3g hitaampi 4g:n myötä?

töktöktök

Ihmettelen, netti on vain hidastunut koko ajan. Ennen toiminut niin hyvin ja nopeasti. Ovatko hidastaneet tarkoituksella että ihmiset vaihtaisivat 4 g:hen, hmm. Voinhan olla väärässä, mutta kaikkea sitä tulee mieleen kun kuullu näiden kikkailuista :p

17

503

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hei,

   emme ainakaan tarkoituksella laske yhteysnopeuksia sen takia, että painostaisimme vaihtamaan 4G:hen :)

   On tietysti mahdollista, että alueella on tehty 4G-päivityksiä, jolloin esimerkiksi yksi tukiaseman 3G-solu on jouduttu poistamaan.

   Tarkemmin asiaa voisimme tutkia Palstalla. Jos rekisteröidyt sinne ja laitat vaikka suoraan minulle viestiä http://elisa.to/teemikko niin katsotaan tilannetta.

   Teemu / Palstatiimi

   http://palsta.elisa.fi
   http://palsta.saunalahti.fi

  • Samsung 4G

   Kuten "töktöktök" kertoo, on myös tapahtunut asuinpaikassani.
   4G tukiaseman asennuksen jälkeen 3G nopeus putosi alle yhden ja vaihteli mittauksessa kovasti, mutta ei koskaan enää päässyt lähelle viittä, kuten aikaisemmin oli ollut tasaisesti. kentän voimakkuuskin putosi neljästä topasta yhteen.
   Elisan asiantuntjat tutkivat "vikaa", koska tein vikailmoituksen.
   Selitys oli " 4G asennuksen yhteydessä on antenneja jouduttu suuntaamaan uudestaan ja 3G soluja poistettu käytöstä, asialle ei voida mitään. Asiakkaan on vain tyydyttävä vallitsevaan tilanteeseen".
   Vaihdoin Soneraan.

   Minusta on operaattorin toimesta törkeää toimintaa pakottaa asiakkaat vaihtamaan operaattoria. Jouduin ostamaan uuden puhelimen, koska vanha ei tukenut 4G:tä. Onneksi Soneralla sattui olemaan hyvä tarjous liittymästä.

   • PPAP2

    huomasin tuon saman täällä omassa getossamme. sauniksen HSDPA tuellinen mobiiliyhteys ei enää wörkkinyt entiseen malliin. sain mittaustuloksia tyyliin 77ms(1mbs/1 mbs. eikä kellonajalla oikein tuntunut olevan väliä. minulle ainakin luotettava toimivuus on ehdotonta. toki vaihtoehto olisi löytynyt eli nk. 4G. ei kiinnosta tähän kohtaan. joten vaihdoin operaattoria. nyt mittaukset näyttävät aika tasaisesti 48ms/14mbs/3mbs. edellinen riittää omiin tarpeisiini paremmin kuin hyvin. lisäksi on "outoa" kun bitti liikahtaa noin niinkuin sujuvasti. aikaisemmin sauniksella lukemat olivat
    suunnilleen 60ms/5mbs/2mbs luokkaa ja ihan parhaimpina päivinä download oli 7 mbs luokkaa.


  • Minäkö hölmö?

   Hei,
   4Ghen siirtyminen ei valitettavasti auta, LTE:tä täysin tukevalla laitteellani saan saman 8 - 10 M nopeuden Helsingin Kalliossa, jossa Elisan peittokartan mukaan pitäisi olla täysi peitto.

   • PPAP2

    kalliossa taitaa olla myös liikennettä sen verran, ettei nopeus senkään puolesta ole tapissa?


   • Minäkö hölmö?
    PPAP2 kirjoitti:

    kalliossa taitaa olla myös liikennettä sen verran, ettei nopeus senkään puolesta ole tapissa?

    Jos kyse olisi ruuhkavaikutuksesta, luulisi että nopeus joskus vaihtelisi. Saan melko vakioarvoja vuorokaudenajasta riippumatta. Ruuhka ei myöskään ole mikään kelvollinen selitys. Jos on ruuhkaa, pitää lisätä kapasiteettia.


   • Minäkö hölmö? kirjoitti:

    Jos kyse olisi ruuhkavaikutuksesta, luulisi että nopeus joskus vaihtelisi. Saan melko vakioarvoja vuorokaudenajasta riippumatta. Ruuhka ei myöskään ole mikään kelvollinen selitys. Jos on ruuhkaa, pitää lisätä kapasiteettia.

