sosiologian opinnot?

Mari

Voisitteko alaa opiskelleet tai muuten alasta tietävät kertoa, opiskelun vaativuudesta? ym.
Mihin työelämässä olette päässeet? mita kaikkea tehneet?

alasta/opinnoista on ollut yllättävän vaikea löytää tietoa netistä. Joten mistäköhän sitä vielä löytäisi, kun on tullut lukastua yliopistojen sivuja???

8

2854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sössö-opiskelija

      No yliopiston sivut on ne tärkeimmät informaatiolähteet...Toinen hyvä vaihtehto on lukea ainejärjestöjen kotisivuja. Esimerkiksi osoitteesta www.tyy.fi voi lukea Turun yliopiston ainejärjestöjen juttuja. Usein niissä on tietoa ko. alalla opiskelusta, ja ehkä tulevaisuuden näkymistäkin. Turun sosiologien ainejärjestön nimi on s-klubi.

      Itse ajauduin vähän "vahingossa" lukemaan sosiologiaa. En aluksi edes oikein tiennyt mitä tämä on. Sosiologian hyvä puoli on se, että se on yleinen yhteiskuntatiede. Kun en osannut valita hakisinko lukemaan valtio-oppia, psykologiaa vai sosiaalipolitiikkaa, niin siksi valitsin sosiologian. Ja olen mielestäni onnistunut valinnassa, ja opiskelu on mukavaa. Sosiologian luennoitsijat on mielestäni tdk:n mielenkiintoisimmat (no toki sosiologian lehtoreista löytyy niitäkin mitä ei aina jaksaisi kuunnella..)! Ja sosiologian eri aihealueet ovat mielenkiintoisempia mitä aluksi kuvittelinkaan.

      Minulla ei ole hajuakaan, minne voisi valmistumisen jälkeen mennä töihin. Se on ainoa asia, mikä minua sosiologian opiskelussa harmittaa. Mutta kun on päässyt sisään yliopistoon, niin voihan sitä vaihtaa pääainetta, ja siksi olenkin ahkerasti istunut valtio-opin luennoilla, jos vaikka sinne vaihtaisi joskus jos tämä sosiologia ei kiinnostakaan. Sitä sanotaan, että sosiologit voivat mennä töihin esim. stakesille ja sos.&terv,ministeriöön, sekä RAY:hyn ja muihin organisaatioihin´. Olen jopa kuullut että sosiologeja on otettu "tulkeiksi" Nokialle töihin (tuotekehittelyyn: miten insinöörien kieli muutetaan asiakkaalle ja ostajalle ymmärrettäväksi jne..) Simo Frangen ja Mauno Koivisto ovat tunnettuja sosiologeja! (ja M.A Numminenkin on opiskellut sosiologiaa ?!?hahah)

      Ja koulutus on yksi alue mihin sosiologeja otetaan myös (jos hyvä tuuri käy!) Itse olen ajatellut ehkä ottaa pedagogiset opinnot jossain vaiheessa ja tähdätä ammattikorkeakoulun opettajan "uraan" saas nyt nähdä tuleeko siitä mitään, kiinnostaako se niin paljon, ja pääseekö edes ko. duuneihin.

      Minne yliopistoon haet? Hae tänne Turkuun! Täällä on hywä meininki ;)

    • sössö-opisk

      Siitä en muistanutkaan kertoa. Oma mielipiteeni vaativuudesta on se, että tämä ei ole vaativaa (*^_^*). Yllättävän hienosti on mennyt (minä kun luulin etten laiskana ihmisenä pääse tenteistä läpi tmv.) kolmosta ja kaks miikkaa on tullut. (arvosanat 1-3) parin päivän hätäisellä lukemisella. Ainakin näin tähän asti. Saattaapi olla että ensi vuonna ei olekaan näin helppoa.

      Olisi kyllä kiva kuulla jotain "kertomuksia" mihin sosiologiaa opiskelleet ovat todella päässeet töihin. Ja onko tämä ammattikorkeakoulunopettaja-haaveni ihan typerä ajatus vai mitä? Siinä nyt ainakin olisi suht. hyvä palkka (mielestäni on!), pitkät kesälomat ja oppilaat eivät olisi enää niin keskenkasvuisia kuin jossain yläasteella ja lukiossa.. kommentteja kaipailisin myös!

      • sö-opiskelija taas sama tyyppi

        ja vielä kerran, sori. On pakko korjata:

        "kolmosta ja kaks miikkaa on tullut. (arvosanat 1-3) "

        Piti kirjoittaa että skaala on ollut 3-2-. eli yksi kurssi meni huonommin ja sain siitä vain 2-. Olen kyllä laiska lukemaan joskus.. =) eipä mulla muuta. eli ei tää ihan ylivaativaa ole. luulin tätä paljon vaativammaksi!


      • mari
        sö-opiskelija taas sama tyyppi kirjoitti:

        ja vielä kerran, sori. On pakko korjata:

        "kolmosta ja kaks miikkaa on tullut. (arvosanat 1-3) "

        Piti kirjoittaa että skaala on ollut 3-2-. eli yksi kurssi meni huonommin ja sain siitä vain 2-. Olen kyllä laiska lukemaan joskus.. =) eipä mulla muuta. eli ei tää ihan ylivaativaa ole. luulin tätä paljon vaativammaksi!

        Kiitos sulle vaivannäöstäs!
        Nyt inspattaa vielä enemmän sosiologiaan!

        Ja Turkkuseen olis tarkotus hakea! :)


      • tuleva sosiologi
        mari kirjoitti:

        Kiitos sulle vaivannäöstäs!
        Nyt inspattaa vielä enemmän sosiologiaan!

        Ja Turkkuseen olis tarkotus hakea! :)

        Tervetuloa vaan tänne Turun sosiologian laitokselle! Sosiologian opiskelu ei ole vaikeaa, ja erityisen mielenkiintoiseksi sen tekee se, että voit perehtyä enemmän juuri itseäsi kiinnostaviin sosiologian osa-alueisiin. Sosiologit työllistyvät useimmiten tutkimukseen, suunnitteluun, kolmannelle sektorille, opetukseen, viestintään, jne. Itse halajan tiedottajaksi ja aionkin aloittaa mediatutkimuksen sivuaineopinnot. Eli tsemppiä pääsykokeiden kanssa.


    • -uppo-

      Luen pääaineenani sosiaalipolitiikkaa, mutta olen lukenut sosiologiasta cumun. Sosiologia on mielestäni äärimmäisen mielenkiintoinen yleinen tiede. Sosiologian kurssit ja tenttikirjat ovat olleet hyvin mielenkiintoisia ja helppolukuisia. Sanoisin kyllä, että ainakin minulle sosiologia on ollut valtiotieteellisistä aineista helpoin.

      Työmahdollisuuksista en valitettavasti osaa sanoa mitään.

    • vaan!

      Juu tervetuloa opiskelemaan sosiologiaa turkuun. ala on mitä mainioin ja meininki paras! t-tuleva sosiologi nr.2

    • Anonyymi

      Sosiologit ei työllisty mihinkään. Koskaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe