Matemaattinen taidottomuus ja lääkis

Dentis

Niin. Aion pyrkiä ensi keväänä hammaslääketieteelliseen, vaikka matemaattinen lahjakkuuteni on olematon. Matemaattinen kyvykkyys lienee osittain sisäsyntyinen ominaisuus (mikä minulta näemmä puuttuu). Olen kuitenkin valmis tekemään kovasti töitä tavoitteeni eteen.
Jos jollakulla on vinkkejä fysiikan, matematiikan ja kemian opiskeluun (ja tietojen sisäistämiseen), otan niitä mielelläni vastaan.

11

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei se pääsykokeissa vaadittava matikka oikeasti vaikeaa ole. Varmasti aukeaa kaikille, kun sen vaan opettelee. Pääsykokeissa pärjää ihan mekaanisella laskemisella, eikä tosiaankaan millään kovin korkealla tasolla.

      Mikäs aihe on sellainen, mitä et ymmärrä ja mikä siinä tökkii?

    • Dentis

      Olen aina ollut huono matematiikassa, en siis vain ymmärrä. Mitään. Ajatteluni ei toimi luonnontieteilijän tavoin, vaikka kovasti yritän. En kuitenkaan halua lannistua.
      Oletko itse hakenut lääketieteelliseen, vai mistä tiedät mitä kokeessa vaaditaan? Oletko nähnyt vanhoja pääsykokeita? Ja kiitos asiallisesta vastauksestasi!

    • Lisätään vielä, että matikkaa tarttet sen verran, että selviät fysiikasta. Itse matikkahan ei ole pääsykoevaatimuksina, joten mitään matikan tehtäviä siellä ei pitäisi olla. Tokihan siellä toissa vuonna heitettiin mm. raja-arvotehtävä, mutta en niihin alkaisi erikseen valmistautumaan.

      Jos lukion fysiikan laskut, sekä vanhoissa pääsykokeissa olleet fysiikan tehtävät onnistuvat, matematiikan osaamisesi on riittävä. Muussa tapauksessa opiskele se tarvittavalle tasolle.

    • 34v

      Kiitos tästä infosta! Olen ajatellut uran vaihtoa näin reilun kolmenkympin iässä ja on kovasti mietityttänyt nuo fysiikan ja kemian jutut... Kovasti kiinnostaisi siis hammaslääketieteelliseen päästä, ehkä tämmöisellä kutosen matikan omaavalla voisi olla jotain saumaa ;)... Toivossahan on hyvä elää! Jospa se ns. ulkoa opettelu auttaisi asiaa.

      • Että ärsyttää

        Sinä olet näköjään päättänyt, että et osaa matematiikkaa, etkä edes opikaan. Ei siitä tietenkään silloin mitään tule.

        Matematiikkaa oppiakseen ihmisellä tulee olla matikkaperse eli sitkeyttä istua ja opetella asiat laskemalla laskuja ja vielä lisää laskuja. Aivan itse. Ei ratkaistujen tehtävien katselu kirjasta juuri mitään auta. Tehtävien laskeminen auttaa.


      • 34v
        Että ärsyttää kirjoitti:

        Sinä olet näköjään päättänyt, että et osaa matematiikkaa, etkä edes opikaan. Ei siitä tietenkään silloin mitään tule.

        Matematiikkaa oppiakseen ihmisellä tulee olla matikkaperse eli sitkeyttä istua ja opetella asiat laskemalla laskuja ja vielä lisää laskuja. Aivan itse. Ei ratkaistujen tehtävien katselu kirjasta juuri mitään auta. Tehtävien laskeminen auttaa.

        Olikohan tämä kiukkuinen viesti minulle vai aloittajalle - no ihan kuinka vaan. Toivottavasti tuli hyvä mieli, kun sait tulla sanomaan viisaan kommenttisi :). Hyvää joulun odotusta!


      • ...?
        34v kirjoitti:

        Olikohan tämä kiukkuinen viesti minulle vai aloittajalle - no ihan kuinka vaan. Toivottavasti tuli hyvä mieli, kun sait tulla sanomaan viisaan kommenttisi :). Hyvää joulun odotusta!

        Eiköhän äskeisen viestin idea ollut, että häntä ärsyttää sinun asenne tyytyä matematiikan osaamisesi status quoon, aivan kuin sinulle olisi nyt vain jaettu tämmöiset matemaattiset taidot ja itse et pysty niihin vaikuttamaan.

        Ulkoa opettelulla ja tuolla asenteella et tule ikinä pääsemään sisään, kokeiden paino on soveltamisessa, onhan koko fysiikkakin jo matematiikan sovellusta. Toki voit elää valheessa (jota itse kutsuit "toivoksi"), mutta itse ainakin arvostaisin tylylä totuutta ennemmin kuin miellyttävää valhetta.


    • killi5

      Älä välitä nimim. 34v. Täällä saa aina tämmöistä palautetta. Minusta sinun viestissäsi ei ollut mitään "ärsyttävää" tai "väärää asennetta". Näitä viisaita nyt vaan riittää, joiden pitää aina tulla heti määrittelemään toisen opiskelumotivaatiota tms. Tuskinpa edes tietävät, mitä se on, kun ei edes kovalla "matikkaperseellä" tehty työ tuo juurikaan tulosta.

      Jos kunnianhimoa riittää ja jaksat panostaa lukemiseen paljon, niin onhan sinne hammaslääkikseen sellaisiakin päässyt, joilla fysiikka, kemia ja matikka ns. "nollatasolla". Myös eräs tuttuni, joka siis opetteli ULKOA erinäisiä laskutoimituksia jne., joita sitten käytti mallina koetta tehdessään.

      Hyvää joulun odotusta myös sinulle.

      • Että ärsyttää

        Se nyt vain on faktaa. Ne, jotka ovat ottaneet itseään niskasta kiinni ja laskeneet runsaasti harjoitustehtäviä, ovat aina menestyneet matematiikassa paremmin kuin ne, jotka eivät ole näin tehneet. Jos riittävä osaaminen ei ole muodostunut 200 lasketulla laskulla, laskuja pitää laskea 400 tai 600.

        Tosin pahoin pelkään, että ongelma ei ole siinä, että tehtäväalue ei olisi riittävän hyvin hallussa, vaan siinä, että matematiikan perusosaaminenkaan ei ole riittävän hyvä, ja siksi harjoiteltavaa aluetta pitää laajentaa.


    • vinksvonks

      Lääkikseen ja hammaslääkikseen mennään hyvin keskinkertaisella matematiikalla. Matematiikan osaamista ei erikseen kysytä. Riittää, että selviytyy fysiikassa ja kemiassa tarvittavasta matematiikasta.

      Jos suinkin mahdollista, kannattaisi vaikka aikuislukiossa kerrata fysiikkaa ja kemiaa, niin näkisit, miten matematiikan osaamisesi riittää. Jos vaikeuksia tulee, kysy opettajalta sopivimmat matematiikan kurssit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe