Erään gynekologin kehityskertomus

Täällä on aika monesti pohdittu sitä, miten lääkäri suhtautuu potilaaseen eri tilanteissa, kun tämä tulee vastaanotolle hakemaan raskaudenkeskeytystä. Jo edesmennyt Arto Vuorjoki teoksessaan "Elämäni keskeytetyt elämät" kertoo elävästi millaista se on hänen kohdallaan ollut. Teoksessa tulee esiin hyvin monta asiaa, mitä tällä forumilla on käsitelty. Mm. aborttiin painostaminen, sosiaaliset syyt, milloin lääkäri kieltäytyy abortista ja mitä siitä on seurannut jne. Vuorjoki oli uransa aikana pitänyt potilaidensa kanssa käymistä keskusteluista päiväkirjaa, jotta hän mahdollisesti uudelleen tavatessaan muistaa mitä on puhuttu ja millainen asian tausta on. Virallisiin papereihin kun ei henkilökohtaisia ja kipeitä asioita voi laittaa, vaan tarkoitus on pelkästään että hakemuksessa lain kirjain täyttyy, joskus yhdellä sanalla. Näiden muistiinpanojen pohjalta hän on kirjansa kirjoittanut.

Vuorjoki kertoo, kuinka hänestä nuivasti ja paheksuvasti aborttiin suhtautuvasta tuli vähitellen naisten elämää ja vaikeuksia ymmärtävä aborttioikeuden ja sosiaaliset syyt hyväksyvä. Vuorjoki suojattua elämää eläneenä ja kaukana ns. tavallisen kansan ongelmista ei aluksi voinut ymmärtää naisten kokemia vaikeuksia, väkivaltaa, huonoja perheoloja, köyhyyttä ja muita, varsinkin parisuhdeongelmia. Mutta ymmärrys kasvoi mitä enemmän potilaita kävi.

Vuorjoki pitää hyvänä asiana suomalaisen naisen on oikeutta päättää raskautensa kohtalosta. Oman roolinsa lääkärinä hän näki siten, että lääkärin tehtävä ei ole evätä naiselta tämän haluamaa aborttia (Vuorjoki toteaa että laki on käytännössä aivan vapaa), koska hän sen vaan lääkärin tulee varmistaa, että nainen tietää muista vaihtoehdoista, mutta aborttia ei käytännössä evätä koskaan.

Heti tässä eräs mielenkiintoinen yksityiskohta abortinvastustajaksi esittäytyneestä nuoresta naisesta, joka tuli vastaanotolle. Kun lääkäri kysyi, että no ethän sinä tietenkään voi keskeytyttää tätä raskautta, kun olet aborttia vastaan vastasi nainen, että olenhan minä mutta tämä on aivan eri asia, kun tämä vahinko tapahtui minulle. :) Raskaus keskeytettiin, koska tämä nainen niin halusi. Hyvä esimerkki siitä, miten omat moraalikäsitykset ovat kaukaista, arkea koskettamatonta idealismia, "käyttäytyisin niin, jos olisin ideaali-ihminen" -tyyliin.

64

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjjjjjjjjjjjjuuuuu

      Olen lukenut tuon kirjan aikoinaan ja ihan saman käsityksen sain lukemastani. Ihan mielenkiintoisia elämänkertomuksia, itselleni on jäänyt mieleen nainen, joka sai abortin kertomalla täysin suoraan, että miehensä kanssa ovat sopineet etteivät halua koskaan lapsia. Toinen mieleen jäänyt asia oli se, että yllättävän monen abortin takana olivat parisuhdeongelmat miehen kanssa.

    • Kirjasta riittää tosiaan siteerattavaa!. A.V ihmetteli parissa tapauksessa sitä, että joku oli hakenut aborttia lääkintöhallituksesta (tai ennen Valviraa TEO) jollain lääketieteellisellä syyllä, vaikka olisi saanut sen suoraan sosiaalisellakin syyllä, eli sillä että mies oli väkivaltainen, juoppo tms. Syyksi lääkäri arvioi sitä, että jotkut halusivat saada abortilleen moraalisesti hyväksyttävämmän syyn kuin pelkkä sosiaalinen syy eli parisuhdeongelmat jne.

      Suorastaan farssi oli se yksi juttu, kun hakija oli laittanut hakemuksen lääkintöhallitukseen, missä oli tullut kielteinen päätös sen vuoksi, että hakija itse ei halunnut aborttia, mutta koki että hänen on se pakko työpaikan tms. takia saada. Tietty sitten tuli kielteinen päätös, kun abortin saamisen edellytys on se, että nainen haluaa sitä. Kielteisen päätöksen saatuaan potilas tuli uudelleen kun oli saanut psyykkisen shokin eli sai nyt terveysperusteilla kuitenkin sen abortin. :P

      Lääkäri tunsi erään nuoren naispuolisen lääkärin, joka oli periaatteesta kieltäytynyt kirjoittamasta aborttilähetteitä. Yllätys oli suuri kun juuri tältä lääkäriltä tuli aborttilähete. Aborttikielteinen naislääkäri oli joustanut moraalissa, kun potilas oli hänen tuttavansa, ja tiesi että tällä oli parisuhdevaikeuksia "sillä on niin kauhea mies, ettei niille enempää lapsia tarvi tulla" :)

      • Voihan näinkin käydä

        Kyllä maalla on helppoa olla viisas kun merellä on hätä.
        Tunnen erään henkilön joka pani välit poikki kanssani kun teetin abortin.
        Sain vielä haukkumiset ja vannomisen että ikinä ei itse teettäisi aborttia.

        Ihan vahingossa kuulin hänen tuttavaltaan että tälle naiselle on tehty abortti, hän on naimisissa, tullut syrjähypyn seurauksena raskaaksi.
        En usko että mies tietää koskaan jos näin on käynyt, on sanonut kuulemma että on sellaisia naistenvaivoja vain.
        Tuntui vaikealta uskoa, ja on toisen käden tietoa.


      • Voihan näinkin käydä kirjoitti:

        Kyllä maalla on helppoa olla viisas kun merellä on hätä.
        Tunnen erään henkilön joka pani välit poikki kanssani kun teetin abortin.
        Sain vielä haukkumiset ja vannomisen että ikinä ei itse teettäisi aborttia.

        Ihan vahingossa kuulin hänen tuttavaltaan että tälle naiselle on tehty abortti, hän on naimisissa, tullut syrjähypyn seurauksena raskaaksi.
        En usko että mies tietää koskaan jos näin on käynyt, on sanonut kuulemma että on sellaisia naistenvaivoja vain.
        Tuntui vaikealta uskoa, ja on toisen käden tietoa.

        "Kyllä maalla on helppoa olla viisas kun merellä on hätä."

        Hyvä sananparsi. En ole aiemmin kuullutkaan. :)


      • nii-i..
        sosiologi kirjoitti:

        "Kyllä maalla on helppoa olla viisas kun merellä on hätä."

        Hyvä sananparsi. En ole aiemmin kuullutkaan. :)

        helppo se on vauhkoilla tappamis"oikeuden" puolesta kun se oma nahka on turvassa ja heikompien päät pölkyllä.. .


    • mies painostaa

      Se kauhea mis onkin syy,nainen herkässä tilassa alistuu ja tekee sellaista mitä katuu.

    • kylmä totuus

      korjaan: mies tai poikaystävä manipuloi usein aborttiin!, hauku niitä ja pilkkaa.

    • hah.

      "hänestä nuivasti ja paheksuvasti aborttiin suhtautuvasta tuli vähitellen naisten elämää ja vaikeuksia ymmärtävä aborttioikeuden ja sosiaaliset syyt hyväksyvä"

      Niin missä tässä se 'kehitys' olikaan? Taantumukseltahan toi näyttää.

    • Minä ymmärsin

      "Niin missä tässä se 'kehitys' olikaan?"

      Helppoa ja riskitöntä elämää viettänyt lääkäri alkaa ymmärtää niiden elämää, joilla ei elämä oo niin helppoo. Jos ei kehitystä olis niin olis vieläkin semmonen luulo että muilla on yhtä yksinkertaista ottaa vahinkolapset vastaan tuosta vaan, kun ei ole tuloja koulutusta jne tai ihmissuhteet menee päin himputtia.

    • tässä maassa

      kenen tahansa elämä on sen verran helppoo ettei tartte lapsia siks tappaa.
      Lapsen kanssa on mahdollista pärjätä ihan missä tilanteessa vaan, jos haluaa.

      • "Lapsen kanssa on mahdollista pärjätä ihan missä tilanteessa vaan, jos haluaa."

        No kyse taitaa olla siitä, että osa ei vain halua. Eli olisiko se oma halu sitten todella ihan pätevä peruste abortin saamiselle, jos kerran olet sitä mieltä, että jokainen pärjää jos VAIN HALUAA.

        Tosissaan, ethän sinä voi tietää toisten pärjäämisestä. Eihän tuo Vuorjokikaan sitä tiennyt, ennen kuin ymmärrys alkoi avartumaan. Lapsen tulo on valtavan panostuksen ja elämänmuutoksen vaativa asia, mitä jotkut ei vaan ymmärrä, kun ei ole kokemusta.

        Hupaisa oli kuvaus, kun Vuorjoki jäi eläkkeelle ja hänen vaimonsa oli vielä työelämässä. Tästä johtuen oli Vuorjoen opeteltavat kotihommat. Hän ihmetteli sitä, kuinka valtavan panostuksen ja pitkän ajan esim. ruuanlaitto vaatii. Ei sitä tajua ennen kuin itse joutuu tekemään. :)

        Moni mieskin, joka ei ole pieniä lapsia ja kotia hoitanut, luulee, että kotiäidit vaan makaavat jalat pöydällä ja rentoutuvat koko päivän. :) Ja lapset istuu rusoposkisina vieressä kiltisti ja hiljaa. Ja että kaikki likaiset vaatteet ovat yhtäkkiä puhtaat ja silitetyt ja ilmestyvät kuin taikaiskusta PIM! kaappiin, samoin ruoka pöytään, ja huusholli siistiksi.


      • ****

        Lapsen kanssa on mahdollista pärjätä ihan missä tilanteessa vaan, jos haluaa. ------------------------

        Oletko kokeillut. Taidat olla kaiken lisäksi mies.
        Tietysti yrittää kaikkensa jos lapsi on jo syntynyt, kuten äidit sotatilassa olevissa maissa.
        Mutta meillä ei nyt ole luonnonkatastrofeja eikä sotia, kaikille lapsille haluttaisiin mahdollisimman hyvät lähtökohdat elämään.
        Myös naista kunnioitetaan ja hänen omaa tahtoaan.


      • muahhahh

        "Oletko kokeillut. Taidat olla kaiken lisäksi mies."

        Pöpöelikköön menee että pölisee ;))))

        "Myös naista kunnioitetaan ja hänen omaa tahtoaan. "

        Niinkö, että oikein lapsenmurhaajan tahtoa kunnioitetaan?? Voi hellanlettas :D No niin aina, suosijafanaatikon märissä unelmissa...:) Miten ois vaikka lapsen elämänoikeuden kunnioitus (kuten enemmistö tekeekin)?


    • mikäs pakko

      "Eli olisiko se oma halu sitten todella ihan pätevä peruste abortin saamiselle, jos kerran olet sitä mieltä, että jokainen pärjää jos VAIN HALUAA. "

      niitä sittenkään ois tappaa vaikkei haluaiskaan pärjätä?

      "ethän sinä voi tietää toisten pärjäämisestä."

      Voi tietää sen verran että nykysessä hyvinvointivaltiossa avokätisten perhetukien keskellä se "pärjäämättömyys" on täysin turha veruke mukavuustappamiselle.

      • ei lapsia kärsiin

        Kovasti olet sitä mieltä että lapsen kanssa pärjää kuka vaan. Mutta kun katot tota elämää ja näät päihdeongelmaisia riippuvuusongelmaisia ja mielenterveysongelmaisia ihmisiä, tajuttoman köyhiä ja nää vaan lisääntyy ja paha olo myös. On näitä pissisteinejä jotka ei osaa ees kelloataulua saati että opettelis laittamaan itselleen ruokaa aikuisenakaan.

        niin tällanen ihminenkö pärjäis lapsen kanssa, joka ei pärjää edes yksin??? Moni joutuu elämään niin pienellä rahalla ettei siinä mitkään tuet auta yhtään mitään, köyhä jää köyhäksi ja eriarvoisuus vain kasvaa.

        On oikein että nää tekee abortin jolla järkeä päässä sen verran etteivät halua siihen katastroofiin enää lapsia!!! On oikein olla hankkimatta lapsia kärsimään.


    • näitäkö

      "näät päihdeongelmaisia riippuvuusongelmaisia ja mielenterveysongelmaisia ihmisiä, tajuttoman köyhiä ja nää vaan lisääntyy"

      ne aborttöörit pääasiassa on?

      "niin tällanen ihminenkö pärjäis lapsen kanssa, joka ei pärjää edes yksin???"

      Ja apua ei voi pyytää..? Moni oppiikin vasta sitten kun on pakko (lapsi olemassa).

      "joutuu elämään niin pienellä rahalla ettei siinä mitkään tuet auta yhtään mitään, köyhä jää köyhäksi"

      Paasaat jostain mistä et tiedä yhtään mitään. Jokainen pärjää kelan ja sossun tuilla, jos haluaa. Tietenkin jos rahat haaskaa ylettömiin määriin viinaa, tupakkaa, meikkejä, muotivaatteita, lomamatkoja jne. niin oiskohan korkee aika opetella elään varojen mukaan.
      Miten niin köyhä jää köyhäks? Kukaan ei koskaan ala pärjään paremmin jos vaikkapa menee töihin? :D

      "On oikein että nää tekee abortin jolla järkeä päässä sen verran"

      Täysin vääriä ja läpeensä itsekkäitä mukavuussyitä ne on. Turhia valheverukkeita. Tappais ittensä vaan ennemmin kun kävis heikompiensa kimppuun. No, niinhän ne monet sen mukavuusmurhan jälkeen tappaakin.. kun menny se loppukin vähäinen järki.

      • ............

        Ja taas syntynyt ei merkitse sinulle mitään... mieluummin syntyneen itsemurha, kuin abortti.


      • tässäpä sitä

        moraalivajukin suosijakiihkon toivotuksia äideille, jopa äitienpäivänä...

        "Yhtä "Todenmukasta"
        on sanoa sinusta sitten että olet sivistymätön moukka, joka levittelee haarojaan koko kylän renttusakille elatusmaksujen toivossa ja sikiää ilman että kukaan niitä juoppojen hakkaajien äpäriä haluaa nurkkiinsa. Näinhän olet jopa itse kertonut. Todenmukaista on myös se, että olet kertonut kittaavasi kaljaa terassilla meidän kunnollisten ihmisten verorahoilla, joten olet sosiaalipummi. Minusta arvioni sinusta on täysin asiallinen, koska se perustuu itse kertomiisi faktoihin. Tämän ihan asiallisesti kerron. Äpärä ei ole haukkumasana, vaan ihan tarkoittaa aviotonta lasta."

        "Miksi ihmeessä sinä kuvittelet olevasi hyvä äiti ja ylistät joka käänteessä itseäsi vain sillä perusteella että olet suoltanut maailmaan äpäriä kylän renttusakille? Kyllä tuollainen käytös on pelkästään tuomittavaa ja täysin vastuutonta jalkojen levittelyä, pitäisi jättää ne aikuisten leikit vastuullisille ja fiksuille ihmisille kun ei kerran osaa mitenkään käyttäytyä. Mitään hyvää en vaan näe siinä, että joku siirtää surkeat geeninsä eteen päin, päihdeongelmat periytyy ja samoin väkivaltaisuus ja aggressiivisuus. Näin meidän kunnollisten ja moraalisten ihmisten maailmassa nähdään teidän vastuuttomien ihmisten holtittomuus. Mitä ylevää on terassilla kaljaa kittaavista yh-tankeissa?"

        "Moraalivajakki huolehtisi nyt vaan itsestään ettei tulisi taas uusia äpärälapsia kylän renttujuoppoporukalle, kun entisiäkin on nurkat täynnä ja sossupummi itse istuu netissä 24/7 ja äpärät saa vaikka kuolla nurkkiin nälkään, kunhan akka saa ylistää itseään netissä yötä päivää ja haukkua itseään moraalisempia ja parempia ihmisiä ja aamut istuu terassilla kaljaa kittaamassa veronmaksajien rahoilla. Haarat yhteen ja ompele vaikka kiinni, jos et muuta ehkäisyä tiedä käytettävän tai et raaski ostaa kun pitää sitä kaljaa saada.

        Kuka kehtaa tunnustaa nykypäivänä, että on käyttänyt jotain kalenteria ehkäisynä? Työnsitkö sen kalenterin sinne haaroihis vai miten se kalenteri oikein ehkäisee? :)
        Voi tsiisös..."

        "Jos vaikka sunlaiset elämäntapaloisijat pantaisiin luomaan päivät paskaa "

        "Näin ei pääsisi terassien joutosakki holtittomasti lisääntymään, heillä kun on holtiton seksielämä ja vieläpä useimmiten alkoholin vaikutuksen alaisena. Älykkyys ei riitä ehkäisyn eikä abortin tekoon. Niinpä näiden terassijuoppojen jälkeläiset jäävät fiksujen ja älykkäiden ihmisten elätettäväksi, vaikkei heistä enää kunnollisia kansalaisia saa, korkeintaan lapioimaan ilmaiseksi sitä itseään. Siihenkin on koneet kehitetty, eli nämä ihmiset on ihan tarpeettomia. Ehkä heitä voisi varaosiksi tuottaa?"

        "Kalenterimenetelmä ei ole ehkäisyväline, se sivistymättömällekin tiedoksi. Mikäli et pitele yhdynnän aikana kalenteria jalkojesi välissä."


      • lisää....

        äitien "kaunista kunnioitusta" suosijasakilta,

        "Minähän olen paljon pyhempi sinua, koska en ole myöskään holtiton sukupuolisuhteissani kuten sinä ja jättänyt ehkäisemättä ja jakanut vastentahtoisille isäehdokkaille renttuterasseilla, enkä surkuteltava nettiriippuvainen. Kyllä minulla on varaa arvostella keta haluan."

        "jotain yksinhuoltajajuoppoja, jolla ei ole elämää muualla kuin netissä ja ainut tyydytys tulee masturboidessa aborttipalstalla muiden onnettomuudella?"

        "Onko ainoa keino päästä sinun tasollesi tosiaan alkaa juopottelemaan ja levittelemään kylän renttusakille? Sekö on sinusta hienoa elämää? Suoltaa äpäriä maailmaan koko kylän juopporentuille jotta saa niillä sitten kehua, vaikkei pysty huolehtimaan edes itsestään ja vaikka niisä lapsista huolehtii ihan muut. Sut on nähty monta kertaa ja susta puhutaan ihan kylän "yhteishyvänä". Ei käy kateeksi."

        "Moni sellanen joka ei tee aborttia olis se pitäny tehdä kun kakaroosta tulee vaan juoppoja ja yhteiskunnan etuuksia hyväksikäyttäviä elämäntapatyöttömiä jotka ei edes kiinnostu mistään kuin bissen kiskomisesta veronmaksajien laskuun kun kunnolliset ihmiset raataa peräseinä ruvella että muut saa loisia. Nämä samat sitten makaa kylän renttujen panopatjana kun muuhun ei niistä o. Niistä koskaan mitään tuu sen kummemmi kuin niiden yhäriäideistäänkä."

        "elämäntapasossupummien katkeriin vuodatuksiin, jossa sossupummit haluaa että muilla menis yhtä huonosti. Pitääkö kaikkien tavoitella samaa eli yrittää pilata elämänsä ja työuransa ja tyytyä päivät pitkät vaan nettipalstalla räyhäämiseen? Mitä hyvää semmosessa kohtalossa on?"
        "Miksi haluat että muut alisuoriutuu ja tyytyy pelkkään terassikaljoitteluun kuten sinä?"

        "Lasten lahtaaminen kuuluu rikosrekisteriin, joka taitaa olla sinulle tutumpaa koska sinun moraalisihan kuuluu, että lapsia saa raiskata, hyväksikäyttää ja mitä tahansa kunhan ne on syntyneitä lapsia. Vain sikiöllä on sinun normaalielämässäsi arvoa. Myös ihmisten tappaminen kuuluu sinun intohimoihisi, ja kiduttaminen myöskin, eli lisää ne sinne "kiinnostuksen kohteet" osastolle. Näinhän myöskin olet kertonut. Eli rikosrekisteri ei hyvä elämäntapapummi ole sama asia kuin CV, vaikka rikosrekka onkin ainoa lista missä sinulla on jotain mainintoja.

        Jonkun sullekin ne kalja- ja loisimisrahat täytyy tienata, eli meidän kunnollisten ja kyvykkäiden ihmisten."

        "Tiedoksi vain palstan sossuelätti-lisääntyjäbaarilortolle, että normaalit ja tervemoraaliset ihmiset ei jättäydy pubi-irmelin uralle muita humalikkoja elatusvelvollisiksi pokaamaan vaan tekee töitä, kouluttautuu ja osallistuu niihin yhteiskunnan kustannuksiin ja sen jälkeen tekee lapsia, jos kerran on resurssit kunnossa ja pystyy lapsista huolehtimaankin. Näin huomaat, että olet kaukana normaalista ja tervemoraalisesta. Mitä moraalista on olla käyttämättä ehkäisyä ja laittamalla lapsia eikä viitsi edes näistä huolehtia vaan pukkaa muiden hoidettavaksi? Mitä tervettä ja vastuuntuntoista siinä muka on? Mitä tervettä on heivata lapsensa pois niskoiltaan? Sehän on silkkaa mukavuusadoptointia ja laiskuutta! Senkö takia piti päästä kakarasta eroon, että saa lorttoilla terassilla vastuuta kantamatta ja lojua rauhassa rupusakin panopatjana, eikä kakarat häiri sitä rauhaa? Kysynpä vielä: mitä normaalia tuossa on?"


    • valhevääristelys

      "Ja taas syntynyt ei merkitse sinulle mitään..."

      Paatostelee se jolle mukavuudenhalusen pumpuliprinsessan itsekäs murhanhimo merkitsee ainoastaan, kun taas lapsen koko ihmiselämä ei mitään.

      "Ei kannata vastata tuolle."

      Ja SINÄ se vastaat edelleenkin :DDD Millonka aattelit ITSE lopettaa??? :)))) tajuatkohan edes omaa säälittävää naurettavuuttas.....

      "elämänvoimansa on riippuvainen siitä että voi mellastaa täällä. Sellaista vastausta ei hänelle pysty antamaan etteikö hän löytäisi aihetta solvuksiin."

      Vai on tää sontatunkio sulle tosiaan noin elintärkee.. no onhan se jo kaikkien vuosien aikana huomattukin.

    • kerronpa minäkin

      Kaikki eivät vaan niitä lapsia halua vaikka olisi taloudellisesti mahdollisuus pärjätä. Minäkään en olis huolinnu lasta vaikka olisi ollut miljoona omaisuus; olen sen verran itsekäs että haluan tehdä oman haluni mukaan kun ei ole pakko toisista välittää. On asioita joihin on pakko alistua ja lapsen teko ei siihen kuulu. Onneksi on vapaus valita.

    • murhaajien vapaus

      "Onneksi on vapaus valita."

      Ja jos joku vihaa sua tarpeeks niin sekin voi valita vapaasti sunkaltasen solumöykyin poiston,.. minkä oisit kyllä täysin ansainnukin. Ja kun ei jää edes kiinni ja joudu tuomiolle niin mitään murhaa ei ois koskaan edes tapahtunukaan ;)

    • säälität vaan

      "Valitettavasti ei voi vapaasti valita,"

      Tietenki voi, vai mites ne rakkaat lakipykäläs sitä estäis? :)

      "lisäksi että joutuu yhteiskunnan hyljeksimäksi loppuiäkseen"

      Näinhän niille aborttööreillekin tosiaan käy ;)

      "sulla ei ole mitään käsitystä moraalista ja muiden ihmisten arvostuksesta."

      Ja sun kaltasella lapsenmurhien ylistäjällä ja kuolemanihannoijalla onkin varaa tekopyhistellä muille???? :DDDDDD

      "Sullahan ei tietenkään olis mitään menetettävää vaikka tappaisit murhanhimossas jonkun kun olet jo pohjalla. "

      On kyllä, se mitä sinäkin joudut nyt enää katkerassa kiimakiihkossas muilta kadehtiin etkä takasin saa, meinaan putipuhtosen vitivalkonen OMATUNTO :)))) ja sekös sua korpee XDDDDD kato kun en oo tullu ketään tappaneeks, toisin kun sinä :))) mutta aijai kun et vaan saa omaas takasin vaikka kuinka rääyt ja karjut tuskaas, lapses lojuu siellä viemärissä mihin väkivalloin survasit ja omatuntos vähine järjenrippeineen valahti sinne verinoron mukana :))))

      "olet varmaan vankilassa istunut telaketjumurhaaja, puheiden tasosta päätellen. "

      Varmaan juu, ainakin siellä märissä fantasioissas.... kuten kaikki lapsia sunkaltasten ahnailta verikynsiltä suojelevat. Aika karsea pelotin tosiaan niille, jotka harkitsee lapsen tappamisen ja elämän välillä. Ei ehkä kannata alkaa murhamantaks jos tommonen on lapsenmurhaajan kohtalo.

      • miten hyljeksii?

        Millä lailla sinun mielestä yhteiskunta hyljeksii abortin tekijää? Ainoat jotka hyljeksis on tietty abortin vastustajat, mutta mistä hekään saa tietää kuka abortissa on ollut??? Munsta yhteiskunta ´hyljeksii enemmänkin yksinhuoltajia, ihan hirveesti haukutaan siiderivalaaksi, jakorasiaksi jne. varsinkin miesten taholta.

        Ruotissasa taisi olla jokin aika sitten kristillisten vaatimus siitä että abortin tekijät pitäisi laittaa johonkin rekisteriin. Tällaisen rekisterin tarkoitusta ei oikein pystytty tyhjentävästi kertomaan, mutta olisko ollu takana se, että kristilliset tarvitsi tosiaan jonkun jota alkaa hyljeksimään ja leimaamaan?Muistaako kukaan mikä juttu tää oikei oli??


    • hätälappujen varjelu

      "Millä lailla sinun mielestä yhteiskunta hyljeksii abortin tekijää?"

      Sinähän huomaat vain sen minkä haluat.
      Miksi vankiloissakin, siis paatuneiden rikollisten keskuudessa ne on halveksituinta pohjasakkaa, jotka on tehneet lapsille pahojaan? Puhumattakaan sitten kunnollisten normaalimoraalisten, lapsia suojelevien ihmisten keskuudessa.
      Sillä lailla.

      • Naama Velli

        Käsitätkö yhteiskunnalla paatuneet rikolliset? Erikoisissa porukoissa pyörit. Ehkä tunnet paatuneet rikolliset jostai syystä hyvin. Lienetkö vankilassa siis itse??

        Et vastannut, miten yhteiskunnassa, siis tässä vankiloiden ulkopuolisissa (olet itse vankilassa??) abortin tekijään suhtaudutaan siis sinua itseä lukuunottamatta.

        Eihän abortista edes kukaan saa tietoa sillä se kuuluu terveydenhoidon salassapidettäviin yksityisasioihin toisin kuin vankilatuomiot.


      • hyljeksintä

        Tässä pari kivaa kommenttia yhäriin suhtautuvista miehistä.

        Turha spekuloida
        12.7.2012 15:38
        -12
        Sulje
        Parisuhde yh:n kanssa ei tule kysymykseenkään. Sen esteenä ovat äpärät ja ex-panijat.

        Panokäyttöön yh toki minulle kelpaisi, kunhan se reikä ei ole penikoidessa pahasti revähtänyt, ei ole ihraa tai selluloosaa, tissit ei roiku ja turpavärkki on pysynyt hehkeänä.


        Kysyy vaan
        12.7.2012 21:11
        0
        Sulje
        Miksi varsinkaan kenenkään kokemattoman tai ikisikkumiehen pitäisi alkaa kiinnostumaan naisen kasvattamista toisen miehen spermanjäänteistä?

        Yhäreitä toki voi käydä nussimassa paramman puutteessa, mutta että suhteeseen jonkun toisen miehen spermapalloja uunistaan ulos repäisseen naisen kanssa?


      • "Sinähän huomaat vain sen minkä haluat."

        Millaisia tapauksia yhteiskunnan taholta tulleesta abortin tehneiden syrjinnästä sinä itse olet huomannut? Siis mitä muut eivät mielestäsi huomaa. Ketkä sitä mielestäsi harjoittavat?

        Sanoit jo tuon vankilaesimerkin, mutta vankila on aika harvojen sosiaalista todellisuutta, ja silloinkaan abortista ei ole mennyt tietoa muille vangeille. Abortti on terveydenhoidon piiriin kuuluva asia, mutta pedofilia on se rikos, mistä vankilaan joudutaan. Miten miesvankilassa edes olisi abortin kokeneita? Naisvankila poikkeaa paljon miesvankilasta.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201405300202307_uu.shtml

        http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/vankilanjohtaja-kertoo-tallaista-on-naisvankien-elama/126688

        Ei ole itsellä parempaa tietoa.


    • aha.

      "Käsitätkö yhteiskunnalla paatuneet rikolliset?"

      Siis rikolliset (jotka tässä oli ESIMERKKINÄ ja josta tietenkin piti vedellä taas ne lapselliset kärjistelyt) ei kuulu olleenkaan yhteiskuntaan??

      "Ehkä tunnet paatuneet rikolliset jostai syystä hyvin. Lienetkö vankilassa siis itse??"

      En suinkaan. Minä kun suojelen lapsia enemmistön tavoin, enkä hinkua tappaa niitä. Toisin kun sinä ja muu (rikollis)sakkis. Että lienee sulle tutumpia.

      " abortin tekijään suhtaudutaan siis sinua itseä lukuunottamatta. "

      Jos esimerkki ylitti ymmärryskykys niin minkäs sille sit voi.

      "Eihän abortista edes kukaan saa tietoa sillä se kuuluu terveydenhoidon salassapidettäviin yksityisasioihin"

      Ainahan siitä joku tietää, ja jotkut tulee levitteleen "salaisia" (häpeällisiä?) asioitaan ja leuhkiin niillä tännekin.

      "Parisuhde yh:n kanssa ei tule kysymykseenkään. Sen esteenä ovat äpärät ja ex-panijat." jne.
      Näissä "miehissä" yh:t varmasti menettää ihan huimasti :DD
      Ja jonkun yh:ita vihaavan m'ulkun takiako yleistät kaikkin miehiin? :)

      "vankila on aika harvojen sosiaalista todellisuutta, ja silloinkaan abortista ei ole mennyt tietoa muille vangeille."

      Leikitkö tahallas yksinkertasta vai noinko pahasti se pointti meni ohi sultakin?
      Suhtautuminen lapsen tappajiin on kaikissa (muissa) yhteiskuntaluokissa sama. Ja tähän on taas turha nillittää sitä iänikuista "mutku se lapsen tappaminen on vaa iiiihan eri ku laillinen raskausmateriaalin poisto" blablablaaaah ;DDDDD

      • ....................

        Etkö oikeasti mitenkään hetkeksi pysty miettimään sellaista asiaa että enemmistö ei pidä "aborttööreja" muhaajina/lasten tappajina?
        Luulisi että mantunnonvapautta koskeva kansalaisaloitekin olisi saanut enemmän kannatusta jos enemistö ajattelisi aborttia murhana.


      • vastausta jo

        Kuka sun mielestä hyljeksii abortin tehneitä yhteiskunnassa?
        Saako tähän yksinkertaseen kysymykseen vastauksen kun kerran sanot näin:

        Kirjoittaja x:
        "lisäksi että joutuu yhteiskunnan hyljeksimäksi loppuiäkseen"

        Sinä:
        Näinhän niille aborttööreillekin tosiaan käy ;)


        Miten?


      • "Suhtautuminen lapsen tappajiin on kaikissa (muissa) yhteiskuntaluokissa sama. "

        Niinpä niin. Ongelma sinulla onkin tässä analogiassa, missä rinnastat abortin lapsen tappamiseen. Sen takia et voi vastata sinulle esitettyyn kysymykseen, vaan väistät sen syyttämällä muista yksinkertaisiksi vain sen takia, ettei sinulla ole esittää yhtään mitään esimerkkiä abortin tehneiden syrjimisestä.

        Sinä haluaisit syrjiä, mutta onneksi sinä et ole yhteiskunta. :)

        Sen takia onkin aika järkyttävää, että sinä suhtaudut äitiyteenkin seuraavanlaisesti:

        "hohhoijjaa blablaa
        16.2.2013 17:54
        Pysy siellä ihan OMALLA tasollas vaan kun siitä näköjään kaiken tiedätkin ;D renttueinarilleshan sinäkin oot haarojas levitelly ja paskonu niitä loiskakaroitas. Juoppo ukkoskin pettää sua kun on kyllästyny mätäseen kammioos ja tollaseen katkeraan murhanhimoseen rääväturpaan. Lapset on hyljänny sut etkä näe niitä enää koskaan. Et kelpaa edes juopon renttusakin yhteishyvä-panopatjakskaan. Olet mitä varoittavin esimerkki moraalivajakkien katkerikkojen emästä, siitä miten alas ei kenenkään kannata vajota. Ei tosiaan käy kateeks."

        Siinä todellinen "lasten suojelusenkeli" :-/

        Kyllä ylläolevalla esimerkillä selvennät täydellisesti tuota rakkauttasi lapsiin.


      • joudut väisteleen

        "Ongelma sinulla onkin tässä analogiassa, missä rinnastat abortin lapsen tappamiseen. Sen takia et voi vastata sinulle esitettyyn kysymykseen, "

        Sullehan se tässä kipee pala on kun ei se vastaus kelpaa, että kyse on tismalleen samasta asiasta ja sen mukasesta kohtelusta ;))))
        Haluaisit toki että ei syrjittäis mutta onneksi et ole enemmistöä etkä muu yhteiskunta :)

        "Sen takia onkin aika järkyttävää, että sinä suhtaudut äitiyteenkin seuraavanlaisesti:"

        Millonka laitat esille niitä sakkis moraalivajukin törkyjä johon tonkaltaset on ollu vastauksena? Vai etkö kehtaa :) tässä vain eräs esimerkki kauniisti kunnioittavasta äitienpäiväpuheesta..

        "Yhtä "Todenmukasta"
        on sanoa sinusta sitten että olet sivistymätön moukka, joka levittelee haarojaan koko kylän renttusakille elatusmaksujen toivossa ja sikiää ilman että kukaan niitä juoppojen hakkaajien äpäriä haluaa nurkkiinsa. Näinhän olet jopa itse kertonut. Todenmukaista on myös se, että olet kertonut kittaavasi kaljaa terassilla meidän kunnollisten ihmisten verorahoilla, joten olet sosiaalipummi. Minusta arvioni sinusta on täysin asiallinen, koska se perustuu itse kertomiisi faktoihin. Tämän ihan asiallisesti kerron. Äpärä ei ole haukkumasana, vaan ihan tarkoittaa aviotonta lasta."


    • mutu mutu :D

      "enemmistö ei pidä "aborttööreja" muhaajina/lasten tappajina"

      ja ne TODISTEET esille sitten vaan :))))) eipä vaan oo näkyny.. Etkö oikeasti mitenkään hetkeksi pysty miettimään sellaista asiaa että toikin on vaan pelkkää toivemutuas?

      "Luulisi että mantunnonvapautta koskeva kansalaisaloitekin olisi saanut enemmän kannatusta "

      Luulis ettei enemmistö edes tiedä sen olemassaolosta.

      "Ei häneltä koskaan vastausta tule,"

      Miks turhaan enää vaivautua kun ei niitä (tähänkin jo kahdesti vastattua) kuitenkaan tajuta?

      • .............

        Jos se aloite on niin tärkeä, miksi siitä ei varmisteta että se tulee ihmisten tietoon?
        Luuletko itse että tieto siitä pyörii vain S24-palstalla?
        Oliskohan ne todisteet nyt siinä esimerkiksi että Suomessa ollaan ihan tyytyväisiä nykyiseen lainsäädäntöön?
        Voihan tehdä kansalaisaloitteen aborttilain tiukenamisesta jos luulee että se saa niin paljon kannatusta että voisi mennä läpi. Kunnon kampanja vaan että varmasti saavuttaa kaikkia.
        Espanjassahan joku uskovainen päättäjä halusi tiukentaa aborttilakia, mutta päätyi siihen että se on turhaa koska enemmistö on sitä vastaan kuitenkin.
        Missä sinun todisteet siitä että enemmistö pitäisi abortööreja yleisesti murhaajina/lapsen tappajina?
        Ja missä näkyy yhteiskunnassa, vankilan muurien ulkopuolella miten abortööreja hyljeksitään?


      • Miten olet huomannut yhteiskunnan syrjivän abortin kokeneita? Sanot edellisissä kommenteissa, että toiset ei sitä huomaa, mutta itse olet tällaisen huomannut.

        Kerro nyt että millä tavalla! Kyllä sinun pitäisi antaa jotain esimerkkejä, jos kerran olet selkeästi havainnut tällaista syrjintää. Vankilaesimerkki koskee lapsenmurhasta tuomittuja eikä vankila ole mikään esimerkki yhteiskunnasta.

        Luitko nuo llinkit? Miesvankilassa on hierarkia, missä alimmalla portaalla on lapsen tai naisen murhaajat ja pedofiilit. Mutta abortin tekemiestä ei noissa linkeissä puhuta myöskään mitään.


    • pitäkää hätälappunne

      Jos ei kykene ymmärtään millä tavoin lapsen murhaajia halveksitaan niin minkäs me normaalit korkeamoraaliset lapsia suojelevat sille voidaan... vaikeehan se on näiden tappajien ja sitä kiihkopuolustelevien myöntää kuinka tismalleen saman teon lapselle tehny on sillä samalla alhaisella viivalla muiden silmissä, oli uhrin olinpaikka kohdussa tai sen ulkopuolella :)

      "Oliskohan ne todisteet nyt siinä esimerkiksi että Suomessa ollaan ihan tyytyväisiä nykyiseen lainsäädäntöön?"

      Niin että kun pikku lainsäätöryhmä tekee mielivaltasia päätöksiä niin se tarkottaa sitä että kansalaiset on niihin tyytyväisiä, kun ei voi niitä (edes kansalaisalotteilla) muuttaakaan? Okei.. :D

      "Mutta abortin tekemiestä ei noissa linkeissä puhuta myöskään mitään."

      Ja TAAS tää kieltolappudefenssi kun et muutakaan voi... :DDD kuten oli tosin arvattavissakin.
      "tähän on taas turha nillittää sitä iänikuista "mutku se lapsen tappaminen on vaa iiiihan eri ku laillinen raskausmateriaalin poisto" blablablaaaah ;DDDDD " Meni taas joku kohta tässäkin yli ymmärryskykys?

      • .................

        Sinä et nyt vasta kysymyksiin.
        Mistä huomaa että ABORTIN TEHNEITÄ syrjitään yhteiskunnassa? VAstauksesi siitä miten kyllä huomaa miten lapsia tappaneita kohdellaan ei nyt ole pätevä, koska et voi myöskään todistaa että aborttin tehneitä yleisesti ajatellaan lapsen tappajina, muuta kuin Pro-Life-piirreissä.


    • aivot käteen nyt

      ja MIETI millä tavalla niitä kohdusta ulos tulleita lapsia murhanneita mahdetaankaan syrjiä????? Alkaisko pikku hiljaa raksuttaa vai kuinka paksua ratakiskoo pitäs väännellä??

      "et voi myöskään todistaa että aborttin tehneitä yleisesti ajatellaan lapsen tappajina,"

      Senku tuudittaudut siihen sitten että enemmistö kieltää itsestäänselvä tosiasiat, jos pahaa oloos helpottaa :) etpä vaan voi todistaa että niitä ajateltas iiiiihan eri asiana ja pelkän "solumöykyn poistona" missään muualla kun pro-abortionistien piireissä.

      • "ja MIETI millä tavalla niitä kohdusta ulos tulleita lapsia murhanneita mahdetaankaan syrjiä????? Alkaisko pikku hiljaa raksuttaa vai kuinka paksua ratakiskoo pitäs väännellä?? "

        No, olet nyt siis käsittänyt jotain väärin.

        Tässä on kyllä nyt kyse niistä sikiöistä ja alkoista, jotka eivät ole tulleet kohdusta ulos. Abortus Arte Provocatus eli raskauden keskeytyksestä olisi kyse. Että miten raskaudenkesketyksen kokeneita syrjitään, ja millä tavalla?


      • ..................

        Tiedän miten syntyneiden tappajiin suhtaudutaan, nyt puhutaan edelleen siitä miten yhteiskunnassa syrjitään abortin tehneitä.
        Tuudittaudun siihen koska ei ole ainakaan missän yleisesti näkyvissä halua muutokseenkaan.
        Näköjään Suomessa on siten pieni vähemmistö joka hyväksyy abortin, ja suuri vähemmistö joka paheksuu mutta ei vain viitsi tehdä asialle mitään? Ei edes nyt, vaikka on mahdollista tehdä kansalaisaloitteita? Vaikka siinä on se 50 000 rajana, niin eiköhän allekirjouksia tulisi yli 500 000 jolloin asiaa olisi pakko oikeasti ottaa tosissaan jos enemmistö ei todellakaan haluaisi sallia abortteja, vaan koko aborttilaki on vain penen vähmmistön takia olemassa?
        Vai luuöetko että ihminen joka ajattelee aborttia lapsen murhana ei vain jaksaisi edes allekirjoittaa aloitetta?


    • jankuti jankuti

      " Että miten raskaudenkesketyksen kokeneita syrjitään, ja millä tavalla? "

      Montakohan kertaa vielä.... SAMALLA TAVOIN KUN NIITÄKIN JOTKA TAPPANU KOHDUN ULKOPUOLISIA LAPSIA!!!! Mikä kohta tässä nyt ei siihen kaaliin uppoo? :DD Koita käsittää nyt jo pikkuhiljaa tää homma ihan oikein.. ;)

      "ei vain viitsi tehdä asialle mitään?"

      Mitä asialle voi tehdä? Voitiinko jotain turkistehtailulle tai tasa-arvoselle avioliittoehdotuksellekaan? Niin.

      "Vai luuöetko että ihminen joka ajattelee aborttia lapsen murhana ei vain jaksaisi edes allekirjoittaa aloitetta? "

      Luuletko että monikaan ei kirjottas jos tietäs siitä ja joku tarjois kadulla paperia ja kynää?

      • Jos voisit sitten tuoda tänne jonkun esimerkin tuosta abortin tehneiden syrjinnnästä. Linkki tai jokin muu lähdetieto kelpaa.


      • ....................

        Olen kertonut monelle ihmiselle abortistani.
        Jopa yhdelle joka kärsi pitkään lapsettomuudesta, ja kävi hoidoissa samoihin aikoihin (tästä en toki silloin tiennyt, hänelle lapsettomuushoidot olivat arempi juttu kuin aborttini minulle), ja yhdelle jsta selvisi saman keskustelu aikana että häneltä on poistettu kohtu sairauden takia ja hän ei ikin siis voi saada lisää lapsia (hänellä on yksi) vaikka olisi halunnutkin.
        Kumpikaan näistä ei syrji minua, vaa ottavat ihan vapaaehtoisesti yhteyttä minuun ja haluavat olla seurassani.
        Kukaan muukaan joka tietää abortistani ei syrji minua, ei miespuoliset eikä naispuoliset.
        Minulla on vakituinen työpaikka, en usko että aborttini olisi vaikuttanut siihen mitenkään vaikka siitä olisi kysytty työhaastattelussa. Koulutuskin minulla on, en usko että abortti olisi vaikuttanut kouluunpääsyyni vaikka oltaisiinkin kysytty abortista.
        Neuvolassakaan ei ole syrjitty mitenkään, vaikka olen joka raskauden kohdalla sanonut että minulle on tehty raskaudenkeskeytys.
        En ole myöskään mitenkään huomannut että abortin tehneitä tuttujani syrjittäisiin mitenkään yhteiskunnassa.

        Kerrotko miten se syrjintä näkyy?

        Mikset tee itse kansalaisaloitetta aborttilain tiukentamisesta?


    • mistä sä tiedät

      "Kumpikaan näistä ei syrji minua, vaa ottavat ihan vapaaehtoisesti yhteyttä minuun ja haluavat olla seurassani.
      Kukaan muukaan joka tietää abortistani ei syrji minua, ei miespuoliset eikä naispuoliset."

      mitä ne susta oikeesti ajattelee tai selkäs takana puhuu?

      "Mikset tee itse kansalaisaloitetta aborttilain tiukentamisesta? "

      Että mikskö? Sen jälkeen kun on nähty mihin se tällä rienaajien kuppatunkiolla johtaa...??!! :DD Pitää kyllä nostaa hattua niiden tehtyjen alotteiden tekijöille, ihan siitä rohkeudesta että on antanu nimensä, osotteensa ja muut tiedot julki!

      • ............

        Huoh.... Ehkä tunnen heitä paremmi kuin sinä?
        Tiedän millaista on olla syrjitty, 3-vuotiaasta alkaen olin syrjitty ja ei-toivottua seuraa koska olin erilainen. Silloin taustalla ei kylläkään ollut minkäänlainen kanta aborttiin.
        Syrjimistä ja kiusaamista jatkuivielä läpi lukion, jolloin en ollut vielä tehnyt aborttia.
        VAnhempana sain usia tuttavuuksia, pääsin eroon vanhasta eikä minua ole syrjitty sen jälkee. EI vaikka olen aborttia tehnyt.
        Mistä sinäkään tiedät mitä sinusta kylillä puhutaan? "Kylläpä tuolla on sankarillinen nainen joka antoi lapsensa elää"?

        Pelkosi siitä että sinua pilkataan on siis suurempi kuin huolesi siitä että viattomia lapsia tapetaan?
        Oma napasi on siis tärkeämpi kuin viattomien lasten hengen pelastaminen?


      • ,lo,lo

        Mistä sä tiedät"

        Että mikskö? Sen jälkeen kun on nähty mihin se tällä rienaajien kuppatunkiolla johtaa...??!! :DD Pitää kyllä nostaa hattua niiden tehtyjen alotteiden tekijöille, ihan siitä rohkeudesta että on antanu nimensä, osotteensa ja muut tiedot julki!
        ,,,,,
        jopa joo, kunhan ei itsekehu haisisi :)


      • eikä??? ;DD

        "jopa joo, kunhan ei itsekehu haisisi :) "

        Mitähän sä nyt sekoilet... siis meinaatko tosissaan että MINÄ oisin nyt joidenkin alotteiden tekijä..? Vai mikä itsekehu..?!!


    • eli....

      "Ehkä tunnen heitä paremmi kuin sinä?"

      et vaan voi sillä "tuntemisellakaan" mitenkään tietää mitä joku muu susta todellisuudessa ajattelee :) ellet ole joku ylimeedio-ajatustenlukija ;D

      "Pelkosi siitä että sinua pilkataan"

      Kuka haluaa vapaaehtosesti sun ja sakkis herjattavaks ympäri nettiä?? Mistä vois tietää kuka hullu seonnu raivopääkiihko on seuraavaks mun oven takana tulossa "poistaan" kiusallista ja omaa propagandaansa haittavaa "solumöykkyä" tästä maailmasta? Kuka enää haluaa ottaa tälläsiä, jopa hengen vaarantavia riskejä? Etenkään kun noista alotteista näkyy olevan se (olematon) "hyöty" mikä on..
      Miksi sinä tai kukaan muukaan ei oo tehny mitään täysvapautta vaativaa alotetta kun se niin monelle täälläkin tuntuu tärkee olevan? Kaikki puolustelijat on siis pelkureita ja niille on oma nahka tärkeempää kuin täysvaltanen "naisen oikeus"?

      • ...................

        Minulle kelpaa nykyinen aborttilaki.
        Minusta on hyvä asia ttä nainen joutuu perustelemaan miksi haluaa abortin, koska ehkä joku jopa huomaa siinä vaiheessa että se abortti ei olekaan hnelle oikea ratkaisu. EN tiedä kuinka usein näin tapahtuu, mutta tapahtuisi huomattavasti harvemmin jos meillä olisi täysin vapaa aborttilaki.

        Pelkäät siis todella että jos joku tappaisi sinut jo tekisit kansalaisaloitteen aborttilain tiukentamisesta? (Onkohan muuten noita muita aloitteita pilakttu aiheen takia, vain sen takia miten ne on muotoiltu ja mitä kaikkia niissä ehdotetaan?)

        Ja vielä:
        Miten abortin tehneitä syrjitään yhteiskunnassa? Joku oikea esimerkki tästä kiitos, eikä heittoja siitä että kaikki tietää että lapsen tappajia syrjitään kaikkialla.


    • jos kelpaa

      "Minulle kelpaa nykyinen aborttilaki."

      niin minkähän takia täällä sit pitää jatkuvasti nillittää siitä? Luulis ettei tänne ois mitään asiaa jos kerta on täysin tyytyväinen :)

      "Minusta on hyvä asia ttä nainen joutuu perustelemaan miksi haluaa abortin"

      Moni muu kuitenkin huutaa täällä sen täysvapauden perään. Mut sitten kun kysytään miksei tee mitään sen eteen niin tulee äkkiä se tekosyy että toimiihan tääkin laki käytännössä tarpeeks hyvin ja ollaankin yhtäkkiä ihan tyytyväisiä :D

      "(Onkohan muuten noita muita aloitteita pilakttu aiheen takia,"

      Kyllä ainakin Omantunnon vapaus -alotteen tekijätkin on saaneet suosijoiden herjavaa pilkkaa jo osakseen.

      "Joku oikea esimerkki tästä kiitos, eikä heittoja siitä että kaikki tietää että lapsen tappajia syrjitään kaikkialla. "

      Osoita sinä nyt vaan ettei ketään lasten tappajia hyljeksitä yhtään mitenkään vaan kohdellaan kuten ketä tahansa kunnollisia lapsiaan hoivaavia äitejä eikä kukaan ajattele mitään pahaa (vaikka netti on pullollaan näitä vihaavia mielipiteitä, vankilasta vapautuvat joutuu vaihtaan henkilöllisyyttä hyökkäysten pelossa, tuntee tulevansa kylmästi kohdelluiks hoitohenkilökunnan taholta, siis niiden joiden tiedossa teko on, jne.) :) löytyykö?

      • ....................

        Hyvä ihminen.
        Kun esität väitteen, todistustaakka on sinulla.
        Nyt olet esittänyt väitteen että abortin tehneitä syrjitään yhteiskunnassa, voisitko todistaa väitettä jollain tavalla?
        Olet vain päättänyt että yhteiskunnan mielestä aborttööri on lapsentappaja, ja tämän takia syrjittäisi.

        Tunnen monia abortin tehneitä joita kohdellaan ihan kunnollisina äiteinä, joilla on laajat sosiaaliset verkostot ja jotka todellakin ovat rakastavia äitejä. Siinä minun todisteeni siitä että olet väärässä.
        Nyt on sinun vuorosi esittää todisteita siitä että olet oikeasa.
        Miten siis näkyy yhteiskunnassa että abrtin tehneitä syrjitään?

        Meinaatko että jos on tyytyväinen abrttilakiin, niin ei saisi esittää minkäänlaista mielipidettä abortista?
        Ja tosiaan, monet voivat olla sitä mieltä että laki voisi olla vapaampikin, mutta kun se nyt käytännössä toimii kuitenkin niin että nainen joka haluaa abortin saa sen, ei tarvitse lähteä ajamaan asiaa eteenpäin.
        Luulisi että vastustaja olisi huomattavasti pettyneempi nykyiseen lainsäädäntöön, ja tekevänsä jotain asian eteen.
        Kai sinulleki sitten saa odeta että olet mukavuushaluinen omanapatuijottelija joka ei välitä syntymättömistä lapsista?


    • yhtä todistettavaa

      kun se muidenkin lasten tappajien hyljintä ;)) vai siis suhtaudutaanko sun mielestä syntyneidenkin tappajiin ihan kun kehen tahansa lapsia suojeleviin ja heitä kunnolla hoitaviin ihmisiin?
      Ja siis eikö vastustajat sun mukaan kuulu yhteiskuntaan? Sakkishan (sinä?) mutuilit jo että joku vastustaja ois vankilassa, että todisteet sillekin sitten esille vaan ;)))) ja muutenkin ettei vankilassa olevat kuulu yhteiskuntaan. Jos ykskin vastustaja hyljeksii aborttöörejä niin siinähän se todiste on :DD vai eikö taaskaan kelpaa?

      "Kai sinulleki sitten saa odeta että olet mukavuushaluinen omanapatuijottelija joka ei välitä syntymättömistä lapsista? "

      Juu, todella uskottavaa eikä "yhtään" tekopyhää paatostelua siltä joka hinkuaa TAPPAA niitä ;)) kumpi meistä yrittää suojella niitä edes jotenkin? Niin.
      Ja mistä sä tiedät moneenko alotteeseen tai adressiin mä oon laittanu nimeni (siitä huolimatta että niistä tuskin on hyötyä)?
      Miks sä et rekisteröi nimimerkkiä ja kerro omaa nimees ja laita kuvaas täällä tappamis"oikeutta" puolustellessas? Et kai vaan oo niin omaannapaantuijottelija ettet välitäkään "alistetuista naisista" etkä kehtaa seistä "naisten oikeuksien" puolella muuten kun anonyymisti puskista huudellen?

      • ....................

        Luovutan.
        Ajattele vaikka että voitit. Ei tähän nyt kykene kun olet päättänyt ettet aio vastata muuta kuin kiemurtelemalla ja kaartamalla.

        Hyvää illanjatkoa.


      • joupa jou
        .................... kirjoitti:

        Luovutan.
        Ajattele vaikka että voitit. Ei tähän nyt kykene kun olet päättänyt ettet aio vastata muuta kuin kiemurtelemalla ja kaartamalla.

        Hyvää illanjatkoa.

        Kirjoittaja ei pystynyt esittään yhtäkään todistetta sen puolesta että abortin tehneisiin suhtaudutaan hyljeksien. Niinhän se aina menee, että fanaatikot häviää.


      • lieroluuserille

        " argumenttinsa ovat argumenttien irvikuvia, todella lapsellinen tapa väitellä, suoraan hiekkalaatikolta. Kypsyys ja looginen ajattelukyky loistavat poissaolollaan. Tuohon liukkaaseen kiemurteluun muutkin ovat väsyneitä. "

        Hyvä että tajusit vilkasta vihdoinkin sinne peiliis ;DDDD


    • todistetta annettu

      "ettet aio vastata muuta kuin kiemurtelemalla ja kaartamalla."

      Ei voi päätellä muuta kun että sitä ties montako kertaa jo jankattua vastausta ei haluta liian kiperän tyhjentävänä ymmärtää ;)

      "Kirjoittaja ei pystynyt esittään yhtäkään todistetta sen puolesta että abortin tehneisiin suhtaudutaan hyljeksien."

      Et oo pystyny esittään yhtään todistetta että lapsenmurhaajiin suhtauduttas ihan samoin kun kehen tahansa kunnolliseen ihmiseen joka niitä ei oo tappanu. Ja todistele toki nyt jo että täälläkään KUKAAN, edes minä en suhtaudu aborttööreihin hyljeksivästi ;))) onnistuuko?? Niin. Fanaatikot täällä on hävinneet jo aikoja sitten.

    • kerronpa minäkin

      Minua ei ainaskaan ole syrjitty aborttini takia; samassa työpaikassa yli 30 vuotta ja suurin osa tietää abortistani, olen jopa antanut muutamalle nuorelle neuvoja kun ovat kysyneet, toiset ovat päätyneet aborttiin, toiset pitäneet lapsen. Asunto on löytynyt aina kun olen tarvinnut (tälläsessa tuppukylässä kyllä tiedetään kaikkien asiat) eli ei ole ollut asunnon saannin esteenä. Työssä jossa olen, ihmiset haluavat aina minut palvelemaan itseään, eli ei syrjitä abortin takia.

      • Olen koettanut löytää asiasta jotain tietoa, kun tämä armas abortinvastajamme ei pysty osoittamaan väitettään todeksi, että abortin kokeneita jotenkin syrjittäisiin.

        Vaikeaahan se nyt olisikin, kun ei siitä ole kenenkään pakko kertoa kellekään. Uskon kyllä sen, että joku jyrkästi aborttiin suhtautuva voi hylätä ystävänsä, jos tämä päätyy aborttiin ns. vääristä syistä. Tarkoitan siis tälle ystävälle vääristä syistä. Mutta tuollaiset erimieliset asiat monesti ratkaiseekin, kuka on tosiystävä ja kuka ei.

        Minä tunnen kyllä useita abortin kokeneita, eikä kukaan pikaisella kyselemisellä kertonut että heitä kukaan olisi edes katsonut kieroon, saati syrjinyt jotenkin. He ovat kertoneet asiastaan heille, joilta odottaa saavansa tukea ja ymmärrystä. Syyt voi olla niin moninaiset. Kuka kertookaan sellaiselle, jonka tietää suhtautuvan asiaan kielteisesti.

        En löydä netistäkään kertomuksia, että abortin tekijään suhtauduttaisiin kuten lapsensa murhanneeseen. Eli tämän todistaminen kyllä jää väitteen esittäjän huoleksi.


    • kerronpa minäkin

      "sosiologi"

      Armas vastustajamme haluaisi asioiden olevan niin että abortin tekijöihin suhtauduttaisiin kuten lasten murhaajiin, ei siinä mitään muuta ole.

    • asia myönnetty ja to

      "ei pysty osoittamaan väitettään todeksi, että abortin kokeneita jotenkin syrjittäisiin."

      Kerro nyt MITÄ ihmeen todisteita sä vielä tarttisit?? Tarvitko niitä siitäkin että syntyneiden lasten murhaajia hyljeksitään (normaali ihmisille itsestäänselvää), tai muuten et usko?? :DD

      "Uskon kyllä sen, että joku jyrkästi aborttiin suhtautuva voi hylätä ystävänsä, jos tämä päätyy aborttiin ns. vääristä syistä. "

      Ja tääkö ei sitten oo minkäänlaista hyljeksintää? Tai mitä ympäri nettiä tapahtuu (kyllä, tän Suolitunkion ulkopuolellakin ;)), kun niistä teoista tullaan kertoon?
      Entä ne tapaukset missä joku aborttööri kokee terveydenhuoltohenkilökunnan katsovan kieroon?

      " Kuka kertookaan sellaiselle, jonka tietää suhtautuvan asiaan kielteisesti. "

      Mut jos kerta tiedetään että kukaan ei kuitenkaan syrji eikä hyljeksi niin miksei siitä sit vois kertoo kelle vaan? :DDD vai tiedetäänkö sittenkin että saattaa tulla aika monienkin "kieroon katsomaks" sen jälkeen ;)))) - pussissa olet.

      "En löydä netistäkään kertomuksia, että abortin tekijään suhtauduttaisiin kuten lapsensa murhanneeseen."

      Mitä eroa niillä on kun teko on tismalleen sama? Ja turha mussuttaa tähän mitään "mutku lakipykälät sitä ja tätä" -mantraa.. ne kun ei sitä tekoo muuta yhtään sen paremmaks.

      "Armas vastustajamme haluaisi asioiden olevan niin että abortin tekijöihin suhtauduttaisiin kuten lasten murhaajiin,"

      Ei siinä pelkkään haluamiseen tartte tyytyä :) onneks.
      Jokainen on täysin vapaa hyljeksiin, syrjiin, halveksuun, vihaan jne. itsekkäitä aborttöörejä just niin paljo kun lystää, eikä sille täälläkään kukaan sokko vastaanräkyttäjä voi yhtikäs mitään :))))

      • .................

        Eikö olekin hassua että jopa lasesi lempitarhatäti jonka kanssa sinäkin tykkäät rupatella mukavia voi olla abortööri ja sinä et tiedä asiasta mitään ja hän on aivan loistava työssään?
        Syntyneen lapsen murhaajaa tuskin oltais palkattu päiväkotiin töihin.
        Lapsesi lempiopettaja, josta sinäkin pidät voi olla abortööri, vaikket sinä huomaa mitään "lapsenvihaa" hänen työssään. Syntyneiden lapsten murhaajat tuskin päätyvät kouluihin opettajaksi.

        Et voi ikinä tietää kuka on tehnyt abortin, eikö elämä ole aika hankala jos pitäisi varmuuden vuoksi hyljeksiä, syrjiä ja vihata kaikkia koska saattavat olla abortööreja?


      • "Kerro nyt MITÄ ihmeen todisteita sä vielä tarttisit?? Tarvitko niitä siitäkin että syntyneiden lasten murhaajia hyljeksitään (normaali ihmisille itsestäänselvää), tai muuten et usko?? :DD "

        1) En tarvitse todistetta siitä, että syntyneiden lasten murhaajia hyljeksitään, siitä kyllä löytyy runsaasti aineistoa. Kyse ei ole siitä.

        2) Sinun pitää toimittaa linkit abortin tehneiden kokemasta hyljeksinnästä. Ihan vinkkinä sanoisin, että esim. oma törkyblogisi on yksi sellainen. Mutta muita ei sitten taida ollakaan. Vain ja ainoastaan sinusta aina kyse, joten sitä ei lasketa. Olet aika yksin kyllä tämän halveksuntasi kanssa, tai no onhan Kemppainen, tosin täysin riippuen siitä, sattuuko nousemaan taas "mukavuusabortti" - jalalla vai "kyykytys" -jalalla :)


    • niin, tuskin

      "Syntyneen lapsen murhaajaa tuskin oltais palkattu päiväkotiin töihin."

      mutta moni tuskin siitä syntymättömänsä tappamisesta kertookaan. Jos kertois niin mites sitten käviskään? Ei vaikuttas mitään vai? No joo, ehkei sitten jos palkkaaja sattuu olemaan samaa sakkia...
      Aiemmin oltas voitu hyvinkin palkata syntyneenkin tappaja, eihän siitäkään ois pakko kertoo, eikä välttämättä mitään rekisteriä tarkisteltu.
      Psykopaatit voi tekeytyä hyvinkin miellyttävän olosiks persooniks ja esiintyä todella vakuuttavasti.

      " En tarvitse todistetta siitä, että syntyneiden lasten murhaajia hyljeksitään, siitä kyllä löytyy runsaasti aineistoa. Kyse ei ole siitä. "

      Noniin, ja sitä samaa aineistoo löytyy aborttööreistäkin mutta näiden kohdalla jostain "kumman" syystä ne sokkolappuset meneekin simmuilles ;)

      "Sinun pitää toimittaa linkit abortin tehneiden kokemasta hyljeksinnästä."

      Mistä tälläsiä löytyy syntyneiden tappajista?
      LUE PALSTAA ;)

      "Vain ja ainoastaan sinusta aina kyse, joten sitä ei lasketa."

      Mutu mutu :D niin että taaskaan ei tällä koko palstalla oo kun tasan yks ja ainoo vastustaja :DD joka sekään ei jostain syystä kuulu yhteiskuntaan??
      On se häviöskin näköjään kirveltävän katkeraa taas myöntää... :)

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      193
      2128
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      287
      1652
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1345
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      82
      1234
    5. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1127
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1126
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1042
    8. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      4
      969
    9. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      874
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      65
      862
    Aihe