätä lakikirjaa lukea aivan aikansa kuluksi jollei muutakaan virikettä elämässä ole.
Viitaten edelliseen kommentoijaan...tislaa hyvä mies, kunhan katsot sieltä lakikirjasta sekä Suomen alkoholilainsäädännöstä, että se tapahtuu lain ja asetusten puitteissa.
Sinun myöskin pitää tutkia kemiankirjoja sekä lääketiedettä, että ymmärrät kyseisen aineen riskit ja vaarat tisleen lopputuloksesta.- von Lagerbom
No etpä sinäkään tiedosta lukemaasi. En ole ilmoittanut tislaavani vaan pohdin asiaa teoreettisista näkökulmista sen selvittämiseksi olisiko kyseisessä toiminnassa lainkaan kyse lainrikkomisesta, koska alkoholia ei tässä tapauksessa valmistettaisi tisleenä, vaan ainoastaan sen koostumusta muutettaisiin tiiviimpään muotoon, eräänlaiseksi Koskenkorvatiivisteeksi, heh..
- tee vaikka pommi
von Lagerbom kirjoitti:
No etpä sinäkään tiedosta lukemaasi. En ole ilmoittanut tislaavani vaan pohdin asiaa teoreettisista näkökulmista sen selvittämiseksi olisiko kyseisessä toiminnassa lainkaan kyse lainrikkomisesta, koska alkoholia ei tässä tapauksessa valmistettaisi tisleenä, vaan ainoastaan sen koostumusta muutettaisiin tiiviimpään muotoon, eräänlaiseksi Koskenkorvatiivisteeksi, heh..
Mitäpä, jos vastaisuudessa suorittaisit näitä pohdintoja omassa päässäsi, tai sen ihanan nuorikkosi kanssa. En minäkään kaikkia aivopierujani tänne kirjoita, joita päivän aikana pohdin.
- Hubaa.....
" Pirtu (lat. spiritus fortis) on etyylialkoholin ja veden atseotrooppiseos. Se on siten puhtainta etanolia, jota voidaan valmistaa tislaamalla ilman apuaineita. Pirtun alkoholipitoisuus on ihanteellisesti 96,2 tilavuusprosenttia, käytännössä pirtussa on alkoholia yleensä 95–96 tilavuusprosenttia. Pirtua valmistetaan atseotrooppitislaamalla alkoholia useaan kertaan pohja- tai täytekappalekolonnilla, kunnes saatu tuote kiehuu yhtenä komponenttina. Pirtun kiehumispiste on 79 °C ja tiheys 0,8 kg/dm3.
Väkiviinaa on myös lain mukaan alkoholipitoinen valmiste, joka sisältää alkoholia yli 80 tilavuusprosenttia. Tällaista tuotetta ei katsota Suomen alkoholilain mukaan alkoholijuomaksi. Pirtun valmistaminen sekä yksityishenkilön suorittama maahantuonti on Suomen lain mukaan luvanvaraista.[1] Väkiviinaa valmistaa Suomessa Altia tehtaillaan Nurmijärven Rajamäellä ja Ilmajoen Koskenkorvalla.
Vedetöntä etanolia, ”absoluuttista alkoholia” voidaan valmistaa kolmikomponenttitislauksella esimerkiksi bentseenin kanssa. Tällöin vesi-bentseeni-atseotrooppi kiehuu erillisenä komponenttina, ja etanoli kiehuu lähes puhtaana. Myös eteenin ja veden reagoidessa syntyy etanolia. Puhdasta etanolia ei voida säilyttää kosketuksessa ilman kanssa, sillä ilmankosteus absorboituu siihen välittömästi. 100-prosenttista etanolia on käytännössä lähes mahdotonta valmistaa, koska etanoliin jää ennemmin tai myöhemmin aina hiukan vettä tai muita epäpuhtauksia...."
Älä mies rukka rasita itseäsi pohtimalla päivänselviä asioita...googlaa..niin löytyy valmista tietoa- von Lagerbom
Ei ollut kyse valmistusprosessista, sen tiedän hyvin, vaan kysehän oli siitä, saako lain mukaan Koskenkorvaa väkevöittää tislaamalla koska siinähän ei ole kyse varsinaisesta alkoholin valmistuksesta.
- täh
Mitä järkeä siinä on?
- von Lagerbom
Kyse oli pelkästään teoreettisesta pohdinnasta siinä mielessä että olisiko sellainen tislaus sallittua.
- kuparipannukin
Mäski on samoin alkoholipitoinen "juoma " , kuten Koskisen korvatipatkin.
Ihan sama kummasta alat valmistaa. Kyllähän jokuset kaljatkin saattavat maistua , vaikka kiljulta, tai sahdilta (sorry sahtimiehet ). Ja näistä kaikista voisi tiputtaa ponua.
Joten polliisisetä tulee vanhaan malliin kirveellä viiltelemään pannusi.
Muistan sen kun tislausvehkeiden myynti asetettiin luvanvaraiseksi. Esim, kolonnit Instrumentariumista. Silloin joku viisas kysyi lehdessä, aiotteko kieltää pakastimetkin. Kyseessä ehkä urbaani legenda kylmätislauksesta ? Tenuakin valutettiin pakkasella ratakiskoa pitkin ja se väri / karvasaine jäätyi kiskoon, lopputuloksena ehtaa tavaraa. Älkää sitten kokeilko Masinolilla, eli metyylillä, sitten menee henki. - unihiekkaa t silmiss
MVL nähnyt taas pahaa unta.
- Voi vinetto
9 luku Rangaistukset ja muut seuraamukset tämän lain rikkomisesta
81 §. Pykälän 1 momentissa säädetään, että joka luvattomasti valmistaa tai valmistuttaa alkoholijuomaa tai väkiviinaa taikka sitä yrittää, tuomitaan luvattomasta alkoholipitoisen aineen valmistuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Pykälän 2 momentin mukaan alkoholijuoman tai väkiviinan valmistuksena pidetään myös muun alkoholipitoisen aineen kuin alkoholijuoman käsittelemistä siten, että se muuttuu alkoholijuomaksi tai väkiviinaksi.- von Lagerbom
Ei päde mainitsemasi lainkohdat aloitusasiaani, enhän ole maininnut alkoholin valmistamisesta mitään vaan valmiin alkoholin koostumuksen muuttamisesta ikään kuin tiiviimpään tilaan. Mainitsemassani toimenpiteessä ei siis syyllistytä alkoholin laittomaan valmistamiseen tislausmenetelmällä tai muullakaan tavalla vaan siis tavallaan valmiin alkoholin pakkaaminen vähemmän tilaa vieväksi, väkevöittäminen, jolloin ko. aine soveltuisi myös mm ihon desinfiointiin.
- Ei juma
von Lagerbom kirjoitti:
Ei päde mainitsemasi lainkohdat aloitusasiaani, enhän ole maininnut alkoholin valmistamisesta mitään vaan valmiin alkoholin koostumuksen muuttamisesta ikään kuin tiiviimpään tilaan. Mainitsemassani toimenpiteessä ei siis syyllistytä alkoholin laittomaan valmistamiseen tislausmenetelmällä tai muullakaan tavalla vaan siis tavallaan valmiin alkoholin pakkaaminen vähemmän tilaa vieväksi, väkevöittäminen, jolloin ko. aine soveltuisi myös mm ihon desinfiointiin.
No mikä vi ttu sulla nyt sitten on epäselvää, kun näytät kaiken tietävän paremmin kuin lainkirjoittajat. Pistä pannu porisemaan ja pilaa kossus.
- vitun valtio taas
Onneksi olutta ja kotivinkkua, sahtia ja kiljua saa valmistella mielin määrin.Vinkku ja olutsektorilta on jo kohtalaiset kokemukset.Tiedän mistä tulee hyvää satsia ja makua.
Viimeksi tein 30L vinkkua ja kustannukset tälle oli 6kg sokeria sekä 4€ käymisainepakkaus.Pönttö oli jo omasta takaa sekä marjat pensaista.Eli noin 10€/30L hyvän makuista vinkkua.Prosentteja oli aivan tarpeeksi kyllä kävi päähän ja naapurinkin jouduimme kantamaan kotiinsa :D
Valtio saa vastakin pitää ne kalliit litkunsa alkossa johon lisäillään kaikenlaisia ylimääräisiä väri ja muita terveydelle vaarallisia aineita ja maksaakin ihan helvetisti vielä.
Joka kodissa pitäisi olla aina pöhisemässä tonkka viiniä ja pari tonkkaa olutta.Voisi kaupan hinnat laskea kun menekki hiipuisi.Nyt ne vaan nousee. - sossu tulee
Mitä sinun nuorikkosi ja se pieni vauva mahtaa tuumata näistä sinun viinanhuuruisista kokeiluistasi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik113475MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar681878Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5411566Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin801188Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja61992Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33958Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt209872- 170823
Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o59816Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3768