Kuntouttava työtoiminta

kandee saada rahaa

Aloitan ensiviikolla työtoiminnan 3pv/vk. Voiko työkkäri tai sossu määrätä minut tekemään 4 tai 5 päivää viikossa jossain vaiheessa?

45

2823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et näin

      Kyllä voi ja määrääkin. Ensin olet 3 kuukautta lyhyemmällä ajalla ja sitten sinut määrätään 5 päivänä viikossa 6 tunniksi. Näin siis siinä tapauksessa että sinut todetaan muka kuntoutuneemmaksi ja tämän varjolla päiviä sitten lisätään. Tämä on ihan yleinen käytäntö.

      • jijmkjhy

        Mutta sitä voi vastustaa! laki sanoo että aktivointi suunnitelma tehdään yhdessä! eli molemmat päättävät. ei yksin sossu. voit vaatia että jatketaan edelisen mukaan. lukekaa lakia ja äänittäkää kännykällä aina kaikki sossutappamiset ja sanok aa sossulle että teette näin. näette mitä tapahtuu


    • riippuu tilanteesta

      Onhan sillä toiminnalla tavoitteet, mutta ei siinä ketään mihinkään yksipuolisesti määrätä. Jos olet nuori, niin tavoite on saada sinut työmarkkinoille tai kouluun. Jos on kyse vanhasta vajaakuntoisesta ihmisestä, joka ei tule työllistymään enää mihinkään, niin tuota viittä päivää ei välttämättä sossu edes hyväksy.

      Jos joku selkävaivainen 55 vuotias haluaisi köpötellä siellä 4 tuntia päivässä 5 päivänä viikossa (tienatakseen rahaa), niin onko se sitä mihin toiminta on tarkoitettu? Ei ole.


      http://www.tyollisyysportti.fi/tyonhakijoille/aikuisille/kuntouttava-tyotoiminta/

    • kuntoutus hautaan?

      "Kuntouttava työtoiminta on kestoltaan vähintään kolme ja enintään 24 kuukautta."

      Voi zeesus,ainakin Turun naapuri 'pitäjässä' pyörii näissä 'Untouttavissa...' kavereita jotka olleet 2x tuon ohjeistuksen maksimiajan.Itse tiedän 5 ja 8 vuotta kuntoutettuja 'Untoja'.

      • eoeoooeee

        ovat ilmaisia persiin nuolijoita nuolkaa työvalmentajan vittua työvalmentaja kyttää työttömän työsaavutuksia kuntouttava työtoiminta on sitä paskaa


      • Anonyymi
        eoeoooeee kirjoitti:

        ovat ilmaisia persiin nuolijoita nuolkaa työvalmentajan vittua työvalmentaja kyttää työttömän työsaavutuksia kuntouttava työtoiminta on sitä paskaa

        Onko kokemusta siitä


      • Anonyymi

        Omavalmentaja toimii toisen tunnuksilla, että tulee toistuvaismenettely hylkäykseen (4) työllisyyssuunnitelmasta. Omavalmentaja ei ole toiminut tukien työllistymisen suhteen, vaan urakalla tehnyt työnhakijasta osaamisvajavaisen, tukityöllistettävä, ei työllisty normaalisti, yritystoimintaan/voittoa tavoittelevaan. Vaan ry/yhdistykset, TE-toimiston päättelyn mukaan Osaamisvajavuus % lähtökohtana jo TE-toimiston, väärät karenssi lausunnot ja arkaluontoinen materiaali arkistossa. Mielivaltaista. Jyväskylä kuntakokeilu /Jyväskylä TE-toimisto


    • Niin se max 24kk

      on vain yhden "kuntouttamisjakson" pituus. Niitä vain uusitaan toinen toisen perään. Niin kauan että pääsee eläkkeelle jos elää niin pitkään.

      Siellä mitään "rahaa tienata" vaan tehdään palkatonta työtä ilman loma- ja eläke-etuuksia. No ehkä ne jollekin vanhalle deekulle sopiikin, jos eivät muuten osaa olla koko viikkoa ryyppäämättä.

    • g yuk

      kävin tuossa jonkinlaisessa kierrätyspaikassa, siellä on näitä kuntoutettavia hommissa....jokainen oli vähän toistaitoinen, lukuunottamatta kassahenkilöitä.Ei näille muille mitään mahdollisuuksia olisikaan oikeilla työmarkkinoilla.

      • hyytyy

        Siellä täytyykin näytellä torveoa osaamatonta ja aiheuttaa ylimäärä kuluja typeryyden järjestäjälle mahdollisimman paljon.


    • Sano EI

      Olen itse tätä mieltä tästä asiasta:

      Kuntouttava työtoiminta = pahinta mahdollista kusetusta työntekijän kannalta.

      Jos ei saa palkkaa, työ on turhaa, eikä hyödytä työntekijää. Yleensä nämä tällaiset palkattomat paikat ovat sellaisia, joissa työtön on huonossa asemassa sekä terveydellisesti että palkallisesti, koska hänellä ei ole työntekijän etuja.

      • Anonyymi

        Vaan kun siinä ei ole sitä ttöntekijää. Eikä työnantajaa.
        Ehkäpä vielä työelämän perusasiat sinulla hakusessa. Ootko koskaan kuullut,millainen on työsopimus? Suullinen tai kirjallinen,millä sovitaan työnteosta,palkan maksusta,ja muista tärkeistä työsuhteen asioista.


    • ...,,,,

      Karenssia paukkuu kun kieltäytyy.

    • kyselevä

      Ulkomaalainen ystäväni (EU) sai kutsun TE-toimistoon katsomaan/juttelemaan työllisyyssuunnitelmista. Hän on asunut Suomessa 2012 lähtien, mutta saanut Kela-kortin vasta tänä vuonna ja työkkärikorvausta toukokuulta (kesällä oli joitakin kesätöitä 20pv ajan).
      Luvassa on varmaan kuontouttava työtoiminta, jos hän ei allekirjoita, että hyväksyy sen, tuleeko karenssi vai ei?
      Mitä mamun kannattaisi ottaa huomioon tilaisuuden osalta?

    • Kieltäydy HETI

      Mitä järkee edes mennä kuntouttavaan koska se EI LOPU KOSKAAN!?

      Kun sen kerran aloittaa niin se jatkuu ikuisesti, tai kunnes pääsee oikeisiin palkallisiin töihin eli ei ikinä eli joudut tekeen kuntoutavaa lopun elämääsi.

      Eikö ole helpompaa heti kieltäytyä koska se karenssi tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa?

      Enemmän se vituttaa että olet jaksanut ja jaksanut ja jaksanut vuosia, ja sitten kerran kieltäydyt konttaamasta niiden edessä lattialla jollon tulee karenssi kuitenkin.

      • negatiivistamenoa

        Sepä se. Kyllähän sieltä pääsee pois jos pääsee palkkatöihin, mutta siellä vietetty aika on aina pois palkkatöiden hakemisesta ja muusta oikeasti itseä hyödyttävästä ja kehittävästä harrastuksesta tms.

        Kuntouttavassa käyminen puolestaan ei ainakaan auta yhtään sieltä poispääsyn suhteen, eli palkkatöihin pääsemisessä (ainoa reitti), joten palkkatöihin pääsemisen kanssa sen arvo on jopa negatiivinen.


    • köyhäkommuuni

      Suomeen syntymässä uusi luokka 'Kuntoutujat'. Pelottava kysymys onkin "Periytyykö kuntoutuminen vanhemmilta lapsille?" kuten muilla luokilla on tapana tehdä.

    • RentouttavaTyötoiminta

      Daa näitäkin voidaan soveltaa yleensä se tehdään aluksi 3kk ja AINAKIN minulta kysyttiin haluanko jatkaa en halunnut, olin viimevuonna 3.5kk 4 pv/viikko nyt tein uuden sopimuksen kun odotusaika päättyi huhtikuussa ni 4.5-heinäkuu ;). Ja joo kyl se kannattaa jos ei ehoin tahoin halua karensseja sitä paitsi "ne jotka eivät halua töihin esim ulosottoaisoiden takia" niin kuntouttava on hyvä vaihtoehto. Koska käyt vaikka kerran vuoteen sen 3kk saat olla rauhassa 9kk vuodesta usko pois. Itellä oli tosiaan 11kpl kielteisiä lausuntoja ja sen takia aloitin viimevuonna purkamaan niitä tuolla kuntouttavalla jaksolla, nyt kaikki kuitattu ei ole enää moisia tulossa kun ei anna työnhaun katketa yms. No ei tuo olekkaa kahteen vuoteen katkennut. Itsellä oli kyllä vittumainen paikka sinänsä että aloitin viime vuonna elo-marras välin 3kk sain kaikesta huolimatta kaksi erillistä odotusaikaa karenssin (kiitos uusien lakien). Eli oli työkkärin ja kelan määräämä odotusaika ja karenssi kaikki peräkkäin, mikään noista kolmesta kun ei KUMOA toisiaan. Oli hienoa aikaa. Nyt vihdoinkin ohi tuo paska. Itellä meni viime marraskuusta toukokuun ekaan päivään että palautui oikeus mennä kuntouttavaan ja saada tmt liksaa :).

    • 167-176

      "Voiko työkkäri tai sossu määrätä minut tekemään 4 tai 5 päivää viikossa jossain vaiheessa?"
      Voi ja määrääkin kun ei noudata lakia. Mikään laki ei anna noille virkanilkeille määräysvaltaa tuossa eikä monessa muussakaan asiassa. Kun alkavat määräilemään niin tuo määräysvalta tulee kyseenalaista kysymällä mistä he ovat saaneet pääshnsä sellaista että heillä olsi määräysvalta kyseisessä asiassa. Mitkään epämääräiset ohjeet ei kelpaa perusteeksi vaan laki, pykälä ja momentti on löydyttävä.

      Sitten voi noille virkanilkeille lukea lakia siitä miten tulee toimia:

      Laki kuntouttavasta työtoiminnasta 1:4§ 3 momentti
      "Sen lisäksi, mitä tässä laissa säädetään aktivointisuunnitelman laatimisesta ja kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä, sovelletaan, mitä sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetussa laissa (812/2000), sosiaalihuoltolaissa (710/1982) sekä julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetussa laissa säädetään. (19.12.2014/1222)"
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189#L1P4

      Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista 2 luku
      2:4§ 2 momentti
      "Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa."
      Tuo asiakkaan etu on etusijalla, ei esim. kunnan sakkomaksujen välttäminen joka on laiton persute kunotuttavaan työtoimintaan määräämiselle. Asiakkaan etu ei voi olla palkaton raataminen.

      Muutenkin tuo 2 luku on sellainen ettei virkanilkkejä ole vielä saatu kiinni sen noudattamisesta.

      Tuo on myös virkanilkeille kova pala:
      http://www.stm.fi/tiedotteet/kuntainfot/kuntainfo/-/view/1900001
      Kannattaa tulostaa ja heittää eteen kun luu koiralle kun alkavat isottelemaan.

      Muutamia poimintoja tuosta paimenkirjeestä:
      "Aktivointisuunnitelmassa sovitaan henkilön tarpeen mukaisista palveluista, jotka voivat olla työtarjouksia, julkisia työvoimapalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa, muita sosiaalipalveluja sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja."
      Siis: SOVITAAN ei määräillä ja HENKILÖN TARPEEN MUKAISISTA ei virknilkkien tarpeen.

      " ei synny virkasuhdetta eikä työsuhdetta henkilön ja toimintaa järjestävän tai toteuttavan tahon välille"
      Eikä synny työvelvoitettakaan eikä varsinkaan tulosvelvoitetta. Tosin siitä yritetään pakottaa "sopimaan" laittomasti. Sopimusta pitää vaatia muutettavaksi siltä osin.

      "Kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu niille työttömille, jotka kykenisivät osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön."

      "Kuntouttavalla työtoiminnalla ei saa korvata virkasuhteessa tai työsuhteessa tehtävää työtä."

      "sosiaalihuollon asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa. Laadultaan hyvä sosiaalihuolto tarkoittaa mm. sitä, että palvelun tarjoama tuki ja ohjaus tapahtuu sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön toimesta. "

      "Kuntouttavaa työtoimintaa, kuten muutakin sosiaalihuoltoa toteutettaessa, on ensisijaisesti otettava huomioon asiakkaan toivomukset ja mielipide ja annettava hänelle mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa palvelujensa suunnitteluun ja toteuttamiseen.

      Kunta vastaa siitä, että kuntouttava työtoiminta järjestetään lainsäädännön mukaisesti ja aktivointisuunnitelmassa määritellyllä tavalla.

      Aluehallintovirasto (AVI) on sosiaalihuollon alueellinen ohjaus-, lupa- ja valvontaviranomainen. AVIn tehtäviin kuuluvat sosiaalihuollon ohjaus ja valvonta sekä kantelujen käsittely. AVIsta on mahdollista saada ohjausta, jos palveluissa tai laadussa on puutteita, epäkohtia tai asiakasta kohdellaan epäasiallisesti. "

      "Aktivointisuunnitelmaa laadittaessa on ensiksi selvitettävä mahdollisuus tarjota työtä tai julkisia työvoimapalveluja."

      "Jos aktivointisuunnitelmaan tai monialaiseen työllistymissuunnitelmaan sisällytetään kuntouttava työtoiminta, on siitä kirjattava suunnitelmaan kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain pykälän 9 mukaiset asiat. Näitä ovat kuntouttavan työtoiminnan kuvauksen, järjestämispaikan ja keston lisäksi mm. henkilölle kuntouttavan työtoiminnan ohella tarjottavat muut sosiaalipalvelut sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalvelut."

      Nuo ovat monelle virkanilkille tuntemattomia asioita joten on syytä valistaa heitä virkavelvollisuuksista.

    • SiviiliNR173

      Voisi sanoa että kuntouttavaan työtoimintaan kerätään kaikki pohjasakka mitä maa päällään kantaa. Siellä on vankilasta siviiliin palaavia, yhdyskuntapalvelua suorittavia (välttävät näin vankilan), mielisairaita, juoppoja ja pitkään työttöminä olleita. Mielestäni pitkään työttömänä olleet eivät kuulu tuohon porukkaan vaan heille tulee antaa koulutusta jonka avulla päästään takaisin työelämään.

    • OhiOn

      Ei ole mitään lainsuojaa kuntouttavaan työtoimintaan joutuvalle.
      Kuntouttavassa työtoiminnassa voidaan laittaa tuuraamaan vakituista palkallista työntekijää.
      Itse olin yhden kerran kuntouttavassa työtoiminnassa ja samoja töitä siellä teetettiin, kuten vakituiset palkalliset työntekijätkin.
      Minun vastuulle jäi saada keskeneräinen työ valmiiksi määräaikaan mennessä.
      Samaan aikaan henkilö, joka vastasi työtehtävistäni oli poissa ja teki keikkahommia, kun minä olin tekemässä tämän vakituisen työntekijän työtehtäviä.

      Eipä tätä henkilöä näkynyt työpaikalla muutamana päivänä, kun oli ryyppyputki päällä.
      Eipä olisi voinut tämä vakituinenn työntekijä ryypätä työaikana kotona, jos työvoimatoimisto ei olisi ollut järjestänyt kuntouttavan työntekijän työpaikalle.
      Tässä siis hyväksikäytettiin kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa työtöntä.

      Muuten työpaikka oli ihan mukava, mutta ei sieltä mitään vakituista palkkatyötä sen jälkeen ole järjestynyt.
      Eikä se kyllä itsetuntoa kohota, eikä työmoraalia tehdä työtä palkatta, kun muut saavat tekemästään työstä palkkaa.
      Työttömän työ ei ole siis minkään arvoista, vaikka tekee ihan yhtä paljon ja yhtä hyvää työtä, kuin palkkaa saavatkin.
      Ero on vaan siinä, että olet työtön ja työsi ei ole palkan arvoista.

      Nyt en ole enää kortistossa, enkä työssä, enkä eläkkeellä.
      Ei enää kiinnosta, ei todellakaan, pitäkööt tunkkinsa molli, työkkäri, virkailijat, suomen eu ihannoija poliitikot ym.....

      Tämä taitaa olla vasta jäävuoren huippu

      • OhiOn

        Siinä mielessä löytyi tuosta työpaikasta jotain hyvääkin, että vaikka työkkäri määräsi työajat, niin tuolla työpaikalla pääsi välillä kotiin aikaisemmin, kuin mitä työkkäri oli määrännyt työajaksi.
        Joinakin päivinä ei tarvinut tulla ollenkaan töihin.
        Työkkärin mielestä työpaikalla olisi pitänyt olla vaikkei olisi ollut mitään tekemistä, kun siitä maksettiin se runtinaallinen 8€ ylläpitokorvaus.

        Vastuuhenkilöni sanoi, että täällä noudatetaan heidän työaikataulua, eikä siitä työvoimatoimiston virkailijoille mitään hiiskuta, vaikka välillä työpäivä on lyhempi tai välillä on lomapäiviä.
        Työvoimatoimiston virkailijoilla on sellainen asenne, että työpaikalla pitää olla, vaikkei olisi mitään tekemistä.
        Sitten työtön pyörittää vaikka peukaloitaan.
        Mikään ei turhauta niin paljon, kuin työpaikalla toimettomana oleminen, kun samaan aikaan voisi tehdä itselle hyödyllistä työtä kotona, kuten siivousta, ruoanlaittoa ym.


      • 167-176

        "Ei ole mitään lainsuojaa kuntouttavaan työtoimintaan joutuvalle."
        Jos noin uskoo niin sitten se on niin, ei pidä uskoa kaikkea sitä sontaa jota nuo virkanilkit yrittävät syöttää. Peli on raakaa ja taatusti epärehellistä ja aivan moni suomalainen velliperse alistuu siihen mukisematta ja juuri siksi se on sellaista kun on.


    • OKKI

      VOI JOS EI OLE TARPEEKSI TEKEMISTÄ SINULLA NIMITTÄIN KUNTOUTTAVASSA TYÖTOIMIKUNNASSA ON SE VAI PAHA PUOLI ETTÄ SINUT ALISTETAAN JA MELKEIMPÄ PAKOTETAAN SIIHEN JA JOS ET MENE NIIN KATKAISTAAN SINUN PÄIVÄRAHASI JA ALETAAN PEKOMAAN MEINEISYYTTÄSI JA TEHDÄÄN MELKEIN MIELIPUOLISEKSI JOS EI HOMMA MENE MITEN HE MÄÄTÄÄVÄT MINUSTA ON KARSEAA PAKOTTAMINEN JA SIINÄ ON.

    • KIPPI

      EI HYVÄ PASKA AIKAA ,ÄLÄ MENE PAREMPIA MAHDOLLISUUKSIAKIN ON KUN TUO TYÖVOIMAKUNTA ORJATYÖTÄ

    • ähvätti

      Sikäli, kun suostutte orjiksi, tietäkää, että se monesti on palkansaajalta pois. Monet menettävät työnsä tai työntekijöitä ei palkata, koska joku tekee saman palkatta. Esim. TV:stä tuttu nimeltämainitsematon Fonsen nimeltämainitsemattomassa löytötavaratoimistossa ei takuulla palkkaa ketään, kun omistaa toistakymmentä orjaa. Sama ukko saa myös varastaa laillisesti, koska tulot 200 000€/v. Onnekseni saan kuulemma valita perustuslaillisesti työpaikkani itse, joten lienee selvä, että isolle kirkolle on anivarhain kulkuni suunnattava. Kun nyt ei vaan kävis mitään vahinkoja, kun en ole kuitenkaan koulutettu noihin hommiin. Muistakaa myös, että menetätte oikeutenne terveydenhuoltoon, koska kuulemma työnantaja arvioi työkykynne/-kyvyttömyytenne (työnantaja=lääkäri). Myös "sossutäti" on ilmeisesti lääkäri, koska meikäläisenkin totesi terveeksi (myöhemmin väitti, ettei ole lääkäri tai edes hoitaja).

    • Suivaantunut

      Ei voi, koska työmäärä sovitaan työnhakijan kanssa yhteistyössä. Jos määrää lisätään laittomasti, eikä kuunnella työnhakijan toiveita, TE-toimisto rikkoo lakia.

    • plajjis

      itse olin kunnalla kuntouttavassa pari tuntii päivässä, eikä millonkaa ilmotettu poissaoloja mihinkään plus antoivat vielä safkan työpäivinä.

      • kuntouttavassa

        Mut eihän kunnalla saa kai olla vaan yhdistyksissä.


      • hgjhklhj
        kuntouttavassa kirjoitti:

        Mut eihän kunnalla saa kai olla vaan yhdistyksissä.

        Minutkin laittoivat kunnan palvelutalolle. Onko se nyt sitten yritys vai julkinen laitos, vai mitä nämä nykyään ovat. Ilmaistyön tekeminen kotona taas ei kuulemma orjuuttanut tarpeeksi, mutta sitä saa tehdä orjatyön ohessa - ellei työttömyysturvattomuuslautakunta tai joku semmoinen sitä yrittämiseksi määrää, eli kiellä sitä tuen katkaisemisen uhalla. Niin, sille laitokselle maksetaan orjasta kymmenen euroa per orjatyöpäivä, ja kunta tienaa takaisin ne valtion karhuamat rahat, pitkään työttömänä olleista se on 500 euroa kuussa. Ja sossuloiset ja työkkärin ämmät tienaavat kallista palkkaa orjuutukseen tuuppiessaan. Eli monet siinä tienaavat ja työllistyvät, mutta ei orja.


    • selväpeli

      Ei nämä ole nykyään kun 4 päivänä viikossa ja maksimissaan 24 kuukautta. Joten se siitä. Mitään liiton rahoja et tätä kautta tule näkemään koska palkkatöitähän nämä eivät ole. Ettekös nää että sinua huijataan tällä enkä todella ole kuullut kenenkään työllistyvän tämän avulla. Pitkäaikaistyötön ei muutenkaan nykypäivänä saa mitään työtä että se on tullu jo ajat sitten selväks.

    • Toiminimi_pystyyn

      Perustat toiminimen ja haet palkkasi oikeudesta, kas kun tämä orjatyö touhu on täysin laitonta, sillä sosiaaliturva on Suomen perustuslakiin kirjattu ja määritelty tarkoin, sitä ei voi millään kääntein ja toimin edes pitää palkkana, eli päivän selvä perustuslain rikkominen kyseessä, ja tämän persläpi hallituksen kahdeksas sellainen jo. Olisihan se kyllä hyvä, jos näin paskasta maasta saisi palkan, kun joutuu täällä asumaan, jossa jo hyvinvointi ja ihmisoikeudet alkaa olla kortilla.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eli yrittävät saada kansan uskomaan, että työttömyys on rikos, ja suurempi rikos kuin puukotus. Ja orjuudesta kieltäytyminen normaalina työkykyisenä kansalaisena on sekin rikos heidän mielestään, ja ansaitsee tonnin sakot, eli kahden kuukauden tulottomuuden.

        Kiristäminen työttömyyskorvauksen katkaisulla ja uhkailu ja alistaminen ja mitätöiminen ovat tahallisia yrityksiä vahingoittaa tervettä kansalaista ja tehdä hänestä vähitellen työkyvytön; ensin paperilla, sitten ihan oikeasti, kun ihminen ei enää jaksa taistella vastaan. Nuo virkailijat pitäisi saada lailliseen vastuuseen rikoksistaan, samoin poliitikot ja huonoja lakeja laatineet virkamiehet.

        Sosionomilla ei ole pätevyyttä tuomita ketään kyvyttömäksi työhön. Vaatikaa tuo 'viranomaispäätös' kirjallisena ja äänittäkää tilaisuus. Viekää mukananne pari todistajaa. Julkistakaa kyykyttäjien nimet ja tiedot. Voin kertoa, että jos suostuu tuohon hirvitykseen vaikka vain kerran, 3 kuukaudeksi, yhtenä päivänä viikossa, neljä tuntia päivässä, he leimaavat sinut loppuiäksesi. Se on tahallista demonisointia, mitätöintiä, syyllistämistä, polkemista, kansanosan vainoamista. Ihan kuin köyhyys ei olisi riittävän paha itsessäänkin.

        Terv. ertretytr


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli yrittävät saada kansan uskomaan, että työttömyys on rikos, ja suurempi rikos kuin puukotus. Ja orjuudesta kieltäytyminen normaalina työkykyisenä kansalaisena on sekin rikos heidän mielestään, ja ansaitsee tonnin sakot, eli kahden kuukauden tulottomuuden.

        Kiristäminen työttömyyskorvauksen katkaisulla ja uhkailu ja alistaminen ja mitätöiminen ovat tahallisia yrityksiä vahingoittaa tervettä kansalaista ja tehdä hänestä vähitellen työkyvytön; ensin paperilla, sitten ihan oikeasti, kun ihminen ei enää jaksa taistella vastaan. Nuo virkailijat pitäisi saada lailliseen vastuuseen rikoksistaan, samoin poliitikot ja huonoja lakeja laatineet virkamiehet.

        Sosionomilla ei ole pätevyyttä tuomita ketään kyvyttömäksi työhön. Vaatikaa tuo 'viranomaispäätös' kirjallisena ja äänittäkää tilaisuus. Viekää mukananne pari todistajaa. Julkistakaa kyykyttäjien nimet ja tiedot. Voin kertoa, että jos suostuu tuohon hirvitykseen vaikka vain kerran, 3 kuukaudeksi, yhtenä päivänä viikossa, neljä tuntia päivässä, he leimaavat sinut loppuiäksesi. Se on tahallista demonisointia, mitätöintiä, syyllistämistä, polkemista, kansanosan vainoamista. Ihan kuin köyhyys ei olisi riittävän paha itsessäänkin.

        Terv. ertretytr

        Kuntouttava työtoiminta siinä muodossa jossa se lain tarkoituksen vastaisesti toteutetaan on suurin kusetus suomen historiassa ja maailmanlaajuistestikin merkittävä. Sote olisi ollut vielä suurempi mutta onneksi se kaatui.


    • Anonyymi

      Vaadi palkkaa !!
      Ja jos et saa palkaa, niin älä tee töitä !!

      Muista, töitä vain palkalla.
      Palkaton Orjuus ei ole nykyaikaa 2019.

    • Anonyymi

      Lain mukaan 4 tuntia viikossa riittää, yhtenä päivänä ja ei ole työvelvollisuutta eli mitään ei tarvitse tehdä!!

    • Anonyymi

      Nykyajan harhaoppia..........

    • Anonyymi

      ”Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako, onhan orja hänen omaisuuttaan.”

    • Anonyymi

      kukaan ei voi sinua määräillä. Toki usea haluaa sinusta hyötyä. Valtio ennenkaikkea. Heitä tossukat nurkkaan.

    • Anonyymi

      Paavali kirjoittaa roomalaisille siitä, kuinka synti orjuuttaa ihmistä. Evankelisluterilaisen kirkon verkkosivujen mukaan synti on ”pimeä valta, joka orjuuttaa ihmistä ja saa hänet kiertymään itsensä ympärille, tavoittelemaan vain omaa etuaan ja käyttämään lähimmäisiä omien pyrkimystensä välineinä sekä nousemaan itse omaksi jumalakseen.”

    • Anonyymi

      Kuntouttava työtoiminta ei ole mitään muuta kuin häikäilemätön ja täysin järjestelmällinen petos kansaa kohtaan, jolle on laissa vaadittu palvelut.

      Aina kun kuntouttavasta työtoiminnasta tulee keskustelua, kysytte, että mikä se peruste sille on, vastaukseksi ei riitä pelkkä laki. Perusteen on oltava yksilöity, eli kysytte viranomaiselta sen tarkan syyn, ja sitten kiistätte sen perusteen jos peruste ei pidä paikkaansa.

      En ole koskaan tehnyt yhtäkään aktivointisuunnitelmaa tai monialaista suunnitelmaa, koska niissä on perusvikana aina se sama, minulla ei ole sellaisia ongelmia, joita käytetään em. suunnitelmien perusteena.

      Viranomaiset esittää joka kerta lakipykäliä, mutta koskaan eivät kerro minulle sitä perustetta, eivätkä voi kertoa koska sellaista ei ole olemassa - ellei viranomainen sitten tietentahtoen ala valehtelemaan.

      Karenssia saa kyllä varmasti kaikilla tavoilla, mutta tuohon hullunmyllyyn ei terveen ihmisen kannata mennä. Kanteluja kannattaa tehdä, etenkin silloin kun huomaa te-toimiston tekevän jotakin lainvastaista.

      • Anonyymi

        kuntouttavaan eli niihin kierrätyskeskuksiin joutuu rangaistuksena kun on ollut tietyn ajan työttömänä tai/ja saanut tietyn ajan työttömyyskorvausta, näin sanoo laki

        joskus aikoinaan oli eri systeemi ja kuntouttava työtoiminta oli vapaaehtoista tietyn ikäisille yms, laki muuttui jokus koskemaan kaikkia työttömiö työnhakijoita

        ja tuo "työ" virkailijoidan vastustaminen ja se että ilmaisee tietävänsä lakipykälä ja omat oikeudet ja valitukset ylempiin, aiheuttaa sen et joutuu silmätikuksi ja kostotoimet alkaa ?


    • Anonyymi

      Ei voi ja jos on voivinaan syyllistyy rikokseen.

      • Anonyymi

        Mitähän rikoslain kohtaa rikotaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe