Eli minulla ja siskollani on melkein samanikäiset 3 vuotiaat tytöt.
Tytöt voisivat oikeastaan olla vaikka kaksosia, niin samannäköisiä ja oloisia:).
Nyt siskoni tyttö aloitti muutama kuukausi sitten päiväkodissa.
Melko heti tuli "sanomista", että tytölle siirtymätilanteet ovat hankalia. Eli kun pitäisi lähteä esim ulos niin tyttö alkaa kiukutella/uhmata.
Nyt mietin omaa lastani, joka käyttäytyy ihan samalla tavalla ja aloittaa päiväkodin tammikuussa.
Eli kun on kivat leikit menossa ja pitäisi lähteä ulos niin alkaa kiukku kun haluaisi jatkaa leikkiä sisällä. Itse luulin, että tälläinen käytös on 3 vuotiaalta TÄYSIN normaalia!
Mitä se sitten oikein tarkoittaa "siirtymätilanteiden vaikeus"?
Meinaako, että kehitys on jotenkin viiveistä vai mitä ihmettä?
Eikös pienet lapset aina jossain vaiheessa kapinoi jotain vastaan?
Nukkumista, ulos lähtöä jne....
Oikeasti luulin, että se on normaalia ikään kuuluvaa, olivat olleet kuitenkin päiväkodissa siskoni lapsesta jotenkin huolissaan.
Itse kyllä ymmärrän, että lasta voi ärsyttää lähteä pukemaan kun on leikit kesken. Mutta tämä siis epänormaalia ?
Ymmärtäisin jos jollain 6 vuotiaalla olisi vaikeaa kaikki nuo siirtymätilanteet, että sitten huolestuttaisiin, mutta 3 v??
Siirtymätilanteet
2
364
Vastaukset
- Normaalia on
On se normaalia, eikä haittaa kotioloissa kun on mahdollista antaa aikaa ja olla kärsivällinen. Mutta päiväkodissa on monta lasta yhtäaikaa siirtymätilanteessa ja kaiken pitäisi sujua kuin liukuhinhalla, joten hoitajille se on vaikeaa. Siirtymätilanteiden vaikeus ei siis tarkoita sitä, että vika on lapsessa, vaan kyse on hoitajien ongelmasta, kun ei ole mahdollista ohjailla lasta kaikessa rauhassa. Tämä on päiväkotiolosuhteiden aiheuttama ongelma, jolle ei oikein voi mitään.
- mie..
Siirtymätilanteissa lapsi vastustaa muutosta. Se on ihan normaalia tietyissä määrin, mutta voi mennä myös epänormaalinkin puolelle. Eli jos lapsi ei millään totu siihen, että kun aikuinen sanoo että kohta korjataan leikit ja lähdetään ulos ja aina vastustaa tilanteen muuttumista ja "jumiutuu" tekemiseen, niin silloin voi olla jotain kehityshäiriöitä. Näitä kyllä aletaan pohtia vasta sitten yleensä kun lapsi on jo todella pitkään käyttäytynyt tuolla tavalla ja se huomattavasti vaikeuttaa arjessa toimimista.
Teidän lapsien käyttäymistä voi laittaa pitkälti sen piikkiin, että ovat vielä pieniä ja vasta aloittaneet/aloittamassa hoitoa. Ei mielestäni voi edes ensimmäisen puolen vuoden sisään vielä vaatia pieneltä lapselta, että osaa toimia niin kuin aikuiset pkssa edellyttää. Se on vielä harjoittelua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yh:n pihalla aina eri auto
Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan1323144- 2232981
En vittujakaan enää välitä sinusta nainen
Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.791936Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va771579Exän käytös hämmentää (taas)
Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k2391427- 481148
- 991041
- 115984
- 58968
- 11890