    Hei,

    kuulostaapa erikoiselta. Laittaisitko Palstan kautta asiakastietojen kera yksityisviestiä niin katsotaan tarkemmin.

    http://elisa.to/mepamoderaattori

    Mervi / Palstatiimi
    http://palsta.elisa.fi
    http://palsta.saunalahti.fi


  • jankutijankuti

   Kämmenniemessä Tampereella ei Saunalahden netti ole vuosikausiin toiminut juuri mitenkään. Alan olla aivan kypsä ja nyt on liittymä lähdössä vaihtoon. Yhteys pätkii jatkuvasti. Tikku on usb-antennin päässä ja tikusta lähtee vielä erillinen antenni. Paskan saa pyytämättäkin, sanon minä. Olen sentään vuosien aikana äärettömän usein ruinannut, että jotain asialle tehtäisiin. Olen ainoa, jolla kuulemma on ongelmia yhteyden suhteen. Ja olen muka katveessa. No en ole. Eikä ruuhkaakaan ole. Olen irrottanut tikkua. Sammuttanut konetta. Käyttänyt laadunvalvontasysteemiä. Diiba-daaba. Mulle alkaa riittää.

  • saunatontunpissattama

   Pitää muuten ihan paikkansa että ne hidastaa sitä nettiä myynnin edistämiseksi. Huomasin, kun 4g tuli alueella, niin melkein kahden-kolmen viikon välein ovat soittaneet ja tarjonneet 4g:tä ja kun en ole ottanut, niin yllättäen juuri niihin aikoihin nopeudet putoaa niin alas, että netti juuri ja juuri toimii. Kyllä niiden metkut tiedetään ja senpä tähden en ota ihan piruuttani koskaan sitä 4g:tä, kun ei ole tarvetta.
   Soitelkaa vaan ja tarjotkaa nettejänne mulle. Aina kun soitatte ja pudotatte nopeuksia niin naapurin kanssa ollaan kirjoitettu kaikki ylös ja jossain vaiheessa lähtee kuluttaja-asiamiehelle kirje. Hyvää kevättä.

   • voi.helskutti

    Voi hitto kun kuulostaa tutulta. Taitaa vaihtua operaattori.


  • nohuhhuhhuh

   Vaasassa 3G-nopeus ollut 0,3 megaa tänään ja eilen. Muutama viikonloppu sitten nopeus oli vielä huonompi. Hävytöntä että ihmisiä rahastetaan tällaisilla nopeuksilla, joita oli tarjolla jo 20 vuotta sitten. Kyse ei voi olla mistään teknisestä viasta, koska joinakin päivinä nopeus on 4-5 megaa ja mobiilikaista-ohjelmassa palkit ovat tapissa.

   Parin kilometrin päässä asuvalla sukulaisella 4G-yhteyden nopeus on 40-50 megaa. Hän asuu maatasolla. Minä korkean kerrostalon ylimmässä kerroksessa, ja ikkunoissa ilmansuunta on samalle tukiasemalle. Arvatkaa meneekö liittymä vaihtoon maanantaina? Nyt on vitutusta kärsitty aivan tarpeeksi. Myös Elisan osakkeet menevät myyntiin, koska en voi omistaa yhtiötä, jonka toimintaa en pidä luotettavana ja ammattitaitoisena.

  • Hifvisti

   Olen ollut huomaavinani saman täällä Nokialla (siksi asiaa Googletinkin, ja löysin tämän ketjun). Ennen pystyin striimaamaan 3G:ssä CD-laatuisia FLAC-tiedostoja ilman ongelmia (ei vaadi paljon kaistaa, ehkä megan), mutta sittemmin on tullut jatkuvaa pätkimistä. 4G:tä en moisiin nopeuksiin luonnollisesti tarvitse, ja 3G:stä voimassa hinnaltaan erittäin hyvä soppari Saunikselta - mutta "nopeusrajoittamaton" se on nykyäään vain teoriassa, koska näköjään nopeudet rajoittuvat ihan Elisan omien toimien seurauksena. :(

  • wernerskaliini

   Mobiilikaista on riippuvainen sääoloista, lähetysmaston suunnassa voi olla erilainen ilmasto kuin vastaanottopäässä. Jopa lähellä oleva traktori saattaa häiritä signaalia, syitä on monia.

  • operaattorinvaihto

   Lahden mukkulassa ei ole 3G vieläkään kunnossa vaikka häiriökarttassa on enään maininta 2G verkon häiriöistä. Ilmeisesti kaista siirretty 4G liittymään. 21Mb 3G liittymä ja 1-2Mb tulee jo kolmatta viikkoa. Se siitä luvatusta nopeusvaihtelu välistä 0,4-10 Mbit/s.

  • soneranadsl

   Piruako näiden kanssa pelleilemään, ottaa kiinteän yhteyden niin ei ole näiä ongelmia.

  • Huomattuamyös

   4g käyttäjät vievät kaistaa ja sen myötä myös 3g:n nopeus tippuu

   • rty53h

    4G ei ole myöskään juuri 3G:tä nopeampi ainakaan tällä hetkellä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   229
   1754
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1043
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   12
   962
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   926
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   235
   868
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   159
   780
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   750
  8. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   720
  9. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   258
   680
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   52
   638
  Aihe